Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα
Πάρος: Το μπάχαλο του Κ.Υ. και η απαξίωση της ΠΦΥ & της ειδικότητας
Δημήτρης Μακρέας:
Η τελευταία επισήμανση του Δ.Μιχάλη μου δίνει την ευκαιρία να πω για άλλη μια φορά ότι έχει έρθει ο καιρός να αναζητήσουμε τον τρόπο με τον οποίο η πλούσια ατομική εμπειρία θα γίνει συλλογικό κεκτημένο.Πιστεύω ότι οι γενικοί γιατροί που έχουν συνειδητά επιλέξει την ειδικότητα είναι αρκετοί.Αυτό που μας δυσκολεύει είναι ότι αρκούμαστε να κάνουμε σόλο καριέρα και να επαναπαυόμαστε στην ατομική μας στάση.Από τη συμμετοχή μου στο φόρουμ έχω αποκομίσει αρκετά αντιφατικά μυνήματα.Από τη μία διακρίνω μια τεράστια δίψα να μοιραστούμε πράγματα ,από την άλλη δεν ξέρουμε πως να το κάνουμε.Λίγο ο εθισμός στη μοναξιά ,λίγο η αδυναμία να μοιραστούμε και να εκθέσουμε τις ανεπάρκειές μας ,λίγο ο εγωισμός μας κάπου μας κολλάει.Άραγε πως γίνεται ένας Γ.Ι. να είναι επαρκής με αυτή την εκπαίδευση και σε συνθήκες ουσιαστικής ανυπαρξίας ΠΦΥ? Ας αναζητήσουμε με επιμονή και υπομονή τον τρόπο να ενώσουμε μικρές μας δυνάμεις και να σχεδιάσουμε κοινές δράσεις και θα βγούμε στον αφρό.Βασική προυπόθεση είναι να έχουμε το θάρρος να εκτεθούμε.
Έχω κάποιες συγκεκριμένες ιδέες σε σχέση με αυτά που γράφω τις οποίες αν υπάρχει ενδιαφέρον θα καταθέσω σύντομα.
Αγωνιστική Παρέμβαση:
Νομίζουμε ότι πρέπει να ανοίξει μια νέα ενότητα στο φόρουμ με υποενότητες που θα περιλαμβάνουν και προτάσεις.Η άποψη του κ.Μακρέα ακούγεται ενδιαφέρουσα , αρκεί να γίνει πιο συγκεκριμένη.
Για να δημιουργήσουμε μια αρχή επισυνάπτουμε τρία στοιχεία (στην ουσία τρεις πίνακες), αν δεν τα έχετε υπόψη σας.
α) Στο πρώτο πίνακα φαίνεται η κατανομή των γιατρών στα ΚΥ της χώρας μας ανά ειδικότητα.
β) Στο δεύτερο πίνακα έχουμε τη κάλυψη των συστημένων θέσεων(ποσοστιαία κάλυψη οργανογράμματος) ιατρικού και λοιπού προσωπικού στα ΚΥ της χώρας ανά περιφέρεια.
γ)Στο τρίτο πίνακα έχουμε στοιχεία χρήσης πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας στο σύνολο της χώρας (δημοσκοπική έρευνα)
ΥΓ .Τα στοιχεία προέρχονται από την εργασία του Γιάννη Τούντα και των συνεργατών του με θέμα: Οι υπηρεσίες Υγείας στην Ελλάδα 1996-2006
deleteduser:
Επανέρχομαι σε ένα θέμα που άνοιξα και εν συνεχεία "έχασα" τη συνέχειά του. Το ξαναθυμήθηκα μετά από χτεσινό απειλητικό τηλέφωνο που έλαβα Ευτυχώς ξέρω ότι είμαι ακόμη επιθυμητός από αρκετούς στο νησί οπότε ελπίζω το καλοκαίρι να γνωρίσω στο flone το καλύτερο μαγαζί για φαγητό στο νησί: την Χαρούλα στη Μάρπησσα
Ας επανέλθω στο θέμα. Χαίρομαι που η συζήτηση πήρε τέτοια τροπή. Και νομίζω ότι οφείλουμε να την προχωρήσουμε σε βάθος για να αυτοοριστούμε ως ειδικότητα και να ορίσουμε μια Π.Φ.Υ. στις πραγματικές Ελληνικές συνθήκες. Με τη μικρότερη όλων εμπειρία τολμώ να πω ότι όσα πραναφέρθηκαν συμπίπτουν και με τη δική μου αίσθηση. Αναμένω τις προτάσεις του φίλου Μακρέα.
Υ.Γ. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων:
Διορθώνω: ο καρδιολόγος δεν έφυγε για προσωπαγή θέση αλλά για θέση που είχε καταλάβει πριν έρθει στην Πάρο.
Προφανώς και δεν αναφέρομαι στο σύνολο των ειδικών του Κ.Υ. Κάποιοι έχουν και θα έχουν για πάντα τον σεβασμό και την αγάπη μου.
flone:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςLoggovardion Hospital of Paros
--- Τέλος παράθεσης ---
29 Μαΐου ο θεμέλιος λίθος του Νοσοκομείου Πάρου
Και το όνομα αυτού: «Νοσοκομείο Πάρου, Ζωοδόχος Πηγή». Το blog του «Παριανού Τύπου» σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, σας αποκαλύπτει το όνομα του νέου νοσοκομείου του νησιού μας.Η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει τις επόμενες ημέρες.Να θυμίσουμε ότι την παραχώρηση του ακινήτου, που θα κτιστεί το νέο νοσοκομείο, έκανε η «Ανδρική μονή Ζωοδόχου Πηγής Λογγοβάρδας Πάρου».
Το παραπάνω κείμενο δημοσιεύτηκε στο blog του "Παριανού Τύπου" στις 17 Απριλίου.
Σήμερα έγινε γνωστό, από τον ραδιοφωνικό σταθμό "ΗΧΩ FM 102,1", ότι το απόγευμα της Παρασκευής 29 Μαΐου 2009 ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δημήτρης Αβραμόπουλος θα θεμελιώσει το "Νοσοκομείο Πάρου, Ζωοδόχος Πηγή".
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
flone:
"Λογγοβάρδειο" τελικά η ονομασία, επιβεβαιώνεται το αποκλειστικό ρεπορτάζ του pfy.gr ;)
Όσο για τη "θεμελίωση", τελικά ήταν υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ ΥΥΚΑ και Ιεράς Μονής.
"Λογγοβάρδειο νοσοκομείο Πάρου-Αντιπάρου": "Σε 2,5 μήνες ο θεμέλιος λίθος, έτοιμο σε δυο χρόνια, το αργότερο, από σήμερα" (Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος)
Τα σχέδια του νέου "Λογγοβάρδειου νοσοκομείου Πάρου-Αντιπάρου" (Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος)
Ωραία σκηνή: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση