Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα
επικουρικοι ιατροι
Σπύρος Κ.:
Καλή χρονιά!
Γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει επίσημη αναφορά στο τι ισχύει όσον αφορά τις ποινές σε περίπτωση παραίτησης επικουρικού σε παράταση; εγώ είμαι βέβαιος ότι ισχύουν οι ίδιες ποινές διετούς αποκλεισμού που ισχύουν και σε ό,τι αφορά την κανονική σύμβαση, αλλά κάποιοι συνάδελφοι διαφωνούν ότι υπάρχει ποινή στην παράταση και ψάχνουμε επίσημη θέση.
Όμηρος:
Νομίζω πως όταν δίνεται παράταση στους επικουρικούς γιατρούς δεν απαιτείται αίτηση παράτασης εκ μέρους του γιατρού, ούτε υπάρχει έστω και ολιγοήμερη διακοπή της αρχικής σύμβασης και υπογραφή νέας. Η σύμβαση εργασίας παραμένει η ίδια, αλλάζει μόνο ως προς το χρόνο λήξης της . Άρα για να διακοπεί η σύμβαση επικουρικού γιατρού σε παράταση απαιτείται αίτηση παραίτησης εκ μέρους του γιατρού.
Αν αμέσως μετά ο παραιτηθείς (επικουρικός γιατρός σε παράταση) θέλει να εγγραφεί ξανά σε κατάλογο επικουρικών καλείται να υπογράψει υπεύθυνη δήλωση όπου μεταξύ άλλων δηλώνει : "κατά την τελευταία διετία δεν έχω παραιτηθεί από άλλη θέση επικουρικού ιατρού ή δεν έχω αποποιηθεί δυο φορές την επιλογή μου σε θέση επικουρικού ιατρού". (δικαιολογητικό ι. του άρθρου 3 της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Α2α/οικ.24317/2016 (ΦΕΚ 1005/Β/12-4-2016)) Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Μα αφού παραιτήθηκε, πως θα δηλώσει ότι δεν παραιτήθηκε?
Πιστεύω πως είναι ξεκάθαρο ότι η διετής ποινή για την παραίτηση από θέση επικουρικού ισχύει και κατά τη διάρκεια της παράτασης. Είναι και αυτό μια ιδιότυπη κατάσταση ομηρείας του επικουρικού γιατρού, δυστυχώς.
Ως προς την επίσημη αναφορά που είπατε, δεν γνωρίζω.
Σπύρος Κ.:
Συμφωνώ κι εγώ, με τη διαφορά ότι ο ιατρός υπογράφει την αίτηση παράτασης της σύμβασης (ουσιαστικά ότι την αποδέχεται). Σε κάθε περίπτωση, αφού στην πορεία της παράτασης απαιτείται παραίτηση, νομίζω κι εγώ ότι ισχύουν οι ίδιες ποινές. Ευχαριστώ.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση