Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα
Η κατάσταση σε διάφορα Νοσοκομεία της Ελλάδας.
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
--- Παράθεση ---Χαρακτηριστικά αναφέρει πως η κρίση κατά τη γνώμη του είναι μία κρίση πολιτικής βούλησης, με επόμενο παράδειγμα αναφοράς τους ογδόντα γενικούς γιατρούς που διαθέτουν τα κέντρα υγείας και περιφερειακά ιατρεία του νομού, οι οποίοι θα μπορούσαν να ήταν -για παράδειγμα- δέκα λιγότεροι με δέκα περισσότερους ειδικούς γιατρούς στο νοσοκομείο.
--- Τέλος παράθεσης ---
Οι θέσεις σε ΚΥ και ΠΙ στο νομό Κορίνθου, λόγω εγγύτητας στην Αθήνα, είναι λογικό να είναι περιζήτητες από γενικούς γιατρούς και να έχουν καλυφθεί όλες απ' αυτούς. Γιατί όμως πρέπει να μειωθούν οι γενικοί γιατροί ώστε να αυξηθούν οι θέσεις των νοσοκομειακών; Δε βλέπω καμία συσχέτιση. Να προκηρυχθούν οι θέσεις στο νοσοκομείο και να καλυφθούν.
Όπως λέει και ο ίδιος:
--- Παράθεση ---Αξίζει να αναφερθεί πως πριν δεκαπέντε χρόνια το νοσοκομείο διέθετε εκτατών πενήντα γιατρούς και πλέον δεν ξεπερνούν τους εξήντα πέντε.
--- Τέλος παράθεσης ---
επομένως θέσεις υπάρχουν. Άλλωστε ο προϋπολογισμός μισθοδοσίας και εφημεριών νοσοκομείου και ΚΥ είναι ξεχωριστός και δεν "τρώνε" τα κονδύλια του νοσοκομείου.Όπως γράφει:
--- Παράθεση ---ενώ το γεγονός πως τα Κέντρα Υγείας πέρασαν στις Υγειονομικές Περιφέρειες έδωσαν ανάσα στα νοσοκομεία.
--- Τέλος παράθεσης ---
Βέβαια πως γίνεται να πήραν ανάσα τα νοσοκομεία και στη συνέχεια οι γιατροί των ΚΥ και των ΠΙ να δίνουν κι άλλες ανάσες στο νοσοκομείο αφού
--- Παράθεση ---το οποίο έχει ιδιαίτερα αυξημένο αριθμό ασθενών εξαιτίας της κομβικότητας που παρουσιάζει αφού δέχεται πάρα πολλά περιστατικά από τροχαία δυστυχήματα τα οποία για να εξυπηρετήσουν δανείζονται ακόμα και από τα κέντρα υγείας γιατρούς που έρχονται και εθελοντικά!
--- Τέλος παράθεσης ---
Αρχίατρος:
Το ότι η Χειρουργική στην Κόρινθο είναι πλήρης δεν είναι τυχαίο φυσικά.
Το νοσοκομείο της Κορίνθου έχει πολύ καλή φήμη για να ξεκινήσει κάποιος Χειρουργική, λόγω της πληθώρας των τροχαίων ατυχημάτων.
Βέβαια η απουσία ΜΕΘ δυσκολεύει το έργο των συναδέλφων να κρατήσουν περιστατικά.
Πάντως ναι, η απουσία παιδίατρου σε ένα νοσοκομείο που καλύπτει έναν ολόκληρο Νομό είναι απαράδεκτη.
Argirios Argiriou:
28/06/2016
Της Νικολέτας Ντάμπου.
Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλλονιάς είναι κλειστή και δεν λειτουργεί λόγω έλλειψης γιατρών και προσωπικού παρόλο που είναι πλήρως εξοπλισμένη. Η υποστελέχωση έχει χτυπήσει κόκκινο και σε άλλα τμήματα και αναγκάζονται να δανείζονται γιατρούς από το νοσοκομείο Ληξουρίου . Ο διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας που εκτελεί χρέη διοικητή κύριος Χρήστος Παυλάτος μιλάει στο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Το Νοσοκομείο Κεφαλλονιάς είναι σχεδόν πάντα πλήρης! Καθότι το μοναδικό νοσοκομείο στο νησί (και του Ληξουρίου, Νοσοκομείο ονομάζεται πάντως) , η πληρότητα όλων των κλινών φτάνει πάντοτε το 100% δείγμα της επισκεψιμότητας του νοσοκομείου.
Σήμερα το LIFE2DAY.GR συνεχίζει την έρευνα του σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας – ΠΕΔΥ στην Κεφαλονιά. Στο νησί του Ιονίου συναντάμε τον διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας που εκτελεί χρέη διοικητή κύριο Χρήστο Παυλάτο, ο οποίος μας ενημέρωσε για τις ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ ακόμα η διοίκηση περιμένει προσωπικό που θα στελεχώσει την πλήρως εξοπλισμένη αίθουσα ΜΕΘ που όμως παραμένει κενή λόγω υποστελέχωσης! Στο γενικό νοσοκομείο Κεφαλονιάς λειτουργούν οι περισσότερες βασικές μονάδες, όπως η παθολογική και η χειρουργική, η νεφρολογική, η καρδιολογική, η παιδιατρική, η μονάδα τεχνητού νεφρού, καθώς και όλες οι βασικές για την σωστή λειτουργία του νοσοκομείου. Αξίζει να σημειωθεί πως στο νοσοκομείο υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος για Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ο οποίος μάλιστα είναι και εξοπλισμένος με όλα τα απαραίτητα μηχανήματα, όμως γιατροί δεν υπάρχουν έως τώρα για να στελεχώσουν την μονάδα ακόμα κι αν οι θέσεις έχουν προκηρυχθεί. Υποστελεχωμένες είναι όμως και οι υπόλοιπες μονάδες , κενά που δημιουργήθηκαν λόγω συνταξιοδότησης γιατρών από διάφορες μονάδες. Οι θέσεις έχουν προκηρυχθεί, όμως και εκεί δεν υπάρχουν ακόμα αποτελέσματα, όπως για παράδειγμα στην παθολογική. Στο μεσοδιάστημα υπάρχει βοήθεια από το νοσοκομείο του Ληξουρίου το οποίο δανείζει τους γιατρούς του για να βγαίνουν οι εφημερίες στο νοσοκομείο. Και στη νοσηλευτική υπηρεσία υπάρχουν αρκετά κενά ακόμα κι αν έχουν προκηρυχτεί θέσεις, ενώ στον τομέα αυτόν η κινητικότητα είναι μεγαλύτερη, αφού έχουν αρχίσει να έρχονται άτομα, όμως οι αριθμοί είναι τόσο ευμετάβλητοι που ο διευθυντής απέφυγε να μας δώσει συγκεκριμένους αριθμούς (είναι ενδιαφέρον ότι και από άλλες μονάδες υγείας αποφεύγουν να δίνουν αριθμούς για το Νοσηλευτικό προσωπικό) καθώς αυτοί αλλάζουν από μέρα σε μέρα σχεδόν.
\Ο κύριος Παυλάτος ενημερώνει το LIFE2DAY.GR πως παρά τις δύσκολες εποχές που διανύουμε το νοσοκομείο διαχειρίζεται ικανοποιητικά τις ποσότητες αναλωσίμων υλικών έτσι ώστε να μην προκύπτει κάποια έλλειψη ή επιπλέον ανάγκη. Είναι εξάλλου γεγονός πως οι εποχές αφθονίας έχουν περάσει ανεπιστρεπτί ωστόσο το νοσοκομείο δεν εκτίθεται σε κανένα είδος. Σε αυτό συμβάλλει και η οικονομία από πλευράς προσωπικού σε ότι αφορά την χρήση που γίνεται με σύνεση. Άλλωστε είναι θέμα σωστής και καλής διαχείρισης. Παρομοίως, η κατάσταση στα φάρμακα είναι εξίσου ισορροπημένη χωρίς να έχουν προκύψει ποτέ ελλείψεις σε φάρμακα που χρησιμοποιούνται σε οποιαδήποτε κλινική του νοσοκομείου. Αξίζει να σημειωθεί εξάλλου πως το νοσοκομείο είναι έτοιμο να διαχειριστεί οικονομικά τη νέα διάταξη κατά την οποία τα νοσοκομεία επιβαρύνονται από τον δικό τους προϋπολογισμό τα λεγόμενα “ακριβά φάρμακα” όπως είναι τα ογκολογικά. Κι έτσι και εκεί μπορεί να εξυπηρετήσει τους αντίστοιχους ασθενείς του χωρίς προβλήματα. Ο διευθυντής είναι στην ευχάριστη θέση να διαβεβαιώσει το LIFE2DAY.GR πως ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός του νοσοκομείου βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Στα πλαίσια αυτής της καλής εικόνας σημειώνουμε πως οι αίθουσες των χειρουργείων είναι εξοπλισμένες με καινούρια μηχανήματα τα οποία βρίσκονται σε αρίστη κατάσταση, ενώ όπως προαναφέρθηκε και η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας είναι έτοιμη να υποδεχτεί προσωπικό διαθέτοντας ολοκαίνουρια και σύγχρονα μηχανήματα. Ο καινούριος αυτός εξοπλισμός είναι προσφορά ενός ιδιώτη που όχι μόνο παρέδωσε μία πτέρυγα με καινούρια χειρουργεία, αίθουσα τοκετών κλπ. αλλά έχει βοηθήσει και πάλι στο παρελθόν το νοσοκομείο. Το Γενικό Νοσοκομείο στην Κεφαλονιά είχε για φέτος ελαφρώς αυξημένο προϋπολογισμό σε σχέση με το 2015, ωστόσο σε γενικές γραμμές κυμάνθηκε στα περσινά επίπεδα, δηλαδή λίγο πάνω από το ένα εκατομμύριο. Το ευχάριστο είναι ότι από τον περσινό προϋπολογισμό δεν υπάρχουν εκκρεμότητες προς το νοσοκομείο κι έτσι απρόσκοπτο μπορεί να συνεχίσει την ροή λειτουργίας του από τον φετινό προϋπολογισμό. Ο κύριος Παυλάτος τοποθετήθηκε πάνω στη νέα αυξανόμενη τάση που παρατηρείται στα νοσοκομεία αναφορικά με αγανακτισμένους ασθενείς που προσέρχονται στις μονάδες υγείας εκφράζοντας την αγανάκτηση τους ακόμα και βίαια. Συγκεκριμένα δήλωσε πως πέρα από ορισμένα περιστατικά ήπιων παραπόνων δεν έχει παρατηρηθεί κάποιο έντονο περιστατικό που να συνάδει με το εν λόγω φαινόμενο. Το Νοσοκομείο Κεφαλλoνιάς είναι σχεδόν πάντα πλήρης! ( πλήρες όχι πλήρης ) Καθότι το μοναδικό νοσοκομείο στο νησί, η πληρότητα όλων των κλινών φτάνει πάντοτε το 100% δείγμα της επισκεψιμότητας του νοσοκομείου. Το νησί έχει πληθυσμό που φτάνει τους τριάντα πέντε χιλιάδες μόνιμους κατοίκους, αριθμός βέβαια που το καλοκαίρι αυξάνεται κατακόρυφα -μέχρι και υπερδιπλασιάζεται- από τους επισκέπτες και τουρίστες του νησιού.
Πηγή Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Argirios Argiriou:
05/06/2016
Της Νικολέτας Ντάμπου.
Ελλοχεύει ο φόβος στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου νομού Λασιθίου να αυξηθούν οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό αφού διανύουν περίοδο αποσπάσεων και αναμένεται να φύγουν περισσότερα άτομα από αυτά που θα έρθουν. Ο κ. Χάνι Μασούτ- διευθυντής υπηρεσίας μίλησε στο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος Από το Υπουργείο Υγείας πάντως καθησύχασαν την διοίκηση του νοσοκομείου πως δεν θα μείνει ακάλυπτο σε θέσεις καθώς ενδέχεται ακόμα και σε δεύτερη φάση να γίνει μία συμπληρωματική πρόσληψη από τον σχετικό πίνακα προκειμένου να καλυφτούν οι όποιες κενές θέσεις.
Η έρευνα του LIFE2DAY.GR στα νοσοκομεία και κέντρα υγείας της χώρας, συνεχίζεται σήμερα με ένα ταξίδι στην Κρήτη και στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου. Εκεί βρήκαμε τον διευθυντή υπηρεσίας κύριο Χάνι Μασούτ ο οποίος μίλησε για τις ελλείψεις στο ιατρικό μα κυρίως το νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ αναφέρθηκε στην διαχείριση των αναλώσιμων υλικών, των φαρμάκων και των συχνών βλαβών στον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.
Στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου λειτουργούν οι βασικότερες μονάδες υγείας, με μεγαλύτερο πρόβλημα να παρατηρείται στην ουρολογική όπου υπάρχει μόλις ένας ουρολόγος κι έτσι οι εφημερίες εκεί δεν βγαίνουν, σε παρόμοια κατάσταση είναι η οδοντιατρική, η δερματολογική και η αιματολογική ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τον ωτορινολαρυγγολόγο ο οποίος είναι πλέον ένας αφού ο δεύτερος με τον οποίο μοιραζόταν τις εφημερίες έφυγε μετά την εκλογή του ως δημοτικός σύμβουλος. (δεν γνώριζα ότι ο Δημοτικός Σύμβουλος είναι full time job ). Eνώ σε καλύτερη κατάσταση βρίσκεται η παιδιατρική, καρδιολογική, χειρουργική, παθολογική κλινική, το αναισθησιολογικό, η μονάδα εντατικής θεραπείας, το ακτινολογικό, το μικροβιολογικό. Η ψυχιατρική κλινική βρίσκεται υπό ανάπτυξη αφού υπήρχε ένας γιατρός, όμως εδώ και λίγο καιρό προκηρύχτηκαν τρεις ακόμα θέσεις που θα φέρουν την εν λόγω κλινική σε πλήρη λειτουργία. Ενώ αξίζει να αναφερθεί πως η μαιευτική λειτουργεί υποδειγματικά έχοντας σε φόρτο εργασίας δεύτερη πληθώρα επισκεπτών μετά το νοσοκομείο Ηρακλείου αλλά και η χειρουργική μονάδα λειτουργεί με πληρότητα και με τα πλέον σύγχρονα μηχανήματα. Σε ότι αφορά την ΜΕΘ λίγο πιο συγκεκριμένα, υπάρχει μεν ικανοποιητική λειτουργία, ωστόσο είναι μία οργανική θέση που λείπει και γίνονται προσπάθειες από την διοίκηση για να προκηρυχτεί. Στο νοσηλευτικό προσωπικό πάντως, το σκηνικό αλλάζει αφού υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις και μάλιστα σε μία περίοδο αποσπάσεων προσωπικού το πρόβλημα μπορεί να γίνει πιο έντονο αφού αναμένεται να φύγουν περισσότερα άτομα από αυτά που θα έρθουν. Από το Υπουργείο πάντως καθησύχασαν την διοίκηση του νοσοκομείου πως το νοσοκομείο δεν θα μείνει ακάλυπτο σε θέσεις καθώς ενδέχεται ακόμα και σε δεύτερη φάση να γίνει μία συμπληρωματική πρόσληψη από τον σχετικό πίνακα προκειμένου να καλυφτούν οι όποιες κενές θέσεις.
Ο κύριος Χάνι Μασούτ τοποθετήθηκε στο LIFE2DAY.GR και για τα αναλώσιμα υλικά συγκρίνοντας τον Άγιο Νικόλαο με άλλα νοσοκομεία της χώρας και υποστηρίζοντας πως η χρήση σε αναλώσιμα υλικά εκεί είναι σαφώς μικρότερη, συνεπώς δεν υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις. Ορισμένες φορές έχουν εντοπιστεί προβλήματα με γάζες και σύριγγες αλλά αυτό είναι περισσότερο ζήτημα διαχείρισης παρά πραγματικής έλλειψης. Ουσιαστικά δεν υπάρχουν τέτοιες ελλείψεις που θα εξέθεταν το νοσοκομείο παρά την στενότητα που υφίσταται. Ο διευθυντής αναφέρει στο LIFE2DAY.GR πως επειδή το νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου δεν κάνει χρήση των λεγόμενων “ακριβών φαρμάκων” ούτε έχει ούτε αναμένεται να έχει κάποια έλλειψη στον τομέα των φαρμάκων. Συχνά προβλήματα παρουσιάζει ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός του νοσοκομείου, αφού για παράδειγμα το ακτινολογικό χρειάστηκε σε μικρό χρονικό διάστημα πολλές φορές αλλαγές στη λυχνία του καθώς παρουσίασε βλάβες. Τα μηχανήματα τις ΜΕΘ ωστόσο είναι καινούρια και δεν υπάρχει κάποιος φόβος , από κει και πέρα όμως τα προβλήματα είναι συχνά και αυτό συμβαίνει επειδή τα υπόλοιπα μηχανήματα είναι παλιά. Για το 2016 το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου σημείωσε μία μικρή αύξηση στον προϋπολογισμό του κατά περίπου πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ. Συγκεκριμένα ανήλθε στα τέσσερα εκατομμύρια, διακόσιες είκοσι τέσσερις χιλιάδες ευρώ τη στιγμή που πέρσι ήταν περίπου τρία εκατομμύρια εφτακόσιες χιλιάδες ενώ το ευχάριστο είναι πως δεν υπάρχουν οφειλές από την περσινή χρονιά άρα απρόσκοπτο το νοσοκομείο μπορεί να εφαρμόσει τον προϋπολογισμό του για φέτος. Στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου η μέση πληρότητα των τμημάτων του νοσοκομείου αγγίζει και πολλές φορές ξεπερνάει το 70% ενώ όπως μας ενημερώνει ο διευθυντής σε πολλά τμήματα έρχεται δεύτερο σε επισκεψιμότητα στην Κρήτη ακριβώς μετά από το νοσοκομείο Ηρακλείου. Και αυτό είναι σημαντικό αν αναλογιστεί κανείς πως ο πληθυσμός του Αγίου Νικολάου ανέρχεται σε σχεδόν τριάντα χιλιάδες κατοίκων, ωστόσο είναι ενδιαφέρον πως κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες όπου ο πληθυσμός αυξάνεται κατακόρυφα λόγω του τουρισμού, το νοσοκομείο δέχεται ασθενείς ακόμα και από την Χερσόνησο και τα Μάλια, δύο αμιγώς τουριστικές περιοχές του νομού Ηρακλείου!
Πηγή Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
thepap:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου λειτουργούν οι βασικότερες μονάδες υγείας, με μεγαλύτερο πρόβλημα να παρατηρείται στην ουρολογική όπου υπάρχει μόλις ένας ουρολόγος κι έτσι οι εφημερίες εκεί δεν βγαίνουν, σε παρόμοια κατάσταση είναι η οδοντιατρική, η δερματολογική και η αιματολογική ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τον ωτορινολαρυγγολόγο ο οποίος είναι πλέον ένας αφού ο δεύτερος με τον οποίο μοιραζόταν τις εφημερίες έφυγε μετά την εκλογή του ως δημοτικός σύμβουλος. (δεν γνώριζα ότι ο Δημοτικός Σύμβουλος είναι full time job ).
--- Τέλος παράθεσης ---
είναι γνωστό το κόλπο. Παίρνεις μια θέση στο δημόσιο και στις επόμενες εκλογές βρίσκεις τρόπο και γίνεσαι δημοτικός σύμβουλος οπότε παίρνεις απόσπαση εκέι που πρέπει να ασκείς τα καθήκοντα του δημ συμβούλου
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση