Γενικά > Γενική συζήτηση

Πλασματικό το όριο 15% στις συνταγές

<< < (2/3) > >>

GirousisN:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΓράφοντας εκατοντάδες συνταγές κάθε μήνα συμπεριλαμβανομένων σχεδόν καθημερινά φαρμάκων υψηλού κόστους (πχ. Prolia, βιολογικών παράγόντων, νευροληπτικών, αναπνευστικών κτλ) χωρίς καμία αύξηση της τρέχουσας μηνιαίας δαπάνης μου, έχω παρατηρήσει ότι μολις "κλειδώσω" έστω και ελάχιστα φθηνα γενόσημα (πχ  1 - 2 στατίνες ανα ημέρα ανάμεσα σε δεκάδες άλλες "ανοικτές" συνταγές, αμέσως τις επόμενες ημέρες καταγράφεται υπέρβαση του ορίου μου  μηνιαίας φαρμακευτικής δαπάνης του ΕΟΠΥΥ ανά ασφαλισμένο.
 Άρα το όριο 15% ιδιοσκευασμάτων της επιλογής του ιατρού είναι πλασματικό.
Σημ.: Η ΗΔΙΚΑ ποτέ δεν έχει αναφερθεί λεπτομερώς στον τρόπο με τον οποίο υπολογίζεται το όριο μηνιαίας δαπάνης ανά ασφαλισμένο και ιατρό.

--- Τέλος παράθεσης ---

Προφανώς η ΗΔΙΚΑ έχει κάτι προσωπικό μαζί σας. ;D

Σοβαρά τώρα διορθώστε τα στοιχεία σας και αν επιλέξετε την παραμονή σας στο forum...

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Ορθοπαιδικός:
   Το όριο των συνταγογραφούμενων με εμπορική ονομασία (γι αυτά φαντάζομαι μιλάμε) κάθε πότε ανανεώνεται; Σε εμένα είναι κολλημένο εδώ και 3-4 μήνες (ίσως περισσότερο) σε ένα ποσό και ποσοστό (<5%, δεν με ενοχλεί). Ούτως ή άλλως σπάνια το χρησιμοποιώ (την εμπορική ονομασία) και δεν θυμάμαι καθόλου πότε συνταγογράφησα κάτι με εμπορική, αλλά δεν ανανεώνεται κάθε μήνα;

fanisgp:
Eτήσια είναι η ανανέωση του ορίου του 15% και λειτουργεί σε συνάρτηση με την ολική συνταγογράφηση.

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςEτήσια είναι η ανανέωση του ορίου του 15% και λειτουργεί σε συνάρτηση με την ολική συνταγογράφηση.

--- Τέλος παράθεσης ---
   Ευχαριστώ, δεν το ήξερα αφού ποτέ δεν είχα γράψει κάτι με εμπορική ονομασία (εκτός από μία ειδική συνταγή φέτος για γνωστό).
   Για το θέμα: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΓράφοντας εκατοντάδες συνταγές κάθε μήνα συμπεριλαμβανομένων σχεδόν καθημερινά φαρμάκων υψηλού κόστους (πχ. Prolia, βιολογικών παράγόντων, νευροληπτικών, αναπνευστικών κτλ) χωρίς καμία αύξηση της τρέχουσας μηνιαίας δαπάνης μου, έχω παρατηρήσει ότι μολις "κλειδώσω" έστω και ελάχιστα φθηνα γενόσημα (πχ  1 - 2 στατίνες ανα ημέρα ανάμεσα σε δεκάδες άλλες "ανοικτές" συνταγές, αμέσως τις επόμενες ημέρες καταγράφεται υπέρβαση του ορίου μου  μηνιαίας φαρμακευτικής δαπάνης του ΕΟΠΥΥ ανά ασφαλισμένο.

--- Τέλος παράθεσης ---
   Φαίνεται περίεργο. Πως είστε σίγουρος ότι οι "ακριβές¨ συνταγές που γράφετε δεν εκτελούνται με μικρή καθυστέρηση (ειδικά στο PROLIA είθισται) οπότε συμπίπτουν με το "κλείδωμα" του εμπορικού σκευάσματος. Η υπέρβαση του πλαφόν γίνεται με την εκτέλεση των συνταγών όχι με τη γραφή τους.

fanisgp:
καθημερινά prolia, βιολογικούς, αναπνευστικά,νευροληπτικά... καρδιολόγος θα είστε...

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση