Συνάδελφοι Ιατροί σχολιάζουν την εξέλιξη των συμβάσεων των Προσωπικών Ιατρών, σε Ιατρική ομάδα του facebook στις 20/09/2022:
- Θα σας πω τη ζημιά που έγινε με τους φαρμακοποιούς. Με την απειλή της μεγαλύτερης συμμετοχής στα φάρμακα και εξετάσεις έγραψαν τους πελάτες τους σε ιατρούς, τους οποίους ποτέ δεν πρόκειται να επισκεφθούν οι ασφαλισμένοι. Έτσι πχ μου λένε πολλοί ότι γράφτηκαν σε Γενικούς Ιατρούς που υπηρετούν σε αγροτικά ιατρεία μακριά από την πόλη και φυσικά εκεί δεν θα πάνε ποτέ των ποτών. Θα συμβεί το φαινόμενο μερικοί Προσωπικοί Ιατροί να ξεπατώνονται στη δουλειά και άλλοι να βγάζουν αεριτζίδικα λεφτά. Και μάλιστα το βλέπω να έρχεται αυτό μετά από ένα χρόνο, να βάζουν δηλαδή αναδρομικά claw back στις επισκέψεις, με οριζόντια περικοπή, μαθημένοι είμαστε. Τίποτα δεν θα γίνει σωστά. Έχω πχ 300 ευρώ πράξεις και τρώω το ίδιο claw back με έναν που έχει 2000 ευρώ πράξεις το μήνα.
- Κάποιοι θα βγουν πολυυυυυυυυυυ κερδισμένοι από όλο αυτό (πλην φαρμακοποιών), όπως άλλωστε υπάρχουν πολύ κερδισμένοι εδώ και 4 χρόνια νομίζω. Ήλπιζα να εξορθολογήσουν τα πράγματα χωρίς προσκολλήσεις, αλλά βλέπω ότι οδεύουμε προς ακόμα χειρότερες καταστάσεις εικονικής πραγματικότητας, με σπατάλη κ ταυτόχρονα μηδενικές παροχές σε ασφαλισμένους