Γενικά > Γενική συζήτηση
15,48 Mbps vs 28,06 Mbps. Παίζει ρόλο για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση;
Argirios Argiriou:
Κάπως άσχετο, αλλά πρέπει να το πω: Τις πρώτες δύο μέρες αυτής της εβδομάδας όταν η ηλεκτρονική συνταγογράφηση σε όλη την Ελλάδα είχε πέσει, με την βοήθεια του medexpress εγώ συνταγογραφούσα αβέρτα. Από ότι μου είπαν και οι ίδιοι αυτό δεν οφειλόταν στο VDSL που έχω αλλά στο ότι χρησιμοποιούν API.
Το medexpress είχε κάνει μια μεγάλη κοιλιά στην ποιότητά του (σε βαθμό που δεν ήθελα να ανανεώσω το ετήσιο συμβόλαιό μου και αυτοί μου δίναν συνέχεια παρατάσεις), αλλά πριν περίπου ένα εξάμηνο το αναβάθμησαν και τώρα είναι πολύ καλό.
Argirios Argiriou:
Δύο σημερινά ( 06/10/2016) ενδιαφέροντα σχόλια από συναδέλφους στο facebook, πάνω στο αρχικό μου ποστ:
Ο ένας που είναι Γενικός Ιατρός στο ΕΣΥ γράφει:
Εμείς στο ΚΥ έχουμε 2Mbps με ταυτόχρονη σύνδεση στο διαδίκτυο περίπου 13 υπολογιστές. Τώρα το εάν τρέχουν;; εμείς ξέρουμε τι τραβάμε. Η υπηρεσία λέει ότι η αναβάθμιση είναι σχεδόν αδύνατη!!!!
Ο άλλος που είναι ιδιώτης Ιατρός γράφει:
για απλό surfαρισμα και το 1Mbps ειναι υπέραρκετο. Οταν ειχα βάλει adsl οταν ειχε πρωτοέρθει πριν 10χρόνια στην Ελλάδαοι ταχύτητες ηταν μολις 384kbps και δεν ειχα κανένα θέμα. Αλλού ειναι το θεμα στο ΚΥ. Πιθανότατα χάλια υπολογιστές με λίγη RAM και αργούς δίσκους
Αρχίατρος:
Ο 2ος έχει δίκιο. Για απλό surf-άρισμα και να μπει κανείς στην Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση δεν απαιτείται VDSL, μην τρελαθούμε κιόλας.
Γκρινιάζουμε δικαίως, αλλά ας μην ξεφεύγουμε και γίνουμε γραφικοί.
Argirios Argiriou:
Χθες (06/10/2016) μου ήρθε ο λογαριασμός της Cosmote για το σταθερό μου τηλέφωνο στο Ιατρείο. Για το δίμηνο 23/07/2016 έως και 22/09/2016 μίλησα 6 ώρες σε σταθερά (3 ώρες/μήνα) και 3 ώρες και 35 λεπτά σε κινητά ( 1 ώρα και 45 λεπτά περίπου/μήνα) και μου ήρθε να πληρώσω 117 € ( = 58,5 €/μήνα). Στο τέλος αυτού του μήνα τελειώνει αυτό το πρόγραμμα που έχω Cosmote Double Play 30 XL (απεριόριστα προς εθνικά σταθερά και 360’ προς εθνικά κινητά τον μήνα και ιντερνέτ έως 30 Mbps) και το ΟΤΕ Mobile 120 (που ούτε ξέρω τι ακριβώς είναι), και μετά το μόνο σίγουρο είναι ότι θα αλλάξω εταιρεία. Στην απόφαση αυτή με βοήθησε σημαντικά η παραπάνω συζήτηση που κάναμε όπου συνειδητοποίησα ότι, η όντως πολύ γρήγορη ταχύτητα ίντερνετ που μου δίνει η Cosmote, δεν βελτιώνει σημαντικά την ταχύτητα της ηλεκτρονικής μου συνταγογράφησης σε σχέση πχ με τα 15,48 Mbps της forthnet.
schumifer:
2 MB για 13 υπολογιστές είναι λίγο αν δουλεύουν όλοι. Και αναλογιστείτε ότι σίγουρα κάποιος θα έχει κενό και θα μπαίνει πού και πού εσύσωλήνα κλπ
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση