Πήρατε φωτιά βλέπω. Έτσι σας θέλω.
ποτέ δε μου άρεσαν οι αυτοεκπληρούμενες προφητείες.
Επίσης, αν περιμένουμε πότε θα πάψουμε να είμαστε Ελ, για να το συζητήσουμε
Φίλε μου, αν πολλοί (δεν χρειάζονταν όλοι) σκέφτονταν έτσι, τότε το να πάψουμε να είμαστε ΕΛ θα ήταν παρελθόν.
Όμως, χωρίς να πρέπει να το βάζουμε κάτω (απ’ εναντίας), δεν πρέπει και να προσπερνούμε την κυνική πραγματικότητα.
Όπως η αυτογνωσία είναι το πρώτο –και απαραίτητο- βήμα για τη βελτίωσή μας, έτσι και η αναγνώριση των πραγματικών δεδομένων στις υπαρκτές τους διαστάσεις, είναι και το πρώτο βήμα για την αλλαγή τους. Αλλιώς όλοι θα ονειρευόμαστε και θα αισιοδοξούμε.
Ανήκω όμως σ’ αυτούς που προτιμούν την αναγνώριση –ανάλυση το θέματος –προβλήματος και μετά την σύνθεση σχεδιασμό εκτέλεση τροποποιητικών για τα μη «αποδεκτά» δράσεων, παρά την ονειροπόληση.
Χωρίς να σημαίνει ότι και ‘γω δεν έχω ανάγκη το όνειρο και την αισιοδοξία, δεν θα τα βάλω όμως να κάτσουν στη θέση του προβληματισμού και της δράσης.
- Μπορεί να δίνει πιστοποιητικά (Ατομικά Δελτία Υγείας) για το σχολείο, για μαθητικούς αγώνες, για ομάδες, για οδήγηση γεωργικών μηχανημάτων.
Φίλε μου Αδαμάντιε βεβαίως μπορεί. Το ζητούμενο όμως είναι πόσοι δίδουν (είτε γιατί θέλουν είτε γιατί μπορούν. Έχω ιατρεία τέτοια χωρίς ΗΚΓραφο. Αυτός μπορεί να δώσει?)
- Τέλος, όλο και κάποιο περιστατικό θα αντιμετωπίζει καλύτερα.
Με αυτό είναι σα να μην έπιασες τον καημό μου, ενώ είμαι σίγουρος ότι τον ξέρεις.
Αν δίναμε στα Π.Ι. τη θέση τους και στους Γ.Γ. τα εργαλεία και τις δυνατότητες, όχι μόνο «κάτι περισσότερο» αλλά το παν θα προσέφεραν.
Ποιος προσφέρει π.χ. περισσότερα? Ο καρδιοχειρουργός Σπύρου πχ. που χωρίς συζήτηση θα του δώσει το Υ.Υ. ότι ζητήσει για να σώσει μία διαλυμένη καρδιά (όσο δηλαδή τη σώσει) ή ο γιατρός που με την παρέμβασή του, την αγωγή υγείας, την καθοδήγησή του, την έγκαιρη διάγνωση κ.λ.π απέτρεψε πολλές καρδιές να πάνε στον κάθε κ. Σπύρου?
Εσένα όμως, όταν τα ζητήσεις από το ΥΥ θα σε κοιτάξουν με μισό μάτι και θα νεύσουν στις πλάτες σου «σαλεμένος είναι?». Εσύ βλέπεις δεν κάνεις θαύματα. Κάνεις θαυμαστά. Και η κοινωνία μας δεν έχει ανάγκη από θαυμαστά αλλά από άρτον και θεάματα (εντυπωσιασμούς).
Αχ φίλε μου. Εδώ βρίσκεται το μεγαλύτερο κομμάτι του «γιατί» της μη ανάπτυξης της ΠΦΥ !!!
Δεν είπα λοιπόν ότι δεν θα μπορούσε. Είπα ότι δεν μπορεί σήμερα. Και έθεσα και προβληματισμό για το ποιος και σε ποιο βαθμό ευθύνεται γι’ αυτό. Ας ανοίξουμε ένα άλλο topic να το συζητήσουμε το γιατί και το τι απαιτείται για να αλλάξει αυτό.