ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Αποσπάσματα από τον έντυπο & ηλεκτρονικό τύπο
Αλκοόλ.
Argirios Argiriou:
Έχω τις επιφυλάξεις μου για τα συμπεράσματα. Το ότι η άνοια φαίνεται να είναι αυξημένη σε όσους δεν πίνουν τίποτε δεν είναι, κατά την γνώμη μου, απόδειξη ότι το αλκοόλ προστατεύει αλλά ότι πολλοί από αυτούς που δεν πίνουν τίποτε έχουν ήδη τόσο άσχημη υγεία που δεν είναι σε θέση να πιουν τίποτε ή είναι παλιοί αλκοολικοί.
BMJ 2018; 362 doi: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος (Published 01 August 2018)
Cite this as: BMJ 2018;362:k2927
Alcohol consumption and risk of dementia: 23 year follow-up of Whitehall II cohort study.
Conclusion The risk of dementia was increased in people who abstained from alcohol in midlife or consumed >14 units/week. In several countries, guidelines define thresholds for harmful alcohol consumption much higher than 14 units/week. The present findings encourage the downward revision of such guidelines to promote cognitive health at older ages
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Argirios Argiriou:
Συμφωνώ για αυτό ότι το αλκοόλ συχνά αποτελεί έναν έμμεσο δείχτη κοινωνικότητας, που, εν μέρει τουλάχιστον, εξηγεί γιατί αυτοί που πίνουν λίγο φαίνεται να ζουν περισσότερο. Εξακολουθώ όμως να είμαι επιφυλακτικός για το κατά πόσο το αλκοόλ ως χημική ουσία μπορεί να βοηθήσει το καρδιαγγειακό. Ίσα ίσα που ακόμη και σε χαμηλή χρήση αυξάνει την πιθανότητα για υπέρταση και για κοιλιακές έκτακτες συστολές ενώ σε υψηλότερη χρήση προκαλεί και διατατική μυοκαρδιοπάθεια.
...the relation between light-to-moderate drinking and HF, several gaps need to be filled, especially the role of drinking patterns, beverage types, genetic variations influencing alcohol metabolism, and the effects of light-to-moderate drinking in predicting mortality and co-morbidity among individuals with HF. In the absence of large randomized trials of moderate alcohol consumption and HF, we cannot exclude residual confounding or unmeasured confounding as possible explanations for the observed relationships. Thus, for patients who do not consume any alcohol, it would be premature to recommend light-to-moderate drinking as a means to lower the risk of HF, given the possible risk of abuse and resulting consequences...
Εγγραφή ή Είσοδος
Argirios Argiriou:
20-08-2018
Εγγραφή ή Είσοδος
Denominator:
Να υποθέσω ότι το χρωματάκι στους ορούς είναι από MVI.
Argirios Argiriou:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΝα υποθέσω ότι το χρωματάκι στους ορούς είναι από MVI.
--- Τέλος παράθεσης ---
MVI
Εγγραφή ή Είσοδος
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση