Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα

Η κατάσταση σε διάφορα Νοσοκομεία της Ελλάδας.

<< < (31/42) > >>

schumifer:
Φλέβα δεν παίζει να βάλει ο αγροτικός, δεν είναι στο γνωστικό του αντικείμενο που λέει ο λόγος, αλλά κάμποσοι είναι διαβασμένοι είναι η αλήθεια. Το πανεπιστήμιο εδώ τους προετοιμάζει για την εργασία στο νοσοκομείο, το αγροτικό εδώ πάνω είναι 1.5 έτος χωρίς το οποίο δεν παίρνεις πτυχίο.
Βέβαια θα το αλλάξουν τώρα ένεκα ΕΕ

Αρχίατρος:
Πάντως οι στρατιωτικοί πριν πάνε να κάνουν το "αγροτικό τους" (δλδ Μονάδα), έχουν κάνει 1 χρόνο στο 401 όπου κάνουν rotation στις Κλινικές, βοηθούν στο ΤΕΠ κτλ.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα:
- να μπορεί κάποιος να αποφασίσει καλύτερα ποιά Ειδικότητα του ταιριάζει
- να πηγαίνει στην Μονάδα πολύ καλύτερα προετοιμασμένος απ΄τον πολίτη συνάδελφό του που μετά από λίγους μήνες απ΄την αποφοίτησή του μπορεί να ριχθεί σε ένα ερημονήσι ή σε ένα βουνό, μόνος του, συχνά χωρίς νοσηλεύτρια, με βάρκα την ελπίδα !

Ναι, κάποιοι πιο ψαγμένοι αγροτικοί τρέχουν αμέσως να παρακολουθήσουν ALS-ATLS, αλλά η συνολική κλινική εμπειρία δεν αναπληρώνεται με 2 2ήμερα σεμινάρια (όσο και αν προσωπικά τα θεωρώ υπερπολύτιμα και προτρέπω όλους τους νέους ή και παλαιότερους συναδέλφους να τα παρακολουθήσουν)

Ορθοπαιδικός:
   Αφού μιλάμε για ειδικευόμενους, το "πρόβλημα" (έλλειψης) αφορά πλέον και τα αστικά κέντρα:

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος   -  Τότα Καρλατήρα   29/08/2018, 15:11

Η ιατρική μετανάστευση, το "πάγωμα" των προσλήψεων στο δημόσιο σύστημα υγείας, οι χαμηλές αποδοχές των ειδικευόμενων και το ανεπαρκές εκπαιδευτικό προγραμμα στα νοσοκομεία έχουν δημιουργήσει "μαύρη τρύπα" στο πιο νευραλγικό κομμάτι του ΕΣΥ
Μήνυμα S.O.S. στέλνει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) για τις κενές θέσεις των ειδικευόμενων γιατρών στο ΕΣΥ. Η ιατρική μετανάστευση, το "πάγωμα" των προσλήψεων στο δημόσιο σύστημα υγείας, οι χαμηλές αποδοχές των ειδικευόμενων και το ανεπαρκές εκπαιδευτικό προγραμμα στα νοσοκομεία έχουν δημιουργήσει "μαύρη τρύπα" στο πιο νευραλγικό κομμάτι του ΕΣΥ, σε εκείνο των ειδικευόμενων γιατρών, των γιατρων που θα εκπαιδευτούν για να μπορέσουν στη συνέχεια να προσφέρουν τις υπηρεσίες υγείας στο σύστημα της χώρας, δημόσιο και ιδιωτικό.

Ακόμη και στα πιο κεντρικά Νοσοκομεία της Αττικής το 20% των θέσεων ειδικευόμένων είναι κενές και τουλάχιστον το 20% των ειδικευομένων έχει δεχθεί την παράταση της ειδίκευσης -μια παράταση που διευκολύνει πρωτίστως τα νοσοκομεία που διατηρούν ιατρικό προσωπικό εςτω και σε διαδικασία εκπαίδευσης αλλα και τους γιατρούς που μένουν εντός του αντικειμένου τους και αμείβονται έστω με τις αποδοχές των 960 ευρώ μηνιαίως. Σε πολλά επαρχιακά Νοσοκομεία η κατάσταση ειναι ακομη πιο οριακή: η έλλειψη ειδικευμένων γιατρών, εξοπλισμού, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού λειτουργούν τελείως απολύτως αποτρεπτικά στο να ξεκινήσει κάποιος ειδικότητα."Ποιος θα πάει για ειδικότητα στην επαρχία όταν υπάρχουν κλινικές με μόνο ένα ειδικευμένο γιατρό;" Τίθεται ευλόγως το ερώτημα από την ΕΙΝΑΠ.

Οι περιπτώσεις των δημόσιων νοσοκομείων που αποκαλύπτει η ΕΙΝΑΠ ειναι ενδεικτικές για τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στο ΕΣΥ. Στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός" υπηρετούν 380 ειδικευόμενοι γιατροί σε σύνολο 455 θέσεων. Οι κενές θέσεις δηλαδή ειναι 75, ωστόσο υπάρχουν τουλάχιστον 95 ειδικευόμενοι γιατροί των οποίων η εκπαίδευση έχει ολοκληρωθεί και βρίσκονται σε παράταση ειδικότητας.

Στο νοσοκομείο "Γ. Γεννηματάς" υπάρχουν 321 θέσεις ειδικευομένων και υπηρετούν 291 γιατροί εκ των οποίων οι 60 έχουν δεχθεί την παράταση της ειδικότητας τους. Οι κενές θέσεις ειναι 30.

Στο ΚΑΤ υπηρετούν 108 ειδικευόμενοι γιατροί από τους οποίους οι 45 είναι με παράταση ειδικότητας. Οι κενές θέσεις ειδικευομένων ειναι 90. Στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας από τις 280 θέσεις γιατρών ειναι καλυμμένες οι 235. Οι κενές θέσεις ειναι 45.

Με σκληρά λόγια αναφέρεται η ΕΙΝΑΠ στην εμβαλωματική λύση της παράτασης που τείνει να γίνει κανονική μορφή απασχόλησης μεσα στο ΕΣΥ: "εφαρμόζουν την παράταση της ιατρικής ειδικότητας μέχρι 2 ή και περισσότερα χρόνια. Αυτό που θέλουν ειναι να βγάζουν οι ειδικευόμενοι δουλειά ειδικευμένου με μισθό ειδικευομένου. Να είναι οι γιατροί σε ανασφάλεια. Να μην τους αναγνωρίζουν στοιχειώδη δικαιώματα στην ισοτιμία και στη σταθερή δουλειά. Τους κλείνουν τις πόρτες και μισανοίγουν ένα παραθυράκι για να γίνουν επικουρικοί! Μετά να απολυθούν και να ξανακάνουν αίτηση για επικουρικοί, μέχρι να ανοίξει κάποια μικρή «τρύπα» για προκήρυξη μόνιμης θέσης".

Σήμερα, συμφωνα με την ΕΙΝΑΠ, σε κεντρικά Νοσοκομεία λείπουν αναισθησιολόγοι, ουρολόγοι, ΩΡΛ, αιματολόγοι, βιοπαθολόγοι, θωρακο-καρδιο-αγγειοχειρουργοί, γενικοί χειρουργοί.

"Τελευταία κάποιοι νοσηροί εγκέφαλοι (διοικητές, διευθυντές κ.λπ.) άρχισαν τους εκβιασμούς στα νέα παιδιά και τους βάζουν σε εφημερία τομέα! Δηλαδή χειρουργός να εφημερεύει για ΩΡΛ κλινική, ορθοπεδικοί για ουρολογική κ.ο.κ" καταγγέλλουν οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Η ΕΙΝΑΠ ζητεί προσλήψεις μονίμων επιμελητών Β αντί για τους επικουρικούς που μπαίνουν εμβαλωματικά και πρόχειρα στο ΕΣΥ, αξιοπρεπές μισθολόγιο και ωρομίσθιο εφημερίας, εκπαιδευτικά προγράμματα που να ανταποκρίνονται στην εκπαίδευση και ρεπό μετα την εφημερία.

Argirios Argiriou:
05-01-2019

Πετρέλαιο θέρμανσης με το σταγονόμετρο και χωρίς ζεστό νερό νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Argirios Argiriou:
20/05/2019

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση