Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

22/08/2017 ΕΟΠΥΥ σχετικά με τις Ιατρικές επισκέψεις σε συμβεβλημένους.

<< < (14/14)

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤη σκέψη για κεντρική διαχείρηση των ραντεβού την κάνω στα πλαίσια της γενικότερα διαπιστούμενης προβληματικής εφαρμογής ενός αμφιλεγόμενου συστήματος (πρόκριση κρατικής ΠΦΥ στηριζόμενης σε δημόσιες δομές και εμβαλωματική αγορά υπηρεσιών υγείας από ιδιώτες).
Προσωπικά από την πλευρά μου, ως ιδιώτη, θα έβλεπα ως βέλτιστη δυνατή προοπτική τη δυνατότητα συμμετοχής σε δημόσιες δομές με κριτήρια και αξιολόγηση.
Από την άλλη, από την πλευρά του ΕΟΠΥΥ ως μονοψωνίου, καλύτερη διαχείρηση της αγοράς υπηρεσιών.

--- Τέλος παράθεσης ---

Το γεγονος πως κανενα συστημα medicare δεν το εφαρμόζει , δεν σε προβληματίζει?
Πιστευεις πως μονο ο ΕΟΠΥΥ ανακάλυψε τον τροχό?

--- Τέλος παράθεσης ---

Ναι, ακριβώς αυτό είναι που με προβληματίζει, καθώς κατέληξα να το θεωρώ την καλύτερη δυνατή λύση δεδομένων των συνθηκών. Μπορεί εξάλλου να εφαρμοστεί μόνο προαιρετικά για όσους συμβεβλημένους το επιθυμούν (Ο Δ. Κουναλάκης σχολίασε εύστοχα κατά την άποψή μου ότι πολλοί θα είχαν όφελος από την κεντρική διαχείρηση ραντεβού). Επίσης το πώς χρησιμοποιούνται τα ραντεβού του ΕΟΠΥΥ μπορεί κάλλιστα να προσεγγιστεί με διάφορους δείκτες, π.χ. το μέσο όρο των διαφορετικών ΑΜΚΑ/έτος και αν το αποτέλεσμα ικανοποιεί το φορέα, τότε δεν υπάρχει λόγος για κάτι διαφορετικό.
´Οσο για τον ΕΟΠΥΥ δε με έχει πείσει για τα κίνητρα και την αποτελεσματικότητά του και ως προς τους ασφαλισμένους και ως προς τους παρόχους (sic) και εύχομαι να αδικώ αυτούς που φαίνεται να προσπαθούν, όμως δε φτάνει μόνο η προσπάθεια. Ως εκ τούτου θεωρώ ότι το καλύτερο αυτή τη στιγμή για έναν ιδιώτη είναι να μην έχει εμπλακεί σε παροχή υπηρεσιών προς το φορέα, αν δεν το έχει απόλυτη ανάγκη, και αυτό ενέχει μία μεγάλη αντίφαση από μόνο του για το σύστημα.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση