Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα

Κενές και κενούμενες θέσεις Κ.Υ και Π.Ι.

<< < (11/38) > >>

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Σήμερα που το σκέφτηκα λίγο καλύτερα, νομίζω ότι υπάρχει μια λογική εξήγηση για την μη έκδοση νέας προκήρυξης αγροτικών.
Στην προκήρυξη του Μαρτίου θεωρώ ότι είχε συσσωρευτεί περίπου το 80% του συνόλου των αγροτικών ιατρείων της επικράτειας, αφού είχαν μεσολαβήσει πολλοί μήνες από την προηγούμενη προκήρυξη, σε συνδυασμό με τη μείωση της θητείας του αγροτικού. Από εμπειρία στο νομό μου, το Μάρτιο προκηρύχθηκαν 14 αγροτικά σε σύνολο 18. Θεωρώ ότι στην προκήρυξη του Απριλίου προκηρύχτηκε το υπόλοιπο 20% των αγροτικών. Πράγματι στο νομό μου τον Απρίλιο προκηρύχθηκαν τα υπόλοιπα 4 αγροτικά. Υποθέτω λοιπόν ότι τώρα δεν έχει γίνει προκήρυξη γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν θέσεις να προκηρυχθούν. Ενδεχομένως να υπάρχουν κάποιες σποραδικές από παραίτηση ή άρνηση διορισμού ή έναρξη ειδικότητας, όμως σιγά το Υπουργείο μην ασχοληθεί με μικροποσά. Θα περιμένει να ξεκινήσουν τη θητεία τους (περίπου μέσα Αυγούστου) οι αγροτικοί του Μαρτίου και λογικά ( ;D  ;D ) θα προχωρήσει στην προκήρυξη των θέσεων τους.

Ώστε η τροπολογία για τους αγροτικούς που βρισκόμενοι σε παράταση καλύπτουν τα αγροτικά των οποίων οι γιατροί κάνουν τρίμηνο είναι θέμα ημερών ε; Να φανταστείτε ότι αρχικά τους γιατρούς αυτούς τους είχαν διώξει, μετά τους καλούσαν (μάλλον τους παρακαλούσαν) να γυρίσουν πίσω και τώρα είναι πολύ πιθανό να τους αφήσουν απλήρωτους! Τουλάχιστον εδώ παίζει πολύ αυτό το ενδεχόμενο, αφού ο πάρεδρος του ελεγκτικού αρνείται να υπογράψει τη μισθοδοσία των συγκεκριμένων γιατρών!
Τι ξεφτίλα!

timex:
Που μπορεί να δει καποιος τις θέσεις που προκηρύσσονται  από ΣΚΕΙΟΠΝΙ;

kefalidisg:
  Όπως επίσης και εδώ: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

kefalidisg:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣήμερα που το σκέφτηκα λίγο καλύτερα, νομίζω ότι υπάρχει μια λογική εξήγηση για την μη έκδοση νέας προκήρυξης αγροτικών.
Στην προκήρυξη του Μαρτίου θεωρώ ότι είχε συσσωρευτεί περίπου το 80% του συνόλου των αγροτικών ιατρείων της επικράτειας, αφού είχαν μεσολαβήσει πολλοί μήνες από την προηγούμενη προκήρυξη, σε συνδυασμό με τη μείωση της θητείας του αγροτικού. Από εμπειρία στο νομό μου, το Μάρτιο προκηρύχθηκαν 14 αγροτικά σε σύνολο 18. Θεωρώ ότι στην προκήρυξη του Απριλίου προκηρύχτηκε το υπόλοιπο 20% των αγροτικών. Πράγματι στο νομό μου τον Απρίλιο προκηρύχθηκαν τα υπόλοιπα 4 αγροτικά. Υποθέτω λοιπόν ότι τώρα δεν έχει γίνει προκήρυξη γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν θέσεις να προκηρυχθούν. Ενδεχομένως να υπάρχουν κάποιες σποραδικές από παραίτηση ή άρνηση διορισμού ή έναρξη ειδικότητας, όμως σιγά το Υπουργείο μην ασχοληθεί με μικροποσά. Θα περιμένει να ξεκινήσουν τη θητεία τους (περίπου μέσα Αυγούστου) οι αγροτικοί του Μαρτίου και λογικά ( ;D  ;D ) θα προχωρήσει στην προκήρυξη των θέσεων τους.

--- Τέλος παράθεσης ---
Οι παραπάνω σκέψεις είναι λογικές όμως όπως θα διαπιστώσετε στην αναμενόμενη προκήρυξη, πολλές  παραπάνω θέσεις έχουν μείνει ακάλυπτες. Αυτό λοιπόν δεν αποτελεί δικαιολογία μη ομαλοποίησης του συστήματος διότι θα μπορούσαν όπως γίνονταν και παλαιότερα να τις προκηρύσουν λίγες λίγες. Με βάση τα παραπάνω όμως, αλλά και έτσι πως εφαρμόζεται το σύστημα (χωρίς δηλαδή συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα), δε νομίζω ότι θα υπάρξει ομαλοποίηση και οι ανωμαλίες φοβάμαι ότι θα συνεχιστούν!!!

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Μέχρι το 2002 ίσως και 2003, η προκήρυξη ήταν ανά εβδομάδα. Ακόμη και τις περιόδους που υπήρχαν πολλές αιτήσεις από γιατρούς. (μετά από ορκωμοσίες, μετά από αποτελέσματα ΔΙΚΑΤΣΑ κλπ). Τότε δεν είχε παρατηρηθεί ποτέ καθυστέρηση κι επομένως δεν είχε αναφερθεί ποτέ η αιτιολογία "φόρτος εργασίας" για τη δικαιολόγηση της. Τώρα, 6 χρόνια μετά, ο φόρτος εργασίας και το "δούλεμα στο χέρι" πάνε σύννεφο. Κατά τα άλλα το τσίμπησαν το επίδομα των 300 ευρώ προεκλογικά, μόνο οι υπάλληλοι της κεντρικής υπηρεσίας του Υπουργείου.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση