Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα
Η κατάσταση σε διάφορα Νοσοκομεία της Ελλάδας.
Αρχίατρος:
Οποία κατάντια για ένα νοσοκομείο στο οποίο χειρουργούσε μέχρι πριν λίγα χρόνια ένας Τέντες... :P
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
--- Παράθεση ---Μάλιστα επειδή το νοσοκομείο είναι και στρατιωτικό, πρέπει να αναφερθεί πως προκειμένου να μπορεί να λειτουργεί επιστρατεύονται αγροτικοί γιατροί από τα περιφερειακά ιατρεία και τα Κέντρα Υγείας της περιοχής.
--- Τέλος παράθεσης ---
Αφού είναι και στρατιωτικό περίμενα να δω ως συνέχεια της πρότασης κάτι όπως "επιστρατεύονται στρατιωτικοί γιατροί και οπλίτες γιατροί από τις γύρω μονάδες". Αντ' αυτού βλέπω ότι επιστρατεύονται αγροτικοί γιατροί! Το μόνο στρατιωτικό που βλέπω σ' αυτόν τον τρόπο λειτουργίας είναι η "επιστράτευση"!
Αρχίατρος:
Κατ΄εμέ είναι προφανώς ηλίθιος ο αγροτικός που δέχεται να "επιστρατεύεται" και να εφημερεύει στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου όταν ο συνάδελφος του (ομοίως ανειδίκευτος) ανθυπίατρος πίνει το καφεδάκι του στην παραλία της Αλεξανδρούπολης, αφήνοντας πίσω στην μονάδα που υπηρετεί έναν οπλίτη-ιατρό να εφημερεύει.
Αλλά όπως έχουμε ξαναπεί, σε κανενός το μυαλό δεν περνάει να οργανωθεί και να διεκδικήσει, όλοι κατεβάζουν το κεφάλι και κάνουν υπομονή να τελειώσουν.
Έτσι διαιωνίζονται πολλά παράλογα.
Αρχίατρος:
--- Παράθεση --- Το καρκίνωμα του ΕΚΕΠΥ και των διακομιδών
6 Νοεμβρίου 2016 | 17:59 Docmed+
Εφημερία στο Νοσοκομείο Πρέβεζας, μεσάνυχτα Σαββάτου προς Κυριακή. Πολυτραυματίας με πολλαπλά κατάγματα στη σπονδυλική στήλη. Παραπληγία, υπόταση, βραδυκαρδία (ανησυχία για νευρογενές σοκ). Το νοσοκομείο δεν διαθέτει ΜΕΘ αλλά ούτε και νευροχειρουργό. Ο εφημερεύων νευροχειρουργός στο πανεπιστημιακό Ιωαννίνων δηλώνει ότι δεν έχει εμπειρία σε παρόμοια περιστατικά και δεν τον δέχεται. Ούτε και οι ορθοπεδικοί τον δέχονται. Τηλεφωνούμε στο ΕΚΕΠΥ (Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας) για το συντονισμό και τη διακομιδή. Εξηγούμε ότι το νοσοκομείο μας δεν έχει δυνατότητα να υποστηρίξει το περιστατικό αυτό λόγω έλλειψης νευροχειρουργού και κυρίως μονάδας εντατικής θεραπείας. Η συνάδελφος στο ΕΚΕΠΥ, γιατί δεν το κρατάτε και άλλα λόγια ν αγαπιόμαστε. Αναισθησιολόγος, Ορθοπεδικός, Νευρολόγος Καρδιολόγος και Χειρουργός που είχαμε μπροστά μας τον άρρωστο, προσπαθούσαμε να πείσουμε την συνάδελφο του ΕΚΕΠΥ που έκανε διάγνωση και έδινε οδηγίες τηλεφωνικά από την Αθήνα ότι το νοσοκομείο Πρέβεζας αδυνατεί να υποστηρίξει τέτοιας βαρύτητας περιστατικό. Με τα πολλά κι αφού δεν βρίσκαμε άκρη και προφανώς για να μας ξεφορτωθεί μας λέει καλά στείλτε μου ένα φαξ με την κατάσταση του αρρώστου κι ότι ζητάτε διακομιδή και θα δούμε…. Όταν της είπαμε ότι δεν είχαμε πρόσβαση σε φαξ τέτοια ώρα, μας απάντησε: Καλά όπως είπαμε στείλτε μου ένα φαξ. Και για να σας ενημερώσω για την πορεία του αρρώστου, έγινε ένα ακόμη απεγνωσμένο τηλεφώνημα με προσωπικές σχέσεις και παρακαλετά και τον δέχτηκαν εν τέλει και προς τιμήν τους στο Ορθοπεδικό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.
Τι δεν καταλαβαίνετε;,
--- Τέλος παράθεσης ---
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Αυτό το "αρνούμαι να δεχθώ το περιστατικό γιατί δεν έχω εμπειρία σε τέτοια περιστατικά" τι είναι πάλι ;
Με αυτή την λογική το ίδιο μπορεί να κάνει και ένας χειρουργός, του στέλνεις ρήξη σπληνός ή ήπατος, "α δεν έχω εκπαιδευτεί σε αυτά, δεν μπορώ να το δεχθώ", είναι πραγματικά ανεκτό να εφημερεύει κάποιος και να τον ειδοποιούν για διακομιδή περιστατικό της ειδικότητάς του και να το αρνείται ;
Ελλάς το μεγαλείο σου !
Argirios Argiriou:
Μου έχει τύχει και στην Σουηδία να προσπαθούν από κάποια κλινική (η οποία σημειωτέον ήταν, και είναι, επανδρωμένη σχεδόν αποκλειστικά από Έλληνες) να με εμποδίσουν να στείλω περιστατικό από το Κέντρο Υγείας στο οποίο δούλευα.
Τότε, η απάντησή μου (στα Ελληνικά ) ήταν:
"Δεν κατάλαβες. Δεν σε πήρα για να σε ρωτήσω αν θα στείλω το περιστατικό. Σε πήρα για να σε ενημερώσω. Εγώ σου το στέλνω (με παραπεμπτικό μέσω του προγράμματος συνταγογράφησης φυσικά ώστε να αφήσω ηλεκτρονικό ίχνος στον υπολογιστή μου ) και από κει και πέρα εσύ κάντο ότι θέλεις."
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση