Θέματα Εργασίας > Εμπειρίες κατά την εργασία στην ΠΦΥ

Απ: Παρ-οχιές ΕΚΠΥ

(1/1)

EzeΤΡΟΛ:
Πάω να γράψω σε ασφαλισμένη αναλώσιμο υλικό για αντλία έγχυσης ινσουλίνης (01301) και τρώω πόρτα επειδή -λέει- "ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΟΥ 01290 ΣΥΣΚΕΥΗ ΕΓΧΥΣΗΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΠΟΥ ΦΕΡΟΥΝ ΕΜΦΥΤΕΥΣΙΜΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ και ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΥΣ ή ΚΕΣΥ".

Πάω να βάλω το 01290 και τρώω άλλο μήνυμα "Δεν μπορείτε να συνταγογραφήσετε το υλικό 01290" !

Μήπως το έχουν κάνει έτσι ώστε να μπορεί μόνο Ειδικός Διαβητολόγος να γράφει αντλία και όχι ο κάθε τυχαίος πλύστης όπως εγώ; Και αν δεν έχει γίνει αυτό, εγώ να μη μπορώ να γράψω αναλώσιμα της;

Υπόψη, η ασφαλισμένη βρίσκεται 180km μακριά από τον Διαβητολόγο της (Νέα Ρόδα-->Θεσσαλονίκη), με χάλια επαρχιακό δρόμο. Της τελείωσαν τα αναλώσιμα και ήρθε σε μένανε γιατί ούτε ο αγροτικός μπορούσε. Φυσικά και δεν έχω γνώσεις να διαχειρίζομαι αντλία ινσουλίνης, δεν έχω σπουδάσει κυβερνητική, δεν είμαι ο Στ. Χώκινγκ, δεν μπορώ να τα διαχειρίζομαι όλα. Απλά, καθαρά γραφειοκρατικά, προσπαθώ να διευκολύνω την ασφαλισμένη να βάλει τον ΕΟΠΥΥ να πληρώσει τα αναλώσιμά της.

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠάω να γράψω σε ασφαλισμένη αναλώσιμο υλικό για αντλία έγχυσης ινσουλίνης (01301) και τρώω πόρτα επειδή -λέει- "ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΟΥ 01290 ΣΥΣΚΕΥΗ ΕΓΧΥΣΗΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΠΟΥ ΦΕΡΟΥΝ ΕΜΦΥΤΕΥΣΙΜΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ και ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΥΣ ή ΚΕΣΥ".

Πάω να βάλω το 01290 και τρώω άλλο μήνυμα "Δεν μπορείτε να συνταγογραφήσετε το υλικό 01290" !

Μήπως το έχουν κάνει έτσι ώστε να μπορεί μόνο Ειδικός Διαβητολόγος να γράφει αντλία και όχι ο κάθε τυχαίος πλύστης όπως εγώ; Και αν δεν έχει γίνει αυτό, εγώ να μη μπορώ να γράψω αναλώσιμα της;

Υπόψη, η ασφαλισμένη βρίσκεται 180km μακριά από τον Διαβητολόγο της (Νέα Ρόδα-->Θεσσαλονίκη), με χάλια επαρχιακό δρόμο. Της τελείωσαν τα αναλώσιμα και ήρθε σε μένανε γιατί ούτε ο αγροτικός μπορούσε. Φυσικά και δεν έχω γνώσεις να διαχειρίζομαι αντλία ινσουλίνης, δεν έχω σπουδάσει κυβερνητική, δεν είμαι ο Στ. Χώκινγκ, δεν μπορώ να τα διαχειρίζομαι όλα. Απλά, καθαρά γραφειοκρατικά, προσπαθώ να διευκολύνω την ασφαλισμένη να βάλει τον ΕΟΠΥΥ να πληρώσει τα αναλώσιμά της.

--- Τέλος παράθεσης ---

Πάντως μέχρι πρότινος Ενδοκρινολόγος δεν μπορούσε να γράψει αναλώσιμα για αντλία.
Το ίδιο που λες (να μη δέχεται τον κωδικό και τις διορθώσεις στο κείμενο) αντιμετώπισα κι εγώ που τυπικά ως Παθολόγος μπορώ να γράψω (και το έχω κάνει) αναλώσιμα τέτοιου τύπου.
Τη μοναδική φορά που τα κατάφερα δέχθηκε τον κωδικό 1301 χωρίς άλλες περιπέτειες...

EzeΤΡΟΛ:
Λοιπόν, πήρε η ασφαλισμένη τηλέφωνο έναν στην Αθήνα, μου είπε κάτι μαγικά ότι πρέπει να φύγω από τα Αναλώσιμα Υλικά και να πάω στα Διάφορα Υλικά, μετά ξερωγώ να γράψω στον κωδικό νόσου Ε10 οπωσδήποτες με κεφαλαίο λατινικό το Ε, και καλά να συμπληρώσω διεύθυνση και τηλέφωνο ασφαλισμένου έβαλα ότι νά 'ναι 12345, τέσπα πέρασα την πρώτη πίστα, μετά στον κωδικό υλικών έπρεπε να μη βάλω το 01301 αλλά ένα άλλο κάπως μου το είπε 02875, στον αριθμό υλικών βάλαμε 24, μετά να κάνω κάτι μαγικά αποθήκευση τό 'να τ΄άλλο, και ω του θαύματος, βγήκε "Εκτύπωση" και η ασφαλισμένη θα φορτώσει τη δαπάνη στον ΕΟΠΥΥ χάρη στην πρώτη δική μου γνωμάτευση ΕΚΠΥ!

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση