ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε ιατρικά θέματα

Από τα μαθήματα Νευρολογίας στο ΓΝΦ

<< < (3/11) > >>

Harper:
1.αν η Αγγελική δεν είχε γεννήσει θα έλεγα πως ειχε εκλαμψία.Βέβαια ο τοκετός είναι και η οριστική θεραπεία αυτής οπότε δε μου κάνει.Μπορεί να είχε  σύνδρομο HELLP.Δεν αποκλείω κάποια θρομβωτική κατάσταση ειδικά λόγω προηγουμένων αποβολών και ίσως κάποιο αντιφωσφολιπιδαιμικό σύνδρομο.Θα περίμενα να περάσει η μεθακριτική φάση,θα την εξέταζα νευρολογικά και θα έβλεπα.
ΥΓ:δεν ξέρω αν κολλάει και καμμία εμβολή αμνιακού...

2.φαίνεται να κάνει ημικρανίες.Θα της έλεγα απλά να μην πάρει αντισυληπτικά τα επόμενα χρόναι (ως triger factors)

Δημήτρης Μακρέας:
Αυτό που λες για τον τοκετό είναι έτσι . Νομίζω όμως ότι ο τοκετός παρότι αποτελεί το κομβικό σημειο της θεραπείας δεν αποκλείει την εκλαμψία.Πάντως δεν είμαι σίγουρος.Η εμπειρία μου είναι ανύπαρκτη. Η κλινική εικόνα ταιριάζει.

Δ. Κουναλάκης:
Μήπως έχουμε καμια εγκεφαλική αιμορραγία μετά από ένα εργώδη φυσιολογικό τοκετό;

Α) να εξετάσει αμέσως ούρα για πρωτεϊνουρία
Μάλλον δεν θα βοηθούσε
Β) να δώσει Epanutin ή Depakine i.v.
Εφόσον δεν κάνει status, δεν έχει ιστορικό, δεν έχουμε ακόμη μια αιτία, μπορεί να θηλάζει, θα το άφηνα μονο σε επανάληψη των κρίσεων
Γ) να δώσει θειικό μαγνήσιο i.v. χωρίς να περιμένει αποτελέσματα εξετάσεων
Αυτό δεν έχω καταλάβει την λογική του;
Δ) να ζητήσει επειγόντως οφθαλμολογική εξέταση
Αυτό θα μπορούσε να μας δείξει εάν υπάρχει αυξημένη ενδοκράνια πίεση αλλά στην κατάσταση που βρίσκεται τι οφθαλμολογική εξέταση μπορείς να κάνεις;
Ε) να σας ειδοποιήσει όταν συνέλθει η Αγγελική από τη μετακριτική φάση για να την εξετάσετε νευρολογικά
Αυτό είναι μια καλή ιδέα, αλλά γιατί δεν κάνουμε και μια CT εγκεφάλου εάν έχουμε την δυνατότητα όσο είναι ακόμη ήσυχη; Ίσως βέβαια να είναι λίγο νωρίς ακόμη...

Για την κατερίνα, εκτός των αντισυλληπτικών ίσως θα έπρεπε να βρει και κάποιο ποιο "συναισθηματικό" γκόμενο...

flone:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΓ) να δώσει θειικό μαγνήσιο i.v. χωρίς να περιμένει αποτελέσματα εξετάσεων
Αυτό δεν έχω καταλάβει την λογική του;

Για την κατερίνα, εκτός των αντισυλληπτικών ίσως θα έπρεπε να βρει και κάποιο ποιο "συναισθηματικό" γκόμενο...

--- Τέλος παράθεσης ---

Intravenous magnesium sulfate is indicated for immediate control of life-threatening convulsions in the treatment of severe toxemias (pre-eclampsia and eclampsia) of pregnancy and in the treatment of acute nephritis in children.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

References 1. The Eclampsia Trial Collaborative Group. Which anticonvulsant for women with eclampsia? Evidence from the Collaborative Eclampsia Trial. Lancet 345, 1455-1463. 1995.2. Duley L and Henderson-Smart D. Magnesium sulphate versus diazepam for eclampsia. The Cochrane Database of Systematic Reviews 4 [CD000127. DOI: 10.1002/14651858.CD000127]. 2003.

Δεν φαίνεται πάντως να του αξίζει του ανθρώπου τέτοια...πεθερά!

Δ. Κουναλάκης:
Άρα μιλάμε για εκλαμψία μετά τον τοκετό; Δεν περίμενα να συμβεί 2 μέρες μετά, διάβασα όμως ότι μπορεί να συμβεί μέχρι και 10 ημέρες μετά.
Άρα έχουμε περισσότερες των μια απαντήσεων σωστές;

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση