Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα

Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.

<< < (34/38) > >>

anastasios theodoridis:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠαρεμπιπτόντως έχεις μήπως να υποδείξεις κάποια άλλη ιατρική ειδικότητα πλην της γενικής ιατρικής που θα μπορούσε να εξυπηρετήσει καλύτερα την πρωτοβάθμια περίθαλψη;

--- Τέλος παράθεσης ---
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςMήπως ο ανειδίκευτος ιατρός υπόχρεος θητείας?

--- Τέλος παράθεσης ---
Μήπως κάνεις πλάκα; Μήπως;

D-Michalis:
Εγώ θα συμφωνήσω με τον ΑΡΗ για τους παρακάτω λόγους:

1.   Τα Π.Ι. κατάντησαν συνταγογραφικά κέντρα. Ακόμη και όταν ο γιατρός προσπαθήσει να τα κάνει κάτι περισσότερο, οι ίδιοι οι «επισκέπτες» ανθίστανται «εγώ ήρθα σε σένα γιατρέ μου να μου τα γράψεις γιατί τα πήρα, γιατί μου τα έδωσε ο …» ... "αυτά μου είπε να παίρνω και να μη τα αλλάξω αν δε μου πεί αυτός".
Το γιατί λειτουργεί έτσι, ΟΚ είναι μεγάλη κουβέντα και μεγάλο κομάτι ευθύνης δικό μας (και συχνά και των «σοφών ή καθηγητών» που τους κανοναρχούν).
2.   Ένας Γ.Γ. σήμερα στο Π.Ι. αχρηστεύεται αφού από τη μία αυτοευνουχίζεται περιοριζόμενος στο «ότι θέλει ο πελάτης» μετά από τις πρώτες προσπάθειες (αν τις έκανε δηλαδή για να είμαστε και δίκαιοι, γιατί δεν είναι λίγοι αυτοί που αυτό τους βολεύει για ποικίλους λόγους) και από την άλλη κατά κανόνα ο Δ/ντης του τον πιέζει να μη χαλά χατίρια και του χαλάει την ηρεμία και την ισορροπία που με τόσες προσπάθειες !!! εξασφάλισε.

Συμπέρασμα: Αν διοριστεί Γ.Γ. κινδυνεύει το μόνο έργο (είπαμε στις περισσότερες περιπτώσεις, όχι σε όλες) που είναι η συνταγογραφία να υποφέρει, αν αυτός αποφασίσει να έχει άποψη για την αγωγή, ενώ παράλληλα υποφέρει και ο γιατρός, αντιμετωπιζόμενος από τη διοίκηση ως αγροτικός και από τους ασθενείς ως «το παιδί» για το ξέπλυμα.
Ο αγροτικός όμως? Μια χαρά πράγμα. Γράφει ότι του λένε (ο μεγάλος συνάδελφος ξέρει), τα ξεπετάει στα γρήγορα και σε λίγους μήνες έχει και χρόνο να πάει για το προμεσημεριανό καφεδάκι του. Και η διοίκηση μια χαρά αφού η ηρεμία και η τάξη διατηρείται.

Τελικό συμπέρασμα: Ο αγροτικός είναι η καλύτερη λύση για τους πολίτες, τη διοίκηση και τον ίδιο τον γιατρό.

Τώρα τι είναι καλύτερη λύση για την υγεία? Άστο αυτό. Αυτό, όταν θα πάψουμε να είμαστε ΕΛ, το ξανασυζητάμε.

(Υ.Γ. Άρη, όχι μόνο υποτίθεται ότι φωνάζεις η γελάς, αλλά εγώ προσωπικά –και πολλοί άλλοι πιστεύω- δεν διαβάζουν κάν τα γραφόμενα, αφού είναι βασανιστική η ανάγνωση φράσεων με κεφαλαία. Γι’ αυτό σε ευχαριστώ που άλλαξες την γραφή σου.)

iGP:
Αν και νομίζω πως καταλαβαίνω το πνεύμα σας κύριε Μιχάλη (και συμφωνώ), ποτέ δε μου άρεσαν οι αυτοεκπληρούμενες προφητείες. ;D
Επίσης, αν περιμένουμε πότε θα πάψουμε να είμαστε Ελ, για να το συζητήσουμε, η μόνη μας ελπίδα για να μη περιπέσουμε στην αιώνια μουγγαμάρα είναι να φύγει το πουλί από το κεφάλι του κυρίου Καρατζαφέρη και να έλθει στα δικά μας. ;D

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Ακόμη κι αν δεχτούμε το ρόλο του γιατρού συνταγογράφου - πλυντηρίου στην πρωτοβάθμια περίθαλψη όλο και κάποιο πλεονέκτημα θα  έχει ο γενικός γιατρός:
- Μπορεί να γράφει -αντιγράφει όσα κουτιά θέλει χωρίς να αντιγράφει ή να εφευρίσκει ή να ζητάει γνωματεύσεις (άλλων) ειδικευμένων
- Μπορεί να γράφει - αντιγράφει καλσιτονίνες (πόσοι πλούτισαν από τις άχρηστες, όπως αποδείχτηκε, "μυτιές"!)
- Μπορεί να δίνει πιστοποιητικά (Ατομικά Δελτία Υγείας) για το σχολείο, για μαθητικούς αγώνες, για ομάδες, για οδήγηση γεωργικών μηχανημάτων.
- Τέλος, όλο και κάποιο περιστατικό θα αντιμετωπίζει καλύτερα.

D-Michalis:
Πήρατε φωτιά βλέπω. Έτσι σας θέλω.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδοςποτέ δε μου άρεσαν οι αυτοεκπληρούμενες προφητείες. 
Επίσης, αν περιμένουμε πότε θα πάψουμε να είμαστε Ελ, για να το συζητήσουμε

--- Τέλος παράθεσης ---
Φίλε μου, αν πολλοί (δεν χρειάζονταν όλοι) σκέφτονταν έτσι, τότε το να πάψουμε να είμαστε ΕΛ θα ήταν παρελθόν.
Όμως, χωρίς να πρέπει να το βάζουμε κάτω (απ’ εναντίας), δεν πρέπει και να προσπερνούμε την κυνική πραγματικότητα.
Όπως η αυτογνωσία είναι το πρώτο –και απαραίτητο- βήμα για τη βελτίωσή μας, έτσι και η αναγνώριση των πραγματικών δεδομένων στις υπαρκτές τους διαστάσεις, είναι και το πρώτο βήμα για την αλλαγή τους. Αλλιώς όλοι θα ονειρευόμαστε και θα αισιοδοξούμε.
Ανήκω όμως σ’ αυτούς που προτιμούν την αναγνώριση –ανάλυση το θέματος –προβλήματος και μετά την σύνθεση σχεδιασμό εκτέλεση τροποποιητικών για τα μη «αποδεκτά» δράσεων, παρά την ονειροπόληση.
Χωρίς να σημαίνει ότι και ‘γω δεν έχω ανάγκη το όνειρο και την αισιοδοξία, δεν θα τα βάλω όμως να κάτσουν στη θέση του προβληματισμού και της δράσης.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος- Μπορεί να δίνει πιστοποιητικά (Ατομικά Δελτία Υγείας) για το σχολείο, για μαθητικούς αγώνες, για ομάδες, για οδήγηση γεωργικών μηχανημάτων.

--- Τέλος παράθεσης ---
Φίλε μου Αδαμάντιε βεβαίως μπορεί. Το ζητούμενο όμως είναι πόσοι δίδουν (είτε γιατί θέλουν είτε γιατί μπορούν. Έχω ιατρεία τέτοια χωρίς ΗΚΓραφο. Αυτός μπορεί να δώσει?)

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος- Τέλος, όλο και κάποιο περιστατικό θα αντιμετωπίζει καλύτερα.

--- Τέλος παράθεσης ---
Με αυτό είναι σα να μην έπιασες τον καημό μου, ενώ είμαι σίγουρος ότι τον ξέρεις.
Αν δίναμε στα Π.Ι. τη θέση τους και στους Γ.Γ. τα εργαλεία και τις δυνατότητες, όχι μόνο «κάτι περισσότερο» αλλά το παν θα προσέφεραν.
Ποιος προσφέρει π.χ. περισσότερα? Ο καρδιοχειρουργός Σπύρου πχ. που χωρίς συζήτηση θα του δώσει το Υ.Υ. ότι ζητήσει για να σώσει μία διαλυμένη καρδιά (όσο δηλαδή τη σώσει) ή ο γιατρός που με την παρέμβασή του, την αγωγή υγείας, την καθοδήγησή του, την έγκαιρη διάγνωση κ.λ.π απέτρεψε πολλές καρδιές να πάνε στον κάθε κ. Σπύρου?
Εσένα όμως, όταν τα ζητήσεις από το ΥΥ θα σε κοιτάξουν με μισό μάτι και θα νεύσουν στις πλάτες σου «σαλεμένος είναι?».  Εσύ βλέπεις δεν κάνεις θαύματα. Κάνεις θαυμαστά. Και η κοινωνία μας δεν έχει ανάγκη από θαυμαστά αλλά από άρτον και θεάματα (εντυπωσιασμούς).

Αχ φίλε μου. Εδώ βρίσκεται το μεγαλύτερο κομμάτι του «γιατί» της μη ανάπτυξης της ΠΦΥ !!!

Δεν είπα λοιπόν ότι δεν θα μπορούσε. Είπα ότι δεν μπορεί σήμερα. Και έθεσα και προβληματισμό για το ποιος και σε ποιο βαθμό ευθύνεται γι’ αυτό.

Ας ανοίξουμε ένα άλλο topic να το συζητήσουμε το γιατί και το τι απαιτείται για να αλλάξει αυτό.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση