Γενικά > Χρήσιμες πληροφορίες
Το Επαγγελματικό Ταμείο του ΙΣΘ .
Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Αν επιλέξετε να πάρετε εφάπαξ τις αποταμιεύσεις σας στο Το Επαγγελματικό Ταμείο του ΙΣΘ τότε είναι αφορολόγητες. Αν επιλέξετε να τις πάρετε ως σύνταξη τότε φορολογούνται.
--- Τέλος παράθεσης ---
Πολύ περίεργο αλλά ισχύει! Το εφάπαξ αφορολόγητο. Βέβαια στο μέλλον αν το καλό κράτος δει μέλι μπορεί εύκολα να απλώσει το χέρι του. Η νομοθεσίες αλλάζουν κατά το φοροεισπρακτικό δοκούν και συνήθως αναδρομικά (όσο και αν το ΣτΕ βγάζει αντίθετες αποφάσεις)...
Εγγραφή ή Είσοδος......
2. Η φορολογική βάση της εφορίας διαφέρει από την ασφαλιστική βάση του ΕΦΚΑ. Δεν ισχύει ότι οι εισφορές του ΕΦΚΑ δεν είναι έξοδο, είναι. Αυτό που ισχύει είναι ότι δεν υπολογίζονται σαν έξοδα από τη βάση υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών.....
--- Τέλος παράθεσης ---
Απαντάει και στον ισχυρισμό του κ. Θεοδωρίδη ότι οι εισφορές δεν είναι έξοδο. Καμιά διαφωνία. Να συμπληρώσω ότι και στους μισθωτούς είναι το ίδιο: απο τον ακαθάριστο μισθό προκύπτουν οι εισφορές, αφαιρούνται και μετά φορολογούνται (φυσικά εκεί το ποσοστό είναι μικρότερο στο 1/3 - υπάρχουν και οι εργοδοτικές εισφορές- και τα χρήματα είναι λογιστικές εγγραφές).
Πάντως αναμένω ότι οι εισφορές στο επαγγελματικό, θα υπολογίζονται στον υπολογισμό του ΕΦΚΑ. Και το 29% γλίτωμα φόρου είναι ενδιαφέρον, μακάρι να μου περίσσευαν...
Argirios Argiriou:
Είναι μια μορφή αποταμίευσης και όπως κάθε μορφή αποταμίευσης έχει και αυτή κάποια επισφάλεια.
Εγώ δεν το βλέπω όμως μόνο σαν αποταμίευση. Το βλέπω και σαν μια μορφή άμυνας απέναντι στην λεηλασία των Κρατικών Ταμείων. Νομίζω ότι είναι μια μορφή άμυνας που έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να πετύχει από ότι π.χ. οι απεργίες, οι διαδηλώσεις ή οι συναυλίες διαμαρτυρίας.
Και νιώθω ότι είναι καθήκον μου να συμμετέχω.
Denominator:
Νομίζω ότι όπως και να το δούμε είναι κατ´ αρχάς μία αξιέπαινη κίνηση.
Το σκέφτομαι να συμμετάσχω κι εγώ. Τα χρήματα του δίνω στον ΕΦΚΑ (ενώ ακόμη μου χρωστά άνω των 4.000 ευρώ) μου φαίνονται υπερβολικά για αυτά που σκοπεύει να προσφέρει. Τουλάχιστο στην προκειμένη περίπτωση το πενηντάρικο το μήνα σε κάτι μπορεί να βοηθήσει...
fanisgp:
Πρέπει κατ'αρχήν να μάθουμε ποιό σχήμα υπάρχει πίσω.Εννοώ τράπεζα, ασφάλεια, πιστωτικό ίδρυμα;Mε ποιά ιδιότητα ένας ιατρός μπορεί να κάνει τοποθετήσεις και αν π.χ κάποιος θέλει να επενδύσει σε κρατικά ομόλογα...;!!
GirousisN:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠρέπει κατ'αρχήν να μάθουμε ποιό σχήμα υπάρχει πίσω.Εννοώ τράπεζα, ασφάλεια, πιστωτικό ίδρυμα;Mε ποιά ιδιότητα ένας ιατρός μπορεί να κάνει τοποθετήσεις και αν π.χ κάποιος θέλει να επενδύσει σε κρατικά ομόλογα...;!!
--- Τέλος παράθεσης ---
Το πώς γίνονται οι επενδύσεις, από ποιους ελέγχονται, και μια σειρά άλλα θέματα ορίζονται από το καταστατικό του ταμείου.
Εγγραφή ή Είσοδος
--- Παράθεση ---Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αναφέρει ότι, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, τα Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης στην περίπτωση κατά την οποία δεν διαχειρίζονται τα ίδια τις επενδύσεις τους, οφείλουν να ορίσουν εταιρεία διαχείρισης του χαρτοφυλακίου τους (περιλαμβανομένων των τυχόν ακινήτων) η οποία έχει άδεια λειτουργίας ως:
1. ΕΠΕΥ
2. ΑΕΔΑΚ
3. ΑΕΔΟΕΕ
4. Πιστωτικό Ίδρυμα
5. Ασφαλιστική εταιρεία
Αν και στα αρχικά νομοθετικά κείμενα δεν καθορίζονταν οι φορείς επενδύσεων, ούτε η διασπορά επενδύσεων και η προέλευση των διαχειριστών τους, εν τούτοις, μετά τα capital controls (2015), οι διαχειρίσεις των αποθεματικών των επαγγελματικών ταμείων έγιναν κυρίως από ελληνικές ΑΕΠΕΥ, κυρίως τραπεζικές, αλλά και ανεξάρτητες, όπως η Alpha Trust.
Τα capital controls αποτέλεσαν τροχοπέδη στην ανάπτυξη του κλάδου και της διαχείρισης των κεφαλαίων τους. Σήμερα, η Eθνική Asset Management, η Alpha Asset Management, η Πειραιώς Asset Management και η Eurobank Asset Management, μαζί με την ανεξάρτητη Alpha Trust, διαχειρίζονται κεφάλαια ύψους 1,5 δισ. ευρώ περίπου.
--- Τέλος παράθεσης ---
Εγγραφή ή Είσοδος
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση