Γενικά > Νομικά θέματα

Ο χρόνος του αγροτικού μετράει ως προυπηρεσία για την βαθμολογική αναβάθμιση.

<< < (6/7) > >>

Όμηρος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕυχαριστώ για τις πληροφορίες. Το εκτιμώ πολύ.

1. Και πάλι όμως, το να μπορείς από επικουρικός να γίνεις διευθυντής σε ηλικία 35 ετών (π.χ. ιδανικά σε ηλικία 24 ετών τελειώνεις την ιατρική, μέχρι 31 τελειώνεις την ειδικότητα-αναλόγως πόσα έτη θέλει η ειδικότητά σου- μετά κάνεις μια 4ετία εργασίας ως ειδικός και είσαι "ως προς τις τυπικές προϋποθέσεις" έτοιμος να γίνεις διευθυντής). Αντιλαμβάνομαι πλήρως ότι πρόκειται για κάτι που είναι στατιστικά δύσκολο να συμβεί (θα τελειώσεις την ιατρική στην ώρα σου; δεν θα έχεις λίγη αναμονή στην ειδικότητα; μετά θα βρεις αμέσως θέση ως ειδικός για να αρχίσεις να γράφεις προϋπηρεσία; κλπ κλπ πολλά "ΑΝ"), αλλά δεν παύει να είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή η "θεωρητική πιθανότητα" να είσαι διευθυντής σε ηλικία 35 ετών. Έτσι ήταν πάντα τα πράγματα ή κάτι άλλαξε τα τελευταία χρόνια και προέκυψε αυτό;

2. Επίσης ενδιαφέρον είναι αυτό που έγραψες: "Να θυμίσω ότι εάν υπηρετεί κάποιος στο ΕΣΥ δεν μπορεί να διεκδικήσει άλλη θέση παρά μόνο αν παραιτηθεί, εκτός αν πρόκειται για θέση Διευθυντή." Δηλαδή (εφόσον έχεις συμπληρώσει 4ετία προϋπηρεσίας) μπορείς να κάνεις non-stop αιτήσεις για να διεκδικείς διευθυντικές θέσεις, και ταυτόχρονα να διατηρείς την υπάρχουσα θέση σου ως επιμελητής Β' ή Α' χωρίς ανάγκη να έχεις πρώτα παραιτηθεί; Και είναι νομιμότατο αυτό είπες;

Ευχαριστώ

--- Τέλος παράθεσης ---
1. Από την γέννηση του ΕΣΥ υπήρχε η δυνατότητα να γίνει κάποιος Διευθυντής σε νεαρή ηλικία. Απλά όπως καταλαβαίνεις, αυτό συνέβαινε σε περιοχές άγονες και απομακρυσμένες, λειτουργώντας ως κίνητρο για να βρεθεί κάποιος γιατρός! Και σήμερα υπάρχουν τέτοιες θέσεις Διευθυντή αζήτητες. Πρόσφατα αποτελέσματα προκήρυξης του 2018 που περιλάμβαναν μεταξύ άλλων θέση Διευθυντή Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας σε Αμοργό, Ίο και Μήλο είχαν αντίστοιχα 1,0 και 1 τελικό υποψήφιο... (σελίδες 12,13 και 14 του pdf)
 Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Πρακτικά δηλαδή,όποιος ενδιαφερόταν για τη θέση και είχε τα τυπικά προσόντα (αντίστοιχο τίτλο ειδικότητας και προϋπηρεσία), την έπαιρνε.....
2. Είναι νόμιμο να κάνεις όσες αιτήσεις θέλεις για θέση Διευθυντή ενόσω είσαι επιμελητής Β΄ή Α' .Μη νομίζεις ότι κάθε τρεις και λίγο προκηρύσσονται θέσεις στο ΕΣΥ. Φυσικά το λογικό είναι να διεκδικείς θέσεις που έχεις πιθανότητες να καταλάβεις.
Και για πρωθυπουργός μπορείς να βάλεις υποψηφιότητα ως Έλληνας πολίτης αλλά επειδή ξέρεις ότι δεν θα βγεις, δεν βάζεις!

dinaras:
Σωστ ος
Όμηρ ος
Γενικ ος
Ιατρ ος

Καλό; Απλά έτσι μου ήρθε γιατί είναι ενδιαφέρουσα φωνολογική σύμπτωση.
Ευχαριστώ

timex:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος2. Επίσης ενδιαφέρον είναι αυτό που έγραψες: "Να θυμίσω ότι εάν υπηρετεί κάποιος στο ΕΣΥ δεν μπορεί να διεκδικήσει άλλη θέση παρά μόνο αν παραιτηθεί, εκτός αν πρόκειται για θέση Διευθυντή." Δηλαδή (εφόσον έχεις συμπληρώσει 4ετία προϋπηρεσίας) μπορείς να κάνεις non-stop αιτήσεις για να διεκδικείς διευθυντικές θέσεις, και ταυτόχρονα να διατηρείς την υπάρχουσα θέση σου ως επιμελητής Β' ή Α' χωρίς ανάγκη να έχεις πρώτα παραιτηθεί; Και είναι νομιμότατο αυτό είπες;

Ευχαριστώ

--- Τέλος παράθεσης ---

Εγώ ξέρω ότι αν υπηρετεί κάποιος στο ΕΣΥ μπορεί να διεκδικήσει άλλη θέση-θέση διευθυντού χωρίς να παραιτηθεί, μόνο αν έχει το βαθμό του διευθυντή για 5,5 ή 6,5 χρόνια. Δε θυμάμαι ακριβώς.

Μπορεί κάποιος που ξέρει σίγουρα να μας πει και να μας πει και τον νόμο που το αναφέρει;

GirousisN:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος2. Επίσης ενδιαφέρον είναι αυτό που έγραψες: "Να θυμίσω ότι εάν υπηρετεί κάποιος στο ΕΣΥ δεν μπορεί να διεκδικήσει άλλη θέση παρά μόνο αν παραιτηθεί, εκτός αν πρόκειται για θέση Διευθυντή." Δηλαδή (εφόσον έχεις συμπληρώσει 4ετία προϋπηρεσίας) μπορείς να κάνεις non-stop αιτήσεις για να διεκδικείς διευθυντικές θέσεις, και ταυτόχρονα να διατηρείς την υπάρχουσα θέση σου ως επιμελητής Β' ή Α' χωρίς ανάγκη να έχεις πρώτα παραιτηθεί; Και είναι νομιμότατο αυτό είπες;
Ευχαριστώ

--- Τέλος παράθεσης ---
Εγώ ξέρω ότι αν υπηρετεί κάποιος στο ΕΣΥ μπορεί να διεκδικήσει άλλη θέση-θέση διευθυντού χωρίς να παραιτηθεί, μόνο αν έχει το βαθμό του διευθυντή για 5,5 ή 6,5 χρόνια. Δε θυμάμαι ακριβώς.
Μπορεί κάποιος που ξέρει σίγουρα να μας πει και να μας πει και τον νόμο που το αναφέρει;

--- Τέλος παράθεσης ---

ΝΟΜΟΣ 3754/2009 - ΦΕΚ 43/Α'/11.3.2009
ΑΡΘΡΟ 4
Οι κατέχοντες το βαθμό του Διευθυντή δεν δύνανται να διεκδικήσουν άλλη θέση, αν δεν παρέλθει εξαετία από τη λήψη του βαθμού.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

ΝΟΜΟΣ 4368/2016
Σε θέσεις ειδικευμένων ιατρών Ε.Σ.Υ. που προκηρύσσονται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2017, δεν μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα ιατροί που υπηρετούν σε άλλη θέση ειδικευμένου ιατρού Ε.Σ.Υ., εκτός εάν παραιτηθούν από τη θέση που κατέχουν μέχρι τη λήξη προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών της εκάστοτε προκήρυξης.
Αυτό λαμβάνει έκτοτε ετήσιες παρατάσεις.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Στο τέλος της παρ. 4 του άρθρου 35 του ν. 4368/2016 (Α΄21), προστίθεται εδάφιο ως εξής: «Ο ανωτέρω περιορισμός δεν ισχύει στην περίπτωση διεκδίκησης θέσης ιατρού κλάδου Ε.Σ.Υ. με βαθμό Διευθυντή.»

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος



timex:
Για τις θέσεις που προκηρύχτηκαν στα ΤΕΠ το 2018, δυο ιατροί με βαθμό διευθυντή που γνωρίζω, παραιτήθηκαν προκειμένου να διεκδικήσουν τις θέσεις διευθυντών στο ΤΕΠ σε δύο νοσοκομεία.

Ίσως λόγω των ετησιων παρατάσεων στο ΝΟΜΟ 4368/2016

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση