Γενικά > Χρήσιμες πληροφορίες

Αίτηση έκδοσης Ευρωπαϊκής Κάρτας Ασφάλισης Ασθένειας (ΕΚΑΑ)

(1/1)

Denominator:
Νέο έντυπο αίτησης ΕΚΑΑ προς τον ΕΦΚΑ.

Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΝέο έντυπο αίτησης ΕΚΑΑ προς τον ΕΦΚΑ.

--- Τέλος παράθεσης ---

Αφού το συμπληρώσουμε, τι διαδικασία ακολουθούμε;

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΝέο έντυπο αίτησης ΕΚΑΑ προς τον ΕΦΚΑ.

--- Τέλος παράθεσης ---

Αφού το συμπληρώσουμε, τι διαδικασία ακολουθούμε;

--- Τέλος παράθεσης ---

Σύμφωνα με προηγούμενη ενημέρωση του Ι.Σ., στο ΤΥΥ (ακόμη).

timex:
Έχει χρησιμοποιήσει ( αχρείαστη να είναι)  κάποιος τη συγκεκριμένη κάρτα στο εξωτερικό πρόσφατα;
Είχα διαβάσει ( δε θυμάμαι που) ότι στη Γερμανία για παράδειγμα, δε τη δέχονται γιατί δεν έχει πληρώσει ο ΕΟΠΥΥ τα νοσήλεια κτλ.  των Ελλήνων που χρειάστηκε να τη χρησιμοποιήσουν

Argirios Argiriou:
15/05/2020

Έκτακτον:
Ξεχάστε όλα τα παραπάνω. Την κάρτα ΕΚΑΑ την παραγγέλνουμε πλέον ηλεκτρονικά:  gov.gr → Εργασία και Ασφάλιση → Ασφάλιση → Αίτηση έκδοσης Ευρωπαϊκής Κάρτας Ασφάλισης Ασθενείας

( Η κάρτα φτάνει από την Αθήνα στην διεύθυνση του πολίτη που έχει κάνει την παραπάνω ηλεκτρονική αίτηση μέσα σε 1-2 μήνες από την στιγμή που έχει αποσταλεί ηλεκτρονικά η αίτηση, και φτάνει μέσω συμβατικού ταχυδρομείου χωρίς να χρεωθεί κάτι ο πολίτης ).

Υστερόγραφο 2 που γράφτηκε στις 12/05/2021: Έκανα ηλεκτρονική αίτητη για την κάρτα στις 28/04/2021 και δύο εβδομάδες μετά δηλαδή στις 12/05/2021 είχα την κάρτα στο γραμματοκιβώτιό μου.

Υστερόγραφο 3 που γράφτηκε στις 18/04/2024: Μόλις κάνω την ηλεκτρονική αίτηση, και εφόσον φαίνομαι ασφαλισμένος, μου πετάγεται ένα αναδυόμενο αρχείο, που γράφει « Προσωρινό Πιστοποιητικό Αντικατάστασης της Ευρωπαϊκής Κάρτας Ασφάλειας Ασθενείας» που έχει ισχύ για ένα μήνα (μέχρι να μου έρθει ταχυδρομικά η κανονική κάρτα ΕΚΑΑ). Η κάρτα, μου έφτασε τελικά στο στο γραμματοκιβώτιο μου στις 29/04/2024 δηλαδή εντός 12 ημερών.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση