Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα
Περικοπή - επιστροφή του επιδόματος τροφής
EzeΤΡΟΛ:
Πόσες μέρες έχει ο Φλεβάρης;
Μη βιαστείτε ν' απαντήσετε.
Στο επισυναπτόμενο έγγραφο που μου επιδόθηκε από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, αποδεικνύεται ότι ο μήνας Φεβρουάριος έχει …31 ημέρες. Ως εκ τούτου, πρέπει να επιστρέψω και το ποσό από το επίδομα τροφής που "αχρεωστήτως" μου καταβλήθηκε ( ήδη; και δεν τό ’ξερα; που είναι το τηλέφωνο της Pizza Roma; ) για το μήνα Φεβρουάριο 2009, που αναλογεί και στις ημέρες 29, 30 και 31 Φεβρουαρίου. Στη βάση αυτή, το συνολικό ποσό που οφείλω να επιστρέψω για τους 23 μήνες και τις 9 δύσμοιρες μέρες μου στο ΕΣΥ διαμορφώνεται στο ποσό των 815. 50 ευρώ. Ωστόσο, εάν αντί του εσφαλμένου υπολογισμού, γίνονταν σωστός υπολογισμός των ημερών του Φεβρουαρίου, δηλαδή 28 και όχι 31, θα χρωστούσα 3.38 λιγότερα, δηλαδή 812.12 ευρώ. Θα έχω άδικο τώρα να τους τραβήξω μια προσφυγή;
Το σκεπτικό της (κατάπτυστης) απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αναφέρει ως προς την καταβολή του επιδόματος τροφής στους ιατρούς:
<< Η παραπάνω καταβολή (σ.σ. του επιδόματος τροφής) είναι μη νόμιμη, για το λόγο ότι από 1-01-2004, ημερομηνία ισχύος του Ν.3205/2003, οι αποδοχές και τα επιδόματα που λαμβάνουν οι γιατροί ΕΣΥ ρυθμίζονται αποκλειστικά από τις διατάξεις του Νόμου αυτού, μεταξύ δε των περιοριστικά απαριθμουμένων στο άρθρο 44 επιδομάτων, δεν περιλαμβάνεται και το επίδομα τροφής. Επομένως, κάθε ειδική διάταξη νόμου που ρυθμίζει κατά τρόπο διαφορετικό τις αποδοχές των ιατρών του ΕΣΥ καταργείται. >>
kefalidisg:
Τώρα το θυμήθηκαν; και σ΄εμάς ήρθε το ίδιο έγγραφο και αναρωτιέμαι, χρειάστηκε 4 χρόνια για να ανακαλύψουν ότι δεν πρέπει να μας το χορηγούν; Και τώρα μας το ζητούν πίσω άμεσα και αναδρομικά ακόμη και τα ποσά που δεν έχουμε ακόμη πάρει στα χέρια μας!!!!!!Τι μπορούμε να κάνουμε και κυρίως τώρα θα μπορούμε να απαιτήσουμε να μας σιτίζει το νοσοκομείο κατά την διάρκεια της εφημερίας μας διότι έως τώρα μας έλεγαν ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει διότι υπήρχε το ειδικό επίδομα!!!μπορούμε άραγε να το διεκδικήσουμε και πως;
EzeΤΡΟΛ:
Ασ΄τα να πάνε, φίλε kefalidisg. Το ότι μας περικόπτουν το επίδομα τροφής είναι ακραίο, και το ότι μας το ζητάνε και πίσω ...αναδρομικά, είναι εμπαιγμός.
Πρόκειται να έχουμε μια μείωση των αποδοχών μας της τάξης των 120-150 ευρώ το μήνα για κάνα χρόνο, ανάλογα με το για πόσο χρονικό διάστημα έπαιρνε ο καθένας μας το επίδομα. Αυτοί που το παίρνανε από 1-1-2004, κλήθηκαν να επιστρέψουν 2,170 ευρώ (62 μήνες X 35 ευρώ).
Δεν ξέρω κατά πόσο είναι σύννομο να βάλουν χέρι στο μισθό μας για να τα πάρουν πίσω, αφού ένας νομικός που συμβουλεύτηκα μου είπε πως κατακράτηση από τον μισθό μπορεί να γίνει μόνο αν οι Διοικήσεις των Σοκονομονείων κερδίσουν αγωγές εις βάρος μας.
Καλά είπε ο Διαμαντής, αυτό που τους αξίζει είναι να τους επιστρέψουμε τα προϊόντα της πέψης της πίτσας. Ή, να το γυρίσουμε στην "πραζολοθεραπεία" για να καταπολεμήσουμε την αναγωγή που μας προκαλούν τα νομοθετήματα τους. Περικοπή του επιδόματος τροφής εσείς; Πραζόλες με τη σέσουλα εμείς! Ποιός θα βγει τελικά χαμένος;
500, Hero Member, οέο!!
kefalidisg:
Εγώ φίλε Διακομιστή κατάλαβα ότι θα πρέπει μέσα σε διάστημα 15 ημερών να περάσουμε από την διοίκηση του νοσοκομείου και να αποπληρώσουμε τα χρωστούμενα!!!! Άντε τώρα κάποιος να μην έχει εύκαιρο ένα μεγάλο ποσό, τι κάνει; τις εφημερίες όμως ξέρουν να τις καθυστερούν και απλώς να λένε δεν έχουμε χρήματα!!! κανείς δεν κάνει τίποτα!!!
Δ. Κουναλάκης:
Εγώ έχω μια απορία....
Δεν δικαιούμαστε το επίδομα τροφής, οκ ας πούμε καλά μέχρι εδώ...
Μέχρι τώρα όμως στην συντριπτική πλειοψηφία των νοσοκομείων λέγαν ότι εφόσον λαμβάνουμε επίδομα, φαϊ γιοκ. Να πάτε να πληρώσετε να φάτε.
Τώρα που αποδεικνύεται παράνομο, οτι μας έδιναν το επίδομα, άρα και παράνομο το ότι μας αρνιόντουσαν την παροχή φαγητού κατά την εφημερία, τι γίνεται με το δεύτερο;
Θα χρειαστούν καμιά αγωγή για να πληρώσουν από μια μερίδα φαγητού ανά εφημερία για όσο διάστημα αρνιόντουσαν την παροχή φαγητού;
Γιατί εάν διεκδικούν το επίδομα πίσω, μήπως μια απόδειξη της πλέον φτηνότερης μερίδας φαγητού Χ αριθμό εφημεριών θα τους κοστίσει πολύ περισσότερο;
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση