Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα

Περικοπή - επιστροφή του επιδόματος τροφής

<< < (2/10) > >>

EzeΤΡΟΛ:
Νομίζω ότι η επίλυση του προβλήματος που ανέκυψε από την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου (αλήθεια, ποιός προσέφυγε σ΄αυτό; ) θα μπορούσε να πάρει μια διαφορετική οδό, που δεν είναι άλλη από τη νομοθετική ρύθμιση του στη βάση της αναγνώρισης της δικαιολογημένης και υπαρκτής ανάγκης για σίτιση των εφημερευόντων ιατρών και στην επιβεβαίωση της ορθότητας της καταβολής του επιδόματος τροφής στους ιατρούς όταν η σίτιση τους από το Νοσοκομείο δεν είναι δυνατή. Ακόμη και τώρα, υπάρχουν τα περιθώρια νομοθετικής παρέμβασης. Δυστυχώς αντί μιας τέτοιας, αντιμετωπίζουμε τη γελοιότητα της περικοπής του επιδόματος αλλά και την αναδρομική απαίτηση του... Και δεν νομίζω ότι η ΟΕΝΓΕ θα ασχοληθεί ιδιαίτερα με το θέμα, αφού οι νοσοκομειακοί ιατροί σιτίζονται μέσα στα Νοσοκομεία και δεν ελάμβαναν το επίδομα.  

Γ.Κτιστάκης:
Το επίδομα τροφής το λαμβάνουν όλοι οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ και αφορά το κολατσιό  που χορηγούσε η υπηρεσία στους εργαζόμενους (Για το 15λεπτο διάλυμα που είχαν στην διάρκεια του 8ωρου) και το όποιο κόπηκε και μετά από διεκδικήσεις των συνδικάτων καθιερώθηκε το επίδομα τροφής νομίζω 12000 δρχ. (νομίζω αυτά έγιναν το 1987-89). Για τους άλλους εργαζόμενους το επίδομα αυτό έχει ενσωματωθεί στον βασικό μισθό και για αυτό παρατηρείτε το φαινόμενο νοσηλεύτρια να έχει περίπου ίδιο βασικό με ιατρό. Στην βάση αυτή έγινε και η διεκδίκηση του επιδόματος αυτού από τους ιατρούς (της ΠΦΥ για να μην ξεχνάμε).
Το ότι λαμβάνουμε επίδομα τροφής και άρα δεν δικαιούμαστε τροφή στην εφημερία είναι μια λάθος ερμηνεία, διότι το επίδομα αυτό αφορά το κανονικό 8ωρο του εργαζομένου είτε είναι πρωινό –απογευματινό-νυκτερινό.
Ακόμα και σε αυτό, το πρόβλημα ξεκινά από την μη συσπείρωση μας γύρω από μια διεκδίκηση και από την μη ενεργό συμμετοχή στις διεκδικήσεις και για αυτό υπάρχει παρανόηση το τι είναι αυτό το επίδομα, πως το κερδίσαμε κτλ κτλ . 

Αγωνιστική Παρέμβαση:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤο επίδομα τροφής το λαμβάνουν όλοι οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ και αφορά το κολατσιό  που χορηγούσε η υπηρεσία στους εργαζόμενους (Για το 15λεπτο διάλυμα που είχαν στην διάρκεια του 8ωρου) και το όποιο κόπηκε και μετά από διεκδικήσεις των συνδικάτων καθιερώθηκε το επίδομα τροφής νομίζω 12000 δρχ. (νομίζω αυτά έγιναν το 1987-89). Για τους άλλους εργαζόμενους το επίδομα αυτό έχει ενσωματωθεί στον βασικό μισθό και για αυτό παρατηρείτε το φαινόμενο νοσηλεύτρια να έχει περίπου ίδιο βασικό με ιατρό. Στην βάση αυτή έγινε και η διεκδίκηση του επιδόματος αυτού από τους ιατρούς (της ΠΦΥ για να μην ξεχνάμε).




--- Τέλος παράθεσης ---

Μια μικρή διόρθωση κ.Κτιστάκη. Όντως στο μη ιατρικό προσωπικό το επίδομα τροφής ενσωματώθηκε.Όχι όμως στο βασικό μισθό αλλά στο Νοσοκομειακό επίδομα , το οποίο για τους νοσηλευτές είναι 345 ευρώ.

Για πληροφοριακούς λόγους επισυνάπτω χαρτί μισθοδοσίας νοσηλεύτριας (ΤΕ) με 21 έτη υπηρεσίας στο ΕΣΥ, έγγαμος και με δυο παιδιά.

Γ.Κτιστάκης:
Ευχαριστώ για την διόρθωση Αγωνιστική παρέμβαση  και επί ευκαιρία να συμφωνήσω με τον Διακομιστη στο δρόμο της διεκδίκησης που πρέπει να ακολουθήσουμε για την σίτιση στις εφημερίες(ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ), αλλά να μην κάνουμε πίσω και στην διεκδίκηση του επιδόματος αυτού που δεν έχει σχέση με τις εφημερίες.

Αγωνιστική Παρέμβαση:
Επίσης για πληροφοραικούς λόγους επισυνάπτω το νόμο  3205 του 2003 με τον οποίο ενσωματώθηκε το επίδομα τροφής στο νοσοκομειακό επίδομα .
Προσέξτε ιδιαίτερα το άρθρο 7 παραγραφος 5 του νόμου

Παρεμπιπτόντως αξίζει να διαβάσετε το νόμο με τη πρώτη ευκαιρία γιατί αφορά τις μισθολογικές ρυθμίσεις..

Στο κεφάλαιο Γ ,  τα άρθρα 43,44.45  αναφέρονται στο μισθολογιο των Ιατρών ΕΣΥ.

Στο άρθρο 44 παραγραφος 3 υπάρχει αναφορά  για χορήγηση επιδόματος Νοσοκομειακής απασχόλησης στους γιατρούς ΕΣΥ, το οποίο είναι ανάλογο με το Νοσοκομειακό επίδομα των νοσηλευτών.
Πιθανά εκεί "πάτησε" το Ελεγκτικό Συνέδριο εκτιμώντας ότι  ή ότι το επίδομα τροφής ενσωματώθηκε στο Νοσοκομειακής απασχόλησης των γιατρών ΕΣΥ και δεν πρεπει να χορηγείται σαν επιπλέον επιδομα τροφής ή επειδή δεν γίνεται ονομαστική του αναφορά και γι αυτό το "έκοψε"
.
ΟΜΩΣ εκεί ακριβώς έγκειται και η νομική αδυναμία του Ελεγκτικού συνεδρίου.Γιατί πουθενά δεν λέει ο νόμος ότι το επίδομα τροφής των γιατρών ενσωματώθηκε στο νοσοκομειακής απασχόλησης , σε αντίθεση με το μή ιατρικό προσωπικό στο οποίο στο άρθρο 7 παραγραφος 5 υπάρχει ρητή αναφορά για νοσοκομειακό και τροφής..Ούτε και υπάρχει σχετική αναφορά, αν δεν κάνουμε λάθος , ότι αυτό καταργείται.

Με ένα καλό δικηγόρο ...λύνεται το πρόβλημα :)


Επισυνάπτω το νόμο 3205 του 2003.


ΥΓ.Έγινε μια τροποποίηση στο αρχικά δημοσιευθέν κείμενο

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση