αφου είδα την εφαρμογή του μέτρου με το 15λεπτο ανα ασθνή για μια εβδομάδα, σκέφτηκα από την επόμενη εβδομάδα να περιορίσω σε 10 τις δωρεάν επισκέψεις καθημερινά.Δεν υπάρχει κάτι που να λέει ότι πρεπει να δω 20 την ημέρα...
Μονομερής αλλαγή των όρων της σύμβασης; Ενδιαφέρον... Ο ΕΟΠΥΥ το κάνει, γιατί όχι και εμείς (είναι μια λογική και όχι κάτι παράλογο. Το θέμα είναι αν θέλετε, σε περίπτωση που ο οργανισμός ασκήσει βία πάνω σας-πχ ποινή- να το κυνηγήσετε δικαστικά).
Καλημερα..αν ενας συμβεβλημενος ιατρος χρειαστει να λειψει καποιες μερες για προσωπικους λογους εκτακτως, αυτο πως μπορει να δηλωθει ωστε να ειναι νομιμος και να μην υπαρξει προβλημα με τα ηδη προγραμματισμενα ραντεβου;
Χαρτί από τον θεράποντα ιατρό και ανάρτηση στην πόρτα... Το καλό είναι ότι αν "τινάξουμε τα πέταλα" γίνεται κοινοποίηση και στις εφημερίδες και με τα κηδεόχαρτα. Κανείς δεν θα μπορεί να μας κατηγορήσει μετά θάνατον.
Πέρα από την πλάκα, αν θέλετε να είστε τυπικά σωστοί, πρέπει να ενημερώσετε ο ίδιος τους ασθενείς σας (όπως ο ίδιος κλείστε τα ραντεβού). Πάντως δεν μάλλον τίθεται θέμα νομιμότητας όσο αξιοπιστίας και συνέπειας.
Και ακόμη ένα πρόβλημα...αν καποιος έχει κλείσει ραντεβού και δεν προσέλθει, τι κανουμε ? εγώ βάζω άλλον από τη σειρά που αναμένει , αλλά τι ποινή έχει ο μη εισελθών?
Οι ψηφοφόροι δεν έχουν ποινές και αηδίες... μόνο οι καπιταλιστές ιδιώτες γιατροί.....
Συμφωνώ απόλυτα, οι γιατροί φταίνε. Νομίζω ότι την απάντηση τη δίνει ο κ. Πετράκης. Σε μένα, που έχω αρκετά ραντεβού μέχρι 20-25 του μήνα δεν υπάρχει πρόβλημα (εξάλλου σπάνια φτάνω 20/μέρα). Τώρα σε ΓΙ-Π/Θ η ποινή είναι να πάει στο τέλος των ραντεβού και μάλλον να πληρώσει αν έχετε συμπληρώσει και δεν υπάρχει κενό. Απόλυτα νόμιμο...
Το "πρόβλημα" να είναι για τον ασθενή που δεν ήρθε (πιθανότατα να καθυστερήσει ή και να πληρώσει) και όχι για τον (κακό, καπιτάλα κλπ) γιατρό. Και, επαναλαμβάνω νόμιμα, αν δεν υπάρχουν άλλα ραντεβού (για μένα όπως είπα αν κάποιος χάσει το ραντεβού στις 23 του μηνός και τελειώσουν οι διαθέσιμες επισκέψεις ή θα πληρώσει ή ...καλό μήνα).