Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα
Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
Harper:
Είναι από τις ελάχιστες φορές που θα διαφωνήσω με τον κ.Μιχάλη.Μετά σχεδόν 3 χρόνια θητείας σε περιφερειακό ιατρείο η σχέση που έχω αναπτύξει με τους ασθενείς της ευρύτερης περιοχής μου είναι πολλά περισσότερα από στείρα συνταγογραφία.Είναι γεγονός πως με το πέρασμα του χρόνου τα καθήκοντά μου περιορίζονται σε περισσότερες δραστηριότητες και δε μιλώ μόνο για εξέταση περιστατικών-που πλέον συμβαίνει πολύ πολύ συχνά-αλλά και σε ενημέρωση τους σε θέματα ΠΦΥ ή δραστικής παρέμβασης -αλλαγών στη συνταγογράφηση τους.Ο Γ.Ι. δεν αντιγράφει απλά αλλά παρεμβαίνει στη συνταγογράφηση.Αλλά και ίδιοι οι ασθενείς σταδιακά καταλαβαίνουν πως κάτι έχει αλλάξει αφού δεν είμαι απλά ο αγροτικός που ερχόταν και έφευγε σε 9 μήνες και σε σχέση με τον προκάτοχο μου αγροτικό η δουλειά έχει αυξηθεί κατακόρυφα,οι ασθενείς είναι πλέον όλοι καταχωρημένοι στον υπολογιστή μου ενώ τα περιστατικά που πηγαίνουν σε ειδικούς έχουν μειωθεί ή πολλές φορές με συμβουλεύονται πριν το κάνουν.Δεν είμαι κάνας κολλημένος με την ιατρική ούτε ευλογώ τα γέννια μου απλά καταθέτω μια πραγματικότητα.Και σίγουρα πιστεύω πως μπορούν να γίνουν και άλλα ακόμη...
Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι πως αν σε 2/ης και 3/ης γεννιάς γενικούς ιατρούς μιλάμε ακόμη για συνταγογραφηση τότε πραγματικά κάτι δεν πάει καλά.Το χάσαμε το κορμί πατριώτη...Και αν το θέμα είναι απλά και μόνο η συνταγογράφηση τότε αν θέλετε την άποψή μου δεν χρειάζεται καθόλου μα καθόλου ιατρός αλλά αρκεί ένας απλός νοσηλευτής ή ο διοικητικός υπάλληλος του Δημαρχείου με μια σφραγίδα...
Εν τέλει...καλό και ευχητέο είναι κάποια στιγμή να αλλάξει η ρημάδα η Ελ μήπως όμως θα αλλάξει αν πρώτα αλλάξουμε ΕΜΕΙΣ?.Και αλλάζω σημαίνει διεκδικώ και κάνω αισθητή την παρουσία μας με παρεμβάσεις.Ο σεβασμός και η αναγνώριση δεν χαρίζονται...κερδίζονται!
iGP:
Jack ... keep walking.
You'll never walk alone! ;)
D-Michalis:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος....
--- Τέλος παράθεσης ---
Δεν είναι κακό να διαφωνούμε. Στην πραγματικότητα όμως δεν μου φαίνεται ότι διαφωνείς φίλε μου. Επί της ουσίας δεν απέρριψα τίποτε από τις σκέψεις σου. Απλά νομίζω πως σε τρώει το δίκιο σου.
Οι φωτεινές εξαιρέσεις δεν δείχνουν ότι έτσι είναι τα πράγματα αλλά ότι έτσι μπορούν να γίνουν, αρκεί να αλλάξουμε.
Φυσικά εμείς. Όλοι. Οι γιατροί, οι υγειονομικοί, οι ιθύνοντες, οι, οι. Η ΕΛ δεν είναι κάτι απρόσωπο και ουρανοκατέβατο, αλλά εμείς.
Τα φωτεινά παραδείγματα μπορούν να συμπαρασύρουν, αλλά όταν φουσκώσουν σα ποτάμι. Όταν δηλαδή γίνουν τόσα ώστε να δημιουργούν ρεύμα. Και σε αυτό, συμφωνώ, όλοι οφείλουμε να δουλέψουμε, χωρίς να σημαίνει βεβαίως ότι θα πάψουμε να στηλιτεύουμε τη φυγοπονία την αδιαφορία και την μιζέρια.
Το ποτάμι όμως δε φούσκωσε ακόμη.
keep walking, θα συμφωνήσω με τον iGP
kefalidisg:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΜέχρι πρότινος η διεκδίκηση και κατάληψη μιας θέσης από Γ.Ι. μέσω αγροτικών είχε το πλεονέκτημα ότι η όλη διαδικασία ολοκληρωνόταν σχετικά σύντομα.
Είχε όμως και μειονεκτήματα όπως η υποχρέωση παραίτησης από προηγούμενη θέση στο ΕΣΥ* (αν κατείχε) και η εντύπωση των διοικούντων (συνεπικουρούμενη από έγγραφο του Υπουργείου) ότι επωμιζόταν τις υποχρεώσεις του αγροτικού γιατρού (διαμονή στην περιοχή του ιατρείου, 24ωρη κάλυψη κλπ).
Τα παραπάνω μειονεκτήματα δεν ίσχυαν αν διεκδικούσε θέση που προκηρυσσόταν μέσω συμβουλίου κρίσεων. Βέβαια εκεί υπήρχε το μεγάλο μειονέκτημα του χρονοβόρου της διαδικασίας.
*Τώρα πλέον δεν απαιτείται βεβαίωση παραίτησης αλλά βεβαίωση υποβολής παραίτησης. Μεγάλη διαφορά αφού η υποβολή παραίτησης μπορεί να ανακληθεί.[/u]
--- Τέλος παράθεσης ---
Ξεκίνησα σήμερα να διαβάζω όλα τα θέματα τα οποία αφορούν την δυνατότητα παραίτησης γενικού ιατρού από ΠΙ με σκοπό την κατάληψη άλλης θέσης σε ΠΙ και μπορώ να πω ότι δεν κατάφερα να καταλάβω τα εξής:
-κάποιος με λιγότερα των 2 ετών (αλλά με συμπληρωμένο 1 έτος)προϋπηρεσίας μπορεί να παραιτηθεί και να διεκδικήσει άλλη θέση; Από ότι θυμάμαι κάποιος συνάδερφός δεν είχε πρόβλημα να διοριστεί σε νέα θέση αφού είχε συμπληρώσει 1 έτος.
-Με βάση τα παραπάνω που λέει ο κος Σκούφαλος μπορεί κάποιος να δηλώσει παραίτηση την μια μέρα, να πάρει βεβαίωση παραίτησης, να την στείλει στο ΥΥΚΑ μαζί με την αίτηση για νέο αγροτικό και τη επομένη να δηλώσει ανάκληση της παραίτησης. Με λίγα λόγια δηλαδή να συνεχίσει να δουλεύει μέχρι να του έρθει ο νέος διορισμός! Η απορία μου λοιπόν είναι αν αυτό στέκει και αν αυτό αποτελεί παράθυρο για αυτούς που θέλουν να διοριστούν δίχως να έχουν παραιτηθεί;
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΜέχρι πρότινος η διεκδίκηση και κατάληψη μιας θέσης από Γ.Ι. μέσω αγροτικών είχε το πλεονέκτημα ότι η όλη διαδικασία ολοκληρωνόταν σχετικά σύντομα.
Είχε όμως και μειονεκτήματα όπως η υποχρέωση παραίτησης από προηγούμενη θέση στο ΕΣΥ* (αν κατείχε) και η εντύπωση των διοικούντων (συνεπικουρούμενη από έγγραφο του Υπουργείου) ότι επωμιζόταν τις υποχρεώσεις του αγροτικού γιατρού (διαμονή στην περιοχή του ιατρείου, 24ωρη κάλυψη κλπ).
Τα παραπάνω μειονεκτήματα δεν ίσχυαν αν διεκδικούσε θέση που προκηρυσσόταν μέσω συμβουλίου κρίσεων. Βέβαια εκεί υπήρχε το μεγάλο μειονέκτημα του χρονοβόρου της διαδικασίας.
*Τώρα πλέον δεν απαιτείται βεβαίωση παραίτησης αλλά βεβαίωση υποβολής παραίτησης. Μεγάλη διαφορά αφού η υποβολή παραίτησης μπορεί να ανακληθεί.[/u]
--- Τέλος παράθεσης ---
Ξεκίνησα σήμερα να διαβάζω όλα τα θέματα τα οποία αφορούν την δυνατότητα παραίτησης γενικού ιατρού από ΠΙ με σκοπό την κατάληψη άλλης θέσης σε ΠΙ και μπορώ να πω ότι δεν κατάφερα να καταλάβω τα εξής:
-κάποιος με λιγότερα των 2 ετών (αλλά με συμπληρωμένο 1 έτος)προϋπηρεσίας μπορεί να παραιτηθεί και να διεκδικήσει άλλη θέση; Από ότι θυμάμαι κάποιος συνάδερφός δεν είχε πρόβλημα να διοριστεί σε νέα θέση αφού είχε συμπληρώσει 1 έτος.
-Με βάση τα παραπάνω που λέει ο κος Σκούφαλος μπορεί κάποιος να δηλώσει παραίτηση την μια μέρα, να πάρει βεβαίωση παραίτησης, να την στείλει στο ΥΥΚΑ μαζί με την αίτηση για νέο αγροτικό και τη επομένη να δηλώσει ανάκληση της παραίτησης. Με λίγα λόγια δηλαδή να συνεχίσει να δουλεύει μέχρι να του έρθει ο νέος διορισμός! Η απορία μου λοιπόν είναι αν αυτό στέκει και αν αυτό αποτελεί παράθυρο για αυτούς που θέλουν να διοριστούν δίχως να έχουν παραιτηθεί;
--- Τέλος παράθεσης ---
Δικό μου λάθος που δεν διόρθωσα τόσο καιρό όσα έγραψα κι ευχαριστώ τον συνάδελφο Κεφαλίδη που μου δίνει την ευκαιρία να το διορθώσω.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το γραφείο προσωπικού (που συμπίπτουν με πληροφορίες συναδέλφων από άλλες περιοχές) από τη στιγμή που ένας γιατρός υποβάλει παραίτηση είναι αμετάκλητη. Δηλ. δεν ισχύει ότι ισχύει για άλλους δημόσιους υπαλλήλους που πρέπει να υποβληθεί ξανά σε 15 μέρες για να γίνει οριστική (κι επομένως υπάρχει δυνατότητα ανάκλησης στο μεσοδιάστημα).
Επομένως αυτό που άλλαξε στα αγροτικά για τους γενικούς γιατρούς είναι ότι ενώ πριν ζητούσαν βεβαίωση παραίτησης και διαγραφής από το προσωπικό του νοσοκομείου (πιο χρονοβόρο υποθέτω) που υπηρετούσαν τώρα στα δικαιολογητικά ζητούν βεβαίωση υποβολής παραίτησης κάτι που μπορεί να γίνει και την ίδια μέρα της υποβολής αίτησης για αγροτικό.
Όμως και στη δεύτερη περίπτωση η παραίτηση θα πάρει το δρόμο της και είναι αμετάκλητη.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση