Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα
Η κατάσταση σε διάφορα Νοσοκομεία της Ελλάδας.
Argirios Argiriou:
30/03/2016
της Νικολέτας Ντάμπου.
Οι γιατροί είναι πολύ λίγοι στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας και λείπει σημαντικός αριθμός και αναγκαίες ειδικότητες όπως νεφρολόγος αλλά και παιδίατρος καθώς και παθολόγοι καθώς και ρευματολόγος αλλά και ψυχίατρος, παρόλο που το χειμώνα έχει 120% πληρότητα και οι ασθενείς μεταφέρονται σε άλλες κλινικές. Ένας γιατρός – γυναικολόγος προσπαθεί να καλύψει ολόκληρες εφημερίες δυο μέρες την εβδομάδα . Η διευθύντρια ιατρικής υπηρεσίας κυρία Αικατερίνη Αγραβάνη μιλάει στο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος Ο νομός Καρδίτσας ξεπερνά τους εκτατών δεκαπέντε χιλιάδες κατοίκους αλλά περιθάλπει και ασθενείς από τους γύρω νομούς οπότε αυξάνεται ο αριθμός των πολιτών . Στο σημερινό αφιέρωμα του LIFE2DAY.GR μεταφερόμαστε στην Καρδίτσα για να παρουσιάσουμε το Γενικό Νοσοκομείο στα πλαίσια της έρευνας μας για τα προβλήματα στα νοσοκομεία και κέντρο υγείας όλης της Ελλάδας . Εκεί, βρίσκουμε την διευθύντρια ιατρικής υπηρεσίας κυρία Αικατερίνη Αγραβάνη η οποία μας ενημερώνει για τις πολύ σοβαρές ελλείψεις στο ιατρικό προσωπικό που ως αποτέλεσμα έχουν τις ελλιπείς εφημερίες και σοβαρή υποστελέχωση.
Στο Νοσοκομείο Καρδίτσας οι ελλείψεις σε γιατρούς είναι σημαντικές. Πρόκειται για νεφρολόγο, παιδίατρο, αλλά ακόμα και παθολόγους. Ακόμα, ρευματολόγο, ψυχίατρο εν αναμονή μάλιστα και του ανοίγματος της αντίστοιχης κλινικής. Έτσι, η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα το νοσοκομείο θεωρείται ελλιπής. (θα ήταν χρήσιμο να ξέραμε πόσοι Ιατροί υπάρχουν) Υπάρχουν τμήματα που καλύπτονται από το ΠΕΔΥ όπως ο παιδίατρος και ο νεφρολόγος, όμως για παράδειγμα το μικροβιολογικό μένει με αρκετές ακάλυπτες εφημερίες και με τον διευθυντή να προσπαθεί να καλύψει ότι μπορεί. Τουλάχιστον αυτή τη στιγμή το νοσοκομείο θεωρείται καλυμμένο στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Ωστόσο ο γυναικολόγος είναι ένας και εφημερεύει εφτά φορές το μήνα. Οι υπόλοιπες εφημερίες μένουν κενές και το νοσοκομείο αλλά και οι ασθενείς είναι εκτεθειμένοι.
Σε ότι αφορά το νοσηλευτικό προσωπικό, είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με την διευθύντρια της νοσηλευτικής υπηρεσίας κυρία Παπαδοπούλου Σταυρούλα η οποία μας ενημέρωσε πως το νοσοκομείο διαθέτει αυτήν την στιγμή εκατών δεκαπέντε νοσηλευτές ΤΕ και διακόσιους σαράντα πέντε ΔΕ, ωστόσο αναμένεται ένα κύμα συνταξιοδοτήσεων κάτι που θα αλλάξει τις ισορροπίες στην δύναμη. Ακόμα κι έτσι υπάρχουν κάποιες ελλείψεις στις βάρδιες των νοσηλευτών, στο λεγόμενο κυκλικό ωράριο, κυρίως στο ΤΕ νοσηλευτικό προσωπικό με έναν αριθμό κοντά στα είκοσι άτομα να αποτελεί την έλλειψη του νοσοκομείου. Η διευθύντρια ιατρικής υπηρεσίας κυρία Αικατερίνη Αγραβάνη ενημερώνει το LIFE2DAY.GR πως το νοσοκομείο παρουσιάζει προς το παρόν επάρκεια στα αναλώσιμα υλικά με τις προμήθειες να έχουν κανονική ροή, κάτι που συμβαίνει και στα φάρμακα. Μάλιστα, αυτή τη στιγμή υπάρχει οικονομικό απόθεμα και για την αγορά των ακριβών φαρμάκων που τα νοσοκομεία πλέον καλούνται να προμηθεύονται μόνα τους, ωστόσο εκφράζεται η ανησυχία για το πόσο αυτά τα χρήματα θα επαρκούν. Ενδέχεται να χρειαστεί επιπρόσθετη χρηματοδότηση κάτι που αυτή τη στιγμή δεν εξετάζεται. Η διευθύντρια αναφερόμενη στον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό στο LIFE2DAY.GR σημειώνει πως υπήρξαν κάποιες αγορές μηχανημάτων που αγοράστηκαν μέσω ΕΣΠΑ ωστόσο υπάρχουν μηχανήματα που χρειάζονται συντήρηση. Αναφέρθηκε ωστόσο και στα πλυντήρια αποστείρωσης και αυτά που πλένουν τα ρούχα που αμφότερα χρίζουν άμεσης αντικατάστασης. Η κυρία Αγραβάνη μας ενημέρωσε πως έχει κατατεθεί και εγκριθεί ο προϋπολογισμός για το 2016 ο οποίος παρουσιάζει ανακατανομή κονδυλίων και ενδεχομένως να παρουσιάζει μία αύξηση, άλλωστε από φέτος ο τομέας των φαρμακευτικών δαπανών θα πρέπει να είναι μεγαλύτερος για την αγορά των ακριβών φαρμάκων. Από το ρεπορτάζ ωστόσο προκύπτει ότι ο προϋπολογισμός αγγίζει φέτος τα πενήντα πέντε εκατομμύρια τετρακόσιες δέκα χιλιάδες ευρώ. Το Νοσοκομείο Καρδίτσας αποτελεί ένα νοσοκομείο που υπό συνθήκες και κατά διαστήματα παρουσιάζει τρομακτικά νούμερα πληρότητας. Για παράδειγμα το παθολογικό τους χειμερινούς μήνες παρουσιάζει 120% πληρότητα κάτι που οφείλεται στην γρίπη με αποτέλεσμα πολλοί ασθενείς να μεταφέρονται σε άλλες κλινικές. Ωστόσο σε ένα μέσο διάστημα η πληρότητα κυμαίνεται στο 86% έως 95% σε έναν πληθυσμό ευθύνης που για τον νομό Καρδίτσας ξεπερνά τους εκτατών δεκαπέντε χιλιάδες κατοίκους, ένας αριθμός που αυξάνεται αν αναλογιστεί κανείς ότι το νοσοκομείο εξυπηρετεί και περιοχές από διπλανούς νομούς.
Πηγή Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
--- Παράθεση ---ψυχίατρο εν αναμονή μάλιστα και του ανοίγματος της αντίστοιχης κλινικής.
--- Τέλος παράθεσης ---
Αναμένεται να ανοίξει ψυχιατρική κλινική χωρίς το νοσοκομείο να έχει ψυχίατρο;
--- Παράθεση ---Υπάρχουν τμήματα που καλύπτονται από το ΠΕΔΥ όπως ο παιδίατρος και ο νεφρολόγος,
--- Τέλος παράθεσης ---
Έχει το ΠΕΔΥ νεφρολόγο και δεν έχει το νοσοκομείο;
--- Παράθεση ---Ωστόσο σε ένα μέσο διάστημα η πληρότητα κυμαίνεται στο 86% έως 95%
--- Τέλος παράθεσης ---
Στοιχεία από το esynet για το 2014
Γ.Ν. Καρδίτσας
Κλίνες: 277
Νοσηλευθέντες: 23072
Ημέρες νοσηλείας: 53946
(αν έχεις 277 κλίνες γεμάτες καθημερινά, δηλ με πληρότητα 100%, μας δίνουν 101105 ημέρες νοσηλείας. Οι 53946 μέρες νοσηλείας μας δίνουν πληρότητα 53%. Κάνω κάπου λάθος; Εκτός αν μιλάει μόνο για την παθολογική με πληρότητα 86% έως 95%. Τότε όμως γιατί το γενικεύει στον τίτλο; )
Χαρακτηριστικά αναφέρω:
Γ.Ν.Α. "Ο Ευαγγελισμός"
Κλίνες: 933
Νοσηλευθέντες: 64618
Ημέρες νοσηλείας: 314.537 που μεταφράζεται σε πληρότητα 92%
--- Παράθεση ---Αναφέρθηκε ωστόσο και στα πλυντήρια αποστείρωσης και αυτά που πλένουν τα ρούχα που αμφότερα χρίζουν άμεσης αντικατάστασης
--- Τέλος παράθεσης ---
Χρίζουν και χρήζουν. Αυτός ο αυτόματος ορθογραφικός έλεγχος στον κειμενογράφο όταν και οι δύο λέξεις είναι σωστές αλλά έχουν άλλη έννοια, δημιουργεί προβλήματα!
Αρχίατρος:
Άδεια κυήσεως, άδεια μητρότητας, κι το 1,5 χιλιάρικο να πέφτει !
Ά,ρε αθάνατο ελληνικό Δημόσιο...
Κ.Υγείας Ορεστιάδας:αγανακτισμένος ζητά γιατρούς ο διευθυντής
Πηγή Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
--- Παράθεση ---Το Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας αυτή τη στιγμή διαθέτει εφτά γενικούς γιατρούς εκ των οποίων η μία γιατρός έχει αναρρωτική άδεια και άλλη μία γενική γιατρός σε Περιφερειακό Ιατρείο που επίσης λείπει με άδεια, η μεν με άδεια κύησης η δε με άδεια μητρότητας. Συνολικά υπάρχουν δεκατρία περιφερειακά ιατρεία των οποίων οι γιατροί πραγματοποιούν στο νοσοκομείο εφημερίες αφήνοντας ακάλυπτο το Κέντρο. Επίσης το Κέντρο διαθέτει παιδίατρο και δύο οδοντίατρους.
--- Τέλος παράθεσης ---
Έχουν 2 οδοντιατρικές καρέκλες για να εργάζονται και οι 2 οδοντίατροι παράλληλα ; :P
Argirios Argiriou:
11/04/2016
Της Νικολέτας Ντάμπου.
Το νοσοκομείο Φλώρινας “Ελένη Θ. Δημητρίου” λειτουργεί χωρίς Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ( ΜΕΘ ) και οι ασθενείς με σοβαρό πρόβλημα υγείας δεν έχουν την δυνατότητα να νοσηλευτούν για την παρακολούθηση και η υποστήριξη των ανεπαρκουσών ζωτικών λειτουργιών ρισκάροντας την ζωή τους . Υπάρχει σοβαρή έλλειψη σε ειδικευόμενους γιατρούς διότι έφυγαν στην πλειοψηφία τους για το εξωτερικό και ο μήνας δεν βγαίνει στις μονάδες του νοσοκομείου . Ο κ. Γεώργιος Κωτακίδης, διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας μιλάει στο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος Χωρίς τέλος η ταλαιπωρία των ασθενών από τις ελλείψεις στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας όλης της Ελλάδας όπως προκύπτει από την καθημερινή έρευνα που πραγματοποιεί το κορυφαίο ιατρικό portal Υγείας Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος καταγράφοντας καθημερινά ένα προς ένα κάθε νοσοκομείο και κέντρο υγείας σ όλη την Ελλάδα . Το LIFE2DAY.GR συνεχίζει χωρίς τέλος την ερεύνα του σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας όλης της Ελλάδας και επόμενη στάση μας είναι το γενικό νοσοκομείο της Φλώρινας “Ελένη Θ. Δημητρίου”. Εκεί βρήκαμε τον κύριο Κωτακίδη Γεώργιο, διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας που εκτελεί χρέη διοικητή αυτό το διάστημα και ο οποίος μίλησε για το ζήτημα της υποστελέχωσης σε συγκεκριμένες μονάδες, αλλά κυρίως σε ειδικευμένους γιατρούς που πλέον δεν υπάρχουν, ενώ έκανε ένα σοβαρό σχόλιο που αφορά την γενική διάρθρωση του συστήματος υγείας ώστε αυτό να καταστεί λειτουργικό. Το Νοσοκομείο Φλώρινας” Ελένη Θ. Δημητρίου” αντιμετωπίζει το μεγάλο πρόβλημα έλλειψης Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) η οποία είναι απαραίτητη για την παρακολούθηση και η υποστήριξη των ανεπαρκουσών ζωτικών λειτουργιών σε οξέως πάσχοντες ασθενείς, η διενέργεια των απαραίτητων διαγνωστικών εξετάσεων και η θε- ραπεία έτσι ώστε να βελτιωθεί η έκβαση των ασθενών. Το Νοσοκομείο Φλώρινας διαθέτει παθολόγους, ψυχίατρους, καρδιολόγους, δερματολόγους, οδοντίατρους, χειρουργούς, αναισθησιολόγους, ουρολόγους, γυναικολόγους, παιδιάτρους, μικροβιολόγους, ακτινολόγους και τις αντίστοιχες μονάδες. Στις περισσότερες μονάδες βγαίνουν οι εφημερίες, ωστόσο κάποιες μονάδες είναι υποστελεχωμένες, όπως στον νεφρό, την παιδιατρική, την χειρουργική. Η έλλειψη που χωρίζει το νοσοκομείο από την ομαλή λειτουργία του αγγίζει τους δεκαπέντε γιατρούς σε όλες τις μονάδες. Ωστόσο ένα ακόμα πιο σοβαρό πρόβλημα ακούει στην έλλειψη των ειδικευόμενων που απουσιάζουν πλήρως από το νοσοκομείο αφού έφυγαν στην πλειοψηφία τους για το εξωτερικό. Από τις ελλείψεις δεν κινδυνεύει με κλείσιμο κάποια μονάδα, όμως στις προαναφερθείσες δεν μπορεί να καλυφτεί όλος ο μήνας. Σε ότι αφορά το νοσηλευτικό προσωπικό τα πράγματα είναι διαφορετικά, αφού το νοσοκομείο είναι επαρκώς στελεχωμένο. Ο αριθμός των νοσηλευτικών είναι ικανοποιητικός και ακόμα κι αν υπάρχουν μια ή δυο ελλείψεις, δεν είναι τέτοιες που να εμποδίζουν την ομαλή ροή στις βάρδιες τους.
Ρωτήσαμε τον Κωτακίδη για την κατάσταση του νοσοκομείου στα αναλώσιμα υλικά. Εκείνος αποκρίνεται στο LIFE2DAY πως επειδή το νοσοκομείο δεν διαθέτει μονάδα εντατικής θεραπείας, οι ελλείψεις στα αναλώσιμα υλικά δεν είναι μεγάλες και δεν δημιουργούν πρόβλημα σε πολύ μεγάλο βαθμό. Είναι γεγονός πως υπάρχει υποχρηματοδότηση όμως με δυσκολία και στενότητα το νοσοκομείο καταφέρνει να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του με αξιοπρέπεια. Φυσικά το ότι υπάρχει ροή προμήθειας δεν σημαίνει πως οι προμηθευτές πληρώνονται στην ώρα τους και αυτό είναι θέμα του κεντρικού κράτους… Ικανοποιητική είναι και η ροή του νοσοκομείου στα φάρμακα αφού δεν υπάρχει καμία έλλειψη μέχρι την ώρα και οι παραγγελίες που γίνονται βρίσκονται εντός του πλαισίου του προϋπολογισμού. Όπως παρατηρεί ο διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας στο LIFE2DAY.GR ο προϋπολογισμός για το 2016 είναι ελλιπής σε συνάρτηση με τις ανάγκες του νοσοκομείου σε ένα ποσό που κυμαίνεται στα περίπου διακόσιες χιλιάδες ευρώ. Χρήματα τα οποία κάνουν την διαφορά με τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου πριν από πέντε χρόνια, όχι όμως και τον περσινό που ήταν χειρότερος. Ωστόσο πάντως, στο τέλος του χρόνου είθισται να υπάρχουν συμπληρωματικοί προϋπολογισμοί !!!, να εκταμιεύονται κάποια χρήματα κι έτσι να ισοσκελίζονται οι διαφορές που προκύπτουν αρχικά. Πιο συγκεκριμένα ο προϋπολογισμός για το 2016 ανήλθε στα τρία εκατομμύρια περίπου, ενώ από το 2015 η απορρόφηση έφτασε το 100% με όλα τα χρήματα να εκταμιεύονται και να πληρώνονται έτσι και οι εταιρείες προμηθειών. Μάλιστα, το φθινόπωρο δόθηκαν κάποια χρήματα από τον κύριο Ξανθό τα οποία και δόθηκαν. Ρωτήσαμε τον κύριο Κωτακίδη αν στην Φλώρινα υπάρχουν περιστατικά εξαγριωμένων ασθενών που επιτίθενται σε γιατρούς -όπως σε άλλα νοσοκομεία της χώρας- και εκείνος αποκρίθηκε στο LIFE2DAY.GR πως υπήρξαν διάφορα περιστατικά προσωπικού περιεχομένου κυρίως, ωστόσο οι καταστάσεις δεν φεύγουν από τον έλεγχο και γενικά επικρατεί ηρεμία. Παράλληλα έσπευσε να υπερασπιστεί τους πολίτες στα πλαίσια των προβλημάτων στα οποία ζουν σήμερα λόγω των καταστάσεων (αφού υπερασπίζομαστε αυτούς που δέρνουν το προσωπικό των νοσοκομείων είμαστε άξιοι της μοίρας μας...), ωστόσο έσπευσε να σημειώσει πως όλοι περιμένουν από το κράτος, αλλά στο τέλος ξεχνούν πως εμείς οι ίδιοι είμαστε το κράτος και πως αυτό δεν είναι μια αόρατη οντότητα.
Ο διευθυντής συμπληρωματικά πως ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός του νοσοκομείου είναι σε καλή κατάσταση με όλα τα μηχανήματα να είναι σε λειτουργία και όλα να περνούν από τις συντηρήσεις στις προβλεπόμενες περιόδους. Το νοσοκομείο Φλώρινας παρουσιάζει πληρότητα κλινών σε έναν μέσο όρο που φτάνει το 40% με κάποιες μονάδες να ξεπερνούν το 60% σε ένα σύνολο κλινών που αποτελείται από εκατόν δέκα κλίνες. (Είναι ικανοποιητικές αυτές οι πληρότητες; ) Ο κύριος Κωτακίδης θέλησε να υπογραμμίσει στο LIFE2DAY.GR πως μία χώρα δέκα εκατομμυρίων δεν μπορεί να έχει ούτε πενήντα υπουργούς, ούτε τριακόσιους βουλευτές, ούτε εκατόν σαράντα νοσοκομεία. Ενώ κατέληξε πως η σιωπή του λαού τον οδήγησε σε αυτήν την κατάσταση, καθώς όλοι γνώριζαν αλλά κανείς δεν μιλούσε, αναφερόμενος στις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, ενώ έκλεισε πως η χώρα θα εκτεθεί ανεπανόρθωτα μετά και την τελευταία οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το σαρανταοχτάωρο το οποίο το ελληνικό κράτος δεν έχει την δυνατότητα να τηρήσει στα νοσοκομεία -αφού κάτι τέτοιο θα σήμαινε πως σε καθένα από τα εκατόν σαράντα νοσοκομεία της χώρας θα υπήρχαν εφτά γιατροί σε κάθε κλινική- με αποτέλεσμα να βρεθεί σύντομα εκτεθειμένο και με τις διεθνείς κυρώσεις πολύ πιθανές. Η λύση είναι η σύμπτυξη των υπηρεσιών υγείας, από τα νοσοκομεία, την πρωτοβάθμια υγεία, τα τμήματα των περιστατικών και τα μικρά νοσοκομεία μικρής νοσηλείας με τελευταία λύση και πιο μικρή σε αριθμό αυτή των μεγάλων νοσκομείων.
Πηγή Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Argirios Argiriou:
14/04/2016
Της Νικολέτας Ντάμπου.
Ένα μεγάλο πρόβλημα των ασθενών στο Γενικό Νοσοκομείο Μολάων του νομού Λακωνίας είναι ότι δεν έχουν ασθενοφόρο την ώρα που το χρειάζονται. Ενώ δεν υπάρχει καν καρδιολόγος αλλά ούτε και αναισθησιολόγος αλλά και γυναικολόγος (μήπως είναι σωστότερο τότε να ονομάζεται Κέντρο Υγείας και όχι Νοσοκομείο ; ) και ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός είναι παλιός . Το ασθενοφόρο δεν φτάνει ποτέ έγκαιρα ή δεν είναι συχνά διαθέσιμο, ωστόσο αυτό δεν αποτελεί αρμοδιότητα του νοσοκομείου καθώς το ΕΚΑΒ αποτελεί μία ανεξάρτητη μονάδα. Η μεγάλη έρευνα του LIFE2DAY.GR σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας, συνεχίζεται και σήμερα από τον νομό Λακωνίας και την πόλη των Μολάων. Εκεί μιλήσαμε με κάποιο υπεύθυνο άνθρωπο το όνομα δεν το αναφέρουμε κατόπιν επιθυμίας του και μας λέει για τις σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό που υπάρχει αλλά και τα κενά στην κάλυψη του ασθενοφόρου καθώς και με την διευθύντρια της νοσηλευτικής υπηρεσίας κυρία Δρίβα Παναγιώτα η οποία μας μίλησε για τους νοσηλευτές .
Το Γενικό Νοσοκομείο Μολάων, διαθέτει είκοσι ειδικευμένους γιατρούς μόνιμους, με τον αριθμό αυτό να μην επαρκεί να καλύψει τις ανάγκες της λειτουργίας του νοσοκομείου. Μάλιστα έχουν γίνει συγκεκριμένα αιτήματα για επικουρικούς γιατρούς στις ειδικότητες του καρδιολόγου (ως δεύτερου), του αναισθησιολόγου, του γυναικολόγου κλπ. Πρόκειται για βασικές ειδικότητες που είτε λείπουν είτε υπάρχουν χωρίς επάρκεια. Για παράδειγμα δεν υπάρχει καν γυναικολόγος, ενώ στις υπόλοιπες μονάδες υπάρχουν προβλήματα στις εφημερίες των γιατρών λόγω έλλειψης. Το νοσοκομείο δεν έχει καθόλου ειδικευόμενους και αυτό είναι ένα ακόμα σοβαρό πρόβλημα, μάλιστα γίνεται λόγος για ένα σύνολο περισσότερων από έξι γιατρούς για να βγαίνουν με επάρκεια οι εφημερίες.
Σε ότι αφορά το νοσηλευτικό προσωπικό είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε και με την διευθύντρια της νοσηλευτικής υπηρεσίας κυρία Δρίβα Παναγιώτα η οποία ανέφερε στο LIFE2DAY.GR πως το νοσηλευτικό προσωπικό αυτή τη στιγμή ανέρχεται στο 60% των οργανικών θέσεων (πόσοι είναι άραγε σε απόλυτο αριθμό ; ) με το κενό που υπάρχει να επιτρέπει την κάλυψη της εκάστοτε βάρδιας έστω και οριακά. Οι υπεύθυνοι εξηγούν στο LIFE2DAY.GR πως σε ότι αφορά τα αναλώσιμα υλικά δεν υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις. Κατά καιρούς έχουν παρουσιαστεί σχετικές ελλείψεις, όμως δεν τίθεται ζήτημα ελλείψεων εκεί. Παρόμοια είναι τα πράγματα και στα φάρμακα, αφού το νοσοκομείο δεν παρουσιάζει έλλειψη σε τίποτα. Παράλληλα, ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός σε γενικές γραμμές χρειάζεται αντικατάσταση και αυτό καθώς υπάρχουν συχνά μηχανήματα με προβλήματα τα οποία οφείλονται στην παλαιότητά τους. Συνήθως οι βλάβες αυτές αντιμετωπίζονται, όμως αν υπήρχαν καινούρια μηχανήματα τα πράγματα θα ήταν αρκετά πιο εύκολα. Ρωτήσαμε αν στους Μολάους αντιμετωπίζουν περιστατικά αγανακτισμένων ασθενών που αντιδρούν βίαια στους γιατρούς κι εκείνη απαντάει στο LIFE2DAY.GR πως κατά καιρούς υπάρχουν αγανακτισμένοι ασθενείς που αντιδρούν άσχημα στους γιατρούς κυρίως για λόγους συνταγογράφησης, σειράς προτεραιότητας και άλλα παρόμοια. Ένα από τα παράπονα του κόσμου ακούει στο πρόβλημα της κάλυψης του ασθενοφόρου το οποίο δεν φτάνει έγκαιρα ή δεν είναι διαθέσιμο συνεχώς, ωστόσο αυτό δεν αποτελεί αρμοδιότητα του νοσοκομείου καθώς το ΕΚΑΒ αποτελεί μία ανεξάρτητη μονάδα. Μας ενημερώνει το LIFE2DAY.GR ο υπεύθυνος πως ο προϋπολογισμός του 2016 ήταν φέτος αυξημένος από αυτόν του 2015. Το θετικό είναι ότι η απορροφητικότητα του προϋπολογισμού του 2015 κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα, αφού δεν υπάρχουν πλέον υπόλοιπα από αυτόν. ( υπήρχαν δηλαδή Νοσοκομεία στην Ελλάδα το 2015 που δεν είχαν τι να κάνουν τα λεφτά τους; )Τέλος, το νοσοκομείο είχε λάβει χρήματα το περασμένο φθινόπωρο από τον κύριο Ξανθό. Το νοσοκομείο Μολάων, αποτελείται από εξήντα κλίνες και η πληρότητα τους φτάνει το 70% ενδεικτικό και της κίνησης που υπάρχει σε μία περιοχή που φτάνει τις είκοσι πέντε χιλιάδες με έναν αριθμό πάντως που το καλοκαίρι διπλασιάζεται αφού πρόκειται για μία τουριστική περιοχή.
Πηγή Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση