Γενικά > Νομικά θέματα

Φάκελος ευθανασία.

<< < (3/11) > >>

Αρχίατρος:
Να θυμίσω ότι δώσαμε έναν όρκο κάποτε ;

--- Παράθεση ---Ούτε θα δίνω θανατηφόρο φάρμακο σε κάποιον που θα μου το ζητήσει, ούτε θα του κάνω μια τέτοια υπόδειξη.
--- Τέλος παράθεσης ---

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΝα θυμίσω ότι δώσαμε έναν όρκο κάποτε ;

--- Παράθεση ---Ούτε θα δίνω θανατηφόρο φάρμακο σε κάποιον που θα μου το ζητήσει, ούτε θα του κάνω μια τέτοια υπόδειξη.
--- Τέλος παράθεσης ---

--- Τέλος παράθεσης ---
   που παρακάτω συνεχίζει: ""Παρομοίως, δεν θα εμπιστευτώ σε έγκυο μέσο που προκαλεί έκτρωση."" . Εξάλλου τον όρκο τον δώσαμε (όσοι*) στον ""θεό Απόλλωνα τον ιατρό και στο θεό Ασκληπιό και στην Υγεία και στην Πανάκεια και επικαλούμενος τη μαρτυρία όλων των θεών"" (δλδ "τρέχα-γύρευε"). Για τις εκτρώσεις υπάρχουν κάποιες ιατρικές ενδείξεις - ίσως υπάρχουν και για την ευθανασία.
   Άσχετο με το άνω, γενικά διαφωνώ με την ιδέα της ευθανασίας. Μάλλον πιστεύω ότι δεν πρέπει να είναι στα καθήκοντα του ιατρού και δεν θα διαφωνήσω στην τελική μαζί σας.
   Απλά η επίκληση του όρκου του Ιπποκράτη μου φαίνεται υπερβολική. Εξάλλου πολλοί συνάδερφοί μας δεν τον έχουν δώσει όπως φαίνεται: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος οπότε δεν έχουν σχετικούς ενδοιασμούς.

Αρχίατρος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕξάλλου τον όρκο τον δώσαμε (όσοι*) στον ""θεό Απόλλωνα τον ιατρό και στο θεό Ασκληπιό και στην Υγεία και στην Πανάκεια και επικαλούμενος τη μαρτυρία όλων των θεών"" (δλδ "τρέχα-γύρευε"). Για τις εκτρώσεις υπάρχουν κάποιες ιατρικές ενδείξεις - ίσως υπάρχουν και για την ευθανασία.
   Άσχετο με το άνω, γενικά διαφωνώ με την ιδέα της ευθανασίας. Μάλλον πιστεύω ότι δεν πρέπει να είναι στα καθήκοντα του ιατρού και δεν θα διαφωνήσω στην τελική μαζί σας.
   Απλά η επίκληση του όρκου του Ιπποκράτη μου φαίνεται υπερβολική. Εξάλλου πολλοί συνάδερφοί μας δεν τον έχουν δώσει όπως φαίνεται: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος οπότε δεν έχουν σχετικούς ενδοιασμούς.

--- Τέλος παράθεσης ---
Τον όρκο τον έβαλα για λόγους "δραματοποίησης"  :D της άποψής μου, ούτε εγώ τον έδωσα, αλλά η άποψή μου παραμένει:
ΔΕΝ είναι η δουλειά του γιατρού, η αποστολή μας αν θέλετε, το να βοηθάμε τους ανθρώπους να αυτοκτονούν, και με μια πρόχειρη έρευνα στο Internet θα δείτε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των γιατρών είναι κατά, ενώ στα κράτη που είναι νομιμοποιημένη τα πράγματα έχουν ξεφύγει από κάθε έλεγχο καθώς θανατώνονται ψυχιατρικοί ασθενείς, εκτός αυτών που βρίσκονται σε τελικό στάδιο.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Ευθανασία ψυχικώς αρρώστων, μια πρακτική βγαλμένη απ΄τις σκοτεινότερες στιγμές της ανθρωπότητας...

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Επειδή τελευταία παίζει πολύ ο όρος "μη υποβοηθούμενη ευθανασία"
και το παρακάτω (ανυπόγραφο φυσικά) κείμενο υπάρχει παντού
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
αντιγράφω από το κείμενο

--- Παράθεση ---Στην περίπτωση του Αλέξανδρου Βέλιου λειτούργησε η Παθητική Ευθανασία, δηλαδή του σταμάτησαν την χορήγηση των μέσων που θα τον κρατούσαν στην ζωή.
--- Τέλος παράθεσης ---
μην τρελαθούμε τελείως! Ο αυτόχειρας (αυτό πιστεύω) βρισκόταν στο σπίτι του με καμία μηχανική υποστήριξη και καμία κρίσιμη χορηγούμενη αγωγή. Ποια χορήγηση σταμάτησε και ποιος;
Μάλλον πήρε παραπάνω από τα αναλγητικά που του είχαν χορηγήσει και "έφυγε".

Αρχίατρος:
Ο κ.Βέλιος δεν έλεγε ότι θα μεταβεί σε ειδική Κλινική στην Ελβετία όπου θα υποβοηθηθεί να δώσει τέλος στην ζωή του ;
Χθες μάθαμε ότι πέθανε στο σπίτι του.

Για τις συνθήκες δεν μάθαμε τπτ, αν και πρέπει να τονίσουμε ότι σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, τυχόν συμμετοχή ιατρού σε κάτι τέτοιο (τοποθέτηση φλεβικής γραμμής και χορήγηση φαρμάκων κτλ) είναι παράνομη, και θα μπορούσε να διωχθεί ποινικά και διοικητικά.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση