ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε θέματα άλλων ειδικοτήτων
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ
Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΈνας άγραφος νόμος στην επικοινωνία μέσω internet, λέει ότι τα κεφαλαία γράμματα σημαίνουν ότι είμαστε θυμωμένοι και φωνάζουμε.
--- Τέλος παράθεσης ---
Κατά μία έννοια ο συνάδελφος μπορεί να είναι θυμωμένος, αγανακτισμένος και να φωνάζει (όχι σε μας) μ' αυτό που περιέγραψε!
--- Τέλος παράθεσης ---
Ναι, το σκέφτηκα και εγώ αυτό. Το θέμα όμως είναι ότι μόλις πάω να διαβάσω τι έγραψε ταράζομαι από τα κεφαλαία και απλώς παρατώ το διάβασμα...
Αρχίατρος:
Τέτοια φαινόμενα θα είναι όλο και συχνότερα καθώς:
- κάποιοι γυρίζουν Ελλάδα έχοντας κάνει 2 Ειδικότητες εις την αλλοδαπήν. Προφανώς αρχκά δηλώνουν μόνο την μία. Υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες ότι δεν θα αλλάξουν αργότερα το ποίημα ; Μπορεί κάποιος να κάνει αλλαγή Ειδικότητας και να ασκήσει την άλλη Ειδικότητας της οποίας τον τίτλο διαθέτει ;
- υπάρχουν κάποιοι που έκαναν αρχικά άλλη Ειδικότητα στο εξωτερικό και μετά συνέχισαν κάνοντας άλλη Ειδικότητα στην Ελλάδα.
Τι θα συμβεί αν ζητήσει να ασκήσει την Ειδικότητα που έκανε στο εξωτερικό ;
Νομίζω πρέπει να ξεκαθαριστούν όλα αυτά υπό το φως των νέων δεδομένων.
choullisgeo:
Καλημέρα σας αγαπητοί συνάδελφοι σας ευχαριστώ για την ανταπόκριση σας το θέμα μου είναι πως κάποιοι συνάδελφοι εκμεταλευόμενοι το άρθρο 30 του προεδρικού διατάγματος 38/2010 αποποιούνται την ειδικότητα τους για μια πενταετία και αυτόματα χρησιμοποιούν το πιστοποιητικό γενικής ιατρικής που τους δίνει το δικαίωμα να εκτελούν πράξεις ιατρικές ίσες με ειδικούς γενικούς ιατρούς στο άρθρο 30 αναφέρει ξεκάθαρα για γιατρούς που εξασκούσαν ιατρική πριν τις 31/12/1994.για κεκτημένο δικαίωμα δεν αναφέρει για ειδικευμένους ιατρούς άλλων ειδικοτήτων που για κάποιο λόγω δεν πέτυχαν ως επαγγελματίες ειδικοί της ειδικότητας τους και εποφελουνται το πιστοποιητικό γενικής ιατρικής και μάλιστα είναι συμβεβλημένοι και στον ΕΟΠΠΥ και διατηρούν την φωτεινή επιγραφη τις προηγούμενης ειδικότητας τους παραπλανοντας τους ασθενείς που δεν γνωρίζουν την πραγματικότητα .Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι ο συγκεκριμένος συνάδελφος δεν γνωρίζει τα στοιχειώδη στο αντικείμενο της γενικής ιατρικής και συνταγογράφη φάρμακα και εκτελεί ιατρικές πράξεις .το ερώτημα μου είναι ποια ιατρική δεοντολογία και ποια νομοθεσία με εξισώνει με έναν συνάδελφο που απλά δεν πέτυχε επαγγελματικά σαν ειδικός μιας ειδικοτητας και εκμεταλλεύεται το πιστοποιητικό γενικής ιατρικής .Νιωθω ότι είναι ο εξευτελισμός όλων των συναδέλφων και της γενικής ιατρικής
Αρχίατρος:
Ένα που δεν καταλαβαίνω είναι πως παίρνει κάποιος πιστοποιητικό Γενικής Ιατρικής απλά αποποιούμενος την Ειδικότητά του επί μια 5ετία ;
Κάνει αγροτικά επί θητεία για 5 χρόνια ;
choullisgeo:
Και όμως είναι γεγονός διατηρούν ιατρείο με την παλιά πινακίδα του ιατρείου τους και συνταγογραφουν ως γενικοί ιατροί σε όποιον θέλει μπορώ να του αποστειλω την αίτηση αποποίησης ειδικότητας του εν λόγω γιατρού και φωτογραφικό υλικό θα ήθελα να μου πείτε ποιο πειθαρχικό όργανο υπάρχει να απευθυνθώ εεπιφυλάσσομαι για τον οικείο Ιατρικό Σύλλογο
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση