Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ
ΕΟΠΥΥ - Συμβάσεις
Argirios Argiriou:
Γράφει συνάδελφος σε Ιατρική ομάδα του facebook στις 26/06/2022:
Καλησπέρα αφού διάβασα προσεκτικά λέω να αφήσουμε το τυράκι των χιλιάδων ευρώ που πουλάνε και αντικειμενικά να δούμε τι αναλογεί ουσιαστικά και πρακτικά στο κάθε ιατρειο με απλά μαθηματικά: Έστω 2000 ο αριθμός μεσοσταθμικά βάση ποσοστό ηλικίας στην Ελλάδα 108000 πληθυσμός Ηλικίες 70+ 160000,,50-69. Ετών 250000 ,,16-49 ετών 5000000 περίπου δηλαδή σύνολο ασφαλισμένων 9100000 Να μην πολυλογώ το 17,5% αφορά 45€ ,55% 30 € και 27,5% 20 € άρα βάση στατιστικών μέσος όρος ετήσιων απολαβών θα είναι 15750(70+)+33000€(50-69)+11000€ ΣΥΝΟΛΟ 59750 στατιστικό Λάθος 5-8% Με πρόχειρους υπολογισμούς μείον εφορία έξοδα ……1700-1850€ ο μήνας Ps: δεν έχω υπολογίσει και ναι πρόστιμα υπέρβασης ,παράβασης,κτλ Και αυτό είναι το μέγιστο !!!Να δούμε πόσοι αντιστοιχούν σε κάθε ΙΑΤΡΟ και λέω max 1700-1800 και τα δημογραφικά στη Ελλάδα δεν είναι τα καλύτερα!!!αρα να αφαιρέσουμε 7-8000 € ακόμα .Όμως δεν πρέει να είμαστε κοντόφθαλμοι χάνουνε κάθε αξιοπρέπεια στην εξέταση και έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τα επείγοντα περιστατικά και αυτά που θα περνάνε τυχαία έξω από το ιατρειο!!!
iceman:
Από τις δηλώσεις του Πλεύρη έχω καταλάβει σωστά ότι οι ιατροί των Κέντρων Υγειών θα γίνουν αυτόματα προσωπικοί ιατροί? ???
"Το πρώτο επίπεδο λοιπόν είναι ότι τώρα μπήκαν όλοι όσοι είναι στα κέντρα υγείας. Είναι γύρω στους 2.500 γιατρούς στα κέντρα υγείας."
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Argirios Argiriou:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑπό τις δηλώσεις του Πλεύρη έχω καταλάβει σωστά ότι οι ιατροί των Κέντρων Υγειών θα γίνουν αυτόματα προσωπικοί ιατροί? ???
--- Τέλος παράθεσης ---
Ναι σωστά καταλάβατε, τουλάχιστον, όσoν αφορά, για τους πολίτες άνω των 16 ετών.
Δεν έχω καταλάβει, βέβαια, τι θα γίνεται με τους Παιδίατρους των Κέντρων Υγείας.
Argirios Argiriou:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΓράφει συνάδελφος σε Ιατρική ομάδα του facebook στις 26/06/2022:
Καλησπέρα αφού διάβασα προσεκτικά λέω να αφήσουμε το τυράκι των χιλιάδων ευρώ που πουλάνε και αντικειμενικά να δούμε τι αναλογεί ουσιαστικά και πρακτικά στο κάθε ιατρειο με απλά μαθηματικά: Έστω 2000 ο αριθμός μεσοσταθμικά βάση ποσοστό ηλικίας στην Ελλάδα 108000 πληθυσμός Ηλικίες 70+ 160000,,50-69. Ετών 250000 ,,16-49 ετών 5000000 περίπου δηλαδή σύνολο ασφαλισμένων 9100000 Να μην πολυλογώ το 17,5% αφορά 45€ ,55% 30 € και 27,5% 20 € άρα βάση στατιστικών μέσος όρος ετήσιων απολαβών θα είναι 15750(70+)+33000€(50-69)+11000€ ΣΥΝΟΛΟ 59750 στατιστικό Λάθος 5-8% Με πρόχειρους υπολογισμούς μείον εφορία έξοδα ……1700-1850€ ο μήνας Ps: δεν έχω υπολογίσει και ναι πρόστιμα υπέρβασης ,παράβασης,κτλ Και αυτό είναι το μέγιστο !!!Να δούμε πόσοι αντιστοιχούν σε κάθε ΙΑΤΡΟ και λέω max 1700-1800 και τα δημογραφικά στη Ελλάδα δεν είναι τα καλύτερα!!!αρα να αφαιρέσουμε 7-8000 € ακόμα .Όμως δεν πρέει να είμαστε κοντόφθαλμοι χάνουνε κάθε αξιοπρέπεια στην εξέταση και έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τα επείγοντα περιστατικά και αυτά που θα περνάνε τυχαία έξω από το ιατρειο!!!
--- Τέλος παράθεσης ---
Έχει πραγματικά ενδιαφέρον ότι με διαφορετικό τρόπο καταλήγουμε στο ίδιο αποτέλεσμα. Και εγώ υπολογίζω ότι καθαρά στο χέρι του Προσωπικού Ιατρού θα μένουν 1.739 ευρώ:
Εγγραφή ή Είσοδος
iceman:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑπό τις δηλώσεις του Πλεύρη έχω καταλάβει σωστά ότι οι ιατροί των Κέντρων Υγειών θα γίνουν αυτόματα προσωπικοί ιατροί? ???
--- Τέλος παράθεσης ---
Ναι σωστά καταλάβατε, τουλάχιστον, όσoν αφορά, για τους πολίτες άνω των 16 ετών.
Δεν έχω καταλάβει, βέβαια, τι θα γίνεται με τους Παιδίατρους των Κέντρων Υγείας.
--- Τέλος παράθεσης ---
Οι Παιδιατροι δεν περιλαμβανονται ακομα στον θεσμο του προσωπικου ιατρου. Σε 2ο χρονο αν γινει.
Για τους Παθολογους/Γ.Ι των Κεντρων Υγειας απορω πως θα λειτουργησει το συστημα. Ουσιαστικα θα εχουν απλα γραμμενους ασθενεις που θα τους βλεπουν αν προλαβαινουν στο ωραριο τους, δεν θα εχουν καν χρονο να συμπληρωσουν ατομικο φακελο, αλλα αν εχουν πανω απο 1500 εγγεγραμμενους θα παιρνουν και μπονους.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση