Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα

Μετακινήσεις - Παραιτήσεις

<< < (3/5) > >>

Αγωνιστική Παρέμβαση:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΓνωρίζει κανείς την διαδικασία και τις πιθανότητες για μετάταξη Δημοσίου Υπαλλήλου από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο; Κυρίως πόσο περίπου χρόνο αυτό μπορεί να πάρει; Στην πράξη γνωρίζει κανείς (από την εμπειρία του) αν για κάτι τέτοιο πρακτικά μέχρι σήμερα προϋποτίθετο "μέσον" ή αν γινόταν και απλώς σύμφωνα με το νόμο;

--- Τέλος παράθεσης ---

Μεταθέσεις από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο μπορούν να γίνουν με τα άρθρα 67 και 71 του Δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα.Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Το άρθρο 71 όμως τροποποιήθηκε την άνοιξη και η τροποποίηση προβλέπει ότι από δω και πέρα οι μετατάξεις και μεταφορές του προσωπικού των νοσοκομείων, εκτός από τους γιατρούς, θα γίνονται μόνο με σύμφωνη γνώμη του Διοικητικού Συμβουλίου των Νοσοκομείων στα οποία εργάζονται οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι.

Δηλαδή πρέπει  να πουν το ΟΚ το Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Νοσοκομείου που φεύγεις, το Διοκητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου που φεύγεις, το Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Νοσοκομείου υποδοχής , το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου υποδοχής , οι οικείες Δ.Υ.ΠΕ και να δημοσιευθεί στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Προυποθέσεις μετάθεσης ή μετάταξης: να υπάρχει κενή οργανική θέση στο Νοσοκομείο που θέλεις να πας.

Υπάρχει και ένα παραθυράκι . Να δεχτεί το Νοσοκομείο υποδοχής, παρά το ότι δεν έχει αντίστοιχη  κενή οργανική θέση , να δημιουργήσει προσωποπαγή θέση.Βεβαιως αυτό ισχύει για VI "βύσματα".

Στην Ελλάδα πάντα ισχύει η προϋπόθεση του "μέσου".Ειδικά στα νοσοκομεία όπου οι ελλείψεις προσωπικού είναι σημαντικές και οι Διοικήσεις των νοσοκομείων πολύ φειδωλές στην έγκριση μεταθέσεων.Υπάρχουν  βέβαια και περιπτώσεις που δεν χρειάστηκε "μεσον".

 Η διαδικασία πέρνει  χρόνους που ξεπερνούν το εξάμηνο και αγγίζουν το έτος ,μέχρι και χρόνους dt  Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος. Το αναφερόμενο στο link περιστατικό είναι απόλυτα ακριβές και συνέβη προεκλογικά.

Koterakis:
.

Αγωνιστική Παρέμβαση:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠολύ χρήσιμη και κατατοπιστική η απάντηση, ευχαριστώ, μήπως ξέρετε και σχετικά με τη μισθοδοσία του υπαλλήλου ποιός επιβαρύνεται; Είναι θέμα κονδυλίου και οικονομίας του κάθε νοσοκομείου ή έτσι και αλλιώς ο υπάλληλος πληρώνεται από κρατικά χρήματα ασχέτως που εργάζεται;

--- Τέλος παράθεσης ---

Στη μετάθεση ή μετάταξη μεταφέρεται όλος ο φάκελος και η μισθοδοσία του υπαλλήλου στο νοσοκομείο υποδοχής.Άρα μετά την ανάληψη υπηρεσίας του υπαλλήλου , επιβαρύνεται το νοσοκομείο υποδοχής

Αγωνιστική Παρέμβαση:
 Παρέλειψα να σημειώσω ότι τη μισθοδοσία των υπαλλήλων γίνεται με χρήματα του προϋπολογισμού και κάθε μήνα καταβάλλεται από το ΓΛΚ στο  τραπεζικό λογαριασμό μισθοδοσίας του υπαλλήλου.Στην ουσία δηλαδή με τη μετάθεση  ή μετάταξη το δημόσιο( ΓΛΚ) δεν επιβαρύνεται, αφού κόβει τη μισθοδοσία του υπαλλήλου από το κωδικό του  νοσοκομείου που φεύγει και τη μεταφέρει στο κωδικό του νοσοκομείου υποδοχής.

EzeΤΡΟΛ:
Πέμπτη, 22 Απριλίου 2010
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος


Την παραίτησή τους υπέβαλαν αρμοδίως το πρωί της Πέμπτης δέκα παθολόγοι του νοσοκομείου Λευκάδας. Με την πρωτοφανή αυτή ενέργεια οι γιατροί του ΕΣΥ έστειλαν όπως αναφέρουν εμπράκτως το μήνυμά τους στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας σχετικά με τις δραματικές συνθήκες περίθαλψης και νοσηλείας που επικρατούν στο δημόσιο νοσοκομείο και που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών.

Με επιστολή που έστειλαν στην υπουργό Υγείας κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου όπως και στην 6η Διοικητική Υγειονομική Περιφέρεια, οι γιατροί του Παθολογικού τμήματος του νοσοκομείου καταλογίζουν ευθύνες για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το νοσοκομείο στον αναπληρωτή διευθυντή του νοσοκομείου αλλά και στην ΔΥΠΕ διότι κωφεύουν, όπως καταγγέλλουν, στις επανειλημμένες οχλήσεις τους για τις ελλείψεις γιατρών και τις μειώσεις δαπανών στα κονδύλια για τις εφημερίες.

Αναφέρουν ενδεικτικά στην επιστολή παραίτησης ότι μεταξύ άλλων η διοίκηση προχώρησε σε μερική αναστολή της λειτουργίας της παιδιατρικής κλινικής με αποτέλεσμα να λειτουργούν πλέον μόνο τα εξωτερικά ιατρεία. Το αποκορύφωμα όμως της… ιδιόρρυθμης αυτής λειτουργίας του Παιδιατρικού Τμήματος είναι, σύμφωνα με τους γιατρούς, ότι η διοίκηση του νοσοκομείου ζήτησε από τους γονείς των παιδιών που νοσηλεύονται να αναλάβουν εγγράφως οι ίδιοι την ευθύνη για τη νοσηλεία των παιδιών τους.

Το ακριβές περιεχόμενο της επιστολής

Ειδικότερα, στην επιστολή που υπογράφουν και οι δέκα παθολόγοι του νοσοκομείου Λευκάδας αναφέρονται τα εξής:
«Στο πλαίσιο της στοχευόμενης οικονομίας στα νοσοκομεία και μετά τις  «επιτυχημένες» προσπάθειες του αναπληρωτή διευθυντή του νοσοκομείου, θεωρούμε ότι η μαζική παραίτηση των γιατρών του Παθολογικού τομέα του οποίου τη λειτουργία υπονομεύει με κάθε τρόπο ο εκπρόσωπός σας, θα διευκολύνει το έργο σας για περιστολή δαπανών, θα εξορθολογήσει τα προγράμματα εφημερίας και φυσικά θα αναβαθμίσει τις υπηρεσίες Υγείας.
Αυτή η τελευταία αναβάθμιση, άρχισε ήδη με τη μερική αναστολή λειτουργίας της Παιδιατρικής, μόνο εξωτερικά ιατρεία λειτουργούν, και από χθες με εφημερία Υπερτομέα, αφού ο αναπληρωτής διοικητής, γυναικολόγος, ανέλαβε την εφημερία για τους νοσηλευόμενους στην Παθολογική κλινική ευρισκόμενος σε μικτή εφημερία, ενώ η παθολόγος ήταν σε ετοιμότητα, χωρίς γιατρό σε εσωτερική εφημερία.
Υποθέτουμε ότι η ανακατανομή των δυνάμεων θα δικαιολογήσει τις δαπάνες του σχεδόν μόνιμα άδειου τμήματός του, ενώ θα εκσυγχρονίσει την Υγεία με πρακτικές πρωτόγνωρες για τους παππούδες της Παθολογικής…

Η λογική της ίσης μείωσης δαπανών για όλα τα τμήματα, η απόσυρση γιατρών από το πρόγραμμα εφημερίας υποδομής και διακομιδών, καθώς και εσωτερικής εφημερίας για τμήματα πρώτης γραμμής με νοσηλευόμενους ασθενείς, η εφημερία ετοιμότητας σαν μονοεφημερία, σε ειδικότητες με αντικείμενο τη διάσωση και σταθεροποίηση των εν κινδύνω ασθενών, δημιούργησε μία άκρως επικίνδυνη κατάσταση. Είναι θέμα χρόνου να προκύψουν κατά δραματικό τρόπο τα αποτελέσματα.
Οι γιατροί του Παθολογικού τομέα δεν θα συμπράξουμε σε έκθεση σε κίνδυνο των αρρώστων και δεν δεχόμαστε τον επιχειρούμενο εξευτελισμό των ειδικοτήτων στο πνεύμα του «άσπρη μπλούζα να κυκλοφορεί».

Δεν θα δεχτούμε την επιχειρούμενη μεταβίβαση της ευθύνης των νοσηλευόμενων στους ειδικευόμενους και πολύ περισσότερο στους ίδιους τους ασθενείς και το περιβάλλον τους, από τους οποίους ζητήθηκε και έλαβαν οι διοικητές (αναπληρωτής και νέα εν δυνάμει) υπεύθυνες δηλώσεις ότι με δική τους ευθύνη – των γονέων – παραμένουν και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο τα παιδιά τους.

Ευθύνη έχουμε όλοι για τις γενικότερες εκάστοτε επιλογές μας, τα αποτελέσματα των οποίων απολαμβάνουμε, των αρρώστων όμως την ευθύνη έχουν πάντα οι θεράποντες γιατροί.

Μόνη λύση στην παρούσα κατάσταση, όταν η 6η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) κωφεύει, ακόμη περιμένουμε απαντήσεις σε έγγραφα και τηλεφωνήματα, μας απομένει η έντιμη έξοδος».




 

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση