ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε ιατρικά θέματα

Καθορισμός προτεραιοτήτων στον Τομέα της Υγείας.

<< < (2/3) > >>

Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος Και εγώ όντας Ιατρός, στραμπούλιξα το πόδι μου ένα Σαββατόβραδο στην Στοκχόλμη και περίμενα στα ΤΕΠ 12 ώρες με το ρολόι.

--- Τέλος παράθεσης ---
Αργύρη, αυτή ήταν η μοναδική σου επιλογή ώστε να λάβεις ιατρική περίθαλψη; Δεν υπήρχε κάτι πιο πρωτοβάθμιο με ακτινολογική υποστήριξη κλπ;

--- Τέλος παράθεσης ---

Θα γινόταν και να πάω σε Κέντρο Υγείας την Κυριακή το πρωί (μεταξύ 23.00 και 08.00 είναι στις περισσότερες πόλεις κλειστά τα Κέντρα Υγείας) αλλά μετά ο Γενικός Ιατρός θα με έστελνε μάλλον για ακτινογραφία σε Νοσοκομείο οπότε επειδή έμενα δίπλα στο Νοσοκομείο επέλεξα να πληρώσω κάτι παραπάνω και να πάω κατευθείαν στο Νοσοκομείο. Αν θυμάμαι καλά αν πήγαινες στο Κέντρο Υγείας πλήρωνες 100 κορώνες  (= 10 ευρώ) ενώ αν πήγαινες κατευθείαν στο Νοσοκομείο 250  κορώνες (= 25 ευρώ).

Gatekeeper:
Πληρώνεις για να επισκεφτείς γιατρό ;
Τι γατάκια που είναι οι Σουηδοί !!
Δεν βλέπουν εμάς στο τσάμπα όλα ...

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος.... Και εγώ όντας Ιατρός, στραμπούλιξα το πόδι μου ένα Σαββατόβραδο στην Στοκχόλμη και περίμενα στα ΤΕΠ 12 ώρες με το ρολόι. ...

--- Τέλος παράθεσης ---
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος.... αλλά μετά ο Γενικός Ιατρός θα με έστελνε μάλλον για ακτινογραφία σε Νοσοκομείο ...

--- Τέλος παράθεσης ---
   Χεχε, επειδή αναφέρθηκε η ειδικότητα μου....
    Ποιος ο λόγος της ακτινογραφίας; Εύλογη απάντηση η υποψία κατάγματος. Αν όμως υπήρχε κάταγμα η αντιμετώπιση (ειδικά αν χρειάζεται επέμβαση) πρέπει να είναι γρήγορη πριν "πρηστεί" περισσότερο κάνοντας δυσκολότερο το χειρουργείο και αυξάνοντας τη νοσηλεία (συχνά αναγκάζεσαι να καθυστερήσεις μια βδομάδα το χειρουργείο). Οπότε μια εκτίμηση τις πρώτες ώρες είναι απαραίτητη.
    Ποιος κάνει την εκτίμηση. Αν είναι ορθοπαιδικός να υποθέσω ότι είχε πολλή δουλειά (με σοβαρότερα κατάγματα) ή κάποιο χειρουργείο. Τότε δεν θα έπρεπε να γίνει κάποιος προέλεγχος απο όποιον σχετικό (έστω και νοσηλευτή) και να δοθεί ένας ακτινολογικός έλεγχος; Υποψιαζόμαστε κάταγμα όπως προανέφερα που μπορεί να χρειαστεί χειρουργείο.
    Αν αυτός που θα εκτιμήσει δεν είναι ορθοπαιδικός (είναι ΓΙ) τότε γιατί πήγατε στο νοσοκομείο; Στην περίπτωση σας ειδικά δεν είναι γραφειοκρατικό και χάσιμο χρόνου (πολύτιμου) να περιμένεις για κάτι που το ξέρεις ήδη;
    Νομίζω ότι οι 12 ώρες είναι πραγματικά πολλές από κάθε άποψη.

GirousisN:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Προφανώς πουθενά δεν είναι όλα ρόδινα....

schumifer:
Βλέπω τον τελευταίο καιρό τα επείγοντα από τη μέσα μεριά (επέστρεψα στα θρανία, ξεκίνησα ειδικότητα ξανά!, επείγουσα ιατρική)
Όπως λέει ο Αργύρης, εδώ η προτεραιότητα δεν επιδέχεται τσαμπουκά/αντιγνωμίας/γκρίνιας.
Ο Αργύρης όπως και κάθε ένας στη θέση του είχε κριθεί από νοσηλευτή πιθανόν ο οποίος έκρινε ότι δε συνέτρεχε λόγος να στείλει ακτινογραφία. Σε υποψία του νοσηλευτή ο ασθενής πάει για ακτινογραφία έτσι ώστε όταν φτάσει να δει ορθοπεδικό να είναι έτοιμη η απάντηση. Για τη σουηδική πραγματικότητα μπορεί να σε δει ορθοπεδικός ή επειγοντολόγος ή αγροτικός, αν δε η κατάσταση του ασθενούς είναι πολύ καλή και η α/α καλή μπορεί να τον στείλει σπίτι και ο νοσηλευτής (σε απλές περιπτώσεις, όταν υπάρχει πιθανότητα κάκωσης συνδέσμων που να απαιτεί περαιτέρω παρακολούθηση πχ τότε ο νοσηλευτής θα συμβουλεύσει τον ασθενή να περιμένει).

Υπάρχουν μέρες (κυρίως Δευτέρες) που στα επείγοντα γίνεται της κακομοίρας. Από αναμονή ασθενών και ... μήκος λίστας μη εξετασθέντων, γιατί μέσα στο χώρο των επειγόντων επικρατεί ηρεμία και τάξη. 12 ώρες δεν έχω πετύχει ποτέ στην πόλη μου αλλά έχω ακούσει για 5-6ωρα ασθενών που κριθήκανε από νοσηλευτή ως μπλε ( το χρώμα που για τα επείγοντα σημαίνει ότι ο ασθενής ενημερώθηκε ότι δε χρήζει επείγουσας αντιμετώπισης αλλά επέμενε να περιμένει. σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να αδειάσουν πρακτικά τα επείγοντα για να εξεταστεί)

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση