Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Αποσπάσματα από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο
Τις σπουδές μου θα τις πληρώσει ο φορολογούμενος, αλλά εγώ θα μεταναστεύσω !
Ορθοπαιδικός:
Τα εισοδηματικά κριτήρια δεν τα συζητώ. Ήδη θεωρούμαι υψηλό εισόδημα (όπως όλοι οι ΕΕ) και φορολογούμαι με >70%. Δέκα χιλ. δεν θα μπορούσα να δώσω το έτος (βάλε και τα υπόλοιπα έξοδα, διατροφή, διαμονή κλπ). Θα έπρεπε να φύγω εγώ στο εξωτερικό μάλλον.... (ευτυχώς δεν έχω γόνο που να θέλει Ιατρική).
Εξάλλου τα εισοδηματικά (πλάγιος τρόπος φορολόγησης) είναι αντίθετα στο Σύνταγμα. Όχι άλλοι φόροι! Άσε που κάθε φορά σκέφτομαι τον Ψωμιάδη με τη πουράκλα στη Mercedes που σχεδόν έπαιρνε επίδομα ανεργίας...
Μείωση εισακτέων δεκτή (αν και πάλι οι πτυχιούχοι θα φύγουν στο εξωτερικό, τι να κάνουν εδώ - απλά ξοδεύεις λιγότερα). Κλείσιμο κάποιων τμημάτων ή σχολών ναι. Σύνδεση της παραγωγής (είσοδος στο πανεπιστήμιο) με την κατανάλωση (θέσεις εργασίας) - βέβαια τότε θα κλείσουν σχεδόν όλα....
Ιδιωτικά πανεπιστήμια (με καλό κρατικό -σώθηκες- έλεγχο) ή μάλλον κάποιες θέσεις με πληρωμή στα κρατικά πανεπιστήμια (ώστε να σπουδάζουν εδώ αρκετοί που θα πήγαιναν ούτως ή άλλως στο εξωτερικό για σπουδές). Βέβαια και αυτό θέλει συνταγματική αναθεώρηση...
Δεν ξέρω αν μπορεί να εφαρμοστεί υποχρέωση παραμονής και εργασίας για κάποια χρόνια στην Ελλάδα με χρηματική ρήτρα (αν θέλεις να φύγεις να πρέπει να πληρώσεις, κάτι αντίστοιχο που γίνεται στους στρατιωτικούς). Επίσης στη Σουηδία (ας βοηθήσει ο Αργύρης) έχω ακούσει ότι το κράτος χορηγεί φοιτητικό δάνειο για τα έξοδα σπουδών που πρέπει κάποτε να αποπληρώσει (με καλούς όρους βέβαια) ο πτυχιούχος.
pzogr:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος Τα εισοδηματικά κριτήρια δεν τα συζητώ. Ήδη θεωρούμαι υψηλό εισόδημα (όπως όλοι οι ΕΕ) και φορολογούμαι με >70%. Δέκα χιλ. δεν θα μπορούσα να δώσω το έτος (βάλε και τα υπόλοιπα έξοδα, διατροφή, διαμονή κλπ). Θα έπρεπε να φύγω εγώ στο εξωτερικό μάλλον.... (ευτυχώς δεν έχω γόνο που να θέλει Ιατρική).
Εξάλλου τα εισοδηματικά (πλάγιος τρόπος φορολόγησης) είναι αντίθετα στο Σύνταγμα. Όχι άλλοι φόροι! Άσε που κάθε φορά σκέφτομαι τον Ψωμιάδη με τη πουράκλα στη Mercedes που σχεδόν έπαιρνε επίδομα ανεργίας...
Μείωση εισακτέων δεκτή (αν και πάλι οι πτυχιούχοι θα φύγουν στο εξωτερικό, τι να κάνουν εδώ - απλά ξοδεύεις λιγότερα). Κλείσιμο κάποιων τμημάτων ή σχολών ναι. Σύνδεση της παραγωγής (είσοδος στο πανεπιστήμιο) με την κατανάλωση (θέσεις εργασίας) - βέβαια τότε θα κλείσουν σχεδόν όλα....
Ιδιωτικά πανεπιστήμια (με καλό κρατικό -σώθηκες- έλεγχο) ή μάλλον κάποιες θέσεις με πληρωμή στα κρατικά πανεπιστήμια (ώστε να σπουδάζουν εδώ αρκετοί που θα πήγαιναν ούτως ή άλλως στο εξωτερικό για σπουδές). Βέβαια και αυτό θέλει συνταγματική αναθεώρηση...
Δεν ξέρω αν μπορεί να εφαρμοστεί υποχρέωση παραμονής και εργασίας για κάποια χρόνια στην Ελλάδα με χρηματική ρήτρα (αν θέλεις να φύγεις να πρέπει να πληρώσεις, κάτι αντίστοιχο που γίνεται στους στρατιωτικούς). Επίσης στη Σουηδία (ας βοηθήσει ο Αργύρης) έχω ακούσει ότι το κράτος χορηγεί φοιτητικό δάνειο για τα έξοδα σπουδών που πρέπει κάποτε να αποπληρώσει (με καλούς όρους βέβαια) ο πτυχιούχος.
--- Τέλος παράθεσης ---
Η ρήτρα είναι πολύ καλή ιδέα κατά τη γνώμη μου.
Κι εδώ υπάρχουν άτοκα δάνεια ή τουλάχιστον υπήρχαν όταν ήμουν φοιτητής, όπως νομίζω ότι δίνονται και σε νέους γιατρούς από το ΤΣΑΥ (?). Το τελευταίο δεν ξέρω αν ισχύει και σήμερα, αλλά ίσχυε σίγουρα παλαιότερα.
Συνταγματική αναθεώρηση για ουσιαστικά θέματα δυστυχώς δεν προβλέπεται για την επόμενη 5ετία (και μάλλον λίγο λέω) εκτός αν υπάρξουν έκτακτα γεγονότα. Κι αν γίνει αναθεώρηση για επουσιώδη ζητήματα, νομίζω ότι μπλοκάρονται τα υπόλοιπα...
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση