Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Αποσπάσματα από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο

Θα σωζόταν αν φορούσε ζώνη; Δεν θα μάθουμε ποτέ.

<< < (4/6) > >>

Αρχίατρος:
Κάπου διάβαζα ότι τα αντανακλαστικά μειώνονται ως κι 50% στο 1,5 γρ/λτ αίματος.

Επίσης να έχετε υπόψιν ότι με ένα τέτοιο αμάξι το να πιάσεις τα π.χ 100kmph (υποθετικά μιλώντας, ΔΕΝ ισχυρίζομαι ότι ο συγκεκριμένος το έκανε, αγνοώ τις συνθήκες του ατυχήματος) είναι πραγματικά αστείο, με την 1η πρέπει να είσαι ήδη στα 80kmph, κι τις ταχύτητες ΔΕΝ τις αισθάνεσαι.

Έχω εμπειρία (ως συνοδηγός) σε αυτοκίνητα 170 μέχρι 300 ίππων, ήδη σε ένα σύγχρονο τουρμπάτο 170άρι hatchback τα 80kmph είναι σαν να πηγαίνεις με... 40 με ένα παλαιότερο ή μικρότερης ισχύος αμάξι, οπότε καταλαβαίνει κανείς πόση αυτοπειθαρχία απαιτείται για πας συνετά στους άθλιους ελληνικούς δρόμους με ένα τόσο δυνατό αυτοκίνητο.

Μεγαλωμένος με τους 4Τ, θυμάμαι άρθρα που τόνιζαν ότι τα πολύ δυνατά αυτοκίνητα απαιτούν είτε ειδικές ικανότητες που οι περισσότεροι καθημερινοί οδηγοί δεν έχουμε (καθώς δεν τρέχουμε σε αγώνες), είτε να έχεις μεγαλώσει με αυτά, δλδ γόνοι πλουσίων οικογενειών που τα έχουν από μικροί και προφανώς τα γνωρίζουν.

Νομίζω δεν είναι πρόβλημα, όταν κάποιος πίνει, να παίρνει ταξί (ειδικά στην συγκεκριμένη περίπτωση θα μπορούσε να τον περιμένει όχι ένας απλός ταρίφας αλλά limo με σοφέρ!), είτε να οδηγεί αυτός που δεν έχει πιεί.
Το τελευταίο δεν είναι τόσο τραγικό όσο ακούγεται, εμείς π.χ το κάνουμε στην παρέα μου, αποφασίζεται ποιός δεν θα πιεί, κι αυτός οδηγεί τους υπόλοιπους...

Αυτα όταν μιλάμε για διασκέδαση, ο συνάδελφος που σκοτώθηκε στην Ηλεία προερχόμενος από εφημερία δυστυχώς δεν είχε την πολυτέλεια της επιλογής.

Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚάπου διάβαζα ότι τα αντανακλαστικά μειώνονται ως κι 50% στο 1,5 γρ/λτ αίματος.

--- Τέλος παράθεσης ---

Εξαρτάται μάλλον από άτομο σε άτομο αλλά ίσως σε μερικούς τα αντανακλαστικά να μειώνονται ακόμη περισσότερο.

Θυμάμαι όταν έκανα το μάθημα της Ιατροδικαστικής στο Lund που ένας Ιατροδικαστής που μας έκανε μάθημα, μας έλεγε πως μια φορά που αισθανόταν εντελώς μεθυσμένος φύσηξε επίτηδες σε ένα ειδικό μηχάνημα που μετρά πόσο αλκοόλ έχει κανείς στο αίμα, και το μηχάνημα δεν έδειξε ούτε καν 1,0 γρ/λτ αίματος, παρόλο που ο ίδιος αισθανόταν ότι είναι τύφλα.

Αρχίατρος:
Btw, αν πιαστεί στις ΗΠΑ γιατρός να είναι Driving under the influence (DUI) έχει σοβαρό θέμα με την δουλειά του και την άδεια του.

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Αυτα όταν μιλάμε για διασκέδαση, ο συνάδελφος που σκοτώθηκε στην Ηλεία προερχόμενος από εφημερία δυστυχώς δεν είχε την πολυτέλεια της επιλογής.

--- Τέλος παράθεσης ---

Έχω κάνει δεκάδες φορές την απόσταση Αλεξανδρούπολη - Ξάνθη (περίπου 100km) μετά από εφημερία, και ξέρω καλά ότι θα μπορούσα να μη ζω.
Και καλά εγώ, ήταν επιλογή μου να μένω αλλού. Υπάρχουν συνάδελφοι που στην παρούσα φάση μετακινούνται για να κάνουν το ίδιο προκειμένου να καλύψουν ανάγκες (Νοσοκομείο Έβρου ---> Νοσοκομείο Ξάνθης). Αναρρωτιέμαι σε περίπτωση παρόμοιου - απευκταίου - συμβάντος, δε θα έχει κανένας ευθύνη;

Argirios Argiriou:
Στην αρχή είπαν ότι η τοξικολογική έδειξε 1,5γρ/λτ αίματος, πολλαπλάσια της μέγιστης επιτρεπόμενης που είναι 0,5 γρ/λτ αίματος.

Τα πράγματα όμως φαίνεται ότι ήταν πολύ χειρότερα:

02/04/2016

Ιατροδικαστής για Παντελίδη: «Άλλο ένα ποτό και θα πέθαινε»

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τις τοξολογικές εξετάσεις, ο άτυχος 32χρονος είχε καταναλώσει πάνω από 11-12 "δυνατά" ποτά, δηλαδή πάνω από ένα μπουκάλι.

Η τιμή των 2,72 γραμμαρίων αλκοόλ ανά λίτρο αίματος (περιλαμβάνει και τις ιστολογικές εξετάσεις, που ήταν 1,5 γρ) θεωρείται από τις υψηλότερες, αφού, σύμφωνα με τους ειδικούς, στα 3 γραμμάρια ανά λίτρο προκαλείται αδρανοποίηση του αναπνευστικού και επέρχεται ο θάνατος.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση