Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ
ΕΟΠΥΥ - Συμβάσεις
MARIUS:
Τα 2/3 των προσωπικών γιατρών είναι γιατροί δημοσίων δομών υγείας. Άρα η πολιτεία προσανατολίζεται σε κάτι εντελώς διαφορετικό από την ΠΦΥ της Βρεταννίας.
MARIUS:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
3. Συμπλήρωση του ηλεκτρονικού φακέλλου υγείας από ιδιώτες ιατρούς που δεν θα είναι προσωπικοί γιατροί, αλλά θα τους επισκεφτούν οι πολίτες. Γιατί να τους επισκεφτούν, όταν θα έχουν προσωπικό γιατρό? Τελικά οι πολίτες θα βρεθούν με δύο, αντί για έναν γιατρό. Τον προσωπικό και τον ιατρό φακέλου.
--- Τέλος παράθεσης ---
Κατά την γνώμη μου, το Νοσοκομείο ξαλαφρώνει κυρίως όταν ο ασθενής μπορεί να βρει τον δικό του Ιατρό εύκολα και σε ώρες εκτός γραφείου. Όταν π.χ. ο Ιατρός του απαντά στο κινητό.
Και, κατά τα ψέματα, όταν ο Ιατρός είναι μισθωτός δεν σηκώνει εύκολα το τηλέφωνο σε ώρες εκτός εργασίας. Οπότε δεν νομίζω ότι το πρόβλημα λύθηκε τόσο καλά με το να αντιστοιχήσουμε τον κάθε πολίτη σε ένα μισθωτό Ιατρό.
Ο Καθηγητής Οικονομικών της Υγείας κ. Γιάννης Κυριόπουλος, που πέθανε πρόσφατα, ήταν φανατικά υπέρ του Κοινωνικού Κράτους και μιας ισχυρής Δημόσιας Υγείας. Θυμάμαι όμως ακόμη μια ομιλία του που παρακολούθησα στην Κέρκυρα το 2017 όπου έλεγε:
« Μην τους έχετε για βλάκες του Βρετανούς που τα Νοσοκομεία τους είναι Κρατικά αλλά την ΠΦΥ την έχει δώσει το κράτος εργολαβία σε ιδιώτες (έχουν δημόσια μεν ΠΦΥ αλλά όχι κρατική): Έτσι πρέπει να είναι. Για να είναι αποτελεσματική η ΠΦΥ πρέπει να υπάρχει συνέχεια (continuity) και καλή προσβασιμότητα (accessibility). Και κακά τα ψέματα ένας Γενικός - Οικογενειακός που είναι Δημόσιος Υπάλληλος δύσκολα θα σηκώσει το κινητό σε ώρες εκτός του ωραρίου του...»
--- Τέλος παράθεσης ---
Τα 2/3 των προσωπικών γιατρών είναι γιατροί δημοσίων δομών υγείας. Άρα η πολιτεία προσανατολίζεται σε κάτι εντελώς διαφορετικό από την ΠΦΥ της Βρεταννίας.
Πολύ ωραία μας περιγράφει ο κ. Κυριόπουλος πώς αντιλαμβάνονται τον προσωπικό γιατρό και την ΠΦΥ οι Βρετανοί, αλλά δεν νομίζω κανένας Έλληνας προσωπικός γιατρός να έχει διάθεση να απαντάει στο τηλέφωνό του για πονόλαιμο στις 3 τα ξημερώματα. Οι Έλληνες ασθενείς δεν έχουν βρετανική νοοτροπία. Επομένως θέλουμε ένα σύστημα προσαρμοσμένο στα ελληνικά δεδομένα.
schumifer:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑπίστευτη διαστρέβλωση της κατάστασης.
2. Για κάθε εργαστηριακή εξέταση θα πληρώνονται επιπλέον οι προσωπικοί γιατροί???? Βλέπουν καλά τα ματάκια μου?
Προχειρότητα, προχειρότητα, προχειρότητα.
--- Τέλος παράθεσης ---
Μήπως αναφέρεται σε καρδιολόγους για τα ενδεχόμενα τεστ κοπώσεως και τρίπλεξ που κάνουν; Φυσικά ούτε λόγος για έλεγχο αναγκαιότητας των ανωτέρω τεστ...
Argirios Argiriou:
10-10-2023 Δήμητρα Ευθυμιάδου
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Argirios Argiriou:
Μόνο εμένα μου φαίνεται να είναι μια κάπως βερμπαλιστική ανακοίνωση; Ποια είναι αυτά τα κίνητρα που θα δoθούν στους Ιατρούς ώστε να γίνουν Προσωπικοί Ιατροί;
Επίσης πόσο Επιστημονικά Τεκμηριωμένοι (evidence based) είναι οι προσυμπτωματικοί έλεγχοι;
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Health Daily, 18-10-2023
ΕΙΡΗΝΗ ΑΓΑΠΗΔΑΚΗ: ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Η Β’ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΙΑΤΡΟ
Θέσπιση οικονομικών κινήτρων στους προσωπικούς γιατρούς για την πρόληψη
Για τη σημαντική μεταρρύθμιση που συντελείται το διάστημα αυτό στην ΠΦΥ έκανε λόγο η Αν.α Υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, μιλώντας στο συνέδριο Health IT. Η κ. Αγαπηδάκη τόνισε ότι η μεγάλη δυσκολία που αντιμετώπισε η χώρα στην προσπάθειά της να αναμορφώσει την ΠΦΥ από τη δεκαετία του 1980 οφείλεται στις παγιωμένες αντιλήψεις για ένα νοσοκομειοκεντρικό σύστημα υγείας και με την πάγια εστίαση στα δομικά και όχι στα λειτουργικά προβλήματα του συστήματος υγείας. Όπως ανέφερε, η πρώτη σημαντική προσπάθεια που απέφερε καρπούς στον τομέα της ΠΦΥ έγινε από τον Μάριο Θεσμιστοκλέους και την ομάδα του, με το πρόγραμμα εμβολιασμού εν μέσω πανδημίας. Η προσπάθεια αυτή συμπληρώθηκε από τον προσωπικό γιατρό, στον οποίο σήμερα είναι εγγεγραμμένοι χιλιάδες πολίτες.Αναφορικά με τον προσυμπτωματικό έλεγχο, η Ε. Αγαπηδάκη τόνισε ότι αύριο παρουσιάζεται στο υπουργικό συμβούλιο η δεύτερη φάση του προγράμματος που αφορά τον προσωπικό γιατρό, με τη θέσπιση οικονομικών κινήτρων στους προσωπικούς γιατρούς που θα ενημερώσουν τους ασθενείς για την ανάγκη πρόληψης και για τον προσυμπτωματικό έλεγχο. Επίσης, θα υπάρξει άνοιγμα του ιατρικού επαγγέλματος στην κοινωνία. Η αλλαγή αυτή οδηγεί λειτουργικά τους γιατρούς της ΠΦΥ κοντά στην κοινότητα και στους ασθενείς, χτίζοντας τη στενή σχέση του πολίτη με την πρωτοβάθμια στο πεδίο. Και αυτή η αλλαγή, όπως τόνισε η κ. Αγαπηδάκη, θα γίνει με τη βοήθεια του Γραφείου του Π.Ο.Υ.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση