Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ
ΕΟΠΥΥ - Συμβάσεις
Argirios Argiriou:
Συμβεβλημένοι Ιατροί ΕΟΠΥΥ – ΠΕΔΥ. Διαθεσιμότητα επισκέψεων (ραντεβού)
Συμβεβλημένοι Ιατροί ΕΟΠΥΥ – ΠΕΔΥ (Βρείτε τον συμβεβλημένο ιατρό που θέλετε και δείτε παρακάτω τα διαθέσιμα ραντεβού του)
Ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ στο Αρ. Πρωτ.: ΔΒ3/OIK. 42764/18-10-2017 έγγραφό του αναφέρει επί λέξει τα εξής:
1. Όλοι οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ ιατροί κλήθηκαν να δηλώσουν στο e-ΔΑΠΥ το ωράριο λειτουργίας του ιατρείου τους κατά το οποίο θα εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ.
Ήδη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού και στην εφαρμογή «ΒΡΕΙΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ» έχουν καταχωρηθεί τα ωράρια λειτουργίας των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ ιατρείων όπως αυτά δηλώθηκαν από τους συμβεβλημένους ιατρούς και είναι διαθέσιμα στους ασφαλισμένους.
2. Ο μέγιστος εβδομαδιαίος αριθμός επισκέψεων των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ στους συμβεβλημένους με τον Οργανισμό ιατρούς, δεν μπορεί να ξεπερνά τις εκατό (100) επισκέψεις, εξαιρουμένων των επειγόντων περιστατικών.
3. Ο μέσος ημερήσιος αριθμός επισκέψεων των ασφ/νων του ΕΟΠΥΥ στους συμβεβλημένους με τον Οργανισμό ιατρούς είναι οι είκοσι (20) επισκέψεις. Οι 20 επισκέψεις είναι ενδεικτικές και όχι περιοριστικές. Ο μέσος χρόνος επίσκεψης ορίστηκε ενδεικτικά και όχι περιοριστικά στα δεκαπέντε (15) λεπτά προκειμένου να εκτιμηθεί ο αριθμός των ασφαλισμένων που δύναται να εξυπηρετηθεί στο ωράριο λειτουργίας που έχει δηλωθεί.
Ο χρόνος επίσκεψης καθορίζεται σύμφωνα με του κανόνες ορθής ιατρικής πρακτικής.
Αναζήτηση διαθεσιμότητας συμβεβλημένων ιατρών από την επίσημη ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ.
Υποχρεωτική η επιλογή Περιόδου (Μήνας, έτος), Νομού και Ειδικότητας
ΠΡΟΣΟΧΗ: ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ τον ΝΟΜΟ για να ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Argirios Argiriou:
Θα έχουμε εξελίξεις από Φθινόπωρο...
Σύστημα ελέγχου πρόσβασης στα νοσοκομεία από τον Σεπτέμβριο - Ρεκόρ στη δημόσια φαρμακευτική δαπάνη
Τι αναφέρεται στην εαρινή έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα, στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής επιτήρησης.
Σύστημα ελέγχου πρόσβασης στα νοσοκομεία (gatekeeping) αναμένεται να ψηφιστεί τον Σεπτέμβριο. Θα βασιστεί στη μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας και του οικογενειακού γιατρού, με σκοπό να περιοριστεί η νοσοκομειοκεντρική φυσιογνωμία του ελληνικού συστήματος Υγείας.
Τα παραπάνω περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, στην εαρινή έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα, στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής επιτήρησης.
Στην έκθεση αναφέρεται πως η χώρα μας έχει σοβαρές δυσλειτουργίες στο σύστημα Υγείας, με τη δημόσια φαρμακευτική δαπάνη να είναι η υψηλότερη στην Ευρώπη και τις ιδιωτικές πληρωμές των νοικοκυριών να βρίσκονται στα ύψη.
Όπως αναφέρεται στην έκθεση, οι δημόσιες δαπάνες για την υγειονομική περίθαλψη είναι κάτω από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ οι πληρωμές που πραγματοποιούν οι ασθενείς από την τσέπη τους είναι οι δεύτερες υψηλότερες στην Ευρώπη ως ποσοστό του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ).
"Το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης εξακολουθεί να είναι νοσοκομειακό, με τις δαπάνες θεραπευτικής περίθαλψης να επικεντρώνονται στη νοσηλεία", σημειώνεται χαρακτηριστικά.
Αίσθηση προκαλεί η παρατήρηση πως η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση μεταξύ όλων των κρατών - μελών σε δημόσιες δαπάνες για φάρμακα ως ποσοστό του ΑΕΠ.
Την ίδια ώρα, οι δημόσιες δαπάνες για μακροχρόνια και προληπτική φροντίδα είναι σημαντικά χαμηλότερες από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν υπάρχει ολοκληρωμένη εθνική στρατηγική για τη μακροχρόνια περίθαλψη.
"Για να αντιμετωπιστεί αυτό, η Ελλάδα εφαρμόζει ένα πρόσφατα υιοθετημένο σύστημα Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, για να μειώσει την εξάρτηση από τη νοσοκομειακή περίθαλψη και να αυξήσει την αποτελεσματικότητα της πρόσβασης σε αγαθά και υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης", επισημαίνεται στην έκθεση.
Οι συντάκτες της, ωστόσο, προειδοποιούν πως η πλήρης ανάπτυξη της μεταρρύθμισης αυτής παρεμποδίζεται από την έλλειψη οικογενειακών γιατρών, καθώς ο αριθμός τους δεν επαρκεί για να καλύψει ολόκληρο τον πληθυσμό.
Έλεγχος πρόσβασης
Όπως αναφέρουν, θα απαιτηθεί επαρκής κάλυψη για την πλήρη εισαγωγή ενός αποτελεσματικού και ολοκληρωμένου συστήματος βασισμένου στο σύστημα ελέγχου της πρόσβασης στα νοσοκομεία (gatekeeping), που θα νομοθετηθεί από την 1η Σεπτεμβρίου 2023.
Για το σκοπό αυτό, απαιτούνται ισχυρότερα κίνητρα για την επέκταση του αριθμού των οικογενειακών γιατρών για την επίτευξη πλήρους πληθυσμιακής κάλυψης και εγγραφής πληθυσμού, η οποία θα είναι καθοριστικής σημασίας για τη διασφάλιση επαρκούς και ίσης πρόσβασης στην υγειονομική περίθαλψη για τον πληθυσμό.
Για να εξασφαλιστεί επαρκής και ισότιμη πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη, να ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του πλαισίου πρωτοβάθμιας περίθαλψης και να υιοθετηθούν ισχυρότερα κίνητρα για την εγγραφή επαρκούς αριθμού οικογενειακών γιατρών, προκειμένου να επιτευχθεί πλήρης πληθυσμιακή κάλυψη και καταγραφή πληθυσμού.
Πηγή : iatronet
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Argirios Argiriou:
27-08-2023, Έθνος, Δήμητρα Ευθυμιάδου
Προσωπικός γιατρός: Έρχονται νέα κίνητρα για τους γιατρούς από τα τέλη Σεπτεμβρίου ώστε να καλυφθεί όλος ο πληθυσμός
Η κυβέρνηση λόγω των δεσμεύσεων που έχει στα ευρωπαϊκά όργανα θα πρέπει άμεσα να βρει λύση για να καλυφθεί όλος ο πληθυσμός με προσωπικό γιατρό γι’ αυτό και ήδη υπάρχει σχέδιο με νέα κίνητρα προς τους γιατρούς ώστε να ενταχθούν στο σύστημα και να προσφέρουν υπηρεσίες στους δίκαιους πολίτες.
Νέα κίνητρα αναμένεται να δώσει η κυβέρνηση στον ιατρικό κόσμο από τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να ξεκινήσει να υλοποιείται στο σύνολο του ο «προσωπικός γιατρός».
Ο θεσμός έχει μπλοκάρει εδώ και μήνες λόγω της έλλειψης γιατρών, ενώ μέχρι σήμερα μόνο οι μισοί δικαιούχοι πολίτες έχουν κατορθώσει να αποκτήσουν προσωπικό γιατρό, καθώς δεν υπάρχει διαθέσιμο ιατρικό προσωπικό για να εγγραφούν.
Η κυβέρνηση λόγω των δεσμεύσεων που έχει στα ευρωπαϊκά όργανα θα πρέπει άμεσα να βρει λύση για να καλυφθεί όλος ο πληθυσμός με προσωπικό γιατρό γι’ αυτό και ήδη υπάρχει σχέδιο με νέα κίνητρα προς τους γιατρούς ώστε να ενταχθούν στο σύστημα και να προσφέρουν υπηρεσίες στους δίκαιους πολίτες.
Ανακοινώσεις στη ΔΕΘ
Με βάση το πλάνο της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας – όπως αναφέρουν πληροφορίες του ethnos.gr -μετά τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) αναμένεται να ανακοινωθούν νέα κίνητρα προς τους γιατρούς ώστε να δεχθούν να συμμετάσχουν στον θεσμό. Σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται και από τον πρωθυπουργό στην ΔΕΘ.
Όπως είχε αποκαλύψει το ethnos.gr εδώ και καιρό, η κυβέρνηση προτίθεται να δώσει επιπλέον αμοιβή στους γιατρούς που θα εγγραφούν στην πλατφόρμα και θα γίνουν προσωπικοί γιατροί, για κάθε επιπλέον εργαστηριακή εξέταση που θα πραγματοποιούν.
Θα πρόκειται για μία επιπλέον αμοιβή η οποία ήδη δίνεται στους καρδιολόγους που έχουν γίνει προσωπικοί γιατροί όταν πραγματοποιούν επιπλέον εξετάσεις στους εγγεγραμμένους πολίτες.
Μέχρι στιγμής όμως δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμη το ακριβές ποσό που θα δοθεί για τις επιπλέον αυτές υπηρεσίες.
20 εκατ. ευρώ για τον ατομικό ηλεκτρονικό φάκελο υγείας
Ταυτόχρονα η κυβέρνηση φαίνεται ότι έχει εξασφαλίσει κοντά 20 εκατ. ευρώ τα οποία προτίθεται σε αυτή τη φάση να διαθέσει στους ιδιώτες γιατρούς ώστε να δημιουργήσουν τον ατομικό ηλεκτρονικό φάκελο υγείας στους πολίτες που θα τους επισκεφτούν για πρώτη φορά.
Θα πρόκειται για ένα ξεχωριστό κονδύλι το οποίο θα δίνεται και σε γιατρούς χωρίς να έχουν σύμβαση ως προσωπικοί γιατροί με τη μόνη υποχρέωση να δημιουργήσουν τον ηλεκτρονικό φάκελο υγείας για τους ασθενείς.
(Εύστοχο σχόλιο συναδέλφου από Ιατρική ομάδα του facebook: Η τέχνης της αποπλάνησης είναι μεγάλη:
Διαβάζω θα δοθούν 20εκατ στους γιατρούς για την συμπλήρωση του Ατομικού Ηλεκτρονικού Φακέλου που θα περιλαμβάνει όλο το ιατρικό ιστορικό κάθε πολίτη. Ο ενήλικος πληθυσμός της Ελλάδας είναι 9εκατ για τους οποίους θα πρέπει να συμπληρωθεί φάκελος. Μια απλή διαίρεση μας δίνει 2€ ανά πολίτη ότι θα πληρωθεί ο ιατρός. Σήμερα, απλά για να σε δηλώσει σε ένα προσωπικό ιατρό ο φαρμακοποιός, πληρώνεται 3€ από τον ΕΟΠΥΥ.
Αυτό κι αν είναι κίνητρο....)
Είναι ένα σχέδιο που είχε τεθεί και πάλι στο τραπέζι πριν από λίγους μήνες από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας, αλλά δεν είχε υλοποιηθεί λόγω και των εκλογών. Ωστόσο η ρύθμιση αυτή δεν έχει «κλειδώσει» από την κεντρική κυβέρνηση, ενώ μελετώνται και οι ισορροπίες με τους γιατρούς που είναι ήδη προσωπικοί γιατροί.
Σειρά συναντήσεων με τους εκπροσώπους των γιατρών
Πριν όμως δρομολογηθούν όλα αυτά τα κίνητρα η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας αναμένεται να κάνει σειρά συναντήσεων με τους εκπροσώπους των γιατρών ώστε να συμφωνηθεί ένα κοινό πλαίσιο και να μπορέσει να προχωρήσει ο προσωπικός γιατρός.
Μέχρι τότε περίπου οι μισοί δικαιούχοι πολίτες της χώρας δεν θα διαθέτουν δωρεάν γιατρό για τις πρώτες ιατρικές τους ανάγκες, αφού μόνο οι μισοί κατόρθωσαν και βρήκαν γιατρό κοντά στην περιοχή τους.
Παράλληλα λύση αναζητείται από την νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας και για τον προσωπικό παιδίατρο, καθώς μέχρι στιγμής ο κλάδος δεν φαίνεται να είναι διατεθειμένος να συμμετάσχει στο εγχείρημα εάν δεν αμειφθεί με συγκεκριμένα ποσά.
Έως τότε όμως οι γονείς θα είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν τον παιδίατρο με χρήματα από την τσέπη τους, καθώς δεν υπάρχουν συμβεβλημένοι παιδίατροι ούτε στον ΕΟΠΥΥ. Πρόκειται πάντως για έναν μεγάλο «πονοκέφαλο» που υπάρχει σήμερα στο υπουργείο Υγείας, καθώς η κεντρική κυβέρνηση πιέζει να λυθεί άμεσα το πρόβλημα με τον προσωπικό γιατρό προκειμένου να ξεκινήσει η ανασυγκρότηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
Άλλωστε χωρίς προσωπικό γιατρό αλλά και χωρίς ατομικό ηλεκτρονικό φάκελο υγείας δεν μπορεί να δημιουργηθεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ώστε να ελαφρυνθούν τα νοσοκομεία.
Πηγή: ethnos.gr/Δήμητρα Ευθυμιάδου
MARIUS:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος27-08-2023, Έθνος, Δήμητρα Ευθυμιάδου
Προσωπικός γιατρός: Έρχονται νέα κίνητρα για τους γιατρούς από τα τέλη Σεπτεμβρίου ώστε να καλυφθεί όλος ο πληθυσμός
Η κυβέρνηση λόγω των δεσμεύσεων που έχει στα ευρωπαϊκά όργανα θα πρέπει άμεσα να βρει λύση για να καλυφθεί όλος ο πληθυσμός με προσωπικό γιατρό γι’ αυτό και ήδη υπάρχει σχέδιο με νέα κίνητρα προς τους γιατρούς ώστε να ενταχθούν στο σύστημα και να προσφέρουν υπηρεσίες στους δίκαιους πολίτες.
Νέα κίνητρα αναμένεται να δώσει η κυβέρνηση στον ιατρικό κόσμο από τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να ξεκινήσει να υλοποιείται στο σύνολο του ο «προσωπικός γιατρός».
Ο θεσμός έχει μπλοκάρει εδώ και μήνες λόγω της έλλειψης γιατρών, ενώ μέχρι σήμερα μόνο οι μισοί δικαιούχοι πολίτες έχουν κατορθώσει να αποκτήσουν προσωπικό γιατρό, καθώς δεν υπάρχει διαθέσιμο ιατρικό προσωπικό για να εγγραφούν.
Η κυβέρνηση λόγω των δεσμεύσεων που έχει στα ευρωπαϊκά όργανα θα πρέπει άμεσα να βρει λύση για να καλυφθεί όλος ο πληθυσμός με προσωπικό γιατρό γι’ αυτό και ήδη υπάρχει σχέδιο με νέα κίνητρα προς τους γιατρούς ώστε να ενταχθούν στο σύστημα και να προσφέρουν υπηρεσίες στους δίκαιους πολίτες.
Ανακοινώσεις στη ΔΕΘ
Με βάση το πλάνο της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας – όπως αναφέρουν πληροφορίες του ethnos.gr -μετά τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) αναμένεται να ανακοινωθούν νέα κίνητρα προς τους γιατρούς ώστε να δεχθούν να συμμετάσχουν στον θεσμό. Σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται και από τον πρωθυπουργό στην ΔΕΘ.
Όπως είχε αποκαλύψει το ethnos.gr εδώ και καιρό, η κυβέρνηση προτίθεται να δώσει επιπλέον αμοιβή στους γιατρούς που θα εγγραφούν στην πλατφόρμα και θα γίνουν προσωπικοί γιατροί, για κάθε επιπλέον εργαστηριακή εξέταση που θα πραγματοποιούν.
Θα πρόκειται για μία επιπλέον αμοιβή η οποία ήδη δίνεται στους καρδιολόγους που έχουν γίνει προσωπικοί γιατροί όταν πραγματοποιούν επιπλέον εξετάσεις στους εγγεγραμμένους πολίτες.
Μέχρι στιγμής όμως δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμη το ακριβές ποσό που θα δοθεί για τις επιπλέον αυτές υπηρεσίες.
20 εκατ. ευρώ για τον ατομικό ηλεκτρονικό φάκελο υγείας
Ταυτόχρονα η κυβέρνηση φαίνεται ότι έχει εξασφαλίσει κοντά 20 εκατ. ευρώ τα οποία προτίθεται σε αυτή τη φάση να διαθέσει στους ιδιώτες γιατρούς ώστε να δημιουργήσουν τον ατομικό ηλεκτρονικό φάκελο υγείας στους πολίτες που θα τους επισκεφτούν για πρώτη φορά.
Θα πρόκειται για ένα ξεχωριστό κονδύλι το οποίο θα δίνεται και σε γιατρούς χωρίς να έχουν σύμβαση ως προσωπικοί γιατροί με τη μόνη υποχρέωση να δημιουργήσουν τον ηλεκτρονικό φάκελο υγείας για τους ασθενείς.
(Εύστοχο σχόλιο συναδέλφου από Ιατρική ομάδα του facebook: Η τέχνης της αποπλάνησης είναι μεγάλη:
Διαβάζω θα δοθούν 20εκατ στους γιατρούς για την συμπλήρωση του Ατομικού Ηλεκτρονικού Φακέλου που θα περιλαμβάνει όλο το ιατρικό ιστορικό κάθε πολίτη. Ο ενήλικος πληθυσμός της Ελλάδας είναι 9εκατ για τους οποίους θα πρέπει να συμπληρωθεί φάκελος. Μια απλή διαίρεση μας δίνει 2€ ανά πολίτη ότι θα πληρωθεί ο ιατρός. Σήμερα, απλά για να σε δηλώσει σε ένα προσωπικό ιατρό ο φαρμακοποιός, πληρώνεται 3€ από τον ΕΟΠΥΥ.
Αυτό κι αν είναι κίνητρο....)
Είναι ένα σχέδιο που είχε τεθεί και πάλι στο τραπέζι πριν από λίγους μήνες από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας, αλλά δεν είχε υλοποιηθεί λόγω και των εκλογών. Ωστόσο η ρύθμιση αυτή δεν έχει «κλειδώσει» από την κεντρική κυβέρνηση, ενώ μελετώνται και οι ισορροπίες με τους γιατρούς που είναι ήδη προσωπικοί γιατροί.
Σειρά συναντήσεων με τους εκπροσώπους των γιατρών
Πριν όμως δρομολογηθούν όλα αυτά τα κίνητρα η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας αναμένεται να κάνει σειρά συναντήσεων με τους εκπροσώπους των γιατρών ώστε να συμφωνηθεί ένα κοινό πλαίσιο και να μπορέσει να προχωρήσει ο προσωπικός γιατρός.
Μέχρι τότε περίπου οι μισοί δικαιούχοι πολίτες της χώρας δεν θα διαθέτουν δωρεάν γιατρό για τις πρώτες ιατρικές τους ανάγκες, αφού μόνο οι μισοί κατόρθωσαν και βρήκαν γιατρό κοντά στην περιοχή τους.
Παράλληλα λύση αναζητείται από την νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας και για τον προσωπικό παιδίατρο, καθώς μέχρι στιγμής ο κλάδος δεν φαίνεται να είναι διατεθειμένος να συμμετάσχει στο εγχείρημα εάν δεν αμειφθεί με συγκεκριμένα ποσά.
Έως τότε όμως οι γονείς θα είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν τον παιδίατρο με χρήματα από την τσέπη τους, καθώς δεν υπάρχουν συμβεβλημένοι παιδίατροι ούτε στον ΕΟΠΥΥ. Πρόκειται πάντως για έναν μεγάλο «πονοκέφαλο» που υπάρχει σήμερα στο υπουργείο Υγείας, καθώς η κεντρική κυβέρνηση πιέζει να λυθεί άμεσα το πρόβλημα με τον προσωπικό γιατρό προκειμένου να ξεκινήσει η ανασυγκρότηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
Άλλωστε χωρίς προσωπικό γιατρό αλλά και χωρίς ατομικό ηλεκτρονικό φάκελο υγείας δεν μπορεί να δημιουργηθεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ώστε να ελαφρυνθούν τα νοσοκομεία.
Πηγή: ethnos.gr/Δήμητρα Ευθυμιάδου
--- Τέλος παράθεσης ---
Απίστευτη διαστρέβλωση της κατάστασης.
1. Για να υπάρξει ελάφρυνση των επειγόντων των νοσοκομείων, αρκεί η εφημέρευση των κέντρων υγείας στις πόλεις (πρώην μονάδες υγείας ΙΚΑ). Αν έχεις πονόλαιμο στις 3 τα ξημερώματα, δεν θα επισκεφτείς τον προσωπικό σου γιατρό εκείνη την ώρα. Αν δεν υπάρχει εφημερεύων κέντρο υγείας, θα πας στο νοσοκομείο. Το αν είναι επείγον ή όχι, είναι κάτι άλλο, αλλά όλοι ξέρουμε τη νοοτροπία του έλληνα ασθενούς.
2. Για κάθε εργαστηριακή εξέταση θα πληρώνονται επιπλέον οι προσωπικοί γιατροί???? Βλέπουν καλά τα ματάκια μου?
3. Συμπλήρωση του ηλεκτρονικού φακέλλου υγείας από ιδιώτες ιατρούς που δεν θα είναι προσωπικοί γιατροί, αλλά θα τους επισκεφτούν οι πολίτες. Γιατί να τους επισκεφτούν, όταν θα έχουν προσωπικό γιατρό? Τελικά οι πολίτες θα βρεθούν με δύο, αντί για έναν γιατρό. Τον προσωπικό και τον ιατρό φακέλου.
Προχειρότητα, προχειρότητα, προχειρότητα.
Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
3. Συμπλήρωση του ηλεκτρονικού φακέλλου υγείας από ιδιώτες ιατρούς που δεν θα είναι προσωπικοί γιατροί, αλλά θα τους επισκεφτούν οι πολίτες. Γιατί να τους επισκεφτούν, όταν θα έχουν προσωπικό γιατρό? Τελικά οι πολίτες θα βρεθούν με δύο, αντί για έναν γιατρό. Τον προσωπικό και τον ιατρό φακέλου.
--- Τέλος παράθεσης ---
Κατά την γνώμη μου, το Νοσοκομείο ξαλαφρώνει κυρίως όταν ο ασθενής μπορεί να βρει τον δικό του Ιατρό εύκολα και σε ώρες εκτός γραφείου. Όταν π.χ. ο Ιατρός του απαντά στο κινητό.
Και, κατά τα ψέματα, όταν ο Ιατρός είναι μισθωτός δεν σηκώνει εύκολα το τηλέφωνο σε ώρες εκτός εργασίας. Οπότε δεν νομίζω ότι το πρόβλημα λύθηκε τόσο καλά με το να αντιστοιχήσουμε τον κάθε πολίτη σε ένα μισθωτό Ιατρό.
Ο Καθηγητής Οικονομικών της Υγείας κ. Γιάννης Κυριόπουλος, που πέθανε πρόσφατα, ήταν φανατικά υπέρ του Κοινωνικού Κράτους και μιας ισχυρής Δημόσιας Υγείας. Θυμάμαι όμως ακόμη μια ομιλία του που παρακολούθησα στην Κέρκυρα το 2017 όπου έλεγε:
« Μην τους έχετε για βλάκες του Βρετανούς που τα Νοσοκομεία τους είναι Κρατικά αλλά την ΠΦΥ την έχει δώσει το κράτος εργολαβία σε ιδιώτες (έχουν δημόσια μεν ΠΦΥ αλλά όχι κρατική): Έτσι πρέπει να είναι. Για να είναι αποτελεσματική η ΠΦΥ πρέπει να υπάρχει συνέχεια (continuity) και καλή προσβασιμότητα (accessibility). Και κακά τα ψέματα ένας Γενικός - Οικογενειακός που είναι Δημόσιος Υπάλληλος δύσκολα θα σηκώσει το κινητό σε ώρες εκτός του ωραρίου του...»
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση