Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
8 Νοεμβρίου 2024, 23:01:56

Αποστολέας Θέμα: Ο επίμονος (δενδρο)κηπουρός  (Αναγνώστηκε 2551 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

20 Δεκεμβρίου 2008, 09:57:02
Αναγνώστηκε 2551 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Μπορεί να υποστηρίζω τον Ολυμπιακό, όμως τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες από όποιον αθλητή γίνονται κι από όποιους πολιτικούς επιδοκιμάζονται και προωθούνται είναι προκλητικές.
Διορισμός του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού Αντώνη Νικοπολίδη σε κενή θέση στο δήμο Κηφισιάς ως «δενδροκηπουρού» κάνοντας χρήση των προνομίων που του έδινε ο νόμος 2725/99 άρθρο 34 παράγραφος 8, ο οποίος αναφέρει ότι «αθλητές που σημειώνουν μια εξαιρετική αγωνιστική διάκριση επιτρέπεται να διορίζονται κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων σε κενές θέσεις φορέων του δημοσίου τομέα».
Κατέθεσε σχετική αίτηση τον Απρίλιο 2005 (μαζί με άλλα παλικάρια του Euro 2004!) και ο διορισμός του έγινε φέτος.
Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος νόμος έχει πλέον καταργηθεί κι έχει αντικατασταθεί από άλλο που περιορίζει τις προϋποθέσεις διακρίσεων για κατά παρέκκλιση διορισμό μόνο σε 1η έως 3η θέση σε θερινούς ή χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες. Όμως τα  «παλικάρια» του Euro 2004 φαίνεται ότι πρόλαβαν και «τρούπωσαν» κάνοντας σχετικές αιτήσεις πριν καταργηθεί ο νόμος.
Λυπάμαι που ο Νικοπολίδης (και όλοι οι άλλοι) με τα συμβόλαια των εκατομμυρίων δεν σκέφτηκαν τουλάχιστον την υστεροφημία τους, αφού όπως φαίνεται δεν σκέφτονται άλλους άνεργους συνανθρώπους τους!

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

« Τελευταία τροποποίηση: 20 Δεκεμβρίου 2008, 10:42:28 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

20 Δεκεμβρίου 2008, 15:40:35
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Ο Αντώνης Νικοπολίδης αναφορικά με τον διορισμό του στον δήμο Κηφισιάς έκανε την ακόλουθη δήλωση...

"Σχετικά με το θέμα που προέκυψε και αφορά το διορισμό μου στο Δημόσιο, θα ήθελα να διευκρινίσω τα εξής:

Το Κράτος δίνει αυτό το δικαίωμα, βάσει νόμου, σε αθλητές σημαντικών διακρίσεων (στη δική μου περίπτωση μετά την κατάκτηση του Euro 2004). Το 2005 έκανα χρήση του δικαιώματός μου, όπως και πολλοί άλλοι συνάδελφοί μου, και χθες δημοσιοποιήθηκε η είδηση του διορισμού μου.

Το να σχολιάζει ο καθένας, με υποτιμητικό κατά τη γνώμη μου τρόπο, το γεγονός ότι έκανα χρήση ενός δικαιώματος που δίνει η Πολιτεία, χωρίς εγώ να έχω απαντήσει εάν θα κάνω αποδεκτό τον διορισμό, είναι τουλάχιστον άδικο.

Με βάση το σχετικό νόμο, έχω δικαίωμα να απαντήσω, θετικά ή αρνητικά, μέσα σε διάστημα δύο μηνών και θα το κάνω όταν εγώ κρίνω, γνωστοποιώντας παράλληλα και τους λόγους της απόφασής μου αυτής."
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

20 Δεκεμβρίου 2008, 16:47:50
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Έκανε χρήση του δικαιώματος που του έδινε ο νόμος! Όπως πολλοί άλλοι. Με γεια τους και χαρά τους!
Τόσοι άλλοι με μικρότερες επιτυχίες (κάτι όγδοες και δέκατες θέσεις σε ευρωπαϊκούς ή μεσογειακούς αγώνες) «τρούπωσαν» στο στρατό ως υπαξιωματικοί (μόνο ο  Πύρρος πρόλαβε και μπήκε ως αξιωματικός) και μετά καμάρωναν με τις στολές τους στις φωτογραφίες. (και μαζί τους καμάρωναν κι όλοι όσοι ήταν μαζί τους στις φωτογραφίες, άσχετα αν μετά τα λάθος πακέτα με την τυροσίνη έκαναν ότι δεν τους ξέρουν).
Ένα ερώτημα που τίθεται βέβαια είναι τι (άλλα) έσοδα έχει ένας επαγγελματίας αρσιβαρίστας σε σύγκριση με έναν καταξιωμένο (όπως ήταν οι παίκτες της Εθνικής) ποδοσφαιριστή. Ο νόμος, δυστυχώς, δεν προέβλεψε κάποιο τέτοιο κριτήριο διαχωρισμού.
Επίσης ο νόμος τον τοποθετεί σε κενή οργανική θέση κι όχι σαν υπεράριθμο άρα στη συγκεκριμένη θέση θα μπορούσε να εργαστεί κάποιος άλλος με λιγότερα ή καθόλου εισοδήματα ίσως.
Ας περιμένουμε λοιπόν την απόφαση του κ. Νικοπολίδη και την αιτιολόγηση της αποδοχής ή όχι του διορισμού του.

28 Δεκεμβρίου 2008, 21:10:41
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Για να δείξουμε ότι ο κ. Νικοπολίδης είναι μόνο μια εξόφθαλμη περίπτωση χρήσης των πλεονεκτημάτων του νόμου αντιγράφω σχετικό απόσπασμα από την εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" 28 Δεκεμβρίου 2008, σελ 45 (δυστυχώς δεν βρήκα δυνατότητα να το παραθέσω σε link)

Περισσότεροι από 350 αθλητές και προπονητές (εν ενεργεία ή βετεράνοι) έχουν διοριστεί στο Δημόσιο, σε κάποιον δήμο, στον Στρατό ή στα Σώματα Ασφαλείας την τελευταία δεκαετία. Πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι αυτό του πρώην μπασκετμπολίστα του ΠΑΟΚ και νυν της Καβάλας Νίκου Κούβελα, γιου του πρώην υπουργού της Ν.Δ. κ. Σωτήρη Κούβελα. Ο αθλητής, με υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ στις 2 Δεκεμβρίου, διορίστηκε σε κενή οργανική θέση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης – και συγκεκριμένα στον κλάδο Διοικητικού - Οικονομικού. Το ερώτημα, βέβαια, που προκύπτει είναι αν ο 35χρονος σήμερα Κούβελας πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου, μια και στην έως τώρα καριέρα του δεν έχει πετύχει κάποια αξιοσημείωτη διάκριση ευρωπαϊκού ή παγκόσμιου επιπέδου. Στο Δημόσιο –και συγκεκριμένα στο Πυροσβεστικό Σώμα- είναι διορισμένοι εδώ και χρόνια δύο ακόμα πρωταθλητές Ευρώπης, ο Μιχάλης Καψής και ο Στέλιος Γιαννακόπουλος (άνευ αποδοχών). Δύο ακόμα χαρακτηριστικές περιπτώσεις διορισμού γνωστών αθλητών του παρελθόντος είναι αυτές των Νίκου Καρούλια (παλιού ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού), Τάσου Μητρόπουλου (παλιού ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού) και Τάκη Λεμονή (παλιού ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού και νυν προπονητή), οι οποίοι υπηρετούν τυπικά στην Ελληνική Αστυνομία...
Oι Ολυμπιονίκες της κωπηλασίας Βασίλης Πολύμερος και Χρύσα Μπισκιτζή δεν θα μπορούσαν να βρίσκονται πιο κοντά στο… στοιχείο τους, μια και υπηρετούν στο Λιμενικό! Από εκεί και πέρα, οι παρακάτω είναι διορισμένοι είτε στο Λιμενικό είτε στην ΕΛ.ΑΣ. είτε στην Πυροσβεστική: Νίκη Ξάνθου, Ολγα Βασδέκη, Κώστας Κουκοδήμος, Κώστας Γκατσιούδης, Aλέξανδρος Τερζιάν (στίβος), Mηνάς Γκέκος, Γιώργος Σκροπολίθας Δημήτρης Κοκολάκης (μπάσκετ), Μάριος Γκιούρδας, Στέλιος Καζάζης, Γιώργος Ντράγκοβιτς, Θοδωρής Χατζηαντωνίου, Στέφανος Πολύζος, Tάσος Τεντζέρης, Mιχάλης Τριανταφυλλίδης, Ευφροσύνη Σφυρή, Βασιλική Καραντάσιου (βόλεϊ), Μπάμπης Χολίδης, Δημήτρης Θανόπουλος, Παναγιώτης Ποικιλίδης (πάλη), Bαγγέλης Πάτρας, Φίλιππος Καϊάφας, Γιάννης Βολτυράκης, Θοδωρής Χατζηθεοδώρου (πόλο), Παναγιώτης Σαλτσίδης (άρση βαρών). Και αυτά είναι το πιο γνωστά ονόματα. Σύμφωνα με τον σχετικό νόμο, όλοι οι αθλητές που έχουν διοριστεί στα Σώματα Ασφαλείας είναι υποχρεωμένο ινα προσέρχονται κανονικά στις υπηρεσίες τους, με εξαίρεση τις περιόδους όπου προετοιμάζονται για Ολυμπιακούς Αγώνες ή παγκόσμια πρωταθλήματα. Το κατά πόσον, βέβαια, το σχετικό γράμμα του νόμου τηρείται με ευλάβεια είναι... αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Στον Δήμο Κηφισιάς, τέλος, είναι διορισμένοι επίσης τόσο ο παλιός μπασκετμπολίστας του Παναθηναϊκού Χρήστος Μυριούνης όσο και η πρώην πρωταθλήτρια της σκοποβολής Αγη Κασούμη.

Ερώτηση προς συνάδελφο Κουναλάκη: Μπορεί να έμαθες τελικά ποιός είναι ο Λεμονής, ήξερες όμως ότι "υπηρετεί"  ;D στην Ελληνική Αστυνομία;
« Τελευταία τροποποίηση: 28 Δεκεμβρίου 2008, 21:30:56 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

Λέξεις κλειδιά: