Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα

Η κατάσταση σε διάφορα Νοσοκομεία της Ελλάδας.

<< < (17/42) > >>

Argirios Argiriou:
19/09/2016
Της Νικολέτας Ντάμπου.

Το δερματολογικό τμήμα στο Νοσοκομείο Κομοτηνής , αυτή τη στιγμή είναι κλειστό γιατί δεν υπάρχει ούτε ένας δερματολόγος. Ο διοικητής κύριος Γεώργιος Φιλιππίδης μιλάει στο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος Η καθημερινή έρευνα του Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας της χώρας εξετάζει κάθε γωνιά της Ελλάδας. Σήμερα έκανε ένα μακρινό ταξίδι. Στο μικροσκόπιο μας το νοσοκομείο της Κομοτηνής το οποίο ανήκει στην 4η Υγειονομική Περιφέρεια. Για την παρουσίασή του, μιλήσαμε με τον διοικητή, κύριο Γεώργιο Φιλιππίδη ο οποίος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ορισμένων προσθηκών σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό προκειμένου να λειτουργήσει με πλήρη αρτιότητα το νοσοκομείο, ενώ μεγαλύτερη βαρύτητα δόθηκε στο δερματολογικό που αυτή τη στιγμή είναι κλειστό λόγω μη ύπαρξης γιατρού.

Το Νοσοκομείο Κομοτηνής διαθέτει αυτήν την στιγμή τριάντα πέντε γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, όπως παθολόγοι, χειρούργοι, ακτινολόγοι, παθολόγοι, ψυχίατρο, νευρολόγο, παιδίατροι και οι περισσότερες ειδικότητες. Από αυτούς απουσιάζει ο δερματολόγος που αποτελεί και έλλειψη του νοσοκομείου. Σε γενικές γραμμές το νοσοκομείο δεν αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό και οι εφημερίες στο κάθε τμήμα βγαίνουν σχετικά εύκολα. Σε κάθε περίπτωση αν υπήρχε μια γενική ενίσχυση γιατρών θα ήταν παραπάνω από ευπρόσδεκτη όπως αντιλαμβάνεται κανείς.

Στην Κομοτηνή υπάρχει και Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και τμήμα ανάνηψης στα επείγοντα περιστατικά. Αν και υπάρχει επάρκεια και εκεί στο προσωπικό, ακριβώς λόγω της επείγουσας μορφής του τμήματος αυτού, θα βοηθούσε να υπάρχει ένας ακόμα γιατρός εκεί. Στο νοσηλευτικό προσωπικό η στελέχωση φτάνει τα διακόσια περίπου άτομα και ενώ οι βάρδιες βγαίνουν ώστε να μην εκτίθεται το νοσοκομείο, εντούτοις η κατάσταση είναι οριακή. Εδώ, το νοσοκομείο έχει μεγάλη ανάγκη από περίπου δεκαπέντε νοσηλευτές ακόμα ώστε να μπορέσει και στον τομέα αυτό να λειτουργήσει ιδανικά και χωρίς ελλείψεις ή προβλήματα. Ο διοικητής του νοσοκομείου είναι κατηγορηματικός στο LIFE2DAY.GR όταν ρωτάμε για τυχόν ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά ή και τρόφιμα. Εκεί, δεν υπάρχει καμία έλλειψη, οι προμήθειες έρχονται κανονικά αφού η διαδικασία των παραγγελιών εφαρμόζεται ορθά και μεθοδικά με αποτέλεσμα και το νοσοκομείο να παρουσιάζει μία σωστή εικόνα στην οποία δεν υπάρχουν κενά. Η εικόνα είναι παρομοίως ευχάριστη και στον τομέα των φαρμάκων, αφού όλα τα φάρμακα αγοράζονται με επάρκεια και χωρίς προβλήματα. Άλλωστε στο νοσοκομείο δεν λειτουργεί ογκολογικό τμήμα με αποτέλεσμα να μην μπαίνει στην διαδικασία να προμηθευτεί τα λεγόμενα “ακριβά φάρμακα” τα οποία ενδεχομένως θα επιβάρυναν σε απαγορευτικό ύψος τον προϋπολογισμό του.

Ο διοικητής αναφέρει στο LIFE2DAY.GR πως και στον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό το νοσοκομείο καταφέρνει να λειτουργεί υποδειγματικά αφού τα μηχανήματα έχουν ενταχθεί όλα σε ένα πρόγραμμα τακτικών συντηρήσεων που εφαρμόζεται αυστηρά, με αποτέλεσμα καινούρια ή παλιά μηχανήματα να βρίσκονται συνεχώς σε λειτουργία και να προλαμβάνονται ενδεχόμενες βλάβες τους. Στην εξαιρετική αυτή οργάνωση του νοσοκομείου βοήθησε και το γεγονός πως ο προϋπολογισμός για το 2016 ήταν μεγαλύτερος απ’ ότι για το 2015 και κυμάνθηκε στα είκοσι δύο εκατομμύρια ευρώ. Σε αυτό συνέβαλλε εξάλλου και το γεγονός πως δεν υπάρχουν οφειλές από προηγούμενες χρονιές κι έτσι το νοσοκομείο μπόρεσε να οργανωθεί απρόσκοπτα.

Το Νοσοκομείο Κομοτηνής δέχεται περισσότερα από διακόσια άτομα την ημέρα για οποιαδήποτε από τις υπηρεσίες του. Αξίζει να αναφερθεί πως οι κλίνες του νοσοκομείου είναι διακόσιες και η πληρότητα αυτή τη στιγμή αγγίζει το 85% σε μία περιοχή που απαρτίζεται από εκατόν είκοσι χιλιάδες κατοίκους, αναφερόμενοι στον νομό της Ροδόπης.

Πηγή Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Ενώ ο διοικητής λέει ότι έχει ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ότι δεν έχει ελλείψεις σε υλικά ούτε προβλήματα στον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, επιλέγεται ως τίτλος να αναδειχθεί η έλλειψη δερματολόγου!
Ενώ θα μπορούσε να αναδειχθεί η έλλειψη ογκολογικού τμήματος που, υποθέτω, θα βοηθούσε πολλούς ασθενείς! (Αν και ο διοικητής ουσιαστικά λέει "καλύτερα που δεν έχουμε ογκολογικό, αφού τα ακριβά φάρμακα θα επιβάρυναν τον προϋπολογισμό μας"!)

Argirios Argiriou:
23/09/2016
Της Νικολέτας Ντάμπου.

Διακόσιους νοσηλευτές χρειάζεται το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου καθώς οι βάρδιες βγαίνουν με δυσκολία . Ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ κύριος Γιάννης Τασσόπουλος αποκάλυψε στο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος πως οι όποιες ελλείψεις δεν έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν κάποιο πρόβλημα και να φέρουν σε θέση δυσλειτουργίας τις υπηρεσίες του νοσοκομείου. Η πληρότητα σε νοσηλευτικό προσωπικό με βάση τις προβλεπόμενες θέσεις αγγίζει το 72%.

Στο πλαίσιο του ρεπορτάζ , συνομιλήσαμε με τον διοικητή του νοσοκομείου, κύριο Γιάννη Τασσόπουλο ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα έλλειψης του νοσηλευτικού προσωπικού αλλά υποστήριξε πως γενικά οι όποιες ελλείψεις δεν έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν κάποιο πρόβλημα που θα φέρουν σε θέση δυσλειτουργίας τις υπηρεσίες του νοσοκομείου. Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου έχει έναν αριθμό γιατρών που φτάνουν τους πεντακόσιους στο σύνολο και χωρίζονται σε πανεπιστημιακούς, ειδικευμένους, ειδικευόμενους και επικουρικούς διαφορετικών φυσικά ειδικοτήτων στην κάθε κατηγορία. Σε γενικές γραμμές κάθε τμήμα είναι στελεχωμένο επαρκώς, ενώ ενδεχομένως θα βοηθούσε σε ορισμένες περιπτώσεις να υπήρχαν περισσότεροι γιατροί. Γενικά πάντως κανένα τμήμα δεν έχει προβλήματα υποστελέχωσης.

Στο Νοσοκομείο λειτουργεί κανονικά η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και μάλιστα πρόσφατα υποδέχτηκε νέους γιατρούς που πλέον την στελεχώνουν σε ποσοστό υψηλότερο του 75% με αποτέλεσμα να λειτουργεί ομαλά και χωρίς προβλήματα. Σε ότι αφορά το νοσηλευτικό προσωπικό υπάρχει ένα σύνολο εργαζομένων που ξεπερνούν τα εφτακόσια τριάντα άτομα και η πληρότητα με βάση τις προβλεπόμενες θέσεις αγγίζει το 72% ένας αριθμός που δεν δημιουργεί μεν σημαντικά προβλήματα στην λειτουργία του νοσοκομείου, όμως δεν κρίνεται και επαρκής αφού οι βάρδιες βγαίνουν με δυσκολία και η προσθήκη όσο το δυνατόν περισσοτέρων ατόμων από τα περίπου διακόσια άτομα που λείπουν, θα ήταν πολύ σημαντική. Στο ΠΑΓΝΗ δεν υπάρχουν ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά ή τρόφιμα. Η οργάνωση είναι τέτοια που οι παραγγελίες γίνονται με σωστή ροή και χωρίς να κινδυνέψει το νοσοκομείο με ελλείψεις. Μεμονωμένα περιστατικά αργοπορημένης έλευσης των παραγγελιών λύνονται εντός ολίγων ημερών και δεν είναι ικανά να εκθέσουν την λειτουργία του νοσοκομείου, όπως υποστηρίζει ο  κύριος Γιάννης Τασσόπουλος.   Ο κύριος Τασσόπουλος διευκρινίζει στο LIFE2DAY.GR πως δεν υπάρχουν ελλείψεις ούτε στα φάρμακα των οποίων η προμήθεια είναι επαρκής και η χορήγηση γίνεται χωρίς προβλήματα. Μάλιστα, ειδικά σε ότι αφορά τα λεγόμενα “ακριβά φάρμακα” τα οποία πλέον η προμήθεια τους επιβαρύνει τους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ή αδυναμίας παραγγελίας τους κι έτσι η εξυπηρέτηση μίας πολύ ιδιαίτερης ομάδας ασθενών γίνεται ορθολογικά. Το νοσοκομείο Ηρακλείου διαθέτει πλειάδα μηχανημάτων που απαρτίζουν τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Από αυτά κάποια είναι αρκετά παλιά, κάποια άλλα είναι σχετικά νέας τεχνολογίας και άλλα είναι υπερσύγχρονα. Είναι λογικό ανάμεσα τους να εμφανίζονται κάποιες βλάβες ή απρόοπτα στην λειτουργία τους. Το νοσοκομείο όμως φροντίζει στην άμεση αποκατάσταση όλων των μηχανημάτων το συντομότερο δυνατό.

Ο διοικητής του νοσοκομείου αναφέρει στο LIFE2DAY.GR πως ο προϋπολογισμός του 2016 κυμάνθηκε στα ίδια επίπεδα με τον περσινό. Δεν υπάρχει ακριβής-πραγματική εικόνα ακόμα για το ακριβές ποσό καθώς πρέπει να περάσει ο χρόνος προκειμένου να διαπιστωθεί αν στο σύνολο του και με τα όποια λειτουργικά ήταν ίδιος ή όχι με τον περσινό. Συγκεκριμένα, ο προϋπολογισμός για τα λειτουργικά στο 2016 (εννοεί μέχρι και το καλοκαίρι του 2016 ? Γιατί το 2016 δεν τελείωσε ακόμη ) ανήλθε στα πενήντα ένα εκατομμύρια εκατό χιλιάδες ευρώ, ενώ ο συνολικός μαζί με τα μισθολογικά το ποσό φτάνει τα εβδομήντα εφτά εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο υπάρχουν και οφειλές από προηγούμενα χρόνια. Τα ληξιπρόθεσμα υπάρχουν και εξοφλούνται σιγά-σιγά. Ήδη έχει εξοφληθεί ένα μεγάλο μέρος αυτών, ενώ συνολικά φτάνουν τα τριάντα ένα εκατομμύρια. Το ΠΑΓΝΗ παρέχει υπηρεσίες δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας και έχει ένα ευρύ φάσμα κλινικών ειδικοτήτων και εργαστηριακών εξετάσεων, ενώ οι παρεχόμενες υπηρεσίες καλύπτουν μία περιοχή που ξεπερνά κατά πολύ τον νομό Ηρακλείου και αφορά και τους άλλους τρεις νομούς της Κρήτης αλλά και ολόκληρο το νότιο Αιγαίο. Επίσης, πρέπει να αναφερθεί πως τους καλοκαιρινούς μήνες η Κρήτη δέχεται μία πληθώρα τουριστών που αλλάζει πάρα πολύ την αναλογία του πληθυσμού σε τέτοιο βαθμό που είναι πολύ δύσκολο να προσεγγιστεί. Επιγραμματικά πάντως αναφέρεται πως ο πληθυσμός του Ηρακλείου φτάνει τους εκατόν εβδομήντα τέσσερις χιλιάδες από το σύνολο των τριακοσίων έξι χιλιάδων κατοίκων της Κρήτης. Η επισκεψιμότητα του Νοσοκομείου σε έναν μήνα συνήθως ξεπερνά τις είκοσι εφτά χιλιάδες άτομα. Αξίζει να αναφερθεί πως το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο διαθέτει εφτακόσιες εξήντα κλίνες και η πληρότητα τους φτάνει το 76% αυτήν την στιγμή.

Πηγή Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Argirios Argiriou:
26/09/2016
Της Νικολέτας Ντάμπου.

Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ( ΜΕΘ ), στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου ” Σκυλίτσειο ” λειτουργεί σαν μονάδα άμεσης βοήθειας όπου ο ασθενής λαμβάνει τις πρώτες βοήθειες και όχι ως ένα ειδικό τμήμα όπου παρέχονται υπηρεσίες Επείγουσας και Εντατικής Ιατρικής. Παράλληλα το νοσοκομείο πλήττεται από την έλευση μεγάλου αριθμού προσφύγων . Τεράστια προσπάθεια γίνεται για σωστή διαχείριση του προσωπικού ακόμα και με κάποιες ελλείψεις. Ο διοικητής κύριος Σταύρος Αβδελιώδης μιλάει στο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Tο Γενικό Νοσοκομείο Χίου “Σκυλίτσειο” ανήκει στη 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου με διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια, υπόκειται δε, στην εποπτεία του Υπουργείου Υγείας. Το Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος συνεχίζει την μεγάλη έρευνα , σε όλα τα νοσοκομεία και κέντρα υγείας της χώρας και λίγο πριν η τουριστική περίοδος ολοκληρωθεί και για φέτος, εμείς επιστρέφουμε στο Αιγαίο και συγκεκριμένα στην Χίο των πολλών προβλημάτων, παρουσιάζοντας σήμερα το Γενικό Νοσοκομείο Χίου “Σκυλίτσειο” μιλώντας με τον διοικητή του, κύριο Σταύρο Αβδελιώδη , ο οποίος μας μιλάει για την τεράστια πίεση που υπάρχει στο νοσοκομείο από την έλευση των προσφύγων και την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για την σωστή διαχείριση του προσωπικού ακόμα και με κάποιες ελλείψεις. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που αντλήσαμε από την έρευνα οι μόνιμοι γιατροί του νοσοκομείου είναι σαρανταπέντε και οι ειδικότητες τους αφορούν όλες τις βασικές όπως την παθολογία, την χειρουργική, την πνευμονολογία, ορθοπεδική, ΩΡΥΛΑ , μικροβιολογία, αναισθησιολογία, οφθαλμολογία, καρδιολογία, γυναικολογία. Παράλληλα υπάρχουν και επικουρικοί γιατροί που στο σύνολο τους φτάνουν τους δέκα και αφορούν καρδιολόγους, παθολόγους και ορθοπεδικούς, ακτινολόγους, νεφρολόγους, χειρούργο, ουρολόγο και ψυχίατρο, ενώ υπάρχει και ένας ιατροδικαστής. Μαζί, υπάρχουν και περίπου δεκαπέντε ειδικευόμενοι γιατροί, επίσης διαφόρων ειδικοτήτων που αφορούν την γενική ιατρική, την παθολογία, την χειρουργική, την ορθοπεδική και την καρδιολογία. Άμεση ανάγκη για το νοσοκομείο είναι ένας νευροχειρούργος και ένας αγγειοχειρούργος. ( μήπως στην περίπτωση επειγόντων νευροχειρουργικών και αγγειοχειρουργικών περιστατικών θα συνέφερε καλύτερα το ελικόπτερο; )Πέραν αυτών πάντως οι εφημερίες των τμημάτων που λειτουργούν και αναφέραμε παραπάνω, βγαίνουν με επάρκεια και χωρίς προβλήματα σε γενικές γραμμές. Παράλληλα στο νοσοκομείο υπάρχει θεωρητικά Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ωστόσο αυτή δε λειτουργεί πλήρως και όλα τα πολύ βαριά περιστατικά διοχετεύονται σε νοσοκομεία των Αθηνών. Περισσότερο θα έλεγε κανείς ότι λειτουργεί σαν μονάδα άμεσης βοήθειας όπου ο ασθενής λαμβάνει τις πρώτες βοήθειες. ( δηλαδή οι ασθενείς μπαίνουν όπως είναι με τα αίματα στην ΜΕΘ ;! )

Στο νοσηλευτικό προσωπικό, το νοσοκομείο διαθέτει μαζί με μόνιμους και αποσπασμένους, συνολικά εκατόν είκοσι άτομα. Ο αριθμός αυτός είναι επαρκής για να βγαίνουν οι βάρδιες στο νοσοκομείο και αναλόγως με τον αριθμό των αποσπασμένων κάθε φορά υπάρχει και η άνεση σε ρεπό ή και άδειες. Όμως αυτή τη στιγμή υπάρχει επάρκεια ικανή να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες του νοσοκομείου και του προσωπικού.

Ευχάριστα είναι τα νέα στις προμήθειες του νοσοκομείου, αφού ο κύριος Αβδελιώτης αναφέρει στο LIFE2DAY.GR πως το νοσοκομείο προμηθεύεται με επάρκεια και απόλυτα έγκαιρα και όλα τα αναλώσιμα υλικά που χρειάζεται, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τα τρόφιμα, αφού οι διαγωνισμοί τρέχουν κανονικά και οι προμήθειες το ίδιο εφόσον οι πληρωμές γίνονται με τον σωστό τρόπο. Ο διοικητής διαβεβαιώνει τους επισκέπτες του LIFE2DAY.GR πως και στα φάρμακα η εικόνα είναι εξαίρετη αφού αγοράζονται όλα σε επάρκεια και το φαρμακείο του νοσοκομείου είναι πλήρως εξοπλισμένο. Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό πως ακόμα και μετά την διάταξη του Υπουργείου κατά την οποία τα λεγόμενα “ακριβά φάρμακα” πρέπει να αγοράζονται με δαπάνες του νοσοκομείου, στην Χίο έχουν προνοήσει και προμηθεύονται χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ακόμα και αυτά τα φάρμακα. Τα τελευταία ένα-δύο χρόνια το νοσοκομείο εγκαινίασε μία νέα πτέρυγα η οποία ανέβασε τον αριθμό των κλινών, αυτό απαιτούσε την αγορά νέων μηχανημάτων με αποτέλεσμα από εκείνη την περίοδο και μετά, παλιά και νέα μηχανήματα του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού να υποβάλλονται σε τακτικές συντηρήσεις στα πλαίσια συγκεκριμένων συμβάσεων και κανένα μηχάνημα να μην διαθέτει κάποιο πρόβλημα. Ο διοικητής αναφέρει στο LIFE2DAY.GR πως κατά το 2016 ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου αυξήθηκε κατά περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ. Συγκεκριμένα, το 2015 ήταν περίπου πεντέμισι εκατομμύρια ευρώ, ενώ το 2016 ανήλθε στα περίπου έξι εκατομμύρια πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ. Παράλληλα υπήρχαν και περίπου διακόσιες χιλιάδες ευρώ ληξιπρόθεσμες οφειλές από την περσινή χρονιά. Το Νοσοκομείο στην Χίο διαθέτει περίπου εκατόν πενήντα κλίνες μετά και την επέκταση που έγινε, που είναι ανεπτυγμένες σε εκατόν είκοσι κλίνες διαφόρων τμημάτων και οι τριάντα αφορούν την μονάδα τεχνητού νεφρού. Το Νοσοκομείο δέχεται μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Ειδικά τον Ιούλιο και λόγω του τεράστιου κύματος προσφύγων, δέχτηκε εννιά χιλιάδες διακόσια άτομα, ενώ τον μήνα Αύγουστο ο αριθμός αυτός δεν ήταν λιγότερος από τα εννιά χιλιάδες άτομα. Ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε περίπου πενήντα δύο χιλιάδες άτομα, όμως γίνεται εύκολα αντιληπτό πως το καλοκαίρι εξαιτίας των επισκεπτών και τουριστών του νησιού ο αριθμός αυτός αυξάνεται κατά πολύ, ενώ ειδικά φέτος η παρουσία των προσφύγων έφεραν ακόμα πιο ψηλά τον αριθμό αυτό.

Πηγή Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Αδαμάντιος Σκούφαλος:

--- Παράθεση ---ΩΡΥΛΑ
--- Τέλος παράθεσης ---
Μάλιστα.


--- Παράθεση ---παρουσιάζοντας σήμερα το Γενικό Νοσοκομείο Χίου “Σκυλίτσειο” μιλώντας με τον διοικητή του, κύριο Σταύρο Αβδελιώδη
--- Τέλος παράθεσης ---
Ο κος Αβδελιώδης είναι προϊστάμενος της διοικητικής υπηρεσίας. Το νοσοκομείο δεν έχει διοικητή (διορίστηκε κάποιος αλλά δεν εμφανίστηκε ποτέ και τώρα έχει προκηρυχθεί ξανά η θέση) και χρέη διοικητή εκτελεί η διευθύντρια της ιατρικής υπηρεσίας.


--- Παράθεση ---Παράλληλα στο νοσοκομείο υπάρχει θεωρητικά Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ωστόσο αυτή δε λειτουργεί πλήρως και όλα τα πολύ βαριά περιστατικά διοχετεύονται σε νοσοκομεία των Αθηνών. Περισσότερο θα έλεγε κανείς ότι λειτουργεί σαν μονάδα άμεσης βοήθειας όπου ο ασθενής λαμβάνει τις πρώτες βοήθειες.
--- Τέλος παράθεσης ---
Το νοσοκομείο Χίου δεν έχει επίσημα ΜΕΘ αλλά ΜΑΦ και για τα δεδομένα της θεωρώ ότι λειτουργεί πολύ καλά. Αυτά περί πρώτων βοηθειών μόνο είναι κουραφέξαλα και ευρήματα του συντάκτη και είμαι σίγουρος όχι του κου Αβδελιώδη.


--- Παράθεση ---Άμεση ανάγκη για το νοσοκομείο είναι ένας νευροχειρούργος και ένας αγγειοχειρούργος. ( μήπως στην περίπτωση επειγόντων νευροχειρουργικών και αγγειοχειρουργικών περιστατικών θα συνέφερε καλύτερα το ελικόπτερο; )
--- Τέλος παράθεσης ---
Ο Αργύρης το θέτει σωστά. Θεωρώ ότι στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου πρέπει να δημιουργηθούν ενισχυμένα κέντρα ειδικοτήτων σε επιμέρους νοσοκομεία και να μεταφέρονται ασθενείς από το ένα νησί στο άλλο ανάλογα με τις ανάγκες.
Ήδη εφαρμόζεται, χωρίς κεντρικό σχεδιασμό, αφού η Μυτιλήνη έχει πολύ καλό νευροχειρουργικό τμήμα που έχει κάνει πρωτοποριακές για τα δεδομένα περιφερειας επεμβάσεις και η Χίος έχει πολύ καλό καρδιολογικό τμήμα όπου εφαρμόζονται επεμβατικές μέθοδοι. Έτσι τα Ν/Χ περιστατικά στέλνονται στη Μυτιλήνη και τα καρδιολογικά στη Χίο.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση