Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα
Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.
EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΌσο γι’ αυτό που λέει ο (δια)κομιστής, ο 2ετής αποκλεισμός (λες και μιλάμε για υποθέσεις ντόπινγκ!) ισχύει για τις θέσεις που προκηρύσσονται μέσω συμβουλίων κρίσεων (παλιά ΣΚΕΙΟΠΝΙ), όχι για τα αγροτικά. Δηλ. δεν μπορείς να υποβάλλεις υποψηφιότητα για θέσεις που προκηρύσσονται και θα κριθούν μέσω ΣΚΕΙΟΠΝΙ (επιμελητής Β’, Α’ και Διευθυντής).
--- Τέλος παράθεσης ---
Είσαι σίγουρος, Διαμαντή; Υπενθυμίζω ότι πρόκειται για παραίτηση από θέση επ.Β'. Αν είναι όπως το γράφεις, τότε, αν καταλαβαίνω καλά, μπορεί κάθε επιμελητής να ξαναζητήσει αγροτικό, ακόμη και αν έχει μόλις διοριστεί (και φυσικά χωρίς να παραιτηθεί.) Έτσι θα γένιν τώρα; Νομίζω ότι εδώ χρειάζεται Όμηρος για να μας διαφωτίσει...
Υ.Γ. Υπάρχει και το φυσικό μεταλλικό νερό "Δουμπιά".
Harper:
Μπορεί να μας πει κάποιος έγκυρα τι τελικά ισχύει?Εγώ αυτό που ήξερα είναι πως απαγορευόταν να παραιτηθείς από θέση επιμελητή Β' σε αγροτικό πριν περάσουν 2 χρόνια υπηρεσίας για να δηλώσεις άλλο αγροτικό(φυσικά και μετά τα 2 χρόνια έπρεπε να παραιτηθείς πρώτα για να διεκδικήσεις νέο περιφερειακό ιατρείο).Ενώ για να "χτυπήσεις" θέση προκηρυσόμενη από ΣΚΕΙΟΠΝΙ ενώ υπηρετούσες ήδη ως επιμελητής Β'σε αγροτικό ιατρείο αρκούσε να παραιτηθείς αφού είχες θητεία μόνο ένα έτος.Αυτό είχε προκύψει από συνομιλίες με άλλους συναδέλφους.Μήπως ο κύριος Μιχάλης ή ο κ.Κουναλάκης ξέρει κάτι παραπάνω?
Στάθης Γιαννακόπουλος:
1. Μόλις πάρεις θέση με τη διαδικασία του αγροτικού, ισχύει ο νόμος του ΕΣΥ για τους επιμελητές Β'. Δηλαδή, δε μπορείς να διεκδικήσεις ομοιόβαθμη θέση (επιμ. Β') για 2 χρόνια. Ανώτερη θέση, επιμ. Α ή διευθυντή, μπορείς να διεκδικήσεις και την επόμενη ημέρα.
2. Επίσης δε πρέπει να έχεις αρνηθεί διορισμό (χωρις να είναι ξεκάθαρο σε ποια φάση της διαδικασίας κρίσης και διορισμού μπορείς να "φύγεις" χωρίς να θεωρείται άρνηση. Στη γραμματεία του ΣΚΕΙΟΠΝΙ της Θεσαλονίκης για το θέμα πήρα 4 διαφορετικές απαντήσεις (όσες και οι υπάλληλοι).
3. Εγώ πήρα δεύτερη θέση με τη διαδικασία του αγροτικού πριν 5 χρόνια. Τότε δεν ήθελαν να δεχτούν την αίτησή μου, αλλά απαίτησα να πάρω αριθμό πρωτοκόλου, όπως και να μου κοινοποιήσουν την απόφαση της επιτροπής που θα απέρριπτε την αίτησή μου "ώστε να μη την ψάχνει ο δικηγόρος μου στην αγωγή που θα σας κάνει". Δικαιώνοντας την παράδοση του Ελληνικού Δημόσιου, ο προϊστάμενος της διεύθυνσης προσωπικού μου είπε με αυστηρό ύφος ότι πρέπει να είμαστε και ευγνώμονες που παίρνουμε τις θέσεις χωρίς κρίση και γι' αυτό πρέπει να κάτσουμε εκεί για πέντε χρόνια. Η αλήθεια είναι ότι το χρώμα του άλλαξε λίγο προς το χλωμότερο όταν του έδειξα... δική του απόφαση προ λίγων μηνών που αφορούσε άλλο συνάδερφο και σαφώς έλεγε ότι μπορεί να διεκδικήσει άλλη θέση. Μετά από όλα αυτά, έκαναν δεκτή την αίτησή μου, καθώς και πολλών άλλων επί χρόνια. Σήμερα, ζητάνε να έχεις παραιτηθεί, χωρίς να το στηρίζουν κάπου νομικά. Αναρωτιέμαι... Βάση του νόμου αν έχεις παραιτηθεί τον τελευταίο χρόνο από θέση ΕΣΥ δε μπορείς βάλεις τα χαρτιά σου. Ουσιαστικά τώρα είναι που παρανομούν.
4. Δε φταίει σε τίποτα αυτός που διεκδικεί μια άλλη θέση για να βελτιώσει τη ζωή του, να φύγει από ένα δύσκολο περιβάλλον ή να βρεθεί πιο κοντά στο σπίτι του. Φταίει που μέχρι τώρα κανένας δε βρήκε ένα τρόπο να αποφασίζουμε ανάμεσα σε 10 ανθρώπους ποιος είναι ο καταλληλότερος για τη θέση και μας παίρνει 1, 2, 3 ή και 4 χρόνια, κατά τα οποία η θέση ειναι κενή και ο πληθυσμός ψάχνει το γιατρό του. Καμμιά φορά χτυπάμε το σαμάρι αντί για αυτά τα γαϊδούρια.
Δ. Κουναλάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος Μετά έμαθα πως κάτι τέτοιο δεν ήταν απαραίτητο και ζητούσαν βεβαίωση σε περίπτωση που κάποιος κατείχε ήδη κάποια θέση επικουρικού ή μόνιμη.
--- Τέλος παράθεσης ---
Πώς διαπιστώνεται αυτή η περίπτωση συνάδελφε;
Μόνο αν είσαι πολύ ειλικρινής ( ή πολύ……) και το δηλώσεις, διαφορετικά αν περιμένεις από τη «μηχανοργάνωση» του Υπουργείου να το βρει έχασες (ή μάλλον κέρδισες!)
Αντιγραφώ από το site της Ένωσης ( Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος ) σχετικά με τη συνάντηση που είχαν στο Υπουργείο στις 6/3/08 και επισημαίνω ότι η συνάντηση Ένωσης και ΕΛΕΓΕΙΑ με εκπροσώπους του Υπουργείο έγινε στις 6/3/08, το κείμενο αναρτήθηκε στη σελίδα της Ένωσης μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων που ήταν 12 Μαρτίου, αν θυμάμαι καλά.
Μήπως τελικά κάποιοι ήξεραν κάτι που κάποιοι άλλοι δεν έπρεπε να μάθουν ή καλό ήταν να το μάθουν μετά το πέρας της προθεσμίας ;);
«Στο σημείο αυτό θα πρέπει να επισημάνουμε τη συνέχεια του διαλόγου στο Υπουργείο, με την Γενική Διευθύντρια Υγείας, κα. Παναγοπούλου, η οποία δεσμεύτηκε προσωπικά για :
• Συνεργασία με τους φορείς μας για την τελική διαμόρφωση του νομοσχεδίου για την ΠΦΥ
• Κατάργηση της σχετικής Απόφασης Νόμου για αναγκαστική παραίτηση θέσεως του γενικού γιατρού σ΄ ότι αφορά την διεκδίκηση ενός άλλου Π.Ι ή θέσεως σε Κ.Υ, κρίνοντας τη συγκεκριμένη απόφαση ως διακριτική μεταχείριση εις βάρος μόνο της ειδικότητας μας. Ζητήσαμε άμεση δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας για άρση / τροπολογία της απόφασης και αναμένουμε οριστική κατάργηση της «λογικής του παραλόγου» από την επόμενη προκήρυξη.»
--- Τέλος παράθεσης ---
Δεν νομίζω ότι μπορεί να σταθεί τίποτα χωρίς να έχουν αλλάξει τα σχετικά έντυπα ή να έχουν βγάλει κάποια ανακοίνωση. Η ένσταση θα πέσει στο μέγιστο. Και τα δικαστήριο για όποιον έχει κέφι.
Πατρωνάκης Μάνος:
To ζήτημα είναι ότι αυτό το Υπουργείο, με λίγες ποταπές και μεθοδευμένες κινήσεις, διασπείρει το χάος και στην ουσία τη διάλυση.
Αλλο παράδειγμα είναι το έγγραφο που δημοσιεύω σχετικά με τις άδειες της τελευταίας φουρνιάς Αγροτικών. Μοιράστηκαν άδειες
νομίζοντας ότι κάτι άλλαξε. Αν οι άνθρωποι αυτοί δεν καθίσουν να υπηρετήσουν την άδεια που τους χορηγήθηκε, κινδυνεύουν να
δουν άκυρη ή ανεκπλήρωτη την υπηρεσία υπαίθρου τους λόγω παραίτησης.
Θυμηθείτε επίσης την προκήρυξη περί στελέχωσης του ΤΕΠ του Γ.Ν. Ρόδου. Μη συμπερίληψη των Γενικών γιατρών όταν ήταν ήδη
εν ισχύ ο πρόσφατος νόμος. Το περιθώριο που άφηνε σε ενστάσεις από υποψήφιους Γενικούς γιατρούς πόσο θα πήγαινε πίσω τη ίδια
τη προκήρυξη;
Εντύπωση μου είναι ότι βαδίζουμε όλοι μας σε επικίνδυνα τεντωμένο σχοινί. Αντε να δούμε ποια Deutsche Τelecom ή Sanitas έχει
ανοιχτή και για μας την αγκάλη της.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση