Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

Θα κλειδώνουν οι ΑΜΚΑ

<< < (2/3) > >>

Αρχίατρος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚαι πως θα κάνουν χοληστερίνη και τριγλυκερίδια κάθε 3 μήνες "για να δουν που βρίσκονται";
--- Τέλος παράθεσης ---
Όποιος θέλει "να δει που βρίσκεται", ας τα σκάσει απ΄την τσέπη του...

Είχα έναν υποχόνδριο παίκτη τοπικής ομάδας που κτύπησε λίγο στο γόνατο σε έναν αγώνα κι ήθελε να του γράψω... μαγνητική !

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚαι πως θα κάνουν χοληστερίνη και τριγλυκερίδια κάθε 3 μήνες "για να δουν που βρίσκονται";

--- Τέλος παράθεσης ---

Έλεγχο στους 3 μήνες κάνουμε μόνο την πρώτη φορά σε στατίνες για να δούμε ασφάλεια.
Υπάρχουν διεθνώς αναγνωρισμένα διαγνωστικά/θεραπευτικά πρωτόκολλα και κάποια στιγμή πρέπει να εναρμονιστούμε.

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δε διαφωνούμε Βασίλη.
Όμως αυτό το κλείδωμα των εξετάσεων ανά ΑΜΚΑ, σε πολλούς από εμάς θα μας λύσει τα χέρια και θα ξεφύγουμε από τις ασφυκτικές πιέσεις αυτών που θέλουν "να δουν που βρίσκονται". Εδώ συνάδελφοι και δίνουν οδηγίες: "Κάνε ένα μήνα δίαιτα και επανέλαβε χοληστερίνη και τριγλυκερίδια".
Τώρα θα τους λέμε: "Δεν μας αφήνει το σύστημα να τα γράψουμε" και θα καθαρίζουμε.
Πώς το έχουν πάρει απόφαση πλέον ότι FT4, anti-TPO, anti-TG θα τα γράφουν πλέον μόνο στον ενδοκρινολόγο; Κάτι ανάλογο.

Το ιδανικό θα μου πεις είναι να τους πείσεις ότι δεν χρειάζεται να κάνουν εξετάσεις κάθε τόσο. Δυστυχώς δεν είναι εφικτό σε όλους!

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑς πάρουμε το εξής υποθετικό παράδειγμα : έρχεται ασθενής με αναφερόμενη ολιγουρία και εργαστηριακές εξετάσεις προ εβδομάδος, που εμφανίσθηκε το πρόβλημα. Πότε θα ξεκλειδώσει το ΑΜΚΑ του ένας από τους 50 συναδέλφους που θα επιφορτιστούν με το έργο?

--- Τέλος παράθεσης ---
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚι εγώ σκεφτόμουν κάποια σενάρια. Μάλλον το πιο πιθανό είναι να κλειδωθούν τα ΑΜΚΑ για κάποιες συγκεκριμένες εξετάσεις είτε βάσει διαγνωστικού πρωτοκόλου (π.χ. DEXA, λιπίδια)...

--- Τέλος παράθεσης ---
  Η άποψη μου, επειδή τα πρωτόκολλα (και το κλείδωμα) πρέπει να έχουν και κάποια ελαστικότητα (λόγω έκτακτων περιπτώσεων) όταν θέλει ο ιατρός κάποια εξέταση (παρακάμπτοντας το κλείδωμα) να κάνει καλή επεξήγηση του παραπεμπτικού και του λόγου επανάληψης και να εισάγει το παραπεμπτικό προς online έλεγχο απο τους 50 (μελοντικούς ελεγκτές) συναδέρφους. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα έχουν υπερβολική δουλειά (κανείς μας δεν θα γράφει έκθεση ιδεών-αιτιολόγησης για "ψύλλου πήδημα"). Εξάλλου τα ελεγχόμενα αυτά παραπεμπτικά θα καταγράφονται...
   Συμφωνώ ότι στην τελική μπορεί να βοηθήσει λίγο τους Μ/Β να πάρουν ρευστό...

md:

Το ιδανικό θα μου πεις είναι να τους πείσεις ότι δεν χρειάζεται να κάνουν εξετάσεις κάθε τόσο. Δυστυχώς δεν είναι εφικτό σε όλους!
[/quote]
Σε αυτους που δεν ειναι εφικτο τους παραπεμπεις στην καταλληλη ειδικοτητα-και οι ψυχιατροι εχουν ψυχη ;)

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση