Θέματα Εργασίας > Εργασία στον ιδιωτικό τομέα (αυτοαπασχόληση)

Πρόστιμα 1.000 ευρώ σε όσους δεν έχουν πινακίδες για το εαν διαθέτουν POS ή όχι.

<< < (2/2)

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος...ι στο δεύτερο μέρος γίνεται η ερμηνεία του και η εφαρμογή του.
Σκούζω αυτές τις μέρες, ότι ο Νόμος ΔΕΝ αφορά όσους ΔΕΝ έχουν ακόμα POS και αφορά ΜΟΝΟ όσους ΕΧΟΥΝ.
Επειδή τα ΜΜΕ συνεχίζουν το βιολί τους, επειδή ανάγνωση και γραφή γνωρίζουμε, επειδή έχουμε τελειώσει και ένα ΑΕΙ και μπορούμε να κρίνουμε, παρακαλώ κάποιον να μου υποδείξει που έχω λάθος....

--- Τέλος παράθεσης ---
    Δεν έχω μηχάνημα καρτών και ούτε σκοπεύω να βάλω μέχρι εσχάτων (ώσπου να γίνει υποχρεωτικό). Πάντως μάλλον θα τοποθετήσω ιδιόχειρο σημείωμα σε κάποια γωνιά κάποια στιγμή (σχεφτόμουν σε χαρτί υγείας αλλά πρέπει να σεβαστώ τους ασθενείς μου) όχι γιατί φοβάμαι το πρόστιμο αλλά για να αποφύγω πιθανή "στρεσσογόνα" συζήτηση με γελοίους...
   Δυστυχώς τα ιατρεία είναι -έχουν γίνει- επιχειρήσεις (αφού και ο ιατρός δεν είναι απαραίτητος για την ίδρυση τους). Τώρα θα έχουμε και πίνακα ανακοινώσεων να αναρτούμε ότι σκέφτεται ο κάθε ...πικραμένος.
   Οι εκκλησίες έχουν ΑΦΜ;
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕπίσης διαβάζω ''οι επιχειρήσεις που...''από πότε τα ιατρεία είναι επιχειρήσεις?

--- Τέλος παράθεσης ---
   Σε τωρινή συζήτηση με το λογιστή μου, μου είπε ότι το:  "Οι επιχειρήσεις λιανικής πώλησης και παροχής υπηρεσιών" δεν περιλαμβάνει τα ιατρεία, γραφεία κλπ. Οπότε μάλλον τελικά δεν θα βάλω ακόμα ανακοίνωση για "ΠΟΣ" (πως το λέν; Point Of Sale).

Argirios Argiriou:
Ο ΙΣ Θεσσαλονίκης έστειλε στις 02/02/2017 στα μέλη του, το παρακάτω e-mail :

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και τις σχετικές εγκυκλίους της μέχρι σήμερα, δεν προκύπτει καμία νομική υποχρέωση των γιατρών για τη χρήση P.O.S. και την ανάρτηση σχετικών πινακίδων.

Για το λόγο αυτό, σας καλούμε να μην αναρτήσετε κανενός είδους πινακίδα αναφορικά με το θέμα. Αν και όταν προκύψει υποχρέωση θα σας ενημερώσουμε.

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Οι δικηγόροι γνωμοδότησαν ότι οι δικηγόροι δεν υποχρεούνται να διαθέτουν POS!
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΟι δικηγόροι γνωμοδότησαν ότι οι δικηγόροι δεν υποχρεούνται να διαθέτουν POS!
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

--- Τέλος παράθεσης ---
  Ναι και όχι. Το πρόβλημα είναι στη διατύπωση της ΚΥΑ. Αν δεν έλεγε καταναλωτής και έλεγε "πελάτης" ή υπόδικος ή δεν ξέρω τι  άλλο λογοπαίγνιο δεν θα υπήρχε πρόβλημα, όπως λέει και η τελευταία παράγραφος. Μένει μόνο νέα ΚΥΑ που θα αλλάξει τον όρο "καταναλωτές". Φυσικά στο ίδιο μπορούμε να στηριχτούμε και εμείς αφού δεν έχουμε επίσης καταναλωτές αλλά ασθενείς (ή ότι άλλο, ίσως χρήστες υπηρεσιών υγείας).
   Φυσικά συμφωνώ με το πνεύμα του: 'Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει".  :laugh:

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση