Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα

Η κατάσταση σε διάφορα Νοσοκομεία της Ελλάδας.

<< < (28/42) > >>

Argirios Argiriou:
07-01-2018

Κύριοι αναλάβετε τις ευθύνες σας, δεν ψιχαλίζει!… Κατάφεραν να μετατρέψουν το μεγαλύτερο Νοσοκομείο της Στερεάς σε Κέντρο διακομιδών, με έναν Διοικητή καρατομημένο, που όμως παραμένει στη θέση του!!!

Στο ίδιο έργο θεατές στο Νοσοκομείο Λαμίας, με ασθενείς να περιμένουν στην ουρά για να χειρουργηθούν ελλείψει αναισθησιολόγου, εφημερίες χωρίς προσωπικό και κυρίως πολίτες δυσαρεστημένους και ανήσυχους για την πορεία και την τύχη της υγείας τους!

Είναι γνωστό ότι το ΓΝ Λαμίας υπολειτουργεί εδώ και πολύ καιρό, αφού οι ελλείψεις, ειδικά σε ιατρικό προσωπικό, φτάνουν το 50% (υπηρετούν 72 γιατροί για 143 οργανικές θέσεις)!. Οι μόνοι που φαίνεται να μην μπορούν να το καταλάβουν, είναι δυστυχώς όσοι έχουν την ευθύνη της χάραξης πολιτικής σε αυτόν τον τόπο, οι οποίοι τσακώνονται μεταξύ τους εάν πρέπει να μείνει ή να φύγει ο ήδη “παραιτημένος” από τον Υπουργό, διοικητής του ΓΝ Λαμίας Παναγιώτης Ζυγούρης.

Το πρόβλημα των αναισθησιολόγων έχει μπει ήδη στο δεύτερο χρόνο του, με τρία μόλις άτομα να πρέπει να σηκώσουν το βάρος τακτικών και έκτακτων περιστατικών.

Σε κάποιες περιπτώσεις οι αναγκαστικές εφημερίες και οι αναγκαστικές μετακινήσεις (τα «εντέλλεσθε» που καταγγέλλουν οι Νοσοκομειακοί γιατροί) μπορεί να λειτούργησαν, αλλά και οι «υπάλληλοι» (τη λέξη «σκλάβοι» χρησιμοποίησε στο τετ-α-τετ με τον διοικητή ο νέος Πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΦ Βασίλης Κυριακάκης) έχουν όρια και τρόπους να αμύνονται σε όλους εκείνους που πιστεύουν ότι ψιχαλίζει…

Η αναισθησιολόγος, που είχε μείνει μόνη της λόγω προβλημάτων υγείας των άλλων δυο, μετά από τρία 24ωρα υπηρεσίας κατέρρευσε και έτσι είχαμε εκ νέου αναβολές σε χειρουργεία, χωρίς να φαίνεται στον ορίζοντα άμεση λύση.

Στην πρόσφατη αιχμηρή ανακοίνωση της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και ΚΥ Φθιώτιδας (ΕΙΝΚΥΦ), ο Διοικητής του Νοσοκομείου είχε μόνο να κάνει διαπιστώσεις ότι δηλαδή φταίνε οι άλλοι και συγκεκριμένα η 5η ΥΠΕ και το Υπουργείο.

Προφανώς και έχει δίκιο στο γεγονός ότι φταίνε οι πολιτικοί του προϊστάμενοι που μετά τα όσα έχουν γίνει ή πιο σωστά δεν έχουν γίνει στο μεγαλύτερο Νοσοκομείο της Περιφέρειας, εξακολουθούν και τον κρατάνε στο πόστο του! Σαφώς και έχουν εκείνοι την μεγαλύτερη ευθύνη που κοιτάνε να μην χαλάσουν το προφίλ τους αδιαφορώντας αν θα πεθάνει κόσμος που περιμένει μήνες για ένα χειρουργείο!

Πρόσφατο παράδειγμα είναι η Ογκολογική που μόνο εξαιτίας της αρνητικής δημοσιότητας του θέματος δόθηκε προσωρινή και κατά ένα μικρό ποσοστό, λύση (μία φορά την εβδομάδα και για δύο μήνες έρχεται ογκολόγος από το Βόλο).

Επιτέλους σκεφτείτε και τον απλό πολίτη. Τον άνθρωπο που ετοιμάστηκε να χειρουργηθεί (ψυχικά, σωματικά) και του λέτε με ευκολία, ότι δεν μπορεί να γίνει το χειρουργείο του. Τον καρκινοπαθή που δεν ξέρει αν αύριο θα ζει και τον βάζετε να ψάχνει Ογκολόγο. Τον άνθρωπο που παθαίνει κάτι έκτακτο και περιμένει αιμορραγώντας ή σφαδάζοντας από τους πόνους στα επείγοντα γιατί δεν υπάρχει προσωπικό ή που πλέον δεν εμπιστεύεται καν να περάσει το κατώφλι των ΤΕΠ.

Σε οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία, ή Νομικό Πρόσωπο που θα θέλατε να πειραματιστείτε με τους ανθρώπους και τα μοντέλα διοίκησης, θα μπορούσαμε ίσως να το καταλάβουμε. Το να παίζεται όμως τόσους μήνες με τη λειτουργία του Νοσοκομείου, είναι δυστυχώς από γελοίο ως επικίνδυνο…

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Argirios Argiriou:
21-01-2018 Καθημερινή.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Argirios Argiriou:
Ένα άρθρο που σε αγγίζει:

14/02/2018

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Clemence:
Συγκινητικό. Πάντως και στα ακριβά ιδιωτικά οι διάφοροι τύποι με τα διαφημιστικά φυλλάδια μπαίνουν στα δωμάτια όποτε θέλουν. Και έχει και δωμάτια μικρά και χωρισμένα με ''φυσαρμόνικες'' που ακούς τους διπλανούς και κάνεις νέες γνωριμίες και γιατρός που να εφημερεύει κι αν υπάρχει στον όροφο δεν περνάει ποτέ (γιατί ο κάθε ασθενής έχει τον δικό του γιατρό που δίνει οδηγίες από το τηλέφωνο) και χαλασμένα κουμπάκια που καλείς την νοσηλεύτρια και γενικά όποιος έχει περάσει και από ιδιωτικό και από δημόσιο ξέρει ότι δεν είναι τόση η διαφορά όση διαβάζουμε στα παράπονα συνήθως.

Αρχίατρος:
Έχοντας δουλέψει και στα δύο συστήματα, λέω μετά λόγου γνώσεως ότι αν στα δημόσια υπήρχε καλύτερη ξενοδοχειακή υποδομή και καλύτερη νοσηλευτική υπηρεσία (γιατί εκεί υπάρχουν τα ΜΕΓΑΛΑ κενά, μην γελιόμαστε), τα ιδιωτικά δεν θα μπορούσαν να τα κοντράρουν.

Για πολλούς λόγους.

Έλα όμως ο μέσος ασθενής στο Δημόσιο νοσηλεύευται σε παμπάλαια κτίρια και περνάει η νοσηλεύτρια μια στις τόσες.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση