ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε ιατρικά θέματα

Αντιφλεγμονώδη δισκία ή αντιφλεγμονώδεις κρέμες για την χρόνια γοναλγία;

<< < (2/3) > >>

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδοςαντιφλεγμωνώδη κρέμα (τζελ για την ακρίβεια) που γράφει ότι «χορηγείται με ιατρική συνταγή»

--- Τέλος παράθεσης ---

Α χα. Τόσο απλό ήταν. Αναμένεται να ακολουθήσουν το παράδειγμα και τα υπόλοιπα σκευάσματα της κατηγορίας, μέχρι να βγει νέα εγκύκλιος που όμως πάλι θα αφήνει παραθυράκια και ούτω καθ' εξής, σε (ανα)δουλειά να (μη) βρισκόμαστε.

Σας ευχαριστώ για την (άμεση και διαφωτιστική) ανταπόκριση σας.

Argirios Argiriou:
Στο ΙΚΑ Καβάλας μας επιτρέπουν να συνταγογραφούμε την αλοιφή Voltaren αλλά ζητούν γνωμάτευση από τον συνταγογραφούντα ότι είναι απαραίτητο φάρμακο.

kefalidisg:
  Βασικά εγώ γράφω οποιδήποτε κρέμα ή gel  και σε όλες τις ασφάλειες, επισυνάπτοντας ένα χαρτάκι που γράφει ότι ο ασθενής χρήζει αγωγής με το τάδε σκεύασμα και τα φαρμακεία τα χορηγεί χωρίς πρόβλημα!!!

EzeΤΡΟΛ:
Γιασασίν και γιαχαραντάν του πάνσοφου του μόρτη από το Υπουργείο που το σκέφτηκε όλο αυτό, δηλαδή να βγάλει μια εγκύκλιο που να καταργεί τις αλοιφές μεν αλλά να αφήνει ένα παραθυράκι δε, ότι δηλαδή αν ο γιατρός γράψει μια "γνωμάτευση" που να λέει ότι είναι η αλοιφή είναι και καλά "αναντικατάστατη", να καλύπτεται από το Ταμείο.

Και στη Χώρα των Ελ η κατανάλωση αλοιφών συνεχίστηκε απρόσκοπτα... Και γέμισαν οι πάγκοι των Φαρμακείων με "γνωματεύσεις αναντικατάστατου"... Και όλο και πιό συχνά, σε όλο και περισσότερα μέρη της Χώρας, στο τέλος της ημέρας, ακουγόταν στο τηλέφωνο o διάλογος:
(Φαρμακοποιός) : Γιατρέ, καλά που σε πρόλαβα. Πάλι αφηρημένος ήσουν. Πιάσε μου 14 αναντικατάστατα για Βολταρέν και 8 για Νταφλόν! Και πού ΄σαι: Του Νταφλόν να γράφουν αιμορροϊδοπάθεια, αλλιώς δεν περνάνε!
(ιατρός): Έφτασεεεε... (κλείνει το τηλέφωνο) Αναντικατάστατα, ε; Μy nuts you'll catch!!   

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Να επισημάνω ότι η εγκύκλιος γράφει ότι δεν δικαιολογούνται ενδείξεις (κι επομένως τα σκευάσματα που αφορούν τις συγκεκριμένες ενδείξεις). Αναφέρει ότι τα συγκεκριμένα σκευάσματα μπορούν να δικαιολογηθούν σε άλλες, μη «απαγορευμένες», ενδείξεις αρκεί οι συγκεκριμένες ενδείξεις να περιλαμβάνονται στις εγκεκριμένες ενδείξεις του σκευάσματος.
Που θέλω να καταλήξω; Η ένδειξη «αιμορροϊδοπάθεια» για το Daflon δεν μπορεί να δικαιολογηθεί γιατί πολύ απλά η συγκεκριμένη ένδειξη δεν περιλαμβάνεται στις εγκεκριμένες ενδείξεις του σκευάσματος. Διαβάστε το περίφημο «χαρτάκι» που περιέχεται στη συσκευασία και θα δείτε ότι στις ενδείξεις αναφέρει τη φράση που θα ζήλευε κι ο Υπουργός μας ως προς την «σαφήνεια» της: «Δυνητικά αποτελεσματικό ως βοηθητικό στην αντιμετώπιση των πιθανών επιπλοκών της φλεβικής ανεπάρκειας των κάτω άκρων». Μόνο αυτό! Άρα ένδειξη για αιμορροϊδοπάθεια γιόκ.
Αγαπητέ Διακομιστή, στη θέση σου θα επεσήμανα το συγκεκριμένο λεπτό σημείο στους φαρμακοποιούς. Είμαι σίγουρος ότι αν έθιγες κάποια «λεφτά» αισθήματα λέγοντας ότι σε ένα πιθανό έλεγχο δεν θα αποζημιωθούν για τις συνταγές κι ενδεχομένως να υποστούν και κυρώσεις, θα τους έβαζες σε μεγάλο προβληματισμό.

Διαφορετικά καλούμαστε να «σκαρφιζόμαστε» ανύπαρκτες «μη απαγορευμένες» ενδείξεις για φάρμακα, για να τα δικαιολογήσουν τα ταμεία.
Χαρακτηριστική περίπτωση αντιπροσώπου σκευάσματος για στυτική δυσλειτουργία που προσπαθούσε να με πείσει για ύπαρξη «παραθυρακιού» για τη συνταγογράφησή του, λέγοντας μου να γράφω ως ένδειξη "σακχαρώδης διαβήτης", "δυσλιπιδαιμία" όχι όμως τις απαγορευμένες λέξεις «στυτική δυσλειτουργία», αναφέροντας μου ότι μ’ αυτό τον τρόπο τα ταμεία αποζημιώνουν κανονικά!

Δηλαδή θα μπορώ σε μια συνταγή να γράφω
Πάθηση: Σακχαρώδης διαβήτης, δερματίτιδα.
κι από κάτω να γράψω ένα σκεύασμα για τη στυτική δυσλειτουργία και μια αντιφλεγμονώδη κρέμα και να εκτελεστεί αφού δεν αναφέρονται «απαγορευμένες» ενδείξεις;
Ήμαρτον (που λέει κι ο Γεωργίου…)

Ερώτηση προς το συνάδελφο Αργύρη: τι το ξεχωριστό έχει η αλοιφή Voltaren και επιτρέπουν την συνταγογράφησή της ως "απαραίτητη" στο ΙΚΑ Καβάλας; Το ίδιο ισχύει και για όλες τις άλλες αντιφλεγμονώδεις κρέμες ή μόνο η κρέμα με το "μπαρμπαδάκι" έχει μπάρμπα στην Κορώνη; (στην Καβάλα για την ακρίβεια)

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση