Γενικά > Χρήσιμες πληροφορίες
Gardasil 9
nkf100:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣυνιστάται ο επανεμβολιασμός σε όσους έχουν κάνει το 4δύναμο;
Εδώ σας θέλω......
--- Τέλος παράθεσης ---
Αναμενονται οδηγιες απο την Εθνικη Επιτροπη Εμβολιασμου, αλλα σχεδον σιγουρα, οποιος εχει ολοκληρωσει το 4δυναμο, δεν θα μπορει (επιτρεπεται) να κανει το 9δυναμο!
Εμεις οι παιδιατροι περισσοτερο περιμενουμε να δουμε τι θα γινεται στις περιπτωσεις που ξεκινησαν με το 4δυναμο! Θα μπορεις να ολοκληρωσεις με 9δυναμο;
Argirios Argiriou:
Η πλάκα είναι ότι το Gardasil 9 στην Σουηδία ακόμη δεν κυκλοφορεί (λόγω κόστους για το Ταμείο, φυσικά). Είπαμε, είμαστε πολύ large ως χώρα. ( Παραθέτω το αντίστοιχο απόσπασμα από το Σουηδικό Εθνικό Συνταγολόγιο στις 14/05/2017 όπου γράφει με καφεκόκκινα γράμματα Tillhandahålls för närvarande ej = Δεν είναι διαθέσιμο για την ώρα ).
Εγγραφή ή Είσοδος
Ορθοπαιδικός:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΗ πλάκα είναι ότι το Gardasil 9 στην Σουηδία ακόμη δεν κυκλοφορεί (λόγω κόστους για το Ταμείο, φυσικά). Είπαμε, είμαστε πολύ large ως χώρα....
--- Τέλος παράθεσης ---
Νομίζω ότι ειδικά στο θέμα των εμβολίων δεν βλάπτει να είμαστε και λίγο large.
Γιατί δεν καλύπτεται στη Σουηδία; Οι παραπάνω ορότυποι είναι σπανιότατοι ή δεν προκαλούν νόσο; Γιατί δεν το εγκρίνουν; Μήπως είναι θέμα γραφειοκρατίας ( :laugh:, στην Ελλάδα δεν έχουμε) ή θέμα αρχής; (δεν εγκρίνουμε τίποτα αν δεν περάσουν 2 χρόνια όσο καλό και αν είναι);
schumifer:
Στη Σουηδία τα πάντα πρέπει να βγάζουν οικονομικό νόημα. Εάν το οικονομικά προσδοκώμενο όφελος είναι μικρότερο της δαπάνης δύσκολα θα προχωρήσει γρήγορα η έγκριση του φαρμάκου.
Τα παιδάκια δεν εμβολιάζονται για Ηπατίτιδα Β ή μηνιγγιτιδόκοκκο ή ανεμευλογιά πχ. Ο λόγος είναι καθαρά οικονομικός. Λένε ότι θα βάλουν σιγά σιγά ΗπΒ και αργότερα ανεμευλογιά.
Ορθοπαιδικός:
Εγγραφή ή Είσοδος....
Τα παιδάκια δεν εμβολιάζονται για Ηπατίτιδα Β ή μηνιγγιτιδόκοκκο ή ανεμευλογιά πχ. Ο λόγος είναι καθαρά οικονομικός. Λένε ότι θα βάλουν σιγά σιγά ΗπΒ και αργότερα ανεμευλογιά.
--- Τέλος παράθεσης ---
Θα μου επιτρέψετε τουλάχιστον να διαφωνήσω. Δεν είναι όλα καλά και άγια στο σύστημά τους, κατά τη γνώμη μου. Ούτε πιστεύω ότι για τα χάλια της Ελλάδας στα φάρμακα φταίνε τα εμβόλια (πχ προ ημερών είδα σε 14χρονο με νάρθηκα -που πιθανώς θα αφαιρεθεί σε 1 βδομάδα- ένα κουτί XARELTO - τι μας φταίει ο εμβολιασμός; ).
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση