ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε ιατρικά θέματα

Πάντα αντιβίωση και τοπικά στεροειδή στην ιγμορίτιδα? Μάλλον ΟΧΙ

<< < (2/2)

orfeo:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
--- Τέλος παράθεσης ---

Ισχύουν όλα τα παραπάνω, συμφωνώ. Όμως, κατά τη γνώμη μου αν το ΕΣΥ έχει κάποιο πλεονέκτημα σε σχέση με το ιδιωτικό επάγγελμα, είναι ότι μπορείς να χειριστείς το περιστατικό κατά την επαγγελματική σου κατάρτιση και συνείδηση και να μην πιεστείς απ' το αν ο ασθενής απαιτεί αντιβίωση, αναρρωτική άδεια, επίδομα αναπηρείας, συνταγογράφηση φαρμάκων που αγόρασε μόνος του, ή ό,τι άλλο στραβό προκαλεί η έλλειψη καλής ενημέρωσης και πρακτικής εκ μέρους μας. Όσο για τους "καλοθελητές" δυσφημιστές, νομίζεις δε θα καταλάβει ο ασθενής ποιος γιατρός ασχολείται να πάρει ιστορικό, κάνει πραγματικά κλινική εξέταση, ποιος τον επανεκτιμά συχνότερα και ποιος γράφει σε όλους τα ίδια με 2λεπτη ενασχόληση με τον καθένα; Ίσως και να μην το καταλάβει, θα μου πεις, αλλά τότε κακό του κεφαλιού του, λέω εγώ, και λιγότερη δουλειά για μένα στο κάτω-κάτω. Στους κατοίκους και τους φαρμακοποιούς της περιοχής μπορείς, πολύ ευγενικά, να ξεκαθαρίσεις, ότι κανένα φάρμακο -και ειδικά αντιβίωση- δε θα συνταγογραφείται εκ των υστέρων σε βιβλιάριο εκτός κι αν υπάρχει γραπτή αγωγή από ιατρό. Τις πρώτες 10(0) φορές θα δυσκολευτείς λίγο, αλλά μετά θα μπουν στο νόημα.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση