Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
18 Νοεμβρίου 2024, 10:56:09

Αποστολέας Θέμα: Η κατάσταση σε διάφορα Νοσοκομεία της Ελλάδας.  (Αναγνώστηκε 289768 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

24 Μαΐου 2016, 12:35:24
Απάντηση #60
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Παράθεση
Το Νοσοκομείο Άρτας διαθέτει περίπου ενενήντα γιατρούς, ενώ οι μονάδες που λειτουργούν σε αυτό είναι οι σημαντικότερες, ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζουμε μονάδες μονάδας εντατικής θεραπείας, τεχνητού νεφρού, ορθοπεδική, χειρουργική, παθολογική, παιδιατρική, μαιευτική. Ουσιαστικά παρέχει υπηρεσίες τριτοβάθμιας υγείας.
Από που προκύπτει το τριτοβάθμιο επίπεδο;

Παράθεση
Το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι μονάδες του νοσοκομείου αφορά την υποστελέχωση του σε ειδικευόμενους γιατρούς.
Υποθέτω το πρόβλημα εστιάζεται στο ότι δεν μπορούν να μεταδώσουν τη γνώση στους ειδικευόμενους  ;D

Παράθεση
Γίνεται σοβαρή έκκληση από την διοίκηση να μένουν τουλάχιστον οι αγροτικοί για περισσότερο χρονικό διάστημα στο νοσοκομείο ώστε τουλάχιστον να βγαίνουν οι εφημερίες τους, αφού το ζήτημα των ειδικευμένων γιατρών είναι ουτοπικό πια αφού δεν υπάρχει κανένας ειδικευόμενος στις λίστες.
Η γνωστή σύγχυση του συντάκτη με τους όρους ειδικευμένος και ειδικευόμενος.
Τώρα που καταργήθηκε το υποχρεωτικό αγροτικό, ούτε αγροτικούς δεν θα έχουν για το μήνα της εκπαίδευσης. Είναι παράδοξο όμως ο διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας να παρακαλάει να μένουν περισσότερο οι αγροτικοί γιατροί (και να μην πηγαίνουν αντίστοιχα στις θέσεις τους) ώστε να βγαίνουν οι εφημερίες ενός νοσοκομείου που ο ίδιος το χαρακτηρίζει τριτοβάθμιο!
« Τελευταία τροποποίηση: 24 Μαΐου 2016, 12:37:36 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

24 Μαΐου 2016, 12:49:06
Απάντηση #61
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
"Σε τι κόσμο θα φέρουμε τα παιδιά μας Νικο Τσιαμτσίκα" που έλεγε και ο Μητσικώστας, σε έναν κόσμο όπου το νοσοκομείο της Άρτας δεν έχει... ειδικεύομενους ;

Δλδ τις αιμοληψίες ποιός τις κάνει, οι νοσηλεύτριες ; Στο ΤΕΠ ποιός ράβει τα θλαστικά, οι ειδικοί ;

Άγκιστρα ποιοί κρατάνε στα χειρουργεία, ο ένας ειδικός στον άλλον ;

Ενεργές εφημερίες και όχι κοιμώμενοι απ΄το σπίτι κάνουν οι ειδικοί ;

Ιστορικό ασθενούς παίρνουν οι ειδικοί ;

Βρε που ζούμε, βρε που ζούμε...  :D
« Τελευταία τροποποίηση: 24 Μαΐου 2016, 12:58:33 από kopritis »

30 Μαΐου 2016, 21:31:35
Απάντηση #62
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
30/05/2016
Της Νικολέτας Ντάμπου.


Γενικό νοσοκομείο της Κω:‘’Λουκέτο‘’ στα τμήματα παιδιατρικής,οδοντιατρικής & ουρολογίας.

Κλειστά είναι τρία βασικά τμήματα στο Γενικό νοσοκομείο της Κω της παιδιατρικής, αλλά και της οδοντιατρικής καθώς και το ουρολογικό , αφού γιατί δεν υπάρχουν γιατροί. Σοβαρά είναι τα προβλήματα και  στον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό καθώς είναι παλιά τα μηχανήματα και χαλάνε συνέχεια. Ο διευθυντής κύριος Μιχάλης Παμπός μιλάει αποκλειστικά στο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

To LIFE2DAY.GR συνεχίζει την μεγάλη έρευνα σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας (ΠΕΔΥ) της χώρας περνώντας σήμερα στη νησιώτική Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κω. Εκεί είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τον διευθυντή κύριο Μιχάλη Παμπό ο οποίος μαζί με τον υπεύθυνο προσωπικού, μας ανέφεραν τις ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, καθώς επίσης και τα προβλήματα από την μείωση του προϋπολογισμού που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο. Παράλληλα το πολύ σοβαρό πρόβλημα που προκύπτει από την υποστελέχωση αφού δεν υπάρχουν γιατροί για την παιδιατρική, την οδοντιατρική και την ουρολογία, κρατώντας κλειστά τα τμήματα αυτά. Παράλληλα, τα συχνά προβλήματα στον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

Στο Νοσοκομείο της Κω υπάρχουν ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Κατά την έρευνα μας είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τον υπεύθυνο του τμήματος προσωπικού ο οποίος ενημέρωσε το LIFE2DAY.GR πως                                  υπάρχουν μόνιμοι είκοσι τρεις γιατροί από τις σαράντα δύο οργανικές θέσεις. Επίσης ενώ υπάρχει πρόβλεψη για πέντε ειδικευόμενους γιατρούς, δεν υπάρχει κανένας αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο. Στο ενσωματωμένο Κέντρο Υγείας (τώρα καταλαβαίνω τι εννοούν όταν βαφτίζουν παρόμοιες δομές Γενικό Νοσοκομείο -  Κέντρο Υγείας. Ότι προβλέπουν θέσεις και για Νοσοκομείο και για Κέντρο Υγείας  ???  ) υπάρχουν επίσης εφτά οργανικές θέσεις από τις οποίες καλυμμένες οι πέντε , αναμένονται οι υπόλοιποι δύο.

Επίσης υπάρχουν έξι επικουρικοί γιατροί. Από τις τριάντα μία οργανικές θέσεις στο επιστημονικό-παρα-ιατρικό τμήμα, υπάρχουν δέκα έξι, γεγονός που δείχνει και την υποστελέχωση ( σώπα ρε παιδί ! τέτοια υποστελέχωση ... ) που υπάρχει. Στο νοσοκομείο λειτουργεί τμήμα παθολογίας, καρδιολογίας, νεφρολογίας, γενικής χειρουργικής, ορθοπεδικής, αναισθησιολογίας, μαιευτικής-γυναικολογικής, οφθαλμολογίας, ΩΡΥΛΑ, υπάρχει επίσης μονάδα αυξημένης φροντίδας που υποστηρίζεται από αναισθησιολόγους, υπάρχει μικροβιολογικό τμήμα και αιματολογίας και ακτινοδιαγνωστικής και το κέντρο υγείας που λειτουργεί με γενικούς γιατρούς και αγροτικούς. Λόγω υποστελέχωσης δεν υπάρχει πλέον τμήμα ουρολογίας που έκλεισε λόγω συνταξιοδότησης του γιατρού, αλλά και οδοντιατρικής και παιδιατρικής αφού δεν υπάρχουν γιατροί για να τα καλύψουν. Στο νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ υπάρχουν ογδόντα οχτώ οργανικές θέσεις, μόλις (  :D  ) εξήντα άτομα καλύπτουν τις αντίστοιχες αυτές θέσεις. Και το διοικητικό προσωπικό είναι λίγο με αρκετές ελλείψεις καθώς υπάρχει ένα άτομο σε ένα γραφείο δυσχεραίνοντας έτσι τις διαδικασίες των διαφόρων λειτουργιών αυτού. Πρόκειται είκοσι εννιά άτομα από τις σαράντα μία οργανικές θέσεις που προβλέπονται. Στην τεχνική υπηρεσία υπάρχουν και οι έξι εργαζόμενοι. Επίσης αναφέρεται πως από πέρσι στην Κω, έχει δημιουργηθεί αυτόνομος σταθμός ΕΚΑΒ με παράρτημα στο νησί το οποίο και εξυπηρετεί το νοσοκομείο το οποίο δεν έχει με αυτόν τον τρόπο σε αρμοδιότητα είτε ασθενοφόρο είτε κάποιον οδηγό. Ο κύριος Παμπός ανέφερε γενικά πως δεν υπάρχουν ιδιαίτερες ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά και φάρμακα. Αντίθετα ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός του νοσοκομείου παρουσιάζει αρκετά προβλήματα, αφού τα μηχανήματα είναι παλιά απαιτούν συχνά συντήρηση και παρουσιάζουν συχνές βλάβες. Σε άλλο σημείο ο διευθυντής αναφέρει πως ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου φέτος ήταν μειωμένος κατά εβδομήντα χιλιάδες ευρώ σε σύγκριση με πέρσι δημιουργώντας αρκετά προβλήματα στην διαχείριση του νοσοκομείου καθώς ανέρχεται σε δύο εκατομμύρια σαράντα εφτά χιλιάδες ευρώ. Την ίδια ώρα υπάρχουν περίπου τρία εκατομμύρια ανεξόφλητες υποχρεώσεις του νοσοκομείου γεγονός που δείχνει και την δυσχερή θέση στην οποία βρίσκεται, παρά μία εκταμίευση της τάξης των εκατό πενήντα χιλιάδων που είχαν δοθεί πέρσι το φθινόπωρο από τον τότε νέο υπουργό υγείας. Στην Κω ο πληθυσμός ανέρχεται σε τριάντα δύο χιλιάδες κατοίκους αριθμός που εκτοξεύεται τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω των επισκεπτών τουριστών και επαγγελματιών και εργαζομένων της περιοχής και κατά συνέπεια και η επισκεψιμότητα στο νοσοκομείο παρουσιάζει ανάλογη αυξομείωση ανάλογα με την εποχή.

Πηγή Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

« Τελευταία τροποποίηση: 30 Μαΐου 2016, 21:46:39 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

30 Μαΐου 2016, 22:50:39
Απάντηση #63
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ο χειρούργος χωρίς αναισθησιολόγο τι ακριβώς χρησιμότητα έχει ; Να εκτιμά κοιλιές ή να... ράβει θλαστικά ;

Χθες έβλεπα σε εφαρμογή 360 πανοραμικών φωτογραφιών (Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος και βαλ' τε Infirmerie) ένα υποβρύχιο του Γαλλικού Ναυτικού, γιατρούς να χειρουργούν σκουληκάκι, και μιλάμε για έναν μεταλλικό σωλήνα διαμέτρου ολίγων μέτρων, και κοτζάμ νοσοκομείο του ΕΣΥ έχει χειρουργό χωρίς αναισθησιολόγο και δεν έχει αίθουσα χειρουργείου να βάλουν ένα σκουλήκι ;

Τελικά είχες δίκιο, δεν υπάρχει αναισθησιολόγος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Το νοσοκομείο έχει σημαντικές ελλείψεις, κρισιμότερη όλων όμως, θεωρείται η απουσία αναισθησιολόγου

2 Ιουνίου 2016, 07:25:03
Απάντηση #64
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
31/05/2016
Της Νικολέτας Ντάμπου.


Προ τετελεσμένων γεγονότων βρίσκεται το Γενικό Νοσοκομείου Κορίνθου σε ότι αφορά την απομάκρυνση ή μετακίνηση προσωπικού το οποίο δεν αντικαθίσταται και φυσικά μένει εκτεθειμένο το νοσοκομείο. Δεν υπάρχει εντατική μονάδα θεραπείας αλλά ούτε και παιδιατρική αλλά ούτε και ψυχιατρικό τμήμα διότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ούτε ιατρικό, ούτε νοσηλευτικό προσωπικό για να στελεχώσει τα τμήματα . Ο διοικητής κύριος Νικόλαος Καμπάς μιλάει στο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Το μόνο που συμβαίνει είναι να υπάρχει ένας επισκέπτης παιδίατρος. Από τα υπόλοιπα τμήματα η πληρότητα ιατρικού προσωπικού κυμαίνεται από 20% έως 80% ανάλογα με το τμήμα με έναν μέσο όρο να αφορά το 40%. Πλήρης είναι μόνο η χειρουργική, η παθολογική και το ακτινολογικό. Συνεπώς οι ελλείψεις είναι σημαντικές και αφορούν περισσότερα από δεκαπέντε άτομα τα οποία θα βοηθούσαν στην στοιχειωδώς επάνδρωση του νοσοκομείου. Ένας αριθμός που σύντομα μπορεί να αλλάξει καθώς ο πληθυσμός του νοσοκομείου είναι γερασμένος και γιατροί φεύγουν χωρίς να αντικαθίστανται και αφήνουν κενές εφημερίες. Αξίζει να αναφερθεί πως πριν δεκαπέντε χρόνια το νοσοκομείο διέθετε εκτατών πενήντα γιατρούς και πλέον δεν ξεπερνούν τους εξήντα πέντε. Στο σημείο αυτό υπήρξε η εξής καταγγελία απ’ τον κύριο Καμπά που διαμαρτύρεται πως το νοσοκομείο βρίσκεται προ τετελεσμένων γεγονότων σε ότι αφορά την απομάκρυνση ή μετακίνηση προσωπικού που φυσικά αφήνουν εκτεθειμένο το νοσοκομείο. Στο Νοσοκομείο Κορίνθου είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τον διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας που ετούτη την περίοδο εκτελεί χρέη διοικητή, κύριο Νικόλαο Καμπά ο οποίος αναφέρθηκε στην λανθασμένη ανακατανομή του προσωπικού με χαρακτηριστικό παράδειγμα το νοσοκομείο του Άργους που διαθέτει τέσσερις παιδιάτρους και εφημερεύει μόνο δεκαπέντε μέρες τον χρόνο, ενώ στην Κόρινθο δεν υπάρχει παιδίατρος σε ένα νοσοκομείο που εφημερεύει όλο τον χρόνο. Χαρακτηριστικά αναφέρει πως η κρίση κατά τη γνώμη του είναι μία κρίση πολιτικής βούλησης, με επόμενο παράδειγμα αναφοράς τους ογδόντα γενικούς γιατρούς που διαθέτουν τα κέντρα υγείας και περιφερειακά ιατρεία του νομού, οι οποίοι θα μπορούσαν να ήταν -για παράδειγμα- δέκα λιγότεροι με δέκα περισσότερους ειδικούς γιατρούς στο νοσοκομείο. Ακόμα, έγινε ειδική αναφορά στις κλειστές μονάδες και της ΜΕΘ και της ψυχιατρικής εκτός από την παιδιατρική, στις ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και το σοβαρό οικονομικό ζήτημα που δύναται να προκύψει από τα λεγόμενα ακριβά φάρμακα.

Τέλος, η τραγική διαπίστωση για την αργοπορημένη επίσκεψη των ασθενών στα νοσοκομεία που ευθύνεται για την άνοδο της θνησιμότητας. Το Νοσοκομείου Κορίνθου έχει εν ενεργεία όλες τις μονάδες πλην αυτής της μονάδας εντατικής θεραπείας αλλά και της παιδιατρικής καθώς και της ψυχιατρικής διότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ούτε ιατρικό, ούτε νοσηλευτικό προσωπικό για να στελεχώσει τα τμήματα αυτά κάτι που θεωρητικά μπορεί να κρατήσει περισσότερο από ένα μήνα. Το μόνο που συμβαίνει είναι να υπάρχει ένας επισκέπτης παιδίατρος. Από τα υπόλοιπα τμήματα η πληρότητα ιατρικού προσωπικού κυμαίνεται από 20% έως 80% ανάλογα με το τμήμα με έναν μέσο όρο να αφορά το 40%. Πλήρης είναι μόνο η χειρουργική, η παθολογική και το ακτινολογικό. Συνεπώς οι ελλείψεις είναι σημαντικές και αφορούν περισσότερα από δεκαπέντε άτομα τα οποία θα βοηθούσαν στην στοιχειωδώς επάνδρωση του νοσοκομείου. Ένας αριθμός που σύντομα μπορεί να αλλάξει καθώς ο πληθυσμός του νοσοκομείου είναι γερασμένος και γιατροί φεύγουν χωρίς να αντικαθίστανται και αφήνουν κενές εφημερίες. Αξίζει να αναφερθεί πως πριν δεκαπέντε χρόνια το νοσοκομείο διέθετε εκτατών πενήντα γιατρούς και πλέον δεν ξεπερνούν τους εξήντα πέντε. Στο σημείο αυτό υπήρξε η εξής καταγγελία απ’ τον κύριο Καμπά που διαμαρτύρεται πως το νοσοκομείο βρίσκεται προ τετελεσμένων γεγονότων σε ότι αφορά την απομάκρυνση ή μετακίνηση προσωπικού που φυσικά αφήνουν εκτεθειμένο το νοσοκομείο. Πολύ ενδιαφέρουσα σύνδεση του ιατρικού προσωπικού με αυτό της νοσηλευτικής υπηρεσίας γίνεται από τα κλειστά τμήματα, καθώς ακόμα κι αν έρθουν γιατροί να ανοίξουν την ΜΕΘ ή την παιδιατρική, αυτές δεν θα μπορέσουν ποτέ να λειτουργήσουν χωρίς την αντίστοιχη στελέχωση από νοσηλευτικό προσωπικό. Γενικά πάντως το νοσηλευτικό προσωπικό λειτουργεί με 40% πληρότητα αφήνοντας ακάλυπτο σημαντικό κομμάτι θέσεων. Και εδώ γίνεται μνεία στην κατάσταση που επικρατούσε προ δεκαπέντε χρόνων με τους νοσηλευτές να ήταν τετρακόσιοι και πλέον να είναι περίπου διακόσια ογδόντα άτομα. Ο κύριος Καμπάς αναφέρει στο LIFE2DAY.GR πως στα αναλώσιμα υλικά υπάρχει επάρκεια στο νοσοκομείο γεγονός που οφείλεται στην καλή διαχείριση του νοσοκομείου αλλά και το “νοικοκύρεμα” που έγινε πρόσφατα σε κάποια Κέντρα Υγείας στα οποία επικρατούσε -όπως χαρακτηριστικά λέει- “χάος” με ξεχασμένους χιλιάδες ορούς, βαμβάκια, σύριγγες κλπ. ενώ το γεγονός πως τα Κέντρα Υγείας πέρασαν στις Υγειονομικές Περιφέρειες έδωσαν ανάσα στα νοσοκομεία. Ο διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας τοποθετείται στο LIFE2DAY.GR ξεχωριστά για την κατάσταση που επικρατεί στα φάρμακα καθώς αυτή τη στιγμή υπάρχουν μηνιαία έξοδα σε φάρμακα πάνω από εκατό χιλιάδες ευρώ ενώ υπάρχει ένα πλεόνασμα στον προϋπολογισμό της τάξεως των είκοσι χιλιάδων ευρώ, αυτό είναι εικονικό αφού με κλειστή την ΜΕΘ γίνεται προφανές πως δεν γίνεται κατανάλωση και των αντίστοιχων φαρμάκων που χρησιμοποιούνται εκεί. Ο διευθυντής προχώρησε την τοποθέτηση του αναφορικά με τα ακριβά φάρμακα τα οποία πλέον καλούνται να αγοράζουν τα νοσοκομεία με τον δικό τους προϋπολογισμό, διάταξη την οποία χαρακτήρισε την αχίλλειο πτέρνα των νοσοκομείων αφού ενώ υπάρχει βούληση από το νοσοκομείο να εξυπηρετήσει, θα πρέπει και το κράτος να αυξήσει τις επιχορηγήσεις για τα φάρμακα αυτά. Αυτή τη στιγμή το νοσοκομείο Κορίνθου δεν διαθέτει ογκολογικό τμήμα, με αποτέλεσμα όταν έρχεται ένας ογκολογικός ασθενής να δύναται να τινάξει στον αέρα την διαχείριση του νοσοκομείου αφού αν υπάρξουν δυο-τρεις τέτοιες περιπτώσεις το νοσοκομείο από πλεόνασμα θα έχει ένα τεράστιο έλλειμμα το οποίο ούτε να προβλέψει μπορεί ούτε και να διαχειριστεί εξού και γιατί ζητάει την συμπαράσταση του Υπουργείου που πρέπει να δίνει ξεχωριστά χρήματα για τα συγκεκριμένα φάρμακα. Ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός του νοσοκομείου παρουσιάζει ορισμένα προβλήματα με κυριότερο αυτό του αξονικού που λόγω παλαιάς τεχνολογίας παρουσιάζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα βλάβες και με την βοήθεια άλλων νοσοκομείων γίνεται μία προσπάθεια να προμηθεύονται ανταλλακτικά, ωστόσο πλέον έχουν μπει σε μια διαδικασία αντικατάστασης ακόμα κι αν τελικά χάθηκε το ΕΣΠΑ στο οποίο αρχικά ήθελαν να περάσουν την αγορά του μηχανήματος. Από κει και πέρα έχουν ζητηθεί από δωρεές αλλαγή στα μηχανήματα του νεφρού, ενώ θα αγοραστεί καινούριος υπέρηχος, καθώς επίσης είναι επιτακτική ανάγκη για αλλαγές στα μηχανήματα τα αναισθησιολογικά. Ρωτήσαμε τον κύριο Καμπά αν στην Κόρινθο υπάρχουν κρούσματα αγανακτισμένων ασθενών που αντιδρούν ακόμα και βίαια προς το προσωπικό. Ο διευθυντής αναφέρει στο LIFE2DAY.GR πως υπήρχαν τέτοια περιστατικά καθώς και ο πληθυσμός παρουσιάζει ιδιομορφίες όπως η υψηλή παρουσία αθιγγάνων στην περιοχή. Για τον λόγο αυτό και μέσω των μέσων ενημέρωσης έχουν γίνει προσπάθειες να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο ώστε να έχει και εκείνος περισσότερη κατανόηση και με αυτόν τον τρόπο οι αντιδράσεις έχουν μετριάσει με τον κόσμο να είναι τελικά πιο ήρεμος. Ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου Κορίνθου είναι σε πολύ καλή κατάσταση ενώ παρουσιάζει αύξηση κατά περίπου τετρακόσιες χιλιάδες ευρώ σε σύγκριση με πέρσι. Το δε ποσό ανέρχεται περίπου στα εφτά εκατομμύρια ευρώ ενώ οι πληρωμές προχωρούν κανονικά παρά τις μεγάλες οφειλές του ΕΟΠΥ που ξεπερνούν τα είκοσι εκατομμύρια. Ήδη από την διοίκηση του νοσοκομείου έχει ζητηθεί μία επιχορήγηση της τάξεως των τετρακοσίων χιλιάδων ευρώ με την απάντηση που έχουν από το υπουργείο να είναι θετική.

Το Νοσοκομείο Κορίνθου εξυπηρετεί τον χρόνο τριάντα χιλιάδες κόσμου στα εξωτερικά ιατρεία το οποίο σε απόλυτους αριθμούς δείχνει ότι όλη η Κόρινθος περνάει μία φορά τον χρόνο από το νοσοκομείο το οποίο έχει ιδιαίτερα αυξημένο αριθμό ασθενών εξαιτίας της κομβικότητας που παρουσιάζει αφού δέχεται πάρα πολλά περιστατικά από τροχαία δυστυχήματα τα οποία για να εξυπηρετήσουν δανείζονται ακόμα και από τα κέντρα υγείας γιατρούς που έρχονται και εθελοντικά! Παράλληλα το νοσοκομείο εφημερεύει όλες τις μέρες του χρόνο σε αντίθεση με άλλα της περιοχής όπως το Άργος και το Ναύπλιο που εφημερεύουν τις μισές μέρες του μήνα. Ο κύριος Καμπάς παρατήρησε πως η πληρότητα στις κλίνες δεν είναι τόσο μεγάλη και αυτό το αποδίδει στο ότι από την κρίση ο κόσμος περιμένει να βρεθεί προ τετελεσμένων γεγονότων πριν κατευθυνθεί στο νοσοκομείο στο οποίο τελικά έρχεται σε πολύ χειρότερη κατάσταση απ’ αυτήν που θα ήταν αν είχε νοιαστεί νωρίτερα. Αυτό φυσικά συμβαίνει και επειδή λόγω ανεργίας υπάρχουν και αρκετοί ανασφάλιστοι πολίτες. Έτσι, έρχονται περιστατικά “παραμελημένα”. Τελευταίο τραγικό γεγονός ο θάνατος ενός δεκαεφτάχρονου απ’ το Βασιλικό Κορινθίας πριν έναν μήνα, που είχε στηθάγχη ( 17 χρονών και είχε στηθάγχη ?!! ) για περίπου ένα μήνα, το οποίο ενώ διαμαρτυρόταν στους γονείς τους, δεν έλαβε καμία περίθαλψη με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να πάθει ανακοπή στο προαύλιο του σχολείου του και να πεθάνει.

Πηγή Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 2 Ιουνίου 2016, 07:37:03 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

2 Ιουνίου 2016, 10:53:07
Απάντηση #65
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Παράθεση
Χαρακτηριστικά αναφέρει πως η κρίση κατά τη γνώμη του είναι μία κρίση πολιτικής βούλησης, με επόμενο παράδειγμα αναφοράς τους ογδόντα γενικούς γιατρούς που διαθέτουν τα κέντρα υγείας και περιφερειακά ιατρεία του νομού, οι οποίοι θα μπορούσαν να ήταν -για παράδειγμα- δέκα λιγότεροι με δέκα περισσότερους ειδικούς γιατρούς στο νοσοκομείο.
Οι θέσεις σε ΚΥ και ΠΙ στο νομό Κορίνθου, λόγω εγγύτητας στην Αθήνα, είναι λογικό να είναι περιζήτητες από γενικούς γιατρούς και να έχουν καλυφθεί όλες απ' αυτούς. Γιατί όμως πρέπει να μειωθούν οι γενικοί γιατροί ώστε να αυξηθούν οι θέσεις των νοσοκομειακών; Δε βλέπω καμία συσχέτιση. Να προκηρυχθούν οι θέσεις στο νοσοκομείο και να καλυφθούν.
Όπως λέει και ο ίδιος:
Παράθεση
Αξίζει να αναφερθεί πως πριν δεκαπέντε χρόνια το νοσοκομείο διέθετε εκτατών πενήντα γιατρούς και πλέον δεν ξεπερνούν τους εξήντα πέντε.
επομένως θέσεις υπάρχουν. Άλλωστε ο προϋπολογισμός μισθοδοσίας και εφημεριών νοσοκομείου και ΚΥ είναι ξεχωριστός και δεν "τρώνε" τα κονδύλια του νοσοκομείου.Όπως γράφει:
Παράθεση
ενώ το γεγονός πως τα Κέντρα Υγείας πέρασαν στις Υγειονομικές Περιφέρειες έδωσαν ανάσα στα νοσοκομεία.
Βέβαια πως γίνεται να πήραν ανάσα τα νοσοκομεία και στη συνέχεια οι γιατροί των ΚΥ και των ΠΙ να δίνουν κι άλλες ανάσες στο νοσοκομείο αφού
Παράθεση
το οποίο έχει ιδιαίτερα αυξημένο αριθμό ασθενών εξαιτίας της κομβικότητας που παρουσιάζει αφού δέχεται πάρα πολλά περιστατικά από τροχαία δυστυχήματα τα οποία για να εξυπηρετήσουν δανείζονται ακόμα και από τα κέντρα υγείας γιατρούς που έρχονται και εθελοντικά!

2 Ιουνίου 2016, 16:32:15
Απάντηση #66
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Το ότι η Χειρουργική στην Κόρινθο είναι πλήρης δεν είναι τυχαίο φυσικά.

Το νοσοκομείο της Κορίνθου έχει πολύ καλή φήμη για να ξεκινήσει κάποιος Χειρουργική, λόγω της πληθώρας των τροχαίων ατυχημάτων.
Βέβαια η απουσία ΜΕΘ δυσκολεύει το έργο των συναδέλφων να κρατήσουν περιστατικά.

Πάντως ναι, η απουσία παιδίατρου σε ένα νοσοκομείο που καλύπτει έναν ολόκληρο Νομό είναι απαράδεκτη.

28 Ιουνίου 2016, 18:34:28
Απάντηση #67
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
28/06/2016
Της Νικολέτας Ντάμπου.


Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλλονιάς είναι κλειστή και δεν λειτουργεί λόγω έλλειψης γιατρών και προσωπικού παρόλο που είναι πλήρως εξοπλισμένη. Η υποστελέχωση έχει χτυπήσει κόκκινο και σε άλλα τμήματα και αναγκάζονται να δανείζονται γιατρούς από το νοσοκομείο Ληξουρίου . Ο διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας που εκτελεί χρέη διοικητή κύριος Χρήστος Παυλάτος μιλάει στο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Το Νοσοκομείο Κεφαλλονιάς είναι σχεδόν πάντα πλήρης! Καθότι το μοναδικό νοσοκομείο στο νησί (και του Ληξουρίου, Νοσοκομείο ονομάζεται πάντως) , η πληρότητα όλων των κλινών φτάνει πάντοτε το 100% δείγμα της επισκεψιμότητας του νοσοκομείου.

Σήμερα το LIFE2DAY.GR συνεχίζει την έρευνα του σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας – ΠΕΔΥ στην Κεφαλονιά. Στο νησί του Ιονίου συναντάμε τον διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας που εκτελεί χρέη διοικητή κύριο Χρήστο Παυλάτο, ο οποίος μας ενημέρωσε για τις ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ ακόμα η διοίκηση περιμένει προσωπικό που θα στελεχώσει την πλήρως εξοπλισμένη αίθουσα ΜΕΘ που όμως παραμένει κενή λόγω υποστελέχωσης! Στο γενικό νοσοκομείο Κεφαλονιάς λειτουργούν οι περισσότερες βασικές μονάδες, όπως η παθολογική και η χειρουργική, η νεφρολογική, η καρδιολογική, η παιδιατρική, η μονάδα τεχνητού νεφρού, καθώς και όλες οι βασικές για την σωστή λειτουργία του νοσοκομείου. Αξίζει να σημειωθεί πως στο νοσοκομείο υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος για Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ο οποίος μάλιστα είναι και εξοπλισμένος με όλα τα απαραίτητα μηχανήματα, όμως γιατροί δεν υπάρχουν έως τώρα για να στελεχώσουν την μονάδα ακόμα κι αν οι θέσεις έχουν προκηρυχθεί. Υποστελεχωμένες είναι όμως και οι υπόλοιπες μονάδες , κενά που δημιουργήθηκαν λόγω συνταξιοδότησης γιατρών από διάφορες μονάδες. Οι θέσεις έχουν προκηρυχθεί, όμως και εκεί δεν υπάρχουν ακόμα αποτελέσματα, όπως για παράδειγμα στην παθολογική. Στο μεσοδιάστημα υπάρχει βοήθεια από το νοσοκομείο του Ληξουρίου το οποίο δανείζει τους γιατρούς του για να βγαίνουν οι εφημερίες στο νοσοκομείο. Και στη νοσηλευτική υπηρεσία υπάρχουν αρκετά κενά ακόμα κι αν έχουν προκηρυχτεί θέσεις, ενώ στον τομέα αυτόν η κινητικότητα είναι μεγαλύτερη, αφού έχουν αρχίσει να έρχονται άτομα, όμως οι αριθμοί είναι τόσο ευμετάβλητοι που ο διευθυντής απέφυγε να μας δώσει συγκεκριμένους αριθμούς (είναι ενδιαφέρον ότι και από άλλες μονάδες υγείας αποφεύγουν να δίνουν αριθμούς για το Νοσηλευτικό προσωπικό)  καθώς αυτοί αλλάζουν από μέρα σε μέρα σχεδόν.

\Ο κύριος Παυλάτος ενημερώνει το LIFE2DAY.GR πως παρά τις δύσκολες εποχές που διανύουμε το νοσοκομείο διαχειρίζεται ικανοποιητικά τις ποσότητες αναλωσίμων υλικών έτσι ώστε να μην προκύπτει κάποια έλλειψη ή επιπλέον ανάγκη. Είναι εξάλλου γεγονός πως οι εποχές αφθονίας έχουν περάσει ανεπιστρεπτί ωστόσο το νοσοκομείο δεν εκτίθεται σε κανένα είδος. Σε αυτό συμβάλλει και η οικονομία από πλευράς προσωπικού σε ότι αφορά την χρήση που γίνεται με σύνεση. Άλλωστε είναι θέμα σωστής και καλής διαχείρισης. Παρομοίως, η κατάσταση στα φάρμακα είναι εξίσου ισορροπημένη χωρίς να έχουν προκύψει ποτέ ελλείψεις σε φάρμακα που χρησιμοποιούνται σε οποιαδήποτε κλινική του νοσοκομείου. Αξίζει να σημειωθεί εξάλλου πως το νοσοκομείο είναι έτοιμο να διαχειριστεί οικονομικά τη νέα διάταξη κατά την οποία τα νοσοκομεία επιβαρύνονται από τον δικό τους προϋπολογισμό τα λεγόμενα “ακριβά φάρμακα” όπως είναι τα ογκολογικά. Κι έτσι και εκεί μπορεί να εξυπηρετήσει τους αντίστοιχους ασθενείς του χωρίς προβλήματα. Ο διευθυντής είναι στην ευχάριστη θέση να διαβεβαιώσει το LIFE2DAY.GR πως ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός του νοσοκομείου βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Στα πλαίσια αυτής της καλής εικόνας σημειώνουμε πως οι αίθουσες των χειρουργείων είναι εξοπλισμένες με καινούρια μηχανήματα τα οποία βρίσκονται σε αρίστη κατάσταση, ενώ όπως προαναφέρθηκε και η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας είναι έτοιμη να υποδεχτεί προσωπικό διαθέτοντας ολοκαίνουρια και σύγχρονα μηχανήματα. Ο καινούριος αυτός εξοπλισμός είναι προσφορά ενός ιδιώτη που όχι μόνο παρέδωσε μία πτέρυγα με καινούρια χειρουργεία, αίθουσα τοκετών κλπ. αλλά έχει βοηθήσει και πάλι στο παρελθόν το νοσοκομείο. Το Γενικό Νοσοκομείο στην Κεφαλονιά είχε για φέτος ελαφρώς αυξημένο προϋπολογισμό σε σχέση με το 2015, ωστόσο σε γενικές γραμμές κυμάνθηκε στα περσινά επίπεδα, δηλαδή λίγο πάνω από το ένα εκατομμύριο. Το ευχάριστο είναι ότι από τον περσινό προϋπολογισμό δεν υπάρχουν εκκρεμότητες προς το νοσοκομείο κι έτσι απρόσκοπτο μπορεί να συνεχίσει την ροή λειτουργίας του από τον φετινό προϋπολογισμό. Ο κύριος Παυλάτος τοποθετήθηκε πάνω στη νέα αυξανόμενη τάση που παρατηρείται στα νοσοκομεία αναφορικά με αγανακτισμένους ασθενείς που προσέρχονται στις μονάδες υγείας εκφράζοντας την αγανάκτηση τους ακόμα και βίαια. Συγκεκριμένα δήλωσε πως πέρα από ορισμένα περιστατικά ήπιων παραπόνων δεν έχει παρατηρηθεί κάποιο έντονο περιστατικό που να συνάδει με το εν λόγω φαινόμενο. Το Νοσοκομείο Κεφαλλoνιάς είναι σχεδόν πάντα πλήρης! ( πλήρες όχι πλήρης ) Καθότι το μοναδικό νοσοκομείο στο νησί, η πληρότητα όλων των κλινών φτάνει πάντοτε το 100% δείγμα της επισκεψιμότητας του νοσοκομείου. Το νησί έχει πληθυσμό που φτάνει τους τριάντα πέντε χιλιάδες μόνιμους κατοίκους, αριθμός βέβαια που το καλοκαίρι αυξάνεται κατακόρυφα -μέχρι και υπερδιπλασιάζεται- από τους επισκέπτες και τουρίστες του νησιού.

Πηγή Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 28 Ιουνίου 2016, 18:41:45 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

7 Ιουλίου 2016, 23:33:45
Απάντηση #68
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
05/06/2016
Της Νικολέτας Ντάμπου.


Ελλοχεύει ο φόβος στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου  νομού Λασιθίου να αυξηθούν οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό αφού διανύουν περίοδο αποσπάσεων και αναμένεται να φύγουν περισσότερα άτομα από αυτά που θα έρθουν. Ο κ. Χάνι Μασούτ- διευθυντής υπηρεσίας μίλησε στο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος Από το Υπουργείο Υγείας πάντως καθησύχασαν την διοίκηση του νοσοκομείου πως  δεν θα μείνει ακάλυπτο σε θέσεις καθώς ενδέχεται ακόμα και σε δεύτερη φάση να γίνει μία συμπληρωματική πρόσληψη από τον σχετικό πίνακα προκειμένου να καλυφτούν οι όποιες κενές θέσεις.

Η έρευνα του LIFE2DAY.GR στα νοσοκομεία και κέντρα υγείας της χώρας, συνεχίζεται σήμερα με ένα ταξίδι στην Κρήτη και στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου. Εκεί βρήκαμε τον διευθυντή υπηρεσίας κύριο Χάνι Μασούτ ο οποίος μίλησε για τις ελλείψεις στο ιατρικό μα κυρίως το νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ αναφέρθηκε στην διαχείριση των αναλώσιμων υλικών, των φαρμάκων και των συχνών βλαβών στον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου λειτουργούν οι βασικότερες μονάδες υγείας, με μεγαλύτερο πρόβλημα να παρατηρείται στην ουρολογική όπου υπάρχει μόλις ένας ουρολόγος κι έτσι οι εφημερίες εκεί δεν βγαίνουν, σε παρόμοια κατάσταση είναι η οδοντιατρική, η δερματολογική και η αιματολογική ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τον ωτορινολαρυγγολόγο ο οποίος είναι πλέον ένας αφού ο δεύτερος με τον οποίο μοιραζόταν τις εφημερίες έφυγε μετά την εκλογή του ως δημοτικός σύμβουλος. (δεν γνώριζα ότι ο Δημοτικός Σύμβουλος είναι full time job ). Eνώ σε καλύτερη κατάσταση βρίσκεται η παιδιατρική, καρδιολογική, χειρουργική, παθολογική κλινική, το αναισθησιολογικό, η μονάδα εντατικής θεραπείας, το ακτινολογικό, το μικροβιολογικό. Η ψυχιατρική κλινική βρίσκεται υπό ανάπτυξη αφού υπήρχε ένας γιατρός, όμως εδώ και λίγο καιρό προκηρύχτηκαν τρεις ακόμα θέσεις που θα φέρουν την εν λόγω κλινική σε πλήρη λειτουργία. Ενώ αξίζει να αναφερθεί πως η μαιευτική λειτουργεί υποδειγματικά έχοντας σε φόρτο εργασίας δεύτερη πληθώρα επισκεπτών μετά το νοσοκομείο Ηρακλείου αλλά και η χειρουργική μονάδα λειτουργεί με πληρότητα και με τα πλέον σύγχρονα μηχανήματα. Σε ότι αφορά την ΜΕΘ λίγο πιο συγκεκριμένα, υπάρχει μεν ικανοποιητική λειτουργία, ωστόσο είναι μία οργανική θέση που λείπει και γίνονται προσπάθειες από την διοίκηση για να προκηρυχτεί. Στο νοσηλευτικό προσωπικό πάντως, το σκηνικό αλλάζει αφού υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις και μάλιστα σε μία περίοδο αποσπάσεων προσωπικού το πρόβλημα μπορεί να γίνει πιο έντονο αφού αναμένεται να φύγουν περισσότερα άτομα από αυτά που θα έρθουν. Από το Υπουργείο πάντως καθησύχασαν την διοίκηση του νοσοκομείου πως το νοσοκομείο δεν θα μείνει ακάλυπτο σε θέσεις καθώς ενδέχεται ακόμα και σε δεύτερη φάση να γίνει μία συμπληρωματική πρόσληψη από τον σχετικό πίνακα προκειμένου να καλυφτούν οι όποιες κενές θέσεις.

Ο κύριος Χάνι Μασούτ τοποθετήθηκε στο LIFE2DAY.GR και για τα αναλώσιμα υλικά συγκρίνοντας τον Άγιο Νικόλαο με άλλα νοσοκομεία της χώρας και υποστηρίζοντας πως η χρήση σε αναλώσιμα υλικά εκεί είναι σαφώς μικρότερη, συνεπώς δεν υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις. Ορισμένες φορές έχουν εντοπιστεί προβλήματα με γάζες και σύριγγες αλλά αυτό είναι περισσότερο ζήτημα διαχείρισης παρά πραγματικής έλλειψης. Ουσιαστικά δεν υπάρχουν τέτοιες ελλείψεις που θα εξέθεταν το νοσοκομείο παρά την στενότητα που υφίσταται. Ο διευθυντής αναφέρει στο LIFE2DAY.GR πως επειδή το νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου δεν κάνει χρήση των λεγόμενων “ακριβών φαρμάκων” ούτε έχει ούτε αναμένεται να έχει κάποια έλλειψη στον τομέα των φαρμάκων. Συχνά προβλήματα παρουσιάζει ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός του νοσοκομείου, αφού για παράδειγμα το ακτινολογικό χρειάστηκε σε μικρό χρονικό διάστημα πολλές φορές αλλαγές στη λυχνία του καθώς παρουσίασε βλάβες. Τα μηχανήματα τις ΜΕΘ ωστόσο είναι καινούρια και δεν υπάρχει κάποιος φόβος , από κει και πέρα όμως τα προβλήματα είναι συχνά και αυτό συμβαίνει επειδή τα υπόλοιπα μηχανήματα είναι παλιά. Για το 2016 το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου σημείωσε μία μικρή αύξηση στον προϋπολογισμό του κατά περίπου πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ. Συγκεκριμένα ανήλθε στα τέσσερα εκατομμύρια, διακόσιες είκοσι τέσσερις χιλιάδες ευρώ τη στιγμή που πέρσι ήταν περίπου τρία εκατομμύρια εφτακόσιες χιλιάδες ενώ το ευχάριστο είναι πως δεν υπάρχουν οφειλές από την περσινή χρονιά άρα απρόσκοπτο το νοσοκομείο μπορεί να εφαρμόσει τον προϋπολογισμό του για φέτος. Στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου η μέση πληρότητα των τμημάτων του νοσοκομείου αγγίζει και πολλές φορές ξεπερνάει το 70% ενώ όπως μας ενημερώνει ο διευθυντής σε πολλά τμήματα έρχεται δεύτερο σε επισκεψιμότητα στην Κρήτη ακριβώς μετά από το νοσοκομείο Ηρακλείου. Και αυτό είναι σημαντικό αν αναλογιστεί κανείς πως ο πληθυσμός του Αγίου Νικολάου ανέρχεται σε σχεδόν τριάντα χιλιάδες κατοίκων, ωστόσο είναι ενδιαφέρον πως κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες όπου ο πληθυσμός αυξάνεται κατακόρυφα λόγω του τουρισμού, το νοσοκομείο δέχεται ασθενείς ακόμα και από την Χερσόνησο και τα Μάλια, δύο αμιγώς τουριστικές περιοχές του νομού Ηρακλείου!

Πηγή Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 7 Ιουλίου 2016, 23:38:35 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

8 Ιουλίου 2016, 20:35:10
Απάντηση #69
Αποσυνδεδεμένος

thepap


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος




Στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου λειτουργούν οι βασικότερες μονάδες υγείας, με μεγαλύτερο πρόβλημα να παρατηρείται στην ουρολογική όπου υπάρχει μόλις ένας ουρολόγος κι έτσι οι εφημερίες εκεί δεν βγαίνουν, σε παρόμοια κατάσταση είναι η οδοντιατρική, η δερματολογική και η αιματολογική ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τον ωτορινολαρυγγολόγο ο οποίος είναι πλέον ένας αφού ο δεύτερος με τον οποίο μοιραζόταν τις εφημερίες έφυγε μετά την εκλογή του ως δημοτικός σύμβουλος. (δεν γνώριζα ότι ο Δημοτικός Σύμβουλος είναι full time job ).



είναι γνωστό το κόλπο. Παίρνεις μια θέση στο δημόσιο και στις επόμενες εκλογές βρίσκεις τρόπο και γίνεσαι δημοτικός σύμβουλος οπότε παίρνεις απόσπαση εκέι που πρέπει να ασκείς τα καθήκοντα του δημ συμβούλου

8 Ιουλίου 2016, 22:28:45
Απάντηση #70
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Δε νομίζω να ισχύει για όλους τους δημοτικούς συμβούλους το δικαίωμα να απέχουν συνεχώς από την εργασία τους (στο δημόσιο φυσικά). Μόνο αν είναι αντιδήμαρχοι με συγκεκριμένες αρμοδιότητες (π.χ. καθαριότητας, πολιτισμού κλπ). Πάντως και οι "απλοί" δημοτικοί σύμβουλοι (και οι περιφερειακοί σύμβουλοι) δικαιούνται αρκετές απουσίες από την εργασία τους λόγω της ενασχόλησής τους με τα κοινά.

21 Ιουλίου 2016, 10:52:43
Απάντηση #71
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


ΛΙΓΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΤΗΣ ΚΟΡΔΕΛΑΣ

Πολύ σκληρή κριτική, ασκεί η ΠΟΕΔΗΝ στην κυβέρνηση, αναφορικά με την λειτουργία του νοσοκομείου Σαντορίνης. Δεν χαρίζεται ούτε στον Πρωθυπουργό, τον οποίο χαρακτηρίζει Μαυρογιαλούρο, ενώ σε επίσκεψη που πραγματοποίησαν οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας, διαπίστωσαν, ότι επικρατεί το απόλυτο χάος, με τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και μηχανήματα. Μάλιστα μία έγκυος γυναίκα επιχείρησε να γεννήσει την Δευτέρα, αλλά τελικά βρέθηκε να γεννήσει στην Κρήτη.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

28 Ιουλίου 2016, 16:04:19
Απάντηση #72
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Τι είναι το "Γενικό Ιατρείο" στο νοσοκομείο Σαντορίνης;
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

9 Αυγούστου 2016, 00:11:04
Απάντηση #73
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
08/08/2016

Ωνάσειο: Οικονομική αιμορραγία από τις προμήθειες καρδιολογικών υλικών.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

22 Αυγούστου 2016, 20:51:24
Απάντηση #74
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
ΛΙΓΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΤΗΣ ΚΟΡΔΕΛΑΣ
Πολύ σκληρή κριτική, ασκεί η ΠΟΕΔΗΝ στην κυβέρνηση, αναφορικά με την λειτουργία του νοσοκομείου Σαντορίνης. .....
   Δυο νέα δημοσιεύματα...
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος(18/12/16):
Παράθεση
Μόλις ένας μήνας έχει συμπληρωθεί από τα πολυδιαφημιζόμενα εγκαίνια του γενικού νοσοκομείου Σαντορίνης, το οποίο κόστισε σχεδόν 14 εκατ. ευρώ στο ελληνικό δημόσιο, και οι καταγγελίες για τη προβληματική λειτουργία του δεν έχουν τέλος.
   Μετά το σίριαλ με το χειρουργείο της αιμορροϊδεκτομής όπου συμμετείχε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης (από το οποίο μάλιστα ο ίδιος ανέβασε φωτογραφία σε δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης) και τις οξείες αντιδράσεις που προκάλεσε αυτή του η κίνηση, καθώς σύμφωνα με την ιατρική κοινότητα εγείρεται σοβαρό θέμα νομιμότητας αφού κάθε επαγγελματική δραστηριότητα μελών της κυβέρνησης και υφυπουργών αναστέλλεται κατά την διάρκεια άσκησης των καθηκόντων τους, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών επανέρχεται κάνοντας λόγο για σοβαρές ελλείψεις στις υποδομές του νοσοκομείου, που φαίνεται πως φτάνουν ακόμη και στα όρια της μη λειτουργίας του.
   Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ιατρικού συλλόγου, το νέο νοσοκομείο υπολειτουργεί και δεν μπορεί να καλύψει τις υγειονομικές ανάγκες της περιοχής, ενώ στα γραφεία του, όπως σημειώνει, φτάνουν καταγγελίες τόσο από κάτοικους του νησιού, όσο και από παραθεριστές από την Αθήνα που επισκέφτηκαν το νησί.
   Το αποτέλεσμα είναι ότι σχεδόν καθημερινά προκύπτει ανάγκη να πραγματοποιηθούν διακομιδές ασθενών, σε νοσοκομεία της Κρήτης και της Αττικής, γεγονός που συνεπάγεται με τεράστια οικονομική επιβάρυνση για τα δημόσια ταμεία. Μάλιστα πολλοί ασθενείς είναι ξένοι τουρίστες, για τους οποίους τις περισσότερες φορές, δεν κινούνται οι διαδικασίες ώστε να μετακυληθεί το κόστος στον ασφαλιστικό τους φορέα, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται το ελληνικό δημόσιο.
   Όπως αναφέρει ο ΙΣΑ, το νοσοκομείο λειτουργεί στην πραγματικότητα ως Κέντρο Υγείας, και δη ακριβοπληρωμένο, ενώ οι ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό έχουν ως συνέπεια να μην μπορούν να πραγματοποιηθούν ακόμα και βασικές βιοχημικές εξετάσεις. "Το μοναδικό χειρουργείο που έχει γίνει  στο νοσοκομείο είναι η αιμορροϊδεκτομή που έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Π. Πολάκης” καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο σύλλογος. Επιπλέον στο νοσοκομείο της Σαντορίνης έως τώρα, όπως συμπληρώνουν οι γιατροί, έχει γίνει ένας τοκετός από τη γυναικολόγο Διευθύντρια του ΕΣΥ που μεταφέρθηκε από το Κέντρο Υγείας και μάλιστα με τα μηχανήματα του κέντρου.
   Στο ίδιο κλίμα ήταν πριν από λίγες ημέρες και οι καταγγελίες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, η οποία επιβεβαιώνει πως πέρα από το χειρουργείο "φιέστα” του αναπλ. υπουργού Υγείας δεν έχει γίνει καμία άλλη επέμβαση, την ώρα που συνεχίζεται η διακομιδή των εγκύων σε άλλα νοσοκομεία της χώρας, για να γίνει ο τοκετός με ασφάλεια. Ακολούθησε η -γνώστη πλέον για το προκλητικό της ύφος- απάντηση του Π. Πολάκη προς το πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ όπου έλεγε πως "δεν αποτελεί ντροπή να είσαι χειρουργός (και) αιμορροΐδων, αποτελεί όμως διπλή ντροπή να είσαι συνδικαλιστής μόνο της ανατομικής περιοχής στην οποία ανήκουν οι αιμορροΐδες".
   Και σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, δύο εβδομάδες μετά την έναρξη λειτουργίας του νοσοκομείου, οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Αττικόν έλεγαν ότι αποσπάστηκαν νοσηλευτές και γιατροί, για άγνωστο χρονικό διάστημα, προκειμένου να στελεχωθεί αυτό της Σαντορίνης. Ήδη από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του, το νοσοκομείο, δυναμικότητας 50 κλινών, μετρούσε συνολικά 126 άτομα προσωπικό (γιατροί, νοσηλευτές, τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι), όταν για τις ανάγκες του είχαν προκηρυχθεί 185 θέσεις
    Και η επίσημη άποψη: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Παράθεση
Τον απολογισμό του για τον έναν μήνα λειτουργίας του εξέδωσε το πρωί της Δευτέρας 22 Αυγούστου το νοσοκομείο Σαντορίνης. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του νοσοκομείου αναφέρει τα εξής:
"Συμπληρώθηκε ο πρώτος μήνας λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας κατά τη διάρκεια του οποίου αντιμετωπίστηκαν 2.764 επείγοντα περιστατικά, εξυπηρετήθηκαν 3.395 ασθενείς στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, πραγματοποιήθηκαν 580 εργαστηριακές εξετάσεις σε εξωτερικούς ασθενείς, 406 χειρουργικές επεμβάσεις στο σηπτικό (κοινώς ράμματα, άντε καμιά κυστούλα) και 4 στο κεντρικό χειρουργείο. Σήμερα νοσηλεύονται 11 ασθενείς Έλληνες και Ξένοι, στους οποίους παρέχονται υψηλού επιπέδου (...) ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες, σε πλήρη λειτουργία των ξενοδοχειακών υποδομών. Το Γ.Ν. Θήρας εφημερεύει καθημερινά για το Νομό Κυκλάδων και απασχολεί 140 εργαζόμενους(αυξήθηκαν σε 5 μέρες!!!)"

Λέξεις κλειδιά: Βενιζέλειο ΠΑΓΝΗ νευρολόγος 
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
3540 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 11 Ιουνίου 2012, 15:58:41
από Νίκος Κιοσές
3 Απαντήσεις
19194 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 1 Οκτωβρίου 2014, 12:34:45
από medicus
488 Απαντήσεις
370852 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 30 Ιουνίου 2024, 16:28:16
από Γιώργος Κανελλόπουλος
0 Απαντήσεις
6177 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 26 Οκτωβρίου 2022, 17:12:02
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
2955 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 27 Σεπτεμβρίου 2024, 14:34:04
από GirousisN