Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτιστικό στέκι
Η μουσική μας
XP:
Το συγκεκριμένο τραγούδι το εμπνευστήκαμε κατά την διάρκεια του 5ου έτους σπουδών μας στην Ιατρική Αθηνών...
Ακουστε το
medicus:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤο συγκεκριμένο τραγούδι το εμπνευστήκαμε κατά την διάρκεια του 5ου έτους σπουδών μας στην Ιατρική Αθηνών...
Ακουστε το
--- Τέλος παράθεσης ---
Είναι διαφορετικό να συζητάμε ή ν'ανταλλάσσουμε μηνύματα κατ'ιδίαν από το να εκφραζόμαστε δημόσια.
Προσωπικά πιστεύω ότι η φρασεολογία και το περιεχόμενο του τραγουδιού αδικεί τον ιατρικό κόσμο, στο σύνολό του, και δημιουργεί μία εικόνα που υποβαθμίζει τον λειτουργικό ρόλο ενός ιατρού και των όσων πρεσβεύει. Πολύ δε περισσότερο προσβάλλει όταν είναι δημοσιοποιημένο, με ελεύθερη πρόσβαση, στο YouTube.
Συγγνώμη για την παρέμβαση, αλλά αισθάνθηκα προσβεβλημένος. Να δηλώσω ότι δεν έχω φοιτήσει στην ιατρική σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών και δεν γνωρίζω τον τρόπο λειτουργίας της. Παρόλα αυτά δεν δέχομαι χυδαίους χαρακτηρισμούς για έναν θεσμό στον οποίο πιστεύω και, με τον τρόπο μου, εκπροσωπώ. Ακόμη και αν, τα τελευταία έτη, αυτός ο θεσμός βάλλεται από τους εκπροσώπους του δεν νομίζω ότι αρμόζουν τέτοιες "εκφράσεις". Κάπου πρέπει να υπάρχουν και όρια.
Ευχαριστώ και συγγνώμη για τη διατάραξη της "συνειδησιακής" ησυχίας.
Γενικά καθήκοντα ιατρών
Άρθρο 1. O ιατρός οφείλει να αποτελεί υπόδειγμα έντιμου και ανεπίληπτου ατόμου σε όλες τις εκδηλώσεις του ιδιωτικού και δημοσίου βίου του να ασκεί το ιατρικό λειτούργημα ευσυνείδητα και σύμφωνα με τους νόμους και να συμπεριφέρεται κατά τρόπο αντάξιο, προς την αξιοπρέπεια και την εμπιστοσύνη, τις οποίες εμπνέει το ιατρικό επάγγελμα.
Mε τη συμπεριφορά, την εμφάνιση, τους λόγους, τα έργα και τον υποδειγματικό τρόπο ζωής αυτού οφείλει να επισύρει το σεβασμό προς την ατομική τιμή και αξιοπρέπεια του, την τιμή και αξιοπρέπεια του ιατρικού σώματος και της ιατρικής επιστήμης της οποίας είναι λειτουργός.
(Kανονισμός Iατρικής Δεοντολογίας
B.Δ. 25 Μαϊου/6 Iουλίου 1955 (ΦEK A/171) "Περί κανονισμού ιατρικής Δεοντολογίας")
"...Ἁγνῶς δὲ καὶ ὁσίως διατηρήσω βίον τὸν ἐμὸν καὶ τέχνην τὴν ἐμήν..."
Θα διατηρώ αγνή και άσπιλη και τη ζωή και την τέχνη μου.
(Απόσπασμα από τον Όρκο του Ιπποκράτη)
thepap:
Μetal από Ηράκλειο Κρήτης
Event Horizon X - Along Came the Winter
Gatekeeper:
Κατι διαφορετικό. Μην δώσετε σημασια στις εικόνες παρα μόνο στα λόγια...
EzeΤΡΟΛ:
To παραπάνω τραγούδι "Οcho Kandelikas" (Oκτώ κεράκια) είναι γραμμένο σε γλώσσα Ladino, την ιδιαίτερη λατινο-εβραϊκή γλώσσα που μιλούσε η Ισπανο-εβραϊκή κοινότητα της Θεσσαλονίκης.
Αναφέρεται στη θρησκευτική εορτή Hannukah του Εβραϊκού θρησκεύματος, που διαρκεί οκτώ (ocho) ημέρες και συμπίπτει ημερολογιακά με τα δικά μας Χριστούγεννα/Πρωτοχρονιά.
Αναφέρεται σε ένα θαύμα που έγινε στο Ναό του Σολωμόντα κατά την Ελληνική (Μακεδονική) κατοχή του Ισραήλ τον 2ο αι. π.χ., όταν Μακεδόνες στρατιώτες εισήλθαν και λεηλάτησαν το Ναό, αλλά οι Ιουδαίοι ιερείς μπόρεσαν με ελάχιστη ποσότητα λαδιού να διατηρήσουν άσβεστη τη φλόγα των κεριών για οκτώ ημέρες.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση