Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα
Η κατάσταση σε διάφορα Νοσοκομεία της Ελλάδας.
Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος - Ιοκάστη Αλειφεροπούλου: 26 - 01 - 2016
Στα μέσα του προηγούμενου αιώνα η δυνατότητα άμεσης εκτέλεσης ακτινογραφίας θεωρούνταν εκ των ων ουκ άνευ για την εφημεριακή λειτουργία ενός νοσοκομείου. Το 2015 η ιστορία της ιατρικής στη σύγχρονη Ελλάδα ξαναγράφεται…
Άλλωστε, δεν ήταν ούτε η πρώτη ούτε η δεύτερη φορά ήταν που ο εκτυπωτής του ακτινολογικού μηχανήματος στο Γενικό Νοσοκομείο (ΓΝ) Λάρισας παρουσιάζει πρόβλημα, με αποτέλεσμα να «φρακάρει» η εφημερία της περασμένης Κυριακής. Ως ειρωνεία της τύχης μόνο θα μπορούσε να σχολιάσει κανείς το γεγονός ότι σχεδόν ταυτόχρονα εξαντλήθηκαν και τα φιλμ.
Όπως αναφέρει στο Virus ο Πρόεδρος των Ιατρών στο νοσηλευτικό ίδρυμα και μέλος του ΓΣ της ΟΕΝΓΕ, Λάμπρος Καραγεώργος: «Ευτυχώς δεν προέκυψε κάποιο ατύχημα, γιατί αν είχαμε πολλούς τραυματίες θα γινόταν πανικός». Πώς όμως το προσωπικό διαχειρίστηκε το πρόβλημα; «Αυτό που έγινε τελικά ήταν να φεύγουν οι γιατροί από τα Επείγοντα και να πηγαίνουν στο Ακτινολογικό για να δουν στην οθόνη τις ακτινογραφίες και βεβαίως να καθυστερούν να γυρίσουν πίσω, ενώ πολλοί ασθενείς που δεν είχαν άμεση ανάγκη δεν έβγαλαν καθόλου ακτινογραφίες» εξηγεί ο γιατρός.
Το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο Ακτινολογικό δεν αποτελεί όμως εξαίρεση, παρά μάλλον κανόνα στο ΓΝ Λάρισας, το οποίο έχει 300 κλίνες και καλύπτει μαζί με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο τις ανάγκες των 270 χιλ. κατοίκων του νομού και άλλων 130 χιλ. κατοίκων περίπου από όμορους νομούς.
«Η Καρδιολογική Κλινική εδώ και 3 μήνες δεν έχει δοκιμασία κόπωσης. Επίσης, οι υπέρηχοι γίνονται με μηχάνημα 30ετίας λόγω μη αντικατάστασης μιας κεφαλής, με δυνατότητα στο 20% των σύγχρονων μηχανημάτων. Μας έχουν πει βέβαια ότι θα έρθει αύριο, μετά από 1αν χρόνο. Κι όλ’ αυτά για 2-3 χιλ. ευρώ» λέει ο κ. Καραγιώργος. Σύμφωνα με τον ίδιο, το ΓΝ Λάρισας δεν έχει συμβάσεις με εταιρίες ώστε να καλύπτεται σταθερά η συντήρηση των μηχανημάτων. Έτσι, οι βλάβες είναι συχνό φαινόμενο, ενώ η αντικατάστασή τους χρονίζει μέχρι να γίνει μια προσωρινή ανάθεση για να διορθωθεί η όποια βλάβη.
Υπερδιπλάσιες οι ιδιωτικές κλίνες από τις δημόσιες
«Στη Λάρισα εφαρμόζεται το πείραμα ιδιωτικοποίησης κι εμπορευματοποίησης χαρακτηριστικότερα από οποιαδήποτε άλλη περιοχή της χώρας και γι’ αυτό μεταξύ των άλλων έχουμε μείνει σε αυτή την κατάσταση» καταγγέλλει ο κ. Πρόεδρος των Ιατρών στο ΓΝ.
Όπως λέει είναι χαρακτηριστικό πως οι ιδιωτικές κλίνες στην περιοχή ξεπερνούν τις 2.000, είναι δηλαδή πολλαπλάσιες των δημοσίων. Την ίδια ώρα, η χρηματοδότηση του ΓΝ σήμερα είναι στο 25% εκείνης που είχε πριν από 6 χρόνια και το νοσηλευτικό ίδρυμα αγκομαχεί να σταθεί όρθιο με τεράστιες ελλείψεις.
«Μετά τη συγχώνευση με το Πανεπιστημιακό, έκλεισαν Κλινικές, εξωτερικά ιατρεία, τελευταία επίσης δεν έχουμε δερματολογικό, πνευμονολογικό, ΩΡΛ, έχουμε μόλις 1αν μόνιμο γιατρό στην Ουρολογική και στην Παιδιατρική Κλινική, κινδυνεύει να κλείσει ο Ορθοπεδική. Η κατάσταση είναι άθλια.
Πρέπει άμεσα να αποδεσμευτούμε, να στήσουμε τον Οργανισμό από την αρχή, να γίνουν προσλήψεις όλου του αναγκαίου προσωπικού και να επαναχαραχθεί η ξενοδοχειακή υποδομή και η ανάγκη σε σύγχρονο εξοπλισμό» καταλήγει ο κ. Καραγιώργος (δεν το βλέπω σύντομα... πιο πιθανή είναι η πλήρης συνένωση, όχι μόνο διοικητικά).
Argirios Argiriou:
25/01/2016
Πωλείται το ιδιωτικό νοσοκομείο «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ» καθώς η ‘’ ΗΜΙΘΕΑ ΑΕ’’ , θυγατρική του ομίλου της τράπεζας Πειραιώς φέρεται να έχει αρχίσει σχετικές διαδικασίες. Η «ΗΜΙΘΕΑ ΑΕ» θυγατρική του ομίλου της τράπεζας Πειραιώς ελέγχει το ”ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ” , μετά τον πλειστηριασμό που έγινε πριν από ενάμιση χρόνο με τιμή εξαγοράς 115 εκατ. ευρώ. Οι φήμες θέλουν να πωλείται το «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ» και ότι υπάρχουν ήδη δύο υποψήφιοι αγοραστές και είναι ελληνικοί ιατρικοί όμιλοι, εισηγμένοι στο Χρηματιστήριο Αθηνών . Ενώ, είναι δύο τα πλάνα για την πώληση. Το ένα είναι να πουληθεί μόνο η κλινική και να μείνει το ακίνητο στην τράπεζα και το δεύτερο να πουληθεί η κλινική και το ακίνητο μαζί. Το νοσοκομείο «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ» διαθέτει 303 κλίνες, 25 χειρουργεία, 38 κλίνες μονάδων εντατικής θεραπείας, 24 κλίνες μονάδων τεχνητού νεφρού και 78 κλίνες νοσηλείας μίας ημέρας, καταλαμβάνει έκταση 55 χιλιάδων τμ, Η εταιρεία που έχει αναλάβει να βρει τον επόμενο αγοραστή είναι η PricewaterhouseCoopers.
Πηγή Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Argirios Argiriou:
Γ.Νοσοκομείο Τρίπολης:Ανησυχία για ελλείψεις φαρμάκων λόγω της νέας νομοθετικής ρύθμισης
Της Νικολέτας Ντάμπου
Με ελάχιστους νοσηλευτές λειτουργεί το Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης οι οποίες απειλούν την ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου αλλά και χωρίς φαρμακοποιό ,παρά τις σχετικές εισηγήσεις. Την ανησυχία του εκφράζει στο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος ο διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας κύριος Παναγιώτης Δαρπαλάς για τις ελλείψεις φαρμάκων που θα δημιουργήσει η νέα νομοθετική ρύθμιση κατά την οποία τα ακριβά φάρμακα δεν θα δίνονται πλέον από τον ΕΟΠΠΥ αλλά μέσω των νοσοκομείων. Στο Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης αυτήν την στιγμή δεν υπάρχουν ελλείψεις σε φάρμακα, ωστόσο, ο διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας κύριος Δαρπαλάς Παναγιώτης τονίζει ότι με την νέα νομοθετική ρύθμιση κατά την οποία τα ακριβά φάρμακα δεν θα δίνονται πλέον από τον ΕΟΠΠΥ αλλά μέσω των νοσοκομείων αναμένεται να υπάρξει πρόβλημα. Γι’ αυτό η διοίκηση κινητοποιήθηκε άμεσα ζητώντας πιστώσεις από το Υπουργείο και αυτή τη στιγμή υπάρχει δέσμευση από τον Υπουργό για πιστώσεις με επιπλέον επιχορήγηση ώστε να μπορούν να καλύπτουν τις παραγγελίες αυτές τα νοσοκομεία στο επόμενο χρονικό διάστημα. Ασφαλώς έσπευσε να διευκρινίσει πως αυτή είναι η δέσμευση χωρίς ωστόσο να είναι βέβαιο και ότι θα πραγματοποιηθεί. Η μεγάλη έρευνα του Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος σε όλα τα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της Ελλάδας σταματάει , σήμερα στη νότια Πελοπόννησο και παρουσιάζει το Γενικό Νοσοκομείο. Συνομιλητής μας στην σημερινή έρευνα είναι ο κύριος Δαρπαλάς Παναγιώτης, διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας. Θα μας παρουσιάσει την άρτια διαχείριση του νοσοκομείου στον τομέα των υλικών, αλλά και τις επιχορηγήσεις που βοήθησαν στον εξοπλισμό του νοσοκομείου. Μας παρουσιάζει τις προσλήψεις σε ιατρικό προσωπικό αλλά και τις σοβαρές ελλείψεις σε νοσηλευτές. Ακόμα, το σχέδιο του νοσοκομείου του ώστε να καλυφτεί το ζήτημα της προμήθειας των φαρμάκων. Το Νοσοκομείο Τριπόλεως διαθέτει όλες τις ειδικότητες πέραν της ανοιχτής καρδιοχειρουργικής, γεγονός που το καθιστά κέντρο για την ευρύτερη περιοχή της νότιας Πελοποννήσου. Από διαγνωστικές εξετάσεις καρδιάς, νευροχειρουργική, γναθοχειρουργική παιδοχειρουργική κλπ. Αυτό που ουσιαστικά έδωσε πνοή στο νοσοκομείο και τις μονάδες του ωστόσο, είναι οι πρόσφατες προσλήψεις επικουρικών γιατρών που στελέχωσαν με επάρκεια το νοσοκομείο. Οι προσλήψεις περιλάμβαναν δύο παθολόγους, έναν γυναικολόγο και έναν παιδοψυχίατρο. Εξαίρεση αποτελεί η θέση του φαρμακοποιού που λείπει από το νοσοκομείο, παρά τις σχετικές εισηγήσεις. Το Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος αποτελεί το μοναδικό μέσω μαζικής ενημέρωσης ( MME) στην Ελλάδα που καταγράφει καθημερινά ένα ένα τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της χώρας μας αναδεικνύοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, μέσα Διαβάστε εδώ το προηγούμενο ρεπορτάζ Κ.Υ:Κυροδολίβους:με τέσσερις γιατρούς εξυπηρετεί 23 χωριά &περιστατικά της Εγνατίας οδού Ο κύριος Δαρπαλάς επιβεβαίωσε στο LIFE2DAY.GR πως τα πράγματα είναι διαφορετικά στον τομέα των νοσηλευτών. Οι ελλείψεις είναι τεράστιες και προφανώς απειλούν την ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου. Είναι χαρακτηριστικό πως από την διοίκηση του νοσοκομείου έχουν γίνει απανωτές εισηγήσεις για προσλήψεις νοσηλευτών, αίτημα που έως αυτή τη στιγμή δεν ικανοποιείται. Ρωτήσαμε τον κύριο Δαρπαλά για την πληρότητα του νοσοκομείου σε αναλώσιμα υλικά και τρόφιμα, με τον συνεντευξιαζόμενο μας να είναι ιδιαίτερα καθησυχαστικός λέγοντας πως δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα αφού έγινε πολύ καλή διαχείριση και ουσιαστικά προσαρμογή στην ολοένα και μεγαλύτερη μείωση των προϋπολογισμών φροντίζοντας κατά προτεραιότητα την επάρκεια σε αυτόν τον τομέα. Στην αντίστοιχη ερώτηση για την επάρκεια των φαρμάκων, ο κύριος Δαρπαλάς σημείωσε πως έως αυτήν την στιγμή δεν υπάρχουν ελλείψεις. Ωστόσο, μετά και τη νέα νομοθετική ρύθμιση κατά την οποία τα ακριβά φάρμακα δεν θα δίνονται πλέον από τον ΕΟΠΠΥ αλλά μέσω των νοσοκομείων αναμένεται να υπάρξει πρόβλημα. Γι’ αυτό η διοίκηση κινητοποιήθηκε άμεσα ζητώντας πιστώσεις από το Υπουργείο και αυτή τη στιγμή υπάρχει δέσμευση από τον Υπουργό για πιστώσεις με επιπλέον επιχορήγηση ώστε να μπορούν να καλύπτουν τις παραγγελίες αυτές τα νοσοκομεία στο επόμενο χρονικό διάστημα. Ασφαλώς έσπευσε να διευκρινίσει πως αυτή είναι η δέσμευση χωρίς ωστόσο να είναι βέβαιο και ότι θα πραγματοποιηθεί. Ο κύριος Δαρπαλάς ανέφερε στο LIFE2DAY.GR πως ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός του νοσοκομείου βρίσκεται σε άριστη κατάσταση με δώδεκα ολοκαίνουρια μηχανήματα για την μονάδα τεχνητού νεφρού, μετά και από δωρεές από Συλλόγους όπως οι “Παναρκάδες” που προσέφεραν άλλα έξι μηχανήματα υπερσύγχρονης τεχνολογίας που εικάζεται ότι είναι πιο προηγμένα και από αυτά που συναντώνται στα νοσοκομεία της Αττικής αυτή τη στιγμή. Παράλληλα μέσω ΕΣΠΑ το νοσοκομείο προμηθεύτηκε νέο αξονικό, αλλά και αιμοδυναμικό με δωρεά μισού εκατομμυρίου ευρώ από πέρσι, οπότε σε ενικές γραμμές δεν υπάρχουν προβλήματα σε αυτόν τον τομέα. Το Γενικό Νοσοκομείο Τριπόλεως δεν εξυπηρετεί μόνο τους κατοίκους της Τρίπολης και τα γύρω χωριά αλλά και όλους τους Νομούς της Πελοποννήσου πλην αυτών της Ηλείας και Αχαΐας που εξυπηρετούνται από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας. Αυτό συμβαίνει ακριβώς εξαιτίας της ύπαρξης χειρούργων και νευροχειρουργών, όπως και το αιμοδυναμκό αλλά και τον παιδοχειρουργό στο νοσοκομείο αυτό. Μάλιστα, παρατηρείται επισκεψιμότητα από άλλους νομούς κυρίως για νευροχειρουργικά περιστατικά, ενώ συνολικά περισσότεροι από δεκαεφτά χιλιάδες πολίτες νοσηλεύονται στο νοσοκομείο ετησίως χωρίς φυσικά να προσμετρώνται οι επισκέψεις από τα εξωτερικά ιατρεία, σε ένα σύνολο πληθυσμού που αγγίζει τις εξακόσιες χιλιάδες κατοίκων. Ο κύριος Δαρπαλάς επιβεβαίωσε στο LIFE2DAY.GR πως το 2015 ο προϋπολογισμός ήταν μειωμένος. Από την άλλη, είναι γεγονός πως τα τελευταία χρόνια με αποκορύφωμα το 2009 οι δαπάνες ήταν τεχνικά διογκωμένες και ήταν πλέον επιτακτική ανάγκη να μπει μία τάξη στο οικονομικό αυτό χάος. Η σημερινή πραγματικότητα ωστόσο ανάγκασε τα νοσοκομεία να κάνουν προσαρμογές πάνω από το μέτρο του δυνατού. Σε ότι αφορά το νοσοκομείο της Τρίπολης η προσαρμογή αυτή έχει γίνει με τον πιο αναίμακτο τρόπο, ωστόσο μετά το δεκάμηνο υπήρξαν δαπάνες που απαιτούσαν συμπληρωματικό προϋπολογισμό ο οποίος ωστόσο έγινε αποδεκτός με σχετική έγκριση και από την πλευρά του νοσοκομείο γίνεται η ανάλογη προσαρμογή χωρίς να παρατηρείται κάποια έλλειψη. Ακόμα κι έτσι παρατηρήθηκε μία καθυστέρηση στην εκταμίευση των χρημάτων που αφορούσε το πρώτο οχτάμηνο του έτους, όμως μετά το καλοκαίρι υπήρξε ικανοποιητική ροή εκταμιεύσεων. Είναι χαρακτηριστικό πως από τον Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριο χορηγήθηκε το 80% του προϋπολογισμού του έτους.
Πηγή Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Argirios Argiriou:
01/02/2016
της Νικολέτας Ντάμπου.
Σημερινός σταθμός στην έρευνα του LIFE2DAY.GR στις μονάδες υγείας της χώρας, αποτελεί η Αργολίδα και συγκεκριμένα το νοσοκομείο Ναυπλίου. Εκεί είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με την κυρία Γεωργία Παναγοπούλου, παιδίατρο και Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας που εκτελεί χρέη Διοικητή στο νοσοκομείο. Στην συζήτηση που ακολουθεί αναδεικνύονται τα σοβαρά προβλήματα έλλειψης ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού που απειλούν την ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου. Ακόμα, το σοβαρό ζήτημα συνύπαρξης με το νοσοκομείο του Άργος και μία πρακτική πρόταση επίλυσης. Το νοσοκομείο Ναυπλίου αυτή τη στιγμή διαθέτει γιατρούς σε ειδικότητες όπως δερματολόγο αλλά και ωτορινολαρυγγολόγο, οφθαλμίατρο, δύο πνευμονολόγους . Την ίδια ώρα που το νοσοκομείο του Άργους δεν διαθέτει αυτές τις ειδικότητες. Από την άλλη υπάρχει έλλειψη σε καρδιολόγο τον οποίο όμως διαθέτουν στο Άργος. Υπάρχουν ακόμα τρεις χειρουργοί, τρεις παθολόγοι, δύο παιδίατροι , δύο γυναικολόγοι, δύο μικροβιολόγοι, δύο ακτινολόγοι και δύο αναισθησιολόγοι. Σε ότι αφορά στις ελλείψεις οι οποίες ξεπερνούν τους δέκα, αν λάβει κανείς υπόψη του μία πλήρη εφημέρευση στην οποία χρειάζονται σίγουρα τέσσερις γιατροί. Η ραχοκοκαλιά της εφημερίας στο νοσοκομείο Ναυπλίου είναι οι ειδικευόμενοι και αυτή τη στιγμή ο χειρουργικός τομέας δεν έχει σε επάρκεια ειδικευόμενους. Αντιλαμβάνεται κανείς πως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Ευτυχώς, υπάρχει βοήθεια από αγροτικούς γιατρούς και από γιατρούς που παραχώρησε η Υγειονομική Περιφέρεια από τα Κέντρα Υγείας, όμως το πρόβλημα παραμένει. Είναι χαρακτηριστικό πως ενώ και εκεί και στο Άργος υπάρχουν από δύο παιδίατροι, στα δύο νοσοκομεία δεν νοσηλεύονται παιδιά, γεγονός που αποτελεί άλλη μία δυσλειτουργία του συστήματος. Στον τομέα του νοσηλευτικού προσωπικού υπάρχει , επίσης, πολύ σοβαρό πρόβλημα ελλείψεων. Πρέπει να αναλογιστεί κανείς ότι και οι νοσηλευτές έχουν τις άδειες και τα ρεπό τους. Σήμερα οι ελλείψεις στον τομέα αυτό, ξεπερνούν τα τριάντα άτομα. Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφέρουμε πως όταν το νοσοκομείο δεν εφημερεύει δεν υπάρχει προσωπικό για να μεταφέρει τα φορεία. Πρόκειται για μία αρμοδιότητα που κανονικά δεν επιβαρύνει το νοσηλευτικό προσωπικό, με αποτέλεσμα να επιστρατεύονται εργαζόμενοι από άλλα πόστα. Παράλληλα, πρόβλημα υπάρχει και στο διοικητικό προσωπικό. Είναι χαρακτηριστικό πως στο γραφείο προμηθειών στο νοσοκομείο Ναυπλίου υπάρχει μόλις ένα άτομο την ίδια ώρα που στο αντίστοιχο του Άργος υπάρχουν τέσσερα! Πρόκειται για μία ανακολουθία του συστήματος που συνεχίζει παρά τις έγγραφες αιτήσεις του νοσοκομείου.
Το πρόβλημα είναι αντίστοιχο και στο Άργος και η κυρία Παναγοπούλου εξηγεί στο LIFE2DAY.GR το σκεπτικό της και τον λόγο που αντιπαραθέτει τα δύο νοσοκομεία. Το λάθος έγκειται στο ότι τα δύο νοσοκομεία δεν έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους, όπως χαρακτηριστικά λέει. Μιλάμε για μία απόσταση που δεν ξεπερνάει τα δέκα χιλιόμετρα ( !!!!!!!! ) κι ενώ θα μπορούσαν να μοιράζονται τις εφημερίες αλλά και αναλόγως τις δυνατότητες του κάθε συγκροτήματος θα μπορούσαν να εξυπηρετούν αντίστοιχα τις νοσηλείες ασθενών. άλλωστε μιλάμε για νοσοκομεία ίδιας δυναμικής με μόλις δεκαπέντε κρεβάτια διαφορά. Η πρόταση αυτή θα μπορούσε να λύσει πολλά προβλήματα ελλείψεων προσωπικού και προφανώς χρειάζεται μελέτη και να περάσει από τις όποιες παρατηρήσεις και αντιδράσεις των εμπλεκομένων, όμως δεν παύει να αποτελεί μία πρακτική λύση. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει “νομίζουν όλοι ότι πρέπει να εφημερεύουμε δίπλα στην πόρτα τους”. Αντίθετα, μια τέτοια ενοποίηση θα βοηθούσε και στις προμήθειες, αφού και το πετρέλαιο ή το οξυγόνο -για παράδειγμα- θα ερχόντουσαν με μία μεγαλύτερη παραγγελία και άρα σε καλύτερη τιμή και από κει και ύστερα το κάθε νοσοκομείο θα χρεωνόταν το πόσο που αναλογεί στην κατανάλωσή του. Η διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας αναφέρει στο LIFE2DAY.GR πως στο νοσοκομείο υπάρχει επάρκεια σε αναλώσιμα υλικά και τρόφιμα. Αυτό συμβαίνει μετά από μία παράταση των συμβάσεων που πραγματοποιήθηκε. Η επάρκεια αυτή βέβαια επιτυγχάνεται καθημερινά με οικονομία και με μικρές, κάθε φορά, προμήθειες. Και στα φάρμακα υπάρχει επάρκεια στο νοσοκομείο. Η επικοινωνία με το φαρμακείο είναι συνεχής και δεν προκύπτει κάποιο πρόβλημα. Η κυρία Παναγοπούλου τοποθετήθηκε για το θέμα της νέας διάταξης με τα ακριβά φάρμακα, αναφέροντας πως η προμήθεια των φαρμάκων αυτών έχει ήδη ξεκινήσει και υπάρχει από την Υγειονομική Περιφέρεια η υπόσχεση ότι θα υπάρξει επιδότηση με την μορφή πρόσθετης επιχορήγησης. Παράλληλα εκτίμησε πως “η απόφαση αυτή είναι πέρα για πέρα σωστή, το να έρθουν τα φάρμακα στα νοσοκομεία και να μπορεί ο κόσμος να τα προμηθευτεί χωρίς πρόβλημα. Είναι κρίμα άνθρωποι του πόνου, να βρίσκονται “κρεμασμένοι” και να τρέχουν από φαρμακείο σε φαρμακείο και από προμηθευτή σε φαρμακοθήκη. Υπάρχουν τραγικές ιστορίες”. Η αναπληρώτρια διοικήτρια παραδέχτηκε πως υπάρχει πρόβλημα στον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό του νοσοκομείου με πιεσόμετρα, οθόνες καρδιακής λειτουργίας και μηχανήματα ή και εργαλεία ακόμα που λόγω παλαιότητας χρειάζονται αντικατάσταση. Σε αυτό το σημείο ανέφερε πως χάθηκε ένα πρόγραμμα ΕΣΠΑ σχετικά με αυτή τη δαπάνη και αυτό οφείλεται σε κακό συντονισμό των διοικήσεων των δύο νοσοκομείων -Άργους και Ναυπλίου- αφού τελικά το Άργος μπήκε στο ΕΣΠΑ και αντικατέστησε πολλά μηχανήματα. Η κυρία Παναγοπούλου ανέφερε πως ο προϋπολογισμός του 2016 είναι σχεδόν ( !!! ) έτοιμος, ωστόσο λόγω της έλλειψης διοικητικού προσωπικού δεν έχει κλείσει ακόμα. Είναι γεγονός πως για μία ακόμη χρονιά είναι αρκετά μειωμένος, μάλιστα φέτος η μείωση αγγίζει το 35%. Ωστόσο, θα υπάρχει μέσα στο έτος κάποια πρόσθετη επιχορήγηση για την κάλυψη αναγκών που προκύπτουν και θα εγκριθούν από την αρμόδια υπηρεσία. Για το 2015 πάντως το θετικό είναι ότι έχει ξεμπλοκάρει πάνω από το 40% του προϋπολογισμού, ενώ μέσα στο φθινόπωρο δόθηκαν αρκετά χρήματα από τον νέο υπουργό κύριο Ανδρέα Ξανθό που επέτρεψε στο νοσοκομείο να τακτοποιήσει οφειλές ακόμα και από το 2014. Το νοσοκομείο του Ναυπλίου δέχεται καθημερινά περίπου τετρακόσια άτομα σε ένα σύνολο ευθύνης που ξεπερνά τις εκατό χιλιάδες. Σε αυτό πρέπει να προστεθεί μεγάλος αριθμός περαστικών και επισκεπτών, αλλά και σε μικρότερο βαθμό τουρίστες της περιοχής Η κυρία Γεωργία Παναγοπούλου, Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας που εκτελεί χρέη Διοικητή στο νοσοκομείο Ναυπλίου, κλείνοντας θέλησε να σχολιάσει στο LIFE2DAY.GR πως παρά τα προβλήματα, το νοσοκομείο λειτουργεί ικανοποιητικά χάρη στην υπεράνθρωπη προσπάθεια των εργαζομένων σε αυτό, που παρά την καταπόνηση και το ότι έχουν ξεπεράσει τα ανθρώπινα όρια τους, συνεχίζουν με υπερβολικό ζήλο για να προσφέρουν τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στους ασθενείς.
Πηγή Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Αρχίατρος:
Αν το νοσοκομείο του Άργους διαθέτει επάρκεια σε χειρουργούς, γιατί αποσπά σε μόνιμη βάση ειδικό Γενικό Ιατρό για τις εφημερίες από Π.Ι της περιοχής ευθύνης του ;
Υπόψιν ότι το αξίωμα ότι ένα νοσοκομείο χρειάζεται ειδικεύομενους για να λειτουργήσει, ισχύει μόνο στην Ελλάδα.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση