ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε ιατρικά θέματα

Άραγε τι παραπάνω έχει το Adenuric από το π.χ. Soluric ;

<< < (2/3) > >>

Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Τυχερός είσαι...
Εμένα μου έχει τύχει 3-4 φορές και μάλιστα η μία ήταν πολύ σοβαρή και κατέληξε στο Νοσοκομείο...

--- Τέλος παράθεσης ---

Βασίλη, 3-4 φορές στα περίπου 20 χρόνια που είσαι γιατρός, για ένα αρκετά συχνό φάρμακο όπως η Αλλοπουρινόλη, πρέπει να είναι ένα ποσοστό κάτω από το ένα τοις χιλίοις.

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Τυχερός είσαι...
Εμένα μου έχει τύχει 3-4 φορές και μάλιστα η μία ήταν πολύ σοβαρή και κατέληξε στο Νοσοκομείο...

--- Τέλος παράθεσης ---

Βασίλη, 3-4 φορές στα περίπου 20 χρόνια που είσαι γιατρός, για ένα αρκετά συχνό φάρμακο όπως η Αλλοπουρινόλη, πρέπει να είναι ένα ποσοστό κάτω από το ένα τοις χιλίοις.

--- Τέλος παράθεσης ---

Νομίζω ότι σε όλους μας έχει συμβεί κάποια φάρμακα να τα έχουμε πάρει με... κακό μάτι!
Τέλος πάντων, είναι να μη γίνει το κακό...

Argirios Argiriou:
Allopurinol, Febuxostat, and Risk for Renal Disease.

Jonathan S. Coblyn, MD Reviewing Singh JA and Cleveland JD., Ann Rheum Dis 2017 Jun 5;

An analysis of Medicare claims implies that allopurinol might be associated with better renal outcomes.

pzogr:
Και το συμπέρασμα των μελετών (δεν τις είδα αναλυτικά, διάβασα μόνο ό,τι υπάρχει στο post) αλλά και η πράξη (αποτελέσματα ασθενών, που πήγαν από το ένα φάρμακο στο άλλο) λένε ότι η febuxostat 80mg είναι πιο αποτελεσματική από τα 300mg αλλοπουρινόλης και μάλιστα σημαντικά. Προφανώς για λόγους οικονομίας αξίζει η έναρξη με αλλοπουρινόλη... αλλά ως προς το ερώτημα του θέματος αυτό έχει παραπάνω η φεμπουξοστάτη... τα καλύτερα αποτελέσματα στα επίπεδα ουρικού.

Argirios Argiriou:
Journal Watch

Allopurinol vs. Febuxostat in Patients with Gout: A Randomized Trial

Allan S. Brett, MD, reviewing O'Dell JR et al. NEJM Evidence 2022 Feb 3

Gout attacks occurred slightly less frequently with allopurinol than with febuxostat.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση