Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα

συνταγογραφηση σε εφημερια

<< < (2/2)

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Αν και δεν συνταγογραφώ, συνήθως, σε εφημερία πάντα ακούω τι ζητάει ο "επισκέπτης", δηλ. ακούω την ιστορία του και βλέπω τι φάρμακα ζητάει να συνταγογραφήσει.
Δηλ. δεν είμαι απόλυτος "Δεν κάνουμε τακτική συνταγογράφηση στην εφημερία" και να κόβω τη συζήτηση.
Π.χ. αν ο ασθενής ισχυρίζεται, άσχετα αν λέει αλήθεια, ότι δεν έκανε καλό προγραμματισμό και ξαφνικά διαπίστωσε ότι του τελείωσαν τα φάρμακα για την πίεση (+/-), το σακχαρώδη διαβήτη, αντιστηθαγχικά, βαριά αντιψυχωσικά, οπιοειδή αναλγητικά (για καρκινικό πόνο), σ' αυτές τις περιπτώσεις ίσως να τα συνταγογραφήσω. Λέω ίσως, γιατί διατηρώ επιφύλαξη και για τον τρόπο που θα μου ζητηθεί. Αν υπάρξει στυλ "είναι υποχρέωσή σου" κλπ, τότε απλή ιατρική συνταγή (για να μην πει ότι τον άφησα χωρίς φάρμακα) κι "άντε γειά".

Μαρία Χόρτη:
δεν γνωρίζω να απαντήσω για το αν υπάρχει κάποιο έγγραφο κλπ.

Για το τμήμα της ειδικότητας που ήμουν στο νοσοκομείο, 99/100 φορές αρνήθηκα να συνταγογραφήσω στην εφημερία. Κι αυτο γιατι στο ΤΕΠ πάντα ειχαμε δουλειά.
Στο ΚΥ όμως που κάνω τωρα το 10μηνο αν έρθει κάποιος (που ερχεται σπάνια) συνήθως συνταγογραφω (εφοσον φυσικά μου ζητηθεί με καλό τρόπο και αφου εξηγήσω ότι η στρόγγυλη σφραγίδα ειναι στη Γραμματεία οπότε θα χρειαστεί να ξαναέρθει όταν η γραμματεία ειναι ανοιχτή).

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση