Θέματα Εργασίας > Εργασία σε Άγονες Περιοχές

Π.Π.Ι. ΛΕΙΨΩΝ

<< < (3/5) > >>

Denominator:
Μήπως θα ήταν πιο αποτελεσματικό και πιο δίκαιο ένα σύστημα προγραμματισμένου rotation, έτσι ώστε να επισκέπτονται για λίγες εβδομάδες τέτοιες άγονες θέσεις όσοι ήδη υπηρετούν αλλού;

Αρχίατρος:
Το έχω γράψει και αλλού, είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ δύσκολο να πάει κάποιος μόνιμα σε ένα τέτοιο μέρος, δλδ να πάρει την απόφαση κάποιος ανύπαντρος ή ολόκληρη οικογένεια να πάνε να ζήσουν για 5 ολόκληρα χρόνια σε ένα νησάκι.

Αποτέλεσμα οι θέσεις που συνεχώς προκηρύσσονται (ξαναπροκηρύχθηκε η συγκεκριμένη για Επιμελητή Γ.Ι-Παθολογίας πριν 2 μήνες μαζί με άλλα γειτονικά νησάκια, Κάρπαθο κτλ) να μένουν κενές καθώς δεν υπάρχει ενδιαφέρον.

Το βασικό ερώτημα είναι πόσο ξεκόβεται κάποιος απ΄την άσκηση της Ιατρικής αν για ένα ή παραπάνω χρόνια, έχει ελάχιστη δουλειά αλλά μόνο συνταγογράφηση, κάποια λοίμωξη αναπνευστικού κτλ.
Όταν σκάσει το πραγματικά επείγον, ένας τέτοιος γιατρός, απλώς θα είναι ανεπαρκής να το αντιμετωπίσει.

Τείνω να καταλήξω και εγώ σε αυτό ως βέλτιστη λύση, δλδ το rotation, αλλά το θέμα είναι ποιός θα πάει να κάνει rotation όταν και σε μεγαλύτερα νησιά υπάρχει τραγική υποεπάνδρωση.
Για του λόγου το αληθές, πάρτε ένα τηλ. στο ΤΕΠ επαρχιακού νοσοκομείου να διαπιστώσετε ποιοί εφημερεύουν...

Τώρα, το να πανηγύριζει κάποιος και να καλωσορίζει ως μόνιμο γιατρό τον οπλίτη ανειδίκευτο, δείχνει πολλά.
Αφήστε που αν του έρθει ο διορισμός για το γενικό κομμάτι όταν απολυθεί αμφιβάλλω αν θα κάτσει άλλους 5 μήνες στο άγονο νησάκι, προφανώς θα παραιτηθεί (δεν υπάρχουν κυρώσεις αν παραιτηθεί κάποιος από αγροτικό λόγω έναρξης ειδικότητας), και ουδείς πρόκειται να τον κατηγορήσει γι' αυτό.

schumifer:
Ειδικευμένος γενικός χειρουργός 50 ετών  που γράφει κάποιος πιο πάνω και αγροτικό ως μοναδικός ιατρός;;;
Εγώ δεν ξέρω αν θα το τολμούσα στη θέση του...

Αρχίατρος:
Δλδ ο 25άρης που μπορεί να μην ξέρει (γενικά, όχι ο συγκεκριμένος) να βάζει ούτε μια φλέβα είναι περισσότερο ασφαλής ;

Αν δεν είναι ασφαλής ο χειρουργός, ποιός είναι πιο ασφαλής στο επείγον, ο 25άρης ανειδίκευτος, ποιά άλλη ειδικότητα ;

Ίσως ο καρδιολόγος, για συγκεκριμένα περιστατικά.

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Λες ο 50αρης χειρουργός (όχι ο συγκεκριμένος, γενικότερα) να έχει βάλει πολλές περιφερικές φλέβες από τότε που τελείωσε (ακόμη κι όταν έκανε) ειδικότητα; Ακόμη και κεντρικές, μόνο αν ήταν κάπου "μάχιμος".

--- Παράθεση ---Αν δεν είναι ασφαλής ο χειρουργός, ποιός είναι πιο ασφαλής στο επείγον, ο 25άρης ανειδίκευτος, ποιά άλλη ειδικότητα ;
Ίσως ο καρδιολόγος, για συγκεκριμένα περιστατικά.

--- Τέλος παράθεσης ---

Να πω μερικά επείγοντα που μπορεί να συμβούν σε ένα μικρό νησάκι;
- Αναφυλακτικό σοκ
- Πνευμονικό οίδημα
- Έμφραγμα
- Καρδιακή ανακοπή
- Τραυματισμός με εκτεταμένη αιμορραγία
- Οπίσθια ρινορραγία
- Έντονη λαρυγγίτιδα
- Έντονη κρίση ΧΑΠ ή άσθματος
- Υπογλυκαιμία
- Διαβητικό κώμα
- Σηψαιμία
- Επιπεπλεγμένο κάταγμα
- Πνευμοθώρακας
- Οξεία κοιλία
- Κρανιοεγκεφαλική κάκωση
- Πολυτραυματίας
- Εγκαυματίας

Σίγουρα σε αρκετά υπερτερεί ο χειρουργός (σε άλλα υστερεί σημαντικά) αλλά πάντα σε συνάρτηση με τι διαγνωστικά και επεμβατικά μέσα έχει στη διάθεσή του καθώς και τη μέχρι τότε εμπειρία του.

Ο schumifer αναρωτήθηκε αν θα το αποτολμούσε στη θέση του και έχει δίκιο κατά τη γνώμη μου.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση