Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ
ΕΟΠΥΥ - Συμβάσεις
fanisgp:
Από πού προκύπτουν τα ραντεβού; 24 ωρες ειναι 5ωρο σε πενθήμερη εργασία. Θα μπορούν να έρχονται όποτε θέλουν.Δηλαδή φίλε μου δημήτρη για να καταλάβει ο ασθενής ότι πρέπει και εγώ να ζήσω να αρχίσω το δούλεμα του τύπου ά τι βήχας είναι αυτός έλα το απόγευμα αλλιώς γρήγορα στον πνευμονολόγο ( που σημαίνει 50 ή60 ευρωπουλα) .Πονάει η κοιλιά σας; Το απόγευμα δουλεύει ο υπέρηχος γρήγορα στον γάστρο.Όχι δεν έχω πλέον την υπομονή την αντοχή ούτε την ηλικία να τσακώνομαι με τον κόσμο.Όπως δουλεύουν οι υπόλοιποι γιατροί χωρίς ΕΟΠΥΥ θα δουλέψουμε και εμείς.
Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑπό πού προκύπτουν τα ραντεβού; 24 ωρες ειναι 5ωρο σε πενθήμερη εργασία. Θα μπορούν να έρχονται όποτε θέλουν.
--- Τέλος παράθεσης ---
Δεν θα μπορούν να έρχονται όποτε θέλουν.
Ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Μπερσίμης μας ζητήσει παλαιότερα να μην συνταγογραφούμε πιο συχνά από 15λεπτο/ασθενή.
( Δείτε εδώ: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
και εδώ:
Εγγραφή ή Είσοδος
Αυτό σημαίνει μέγιστο αριθμό 4 ασθενών ανά ώρα και πρέπει να βάζουμε ραντεβού, όπως κάνουν και στα ΠΕΔΥ, για να μην παίζουν μπουνιές μεταξύ τους οι ασθενείς.
fanisgp:
Α εντάξει τότε.Θα προσλάβω επιτέλους και εγώ γραμματέα με τα λεφτά που θα μας δίνουν να μου κλείνει τα ραντεβού.Συγνώμη για την ειρωνεία αλλά δεν το λέω προσωπικά ούτε σ' εσένα Αργύρη ούτε στον Δημήτρη που σας εκτιμώ βαθύτατα. Απλώς θεωρώ οτι είναι το καινούργιο ΤΕΒΕ χωρίς να έχεις την δυνατότητα για κάτι άλλο αν υποκύψεις
Argirios Argiriou:
18/01/2018
Επιστολή της Ελληνικής Ένωσης Γενικής Ιατρικής (επισυνάπτεται).
silvertaur:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΛοιπόν, εγώ θα διαφωνήσω. Πιστεύω ότι αυτή η σύμβαση είναι καλή και δημιουργεί μια καλή αρχή. Και θα το αιτιολογήσω:
α) Μπορείς να επιλέξεις να παρέχεις το ιατρείο σου στον ΕΟΠΥΥ σαν οικογενειακός ιατρός για 4 ώρες τη μέρα και μέχρι 24ώρες τη βδομάδα, ανεξαρτήτως αριθμού πολιτών που θα σε επιλέξουν. Συνεπώς, μένει χώρος και για ιδιωτικό ιατρείο.
β) Εκτός του 4ωρου ωραρίου που θα δηλώσεις σαφέστατα μπορείς να εισπράττεις χρήματα εάν σε επισκεφτεί ασφαλισμένος που σε επέλεξε. Ότι γινόταν και στο παλαιό ΙΚΑ και συνεπώς δεν έχεις κανένα κίνητρο να εξετάσεις σοβαρά κανένα στο ωράριο του ΕΟΠΥΥ. Όποιος θέλει σοβαρά να τον εξετάσει γιατρός, έρχεται και πληρώνει εκτός ωραρίου.
γ) Αν θέλεις να εξετάσεις ανθρώπινα και στο ωράριο σου, δεν σου απαγορεύει να βάλεις μια ώρα τη μέρα για επείγοντα προβλήματα και τις υπόλοιπες ώρες να δέχεσαι με 15λεπτα ραντεβού μέσα στο ωράριο σου: 3 ωρες χ 4 ραντεβού μας κάνει 12 ραντεβού τη μέρα. Είναι λιγότερα τα χρήματα από την υπάρχουσα σύμβαση αλλά έχεις κύκλο εργασίας από την λίστα σου τις ώρες που θα πληρώνεσαι από τον ασφαλισμένο.
δ) Το κράτος δεν έχει κανένα κίνητρο να φτιάξει άλλα ΤΟΜΥ εκτός από αυτά που απαιτεί το μνημόνιο, δηλαδή τα 100 μέχρι να κλείσει η αξιολόγηση. Ακόμη και μόνο με ιδιώτες οικογενειακούς να κινηθεί, χωρις καθόλου ΤΟΜΥ, δεν ενδιαφέρει το κράτος πόσοι οικογενειακοί ιατροί θα υπάρχουν, έχει κλειστό προϋπολογισμό με 0,75€ μέσος όρος πολίτη επί 12 μήνες επί 10 εκατομμύρια πολίτες μας κάνει 90 εκατομύρια € το έτος. Και χωρίς κανένα επιπλέον έξοδο για τον ΕΟΠΥΥ, όταν τέτοιο ποσό είναι μόνο το μισθολογικό κόστος ΜΟΝΟ των γιατρών στις ΤΟΜΥ για να καλύψει 5 εκατομμύρια πολίτες.
ε) Το αρνητικό της υπόθεσης είναι ότι εάν θέλει να πιέσει τους γιατρούς να μην δουλεύουν μόνο επί πληρωμή από τον πολίτη, πρέπει να ξεχάσει τα περί 3000 ιατρών και να βάλει όσο το δυνατόν περισσότερους. Ούτε θα κοστίσει στον ΕΟΠΥΥ περισσότερο αφου πληρώνει με το κεφάλι και θα έχει και ανταγωνισμό μεταξύ των γιατρών που θα μειώσει τις πληρωμές των πολιτών εκτός ωραρίου.
Τελικά, ίσως αυτή η κυβέρνηση να φτιάξει ΠΦΥ χωρίς να το έχει προγραμματίσει......
--- Τέλος παράθεσης ---
Συναδελφε μιλαμε για 2000 μικτα αν δεις 2250 ασθενεις. Εσυ αν απασχολεισαι 5 ωρες Χ 5 μερες (σχεδον) και αν ισχυει το 15λεπτο ανα ασθενη, αυτο σημαινει: 20 ασθενεις/ημερα ,δηλ. 100/εβδομαδα, δηλ. 400/μην ,δηλ. 400 ευρω μικτα (αν ολοι οι ασθενεις ειναι ανω των 65).Αξιζουν για 96 ωρες/μηνα εργασιας;
Επισης μη ξεχνας πως εχουν το δικαιωμα να σε καλεσουν για εξεταση στο σπιτι δωρεαν αυτοι που σε εχουν δηλωσει.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση