Σε ευχαριστω για την απαντηση. Αυτό μου το είπε χθες ο επιμελητής που δουλεύουμε μαζί και είναι εισηγητής για τη θέση. Ότι Επειδή το αγροτικό ήταν άγονο, στο Αμυνταιο, μετραει για 7 χρονια προϋπηρεσία! Δεν καταλαβαινει τι διαβάζει? Μπορώ να βρω κάπου τις οδηγίες για τις εισηγήσεις για Β?
Να μετρήσει το αγροτικό x 7 δεν προκύπτει σε καμία περίπτωση.
Για τους επί θητεία ειδικευμένους ιατρούς, η προϋπηρεσία στις παραπάνω περιοχές υπολογίζεται στο επταπλό
Αναφέρεται στους επί (5ετη) θητεία ειδικευμένους που θα υπηρετήσουν σ' αυτές τις περιοχές. Θα μου πείτε, με μια 5ετή θητεία θα πιάνεις (5x7) 35 χρόνια προϋπηρεσία!
Το επικουρικό δεν μετράει στους επί θητεία και πολλαπλασιάζεται με 2.
Επίσης η ισχύς λέει σαφώς ότι είναι από τη δημοσίευσή του, άρα 21/2/16 για όσους έχουν αποφοιτήσει πριν από 18/11/2013 (δε νομίζω ο συνυποψήφιός σας να έχει αποφοιτήσει μετά τις 18/11/2013!) άρα το άγονο αγροτικό θα μετρήσει x 5 μόνο αν το έχει κάνει από 21/2/16 έως σήμερα που κι αυτό το βλέπω απίθανο.
Είναι κίνητρα που θεσπίστηκαν
τελευταία για να προσελκύσουν γιατρούς στις άγονες περιοχές. Δε μπορεί κάποιος που έκανε αγροτικό πριν 5-10 χρόνια,
τότε που τα άγονα ήταν περιζήτητα, να χρησιμοποιήσει την, τότε, θητεία του x 5!
Καλή επιτυχία στον διορισμό σας, αλλά να σχολιάσω γενικότερα.
Δηλαδή τα τρία χρόνια κατά τα οποία εφτυνα αίμα στην Αγγλία πάνω στην ειδικότητα μου, μετρανε λιγότερο από ότι ένας χρόνος αγροτικό?
Ένα πράγμα που δεν κατάλαβα ποτέ είναι γιατί νομίζει κάποιος που έκανε την Ειδικότητα ή μέρος αυτής στο εξωτερικό ότι όλες οι πόρτες πρέπει να ανοίξουν για αυτόν όταν επιστρέψει στην Ελλάδα.
Αν θέλετε μάλιστα να το πάμε παραπέρα, ας φανταστούμε 2 Άγγλους που διεκδικούν την ίδια θέση στον NHS, ο ένας έχει αποκλειστικά UK experience και ο άλλος έκανε κομμάτι της Ειδικότητας ή γενικότερα δούλευε σαν ιατρός σε άλλη χώρα (με αντίστοιχα προηγμένο σύστημα Υγείας π.χ Γερμανία) ποιός θα προηγηθεί της πρόσληψης ; Προφανώς ο πρώτος.
Τα ίδια ισχύουν και στις ΗΠΑ και παντού στον πολιτισμένο κόσμο.
Κάθε σύστημα Υγείας δίνει προτεραιότητα σε όσους βρίσκονται εντός αυτού.
Αν κατάλαβα καλά στην προκείμενη περίπτωση, έχουμε 3 χρόνια άσκησης της ειδικότητας (κι όχι ειδίκευσης) στην Αγγλία συγκρινόμενα με 1 χρόνο άσκησης της ειδικότητας στην Ελλάδα ως επικουρικός.
Νομίζω ότι σαφώς τα τρία χρόνια υπερτερούν του ενός ακόμη κι να το 1 γίνεται 2 με τα κίνητρα για τους επικουρικούς και δεν κάνω σύγκριση που ασκήθηκαν γιατί άλλες δυσκολίες στην Αγγλία κι άλλες σε ένα άγονο επικουρικό (αν και την έννοια "άγονο" την έχουμε ξεχειλώσει αρκετά).
Ο χρόνος του αγροτικού θα δημιουργήσει ανισότητες στο μέλλον
Π.χ. 1 χρόνος υπηρεσίας σε άγονο αγροτικό μετράει ως 5 χρόνια υπηρεσίας στη άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος. Αυτόματα ξεπερνάει κάποιον που έκανε 1 χρόνο σε μη άγονο αγροτικό και έχει και 3 χρόνια άσκησης επαγγέλματος ως ειδικευμένος!