Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
25 Νοεμβρίου 2024, 04:04:07

Αποστολέας Θέμα: Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.  (Αναγνώστηκε 75527 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

21 Ιουνίου 2009, 00:52:59
Απάντηση #165
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Παρεμπιπτόντως έχεις μήπως να υποδείξεις κάποια άλλη ιατρική ειδικότητα πλην της γενικής ιατρικής που θα μπορούσε να εξυπηρετήσει καλύτερα την πρωτοβάθμια περίθαλψη;
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Mήπως ο ανειδίκευτος ιατρός υπόχρεος θητείας?
Μήπως κάνεις πλάκα; Μήπως;
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

21 Ιουνίου 2009, 12:22:13
Απάντηση #166
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Εγώ θα συμφωνήσω με τον ΑΡΗ για τους παρακάτω λόγους:

1.   Τα Π.Ι. κατάντησαν συνταγογραφικά κέντρα. Ακόμη και όταν ο γιατρός προσπαθήσει να τα κάνει κάτι περισσότερο, οι ίδιοι οι «επισκέπτες» ανθίστανται «εγώ ήρθα σε σένα γιατρέ μου να μου τα γράψεις γιατί τα πήρα, γιατί μου τα έδωσε ο …» ... "αυτά μου είπε να παίρνω και να μη τα αλλάξω αν δε μου πεί αυτός".
Το γιατί λειτουργεί έτσι, ΟΚ είναι μεγάλη κουβέντα και μεγάλο κομάτι ευθύνης δικό μας (και συχνά και των «σοφών ή καθηγητών» που τους κανοναρχούν).
2.   Ένας Γ.Γ. σήμερα στο Π.Ι. αχρηστεύεται αφού από τη μία αυτοευνουχίζεται περιοριζόμενος στο «ότι θέλει ο πελάτης» μετά από τις πρώτες προσπάθειες (αν τις έκανε δηλαδή για να είμαστε και δίκαιοι, γιατί δεν είναι λίγοι αυτοί που αυτό τους βολεύει για ποικίλους λόγους) και από την άλλη κατά κανόνα ο Δ/ντης του τον πιέζει να μη χαλά χατίρια και του χαλάει την ηρεμία και την ισορροπία που με τόσες προσπάθειες !!! εξασφάλισε.

Συμπέρασμα: Αν διοριστεί Γ.Γ. κινδυνεύει το μόνο έργο (είπαμε στις περισσότερες περιπτώσεις, όχι σε όλες) που είναι η συνταγογραφία να υποφέρει, αν αυτός αποφασίσει να έχει άποψη για την αγωγή, ενώ παράλληλα υποφέρει και ο γιατρός, αντιμετωπιζόμενος από τη διοίκηση ως αγροτικός και από τους ασθενείς ως «το παιδί» για το ξέπλυμα.
Ο αγροτικός όμως? Μια χαρά πράγμα. Γράφει ότι του λένε (ο μεγάλος συνάδελφος ξέρει), τα ξεπετάει στα γρήγορα και σε λίγους μήνες έχει και χρόνο να πάει για το προμεσημεριανό καφεδάκι του. Και η διοίκηση μια χαρά αφού η ηρεμία και η τάξη διατηρείται.

Τελικό συμπέρασμα: Ο αγροτικός είναι η καλύτερη λύση για τους πολίτες, τη διοίκηση και τον ίδιο τον γιατρό.

Τώρα τι είναι καλύτερη λύση για την υγεία? Άστο αυτό. Αυτό, όταν θα πάψουμε να είμαστε ΕΛ, το ξανασυζητάμε.

(Υ.Γ. Άρη, όχι μόνο υποτίθεται ότι φωνάζεις η γελάς, αλλά εγώ προσωπικά –και πολλοί άλλοι πιστεύω- δεν διαβάζουν κάν τα γραφόμενα, αφού είναι βασανιστική η ανάγνωση φράσεων με κεφαλαία. Γι’ αυτό σε ευχαριστώ που άλλαξες την γραφή σου.)
« Τελευταία τροποποίηση: 21 Ιουνίου 2009, 12:26:21 από D-Michalis »
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

21 Ιουνίου 2009, 12:58:51
Απάντηση #167
Αποσυνδεδεμένος

Βέρρας Οδυσσέας

Επώνυμοι
Αν και νομίζω πως καταλαβαίνω το πνεύμα σας κύριε Μιχάλη (και συμφωνώ), ποτέ δε μου άρεσαν οι αυτοεκπληρούμενες προφητείες. ;D
Επίσης, αν περιμένουμε πότε θα πάψουμε να είμαστε Ελ, για να το συζητήσουμε, η μόνη μας ελπίδα για να μη περιπέσουμε στην αιώνια μουγγαμάρα είναι να φύγει το πουλί από το κεφάλι του κυρίου Καρατζαφέρη και να έλθει στα δικά μας. ;D









« Τελευταία τροποποίηση: 21 Ιουνίου 2009, 13:49:14 από iGP »
Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ!

21 Ιουνίου 2009, 14:55:49
Απάντηση #168
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Ακόμη κι αν δεχτούμε το ρόλο του γιατρού συνταγογράφου - πλυντηρίου στην πρωτοβάθμια περίθαλψη όλο και κάποιο πλεονέκτημα θα  έχει ο γενικός γιατρός:
- Μπορεί να γράφει -αντιγράφει όσα κουτιά θέλει χωρίς να αντιγράφει ή να εφευρίσκει ή να ζητάει γνωματεύσεις (άλλων) ειδικευμένων
- Μπορεί να γράφει - αντιγράφει καλσιτονίνες (πόσοι πλούτισαν από τις άχρηστες, όπως αποδείχτηκε, "μυτιές"!)
- Μπορεί να δίνει πιστοποιητικά (Ατομικά Δελτία Υγείας) για το σχολείο, για μαθητικούς αγώνες, για ομάδες, για οδήγηση γεωργικών μηχανημάτων.
- Τέλος, όλο και κάποιο περιστατικό θα αντιμετωπίζει καλύτερα.

21 Ιουνίου 2009, 15:25:29
Απάντηση #169
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Πήρατε φωτιά βλέπω. Έτσι σας θέλω.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
ποτέ δε μου άρεσαν οι αυτοεκπληρούμενες προφητείες. 
Επίσης, αν περιμένουμε πότε θα πάψουμε να είμαστε Ελ, για να το συζητήσουμε
 
Φίλε μου, αν πολλοί (δεν χρειάζονταν όλοι) σκέφτονταν έτσι, τότε το να πάψουμε να είμαστε ΕΛ θα ήταν παρελθόν.
Όμως, χωρίς να πρέπει να το βάζουμε κάτω (απ’ εναντίας), δεν πρέπει και να προσπερνούμε την κυνική πραγματικότητα.
Όπως η αυτογνωσία είναι το πρώτο –και απαραίτητο- βήμα για τη βελτίωσή μας, έτσι και η αναγνώριση των πραγματικών δεδομένων στις υπαρκτές τους διαστάσεις, είναι και το πρώτο βήμα για την αλλαγή τους. Αλλιώς όλοι θα ονειρευόμαστε και θα αισιοδοξούμε.
Ανήκω όμως σ’ αυτούς που προτιμούν την αναγνώριση –ανάλυση το θέματος –προβλήματος και μετά την σύνθεση σχεδιασμό εκτέλεση τροποποιητικών για τα μη «αποδεκτά» δράσεων, παρά την ονειροπόληση.
Χωρίς να σημαίνει ότι και ‘γω δεν έχω ανάγκη το όνειρο και την αισιοδοξία, δεν θα τα βάλω όμως να κάτσουν στη θέση του προβληματισμού και της δράσης.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
- Μπορεί να δίνει πιστοποιητικά (Ατομικά Δελτία Υγείας) για το σχολείο, για μαθητικούς αγώνες, για ομάδες, για οδήγηση γεωργικών μηχανημάτων.
Φίλε μου Αδαμάντιε βεβαίως μπορεί. Το ζητούμενο όμως είναι πόσοι δίδουν (είτε γιατί θέλουν είτε γιατί μπορούν. Έχω ιατρεία τέτοια χωρίς ΗΚΓραφο. Αυτός μπορεί να δώσει?)

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
- Τέλος, όλο και κάποιο περιστατικό θα αντιμετωπίζει καλύτερα.
Με αυτό είναι σα να μην έπιασες τον καημό μου, ενώ είμαι σίγουρος ότι τον ξέρεις.
Αν δίναμε στα Π.Ι. τη θέση τους και στους Γ.Γ. τα εργαλεία και τις δυνατότητες, όχι μόνο «κάτι περισσότερο» αλλά το παν θα προσέφεραν.
Ποιος προσφέρει π.χ. περισσότερα? Ο καρδιοχειρουργός Σπύρου πχ. που χωρίς συζήτηση θα του δώσει το Υ.Υ. ότι ζητήσει για να σώσει μία διαλυμένη καρδιά (όσο δηλαδή τη σώσει) ή ο γιατρός που με την παρέμβασή του, την αγωγή υγείας, την καθοδήγησή του, την έγκαιρη διάγνωση κ.λ.π απέτρεψε πολλές καρδιές να πάνε στον κάθε κ. Σπύρου?
Εσένα όμως, όταν τα ζητήσεις από το ΥΥ θα σε κοιτάξουν με μισό μάτι και θα νεύσουν στις πλάτες σου «σαλεμένος είναι?».  Εσύ βλέπεις δεν κάνεις θαύματα. Κάνεις θαυμαστά. Και η κοινωνία μας δεν έχει ανάγκη από θαυμαστά αλλά από άρτον και θεάματα (εντυπωσιασμούς).

Αχ φίλε μου. Εδώ βρίσκεται το μεγαλύτερο κομμάτι του «γιατί» της μη ανάπτυξης της ΠΦΥ !!!

Δεν είπα λοιπόν ότι δεν θα μπορούσε. Είπα ότι δεν μπορεί σήμερα. Και έθεσα και προβληματισμό για το ποιος και σε ποιο βαθμό ευθύνεται γι’ αυτό.

Ας ανοίξουμε ένα άλλο topic να το συζητήσουμε το γιατί και το τι απαιτείται για να αλλάξει αυτό.
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

21 Ιουνίου 2009, 18:54:27
Απάντηση #170
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
Είναι από τις ελάχιστες φορές που θα διαφωνήσω με τον κ.Μιχάλη.Μετά σχεδόν 3 χρόνια θητείας σε περιφερειακό ιατρείο η σχέση που έχω αναπτύξει με τους ασθενείς της ευρύτερης  περιοχής μου είναι πολλά περισσότερα από στείρα συνταγογραφία.Είναι γεγονός πως με το πέρασμα του χρόνου τα καθήκοντά μου περιορίζονται σε περισσότερες δραστηριότητες και δε μιλώ μόνο για εξέταση περιστατικών-που πλέον συμβαίνει πολύ πολύ συχνά-αλλά και σε ενημέρωση τους σε θέματα ΠΦΥ ή δραστικής παρέμβασης -αλλαγών στη συνταγογράφηση τους.Ο Γ.Ι. δεν αντιγράφει απλά αλλά παρεμβαίνει στη συνταγογράφηση.Αλλά και ίδιοι οι ασθενείς σταδιακά καταλαβαίνουν πως κάτι έχει αλλάξει αφού  δεν είμαι απλά ο αγροτικός που ερχόταν και έφευγε σε 9 μήνες και σε σχέση με τον προκάτοχο μου αγροτικό η δουλειά έχει αυξηθεί κατακόρυφα,οι ασθενείς είναι πλέον όλοι καταχωρημένοι στον υπολογιστή μου ενώ τα περιστατικά που πηγαίνουν σε ειδικούς έχουν μειωθεί ή πολλές φορές με συμβουλεύονται πριν το κάνουν.Δεν είμαι κάνας κολλημένος με την ιατρική ούτε ευλογώ τα γέννια μου απλά καταθέτω μια πραγματικότητα.Και σίγουρα πιστεύω πως μπορούν να γίνουν και άλλα ακόμη...

Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι πως αν σε 2/ης και 3/ης γεννιάς γενικούς ιατρούς μιλάμε ακόμη για συνταγογραφηση τότε πραγματικά κάτι δεν πάει καλά.Το χάσαμε το κορμί πατριώτη...Και αν το θέμα είναι απλά και μόνο η συνταγογράφηση τότε αν θέλετε την άποψή μου δεν χρειάζεται καθόλου μα καθόλου ιατρός αλλά αρκεί ένας απλός νοσηλευτής ή ο διοικητικός υπάλληλος του Δημαρχείου με μια σφραγίδα...

Εν τέλει...καλό και ευχητέο είναι κάποια στιγμή να αλλάξει η ρημάδα η Ελ μήπως όμως θα αλλάξει αν πρώτα αλλάξουμε ΕΜΕΙΣ?.Και αλλάζω σημαίνει διεκδικώ και κάνω αισθητή την παρουσία μας με παρεμβάσεις.Ο σεβασμός και η αναγνώριση δεν χαρίζονται...κερδίζονται!
« Τελευταία τροποποίηση: 21 Ιουνίου 2009, 18:58:04 από Jack »
+

21 Ιουνίου 2009, 19:21:36
Απάντηση #171
Αποσυνδεδεμένος

Βέρρας Οδυσσέας

Επώνυμοι
Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ!

21 Ιουνίου 2009, 21:10:21
Απάντηση #172
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
....
Δεν είναι κακό να διαφωνούμε. Στην πραγματικότητα όμως δεν μου φαίνεται ότι διαφωνείς φίλε μου. Επί της ουσίας δεν απέρριψα τίποτε από τις σκέψεις σου. Απλά νομίζω πως σε τρώει το δίκιο σου.
Οι φωτεινές εξαιρέσεις δεν δείχνουν ότι έτσι είναι τα πράγματα αλλά ότι έτσι μπορούν να γίνουν, αρκεί να αλλάξουμε.
Φυσικά εμείς. Όλοι. Οι γιατροί, οι υγειονομικοί, οι ιθύνοντες, οι, οι. Η ΕΛ δεν είναι κάτι απρόσωπο και ουρανοκατέβατο, αλλά εμείς.
Τα φωτεινά παραδείγματα μπορούν να συμπαρασύρουν, αλλά όταν φουσκώσουν σα ποτάμι. Όταν δηλαδή γίνουν τόσα ώστε να δημιουργούν ρεύμα. Και σε αυτό, συμφωνώ, όλοι οφείλουμε να δουλέψουμε, χωρίς να σημαίνει βεβαίως ότι θα πάψουμε να στηλιτεύουμε τη φυγοπονία την αδιαφορία και την μιζέρια.
Το ποτάμι όμως δε φούσκωσε ακόμη.

keep walking, θα συμφωνήσω με τον iGP
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

25 Ιουλίου 2009, 10:07:08
Απάντηση #173
Αποσυνδεδεμένος

kefalidisg

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Μέχρι πρότινος η διεκδίκηση και κατάληψη μιας θέσης από Γ.Ι. μέσω αγροτικών είχε το πλεονέκτημα ότι η όλη διαδικασία ολοκληρωνόταν σχετικά σύντομα.
Είχε όμως και μειονεκτήματα όπως η υποχρέωση παραίτησης από προηγούμενη θέση στο ΕΣΥ* (αν κατείχε) και η εντύπωση των διοικούντων (συνεπικουρούμενη από έγγραφο του Υπουργείου) ότι επωμιζόταν τις υποχρεώσεις του αγροτικού γιατρού (διαμονή στην περιοχή του ιατρείου, 24ωρη κάλυψη κλπ).
Τα παραπάνω μειονεκτήματα δεν ίσχυαν αν διεκδικούσε θέση που προκηρυσσόταν μέσω συμβουλίου κρίσεων. Βέβαια εκεί υπήρχε το μεγάλο μειονέκτημα του χρονοβόρου της διαδικασίας.

*Τώρα πλέον δεν απαιτείται βεβαίωση παραίτησης αλλά βεβαίωση υποβολής παραίτησης. Μεγάλη διαφορά αφού η υποβολή παραίτησης μπορεί να ανακληθεί.[/u]
   Ξεκίνησα σήμερα να διαβάζω όλα τα θέματα τα οποία αφορούν την δυνατότητα παραίτησης γενικού ιατρού από ΠΙ με σκοπό την  κατάληψη άλλης θέσης σε ΠΙ και μπορώ να πω ότι δεν κατάφερα να καταλάβω τα εξής:
   -κάποιος με λιγότερα των 2 ετών (αλλά με συμπληρωμένο 1 έτος)προϋπηρεσίας μπορεί να παραιτηθεί και να διεκδικήσει άλλη θέση; Από ότι θυμάμαι κάποιος συνάδερφός δεν είχε πρόβλημα να διοριστεί σε νέα θέση αφού είχε συμπληρώσει 1 έτος.
    -Με βάση τα παραπάνω που λέει ο κος Σκούφαλος μπορεί κάποιος να δηλώσει παραίτηση την μια μέρα, να πάρει βεβαίωση παραίτησης, να την  στείλει στο ΥΥΚΑ μαζί με την αίτηση για νέο αγροτικό και τη επομένη να δηλώσει ανάκληση της παραίτησης. Με λίγα λόγια δηλαδή να συνεχίσει να δουλεύει μέχρι να του έρθει  ο νέος διορισμός! Η απορία μου λοιπόν είναι αν αυτό στέκει και αν αυτό αποτελεί παράθυρο για αυτούς που θέλουν να διοριστούν δίχως να έχουν παραιτηθεί;
« Τελευταία τροποποίηση: 25 Ιουλίου 2009, 10:09:15 από kefalidisg »
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Χ. ΚΕΦΑΛΙΔΗΣ
ΙΑΤΡΟΣ ΓΕΝΙΚΗΣ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

25 Ιουλίου 2009, 23:29:52
Απάντηση #174
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Μέχρι πρότινος η διεκδίκηση και κατάληψη μιας θέσης από Γ.Ι. μέσω αγροτικών είχε το πλεονέκτημα ότι η όλη διαδικασία ολοκληρωνόταν σχετικά σύντομα.
Είχε όμως και μειονεκτήματα όπως η υποχρέωση παραίτησης από προηγούμενη θέση στο ΕΣΥ* (αν κατείχε) και η εντύπωση των διοικούντων (συνεπικουρούμενη από έγγραφο του Υπουργείου) ότι επωμιζόταν τις υποχρεώσεις του αγροτικού γιατρού (διαμονή στην περιοχή του ιατρείου, 24ωρη κάλυψη κλπ).
Τα παραπάνω μειονεκτήματα δεν ίσχυαν αν διεκδικούσε θέση που προκηρυσσόταν μέσω συμβουλίου κρίσεων. Βέβαια εκεί υπήρχε το μεγάλο μειονέκτημα του χρονοβόρου της διαδικασίας.

*Τώρα πλέον δεν απαιτείται βεβαίωση παραίτησης αλλά βεβαίωση υποβολής παραίτησης. Μεγάλη διαφορά αφού η υποβολή παραίτησης μπορεί να ανακληθεί.[/u]
  Ξεκίνησα σήμερα να διαβάζω όλα τα θέματα τα οποία αφορούν την δυνατότητα παραίτησης γενικού ιατρού από ΠΙ με σκοπό την  κατάληψη άλλης θέσης σε ΠΙ και μπορώ να πω ότι δεν κατάφερα να καταλάβω τα εξής:
   -κάποιος με λιγότερα των 2 ετών (αλλά με συμπληρωμένο 1 έτος)προϋπηρεσίας μπορεί να παραιτηθεί και να διεκδικήσει άλλη θέση; Από ότι θυμάμαι κάποιος συνάδερφός δεν είχε πρόβλημα να διοριστεί σε νέα θέση αφού είχε συμπληρώσει 1 έτος.
    -Με βάση τα παραπάνω που λέει ο κος Σκούφαλος μπορεί κάποιος να δηλώσει παραίτηση την μια μέρα, να πάρει βεβαίωση παραίτησης, να την  στείλει στο ΥΥΚΑ μαζί με την αίτηση για νέο αγροτικό και τη επομένη να δηλώσει ανάκληση της παραίτησης. Με λίγα λόγια δηλαδή να συνεχίσει να δουλεύει μέχρι να του έρθει  ο νέος διορισμός! Η απορία μου λοιπόν είναι αν αυτό στέκει και αν αυτό αποτελεί παράθυρο για αυτούς που θέλουν να διοριστούν δίχως να έχουν παραιτηθεί;

Δικό μου λάθος που δεν διόρθωσα τόσο καιρό όσα έγραψα κι ευχαριστώ τον συνάδελφο Κεφαλίδη που μου δίνει την ευκαιρία να το διορθώσω.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το γραφείο προσωπικού (που συμπίπτουν με πληροφορίες συναδέλφων από άλλες περιοχές) από τη στιγμή που ένας γιατρός υποβάλει παραίτηση είναι αμετάκλητη. Δηλ. δεν ισχύει ότι ισχύει για άλλους δημόσιους υπαλλήλους που πρέπει να υποβληθεί ξανά σε 15 μέρες για να γίνει οριστική (κι επομένως υπάρχει δυνατότητα ανάκλησης στο μεσοδιάστημα).
Επομένως αυτό που άλλαξε στα αγροτικά για τους γενικούς γιατρούς είναι ότι ενώ πριν ζητούσαν βεβαίωση παραίτησης και διαγραφής από το προσωπικό του νοσοκομείου (πιο χρονοβόρο υποθέτω) που υπηρετούσαν τώρα στα δικαιολογητικά ζητούν βεβαίωση υποβολής παραίτησης κάτι που μπορεί να γίνει και την ίδια μέρα της υποβολής αίτησης για αγροτικό.
Όμως και στη δεύτερη περίπτωση η παραίτηση θα πάρει το δρόμο της και είναι αμετάκλητη.
« Τελευταία τροποποίηση: 25 Ιουλίου 2009, 23:31:27 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

26 Ιουλίου 2009, 01:08:57
Απάντηση #175
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Που το στηρίζουν νομικά ότι δεν υπάρχει δυνατότητα ανάκλησης όπως και με τους άλλους δημόσιους υπαλλήλους;
Υπάρχει κάποια ειδική διάταξη νόμου; Γιατί για το μισθολόγιο, την κανονική άδεια, και κάποια άλλα υπάρχουν ειδικές διατάξεις.
Γιατί εάν ξεχωρίσουμε τους γιατρούς ΕΣΥ από τους δημόσιους υπαλλήλους "γενικώς" παύουν να ισχύουν και πολλές διατάξεις για μετατάξεις, αποσπάσεις, κλπ και θα είχε πολύ ενδιαφέρον τότε....
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

26 Ιουλίου 2009, 09:11:31
Απάντηση #176
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Τώρα που το ξανασκέφτομαι κι από δική μου εμπειρία:
Ξεκίνησα την "πορεία" μου στο ΕΣΥ, ως ειδικευμένος, παίρνοντας θέση αγροτικού που μετατράπηκε σε θέση επιμελητή Β'.
Στην πορεία κατέλαβα άλλη θέση, μέσω ΣΚΕΙΟΠΝΙ, σε (τρομάρα μου) Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο.
Για να διοριστώ στη νέα θέση έπρεπε να παραιτηθώ πρώτα από την προηγούμενη θέση.
Κι απ' ότι θυμάμαι υπέβαλα παραίτηση μόνο μια φορά. Δε μου ζητήθηκε να την υποβάλλω ξανά μετά από ορισμένο διάστημα. Βέβαια είχα διοριστεί στη νέα θέση την ίδια μέρα της παραίτησης από την προηγούμενη. Δεν ξέρω αν αυτό παίζει ρόλο.

30 Ιουλίου 2009, 19:26:48
Απάντηση #177
Αποσυνδεδεμένος

flone

Ιατροί
Παραιτήσεις Δημοσίων Υπαλλήλων

3528/2007
Άρθρο 148

4. Ο υπάλληλος μέσα σε αποκλειστική προθεσμία ενός (1) μηνός από την υποβολή της αίτησης παραίτησης μπορεί να την ανακαλέσει εγγράφως, εφόσον αυτή δεν έχει γίνει αποδεκτή σύμφωνα με την επόμενη παράγραφο.
5. Η αίτηση παραίτησης γίνεται αποδεκτή με πράξη που εκδίδεται από το αρμόδιο όργανο και δημοσιεύεται σε περίληψη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Η υπηρεσία δεν μπορεί να κάνει αποδεκτή την αίτηση παραίτησης πριν από την πάροδο δεκαπέντε (15) ημερών από την υποβολή της. Αν μέσα σε δεκαπέντε (15) ημέρες από την πάροδο δεκαπέντε (15) ημερών από την υποβολή της αίτησης παραίτησης ο υπάλληλος επανέλθει με δεύτερη αίτηση, εμμένοντας στην παραίτηση του, αυτή γίνεται αυτοδικαίως αποδεκτή και λύεται η υπαλληλική σχέση από την ημέρα υποβολής της δεύτερης αίτησης. Η αίτηση παραίτησης θεωρείται ότι έχει γίνει αποδεκτή και λύεται αυτοδικαίως η υπαλληλική σχέση, αν παρέλθει άπρακτη προθεσμία δύο (2) μηνών από την υποβολή της. Για τη λύση της υπαλληλικής σχέσης εκδίδεται διαπιστωτική πράξη, περίληψη της οποίας δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
6. Διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας, που ρυθμίζουν την παραίτηση του υπαλλήλου σε ειδικές περιπτώσεις, διατηρούνται σε ισχύ.

Η υποβολή δεύτερης αίτησης παραίτησης ΔΕΝ είναι υποχρεωτική.

Για τις παραιτήσεις γιατρών ΕΣΥ ισχύει το παρακάτω:

1397/83
Άρθρο 36

3. Οι γιατροί έχουν δικαίωμα υποβολής παραίτησης. Η παραίτηση υποβάλλεται γραπτά στον Υπουργό Υγείας και Πρόνοιας και η λύση της υπηρεσιακής σχέσης επέρχεται με την αποδοχή της παραίτησης. Αν παρέλθει άπρακτο διάστημα δύο μηνών η παραίτηση θεωρείται ότι έγινε αποδεκτή και λύνεται αυτοδίκαια η υπηρεσιακή σχέση.

Στην περίπτωση διορισμού σε άλλη θέση φαίνεται ότι η Υπηρεσία θεωρεί ότι η παραίτηση θα γίνει αποδεκτή αφενός και αφετέρου ότι δεν θα την ανακαλέσεις. Γι’ αυτό μπορείς να την πρωτοκολλήσεις και να φύγεις την ίδια ώρα. Πιθανώς να μην είναι σωστή η άποψη ότι δεν μπορείς να ανακαλέσεις, αφού δεν ισχύει μέχρι να υπογραφεί/δημοσιευθεί η απόφαση αποδοχής. Βέβαια. από το παραπάνω δεν προβλέπεται ρητά δυνατότητα ανάκλησης. Ούτε είναι υποχρεωμένη η Υπηρεσία να περιμένει το 15ήμερο και μπορεί να προωθήσει την παραίτηση στο ΥΥΚΑ πάραυτα.
Γνωρίζω περίπτωση συναδέλφου που υπέβαλε δήθεν (γι’ αυτόν) παραίτηση (νόμιζε ότι έτσι «εκβιάζει» το νοσοκομείο) πιστεύοντας ότι αν δεν υποβάλει δεύτερη δεν ισχύει, οι μάγκες όμως την στείλανε αμέσως κάτω και μετά έτρεχε στην Αθήνα…Τελικά την ανακάλεσε στο Υπουργείο.

6 Αυγούστου 2009, 11:47:00
Απάντηση #178
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Τελευταία προκήρυξη 15/06/09.
Λέτε να γυρνάμε στις παλιές "καλές" εποχές;
Ή ζητάω πολλά Αύγουστο μήνα;
Κάποιοι συνάδελφοι που φαίνεται να έχουν καλύτερη (εκ των έσω; ) πληροφόρηση, έχουν κάτι νεότερο για την επόμενη προκήρυξη;
« Τελευταία τροποποίηση: 6 Αυγούστου 2009, 11:48:58 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

6 Αυγούστου 2009, 22:12:39
Απάντηση #179
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Κάποιοι συνάδελφοι που φαίνεται να έχουν καλύτερη (εκ των έσω; ) πληροφόρηση, έχουν κάτι νεότερο για την επόμενη προκήρυξη;
































Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
14 Απαντήσεις
11950 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 29 Σεπτεμβρίου 2012, 06:12:43
από alex52
15 Απαντήσεις
11082 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 2 Ιουλίου 2013, 09:53:39
από deleteduser
2 Απαντήσεις
4110 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 4 Μαρτίου 2013, 18:45:06
από anastasios theodoridis
16 Απαντήσεις
10627 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 23 Μαΐου 2013, 21:53:30
από Αδαμάντιος Σκούφαλος
15 Απαντήσεις
8547 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 11 Οκτωβρίου 2013, 15:29:13
από Denominator