Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα
Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Koterakis:
.
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Μήπως κάποιος μπορεί να υποβάλλει συνημμένη τη νέα προκήρυξη για αγροτικά καθώς και τη νέα φόρμα για γενικούς γιατρούς;
Επί 2 μέρες προσπαθώ να μπω στη σελίδα του Υπουργείου και είναι αδύνατον. Έχουν κι άλλοι εκτός από μένα το ίδιο, συχνό, πρόβλημα με τη σελίδα του υπουργείου; Ανοίγει 1 φορά στις 20 που θα επιχειρήσω να συνδεθώ.
Κατά τα άλλα ο υφυπουργός μιλάει για «πλήρη ψηφιοποίηση του συστήματος»…..
Ευχαριστώ.
Δ. Κουναλάκης:
Τα έχω επισυνάψει στο παρόν μήνυμα
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Ευχαριστώ τον κύριο Κουναλάκη για τη άμεση ανταπόκριση.
Μια μικρή ανάλυση των δεδομένων της προκήρυξης για το Νομό Χίου όπου εργάζομαι:
Προκηρύσσονται 14 θέσεις στο σύνολο των 18 αγροτικών ιατρείων του νομού. Ποσοστό 77%.
Από τις 14 θέσεις στις 7 έχει ήδη λήξει η θητεία των υπηρετούντων ιατρών (ποσοστό 50% στο σύνολο των θέσεων για προκήρυξη και 38% στο σύνολο των αγροτικών ιατρείων του νομού). Άρα δυνητικά το 38% των θέσεων στα αγροτικά ιατρεία του νομού θα μπορούσε, την παρούσα περίοδο, να είναι κενές (κάποιες στην παρούσα φάση είναι κενές και κάποιες καλύπτονται από αγροτικούς σε παράταση).
Μετά την κάλυψη των θέσεων αυτών από την παρούσα προκήρυξη, κι αν ισχύσει το νέο σύστημα «ενιαίου» διορισμού των αγροτικών γιατρών, το 77% των αγροτικών ιατρείων του νομού θα είναι σίγουρα κενά τουλάχιστον για 3 μήνες κατά την τρίμηνη εκπαίδευση των γιατρών. Με μεγάλη πιθανότητα η περίοδος που θα είναι κενά να είναι κοινή και μάλιστα εντός της θερινής περιόδου!
Θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι ή/και θα κλάψουν μανούλες! (διαλέξτε παροιμία ανάλογα με την οπτική γωνία...)
Υποθέτω σε άλλους νομούς θα ισχύουν τα ίδια (και χειρότερα; )…
EzeΤΡΟΛ:
Η επικοινωνία με το Υπουργείο έχει χαρίσει φαντάζομαι σε όλους μας μοναδικές στιγμές αγανάκτησης διανθισμένης με κλαυσίγελο. Τελευταίο κρούσμα, η τροποποιημένη ("ψηφιακοποιημένη") φόρμα της Αίτησης - Υπεύθυνης Δήλωσης για τα αγροτικά. Αν την εξετάσουμε λίγο πιο σχολαστικά, θα διαπιστώσουμε ότι αποτελεί (άλλο ένα) μνημείο προχειρότητας γεμάτο λάθη:
1. Στη δεύτερη σελίδα της φόρμας, υπάρχει η αρίθμηση -2- στην κορυφή της σελίδας, αλλά στην πρώτη η αρίθμηση έχει παραληφθεί (η περιστολή έγινε προφανώς λόγω των δημοσιονομικών αναγκών).
2. Στην κορυφή της πρώτης σελίδας αριστερά, μας βγαίνουν οι οφθαλμοί με το "παρακαλούμαι όπως συμπληρώσετε…"
Παρακαλούμαι όπως το διορθώσεται αμέσως, γιατί μας κάνεται και γελάμαι.
3. Στην ίδια στήλη παρακάτω, παρέχεται ένα πλαίσιο για τη συμπλήρωση της "Ημερομηνίας οριστικής απόλυσης". Ωραία, το γράψαται (φτου, θα μου μείνει κάνα κουσούρι) σωστά. Απόλυσης όμως από τί; Από το αγροτικό; Από την ειδικότητα; Από το Στρατό; Από το μπακάλικο που δούλεψα ένα φεγγάρι; Τί θέλει να πεί ο ποιητής; Οεο;
4. Στο τέλος της ίδιας στήλης, βλέπουμε να εισάγεται ένας νέος γραμματικός κανόνας, αυτός της ασυμφωνίας στην πτώση ουσιαστικού-επιθέτου, με το "αρ. ψηφιακού μητρώο". Στο εξής, μπορούμε άφοβα να λέμε: το ψηλού δέντρο, ο σπαρταριστού καρνάβαλος και "κύριου, κύριου, ήρθε το επισκέπτη με το ελικόπτερο."
5.Ο ίδιος κανόνας της ασυμφωνία πτώσης (φτου, νάτο πάλι) μπορεί να εφαρμοστεί και μεταξύ άρθρου-επιθέτου, αφού στο κάτω μέρος της δεξιάς στήλης, διαβάζουμε: "την στρατιωτικής μου υποχρέωση."
Παραμένει μυστήριο αν ο ποιητής ήθελε να πει "την στρατιωτικής φύσης υποχρέωσή μου" - σημασία έχει να καταλαβαινόμαστε…
6. Στη δεύτερη σελίδα, μας υποδέχεται στην τρίτη κιόλας σειρά ένα νέο μινιμαλιστικό είδος γραπτού λόγου, αυτό χωρίς σημεία στίξης: "ΣΕ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΟΧΙ"
α. Κατ’ αρχή, αφού η συμπλήρωση δεν θα γίνει από μόνη της αλλά πρέπει να την κάνει ο αιτών, το "συμπληρώνεται" πρέπει να γίνει "συμπληρώνετε".
β. Τα σημεία στίξης εισήχθησαν τον 2ο μ.Χ. αι. από τους Αλεξανδρινούς λόγιους για να εμπλουτίζουν τον γραπτό λόγο με τα παραφραστικά στοιχεία που συνοδεύουν τον προφορικό λόγο (θαυμαστικό, ερωτηματικό) και να βοηθούν στην αποσαφήνιση των νοημάτων (κόμμα, τελεία, άνω τελεία, παύλα). Αλλιώς φράσεις του παραπάνω τύπου, μας κάνουν να ψαχνόμασται (α, τελικά πρέπει να το προσέξω) με τις ώρες.
7. Ο τονισμός των κεφαλαίων γραμμάτων απετέλεσε πράγματι στο παρελθόν σημείο αντιλογίας μεταξύ γλωσσολόγων που τελικά απεφάνθησαν για το μη τονισμό τους. Αυτό δείχνει να το αγνοεί προκλητικά η αναφορική αντωνυμία ΌΤΙ που αποκλειστικά μόνη αυτή φέρει επιδεικτικά τόνο στο τέλος της αριστερής στήλης της δεύτερης σελίδας.
Αυτά τα ολίγα με μια πρώτη ματιά, κι εύχομαι καλά ξεμπερδέματα…
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση